收藏 分享(赏)

2019届高考英语一轮复习练习:32 “阅读+七选五+完形”组合练.doc

上传人:a**** 文档编号:428600 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:6 大小:109KB
下载 相关 举报
2019届高考英语一轮复习练习:32 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第1页
第1页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:32 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第2页
第2页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:32 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第3页
第3页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:32 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第4页
第4页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:32 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第5页
第5页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:32 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、题组层级快练(三十二)“阅读七选五完形”组合练(时间:45分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(2019课标全国)You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams(18601935)Anyone

2、 who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community (社区) by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel

3、Peace Prize.Rachel Carson(19071964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor(1

4、930present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员)and, in 1981, the first woman to join the U. S. Supreme Court. OConnor gave the deciding vote in many

5、 important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks(19132019)On December 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a

6、year, and kicked off the civilrights movement. “The only tired I was, was tired of giving in,” said Parks.1. What is Jane Addams noted for in history?A. Her social work.B. Her teaching skills.C. Her efforts to win a prize.D. Her community background.2. What was the reason for OConnors being rejected

7、 by the law firm?A. Her lack of proper training in law.来源:1B. Her little work experience in court.C. The discrimination against women.D. The poor financial conditions.3. Who made a great contribution to the civilrights movement in the U. S?A. Jane Addams.B. Rachel Carson.C. Sandra Day OConnor. D. Ro

8、sa Parks4. What can we infer about the women mentioned in the text?A. They are highly educated.B. They are truly creative.C. They are pioneers.D. They are peacelovers.答案与解析【文章大意】本文是一篇人物传记,介绍了四位在人类历史上做出突出成就的女性。1. 答案A解析细节理解题。根据第一则人物介绍中的句子可知,Jane Addams以做社会工作而闻名,故选择A项。2. 答案C解析细节理解题。根据第三则人物介绍中的句子可知,OCon

9、nor工作被拒绝是因为她是一名女性,这是由于当时对女性的偏见和歧视造成的,故选择C项。3. 答案D解析细节理解题。根据第四则人物介绍可知,Rosa Parks由于在公交车上没有向一名白人乘客出让座位而使其入狱,这最终直接导致了美国的民权运动,故选择D项。4. 答案C解析推理判断题。通读全文可知,Jane Addams是第一位获得诺贝尔和平奖的美国女性;如果没有Rachel Carson就没有环保运动;OConnor在1981年成为第一位加入美国高等法院的女性;而Rosa Parks的行为直接导致了美国民权运动。她们都在各自的行为方面做出了开拓性的工作,故选择C项。.阅读填空根据短文内容,从短文

10、后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 For many people today, reading is no longer relaxation. To keep up their work they must read letters, reports, trade publications, interoffice communications etc., a neverending flood of words. In getting a job, the ability to read and comprehend quickly can mean the

11、difference between success and failure. _1_ Most of us develop poor reading habits at an early age, and never get over them.Taken individually, words have little meaning until they are strung together into phrases, sentences and paragraphs. _2_ He laboriously reads one word at a time, often regressi

12、ng(退回)to reread words or passages. Regression is a common bad habit in reading.来源:1_3_ It moves a bar(or curtain)down the page at a predetermined speed. The bar is set at a slightly faster rate than the reader finds comfortable, in order to “stretch” him. The accelerator(加速器)forces the reader to rea

13、d fast, making wordbyword reading practically impossible. _4_ But when you learn to read ideas and concepts, you will not only read faster, but your comprehension will improve. Many people have found their reading skill drastically improved after some training. Take Charlce, a business manager, for

14、instance, his reading rate was a reasonably good 172 words a minute before the training, now it is an excellent 280 words a minute. _5_来源:Z*xx*k.ComA. A good reader obtains good reading skills.B. Yet the fact is that most of us are poor readers.C. To overcome the bad habit, some reading clinics use

15、a device called an accelerator.D. At first comprehension is sacrificed for speed.E. Unfortunately, however, the untrained reader does not read groups of words.F. He is delighted that he can get through a lot more reading material in a short period of time.G. To his joy, he soon has got a rise.答案与解析【

16、文章大意】随着社会发展,阅读不再轻松,而阅读又变得尤为重要,如何克服和解决一些阅读方面的坏习惯,本文提到了一种新型的设备加速器,不仅能提高阅读速度,还可能提高阅读能力。1. 答案B解析根据空前和空后的理解可知该空应起过渡作用,上文讲的是阅读理解力的重要性而下文又提到改善“poor reading habits”可知答案是B项。2. 答案E解析上文讲的是单词孤立着几乎没有明确的意思,而下文中又讲的是每次只读一个词,因而空格仍为过渡项,结合选项可知答案是E项。3. 答案C解析下文中代词“it”指代的内容应该是空格中提到的内容,故结合选项可知,此处“accelerator”应该出现,故选C项。4.

17、答案D解析本段讲述的是使用阅读加速器的过程,上文讲加速器使得逐词阅读变得不可能,因此选D项,表示读快了,理解会受影响。5. 答案F解析上文举例说明阅读加速器的功能与作用,因此该空应承接上文讲述的话题,故答案是F项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 (2019衡水模拟)When we got ready to go to rink, Mom always helped me tie up my skates. Then she _1_ her own. Mom and I had been coming to the rink

18、 every _2_ since my lessons began. That was our deal. I went to _3_ on Tuesdays, and we skated together on Sundays.When we were ready to _4_ on the ice, Mom took my hand and put an arm around my shoulder. I looked up at Mom and smiled. She seemed _5_ but still smiled back. I took a short gliding ste

19、p, and she stepped with me, holding my hand tight. We went across the rink very _6_. After a few minutes, we _7_ in the center of the rink. I gently took my _8_ back from Moms and glided slowly away.While Mom stood still, I _9_ the move my teacher taught me this week. I planted one foot on the _10_,

20、 leaning forward a little. I slowly raised my back foot as _11_ as I can behind me. I stopped and _12_ a moment when some bigger kids skated quickly by. “OK, Mom. Its _13_,” I said. “In fact, there is _14_ to be afraid of. Skating alone is no _15_ than skating with me.”Then I did what my teacher did

21、 when he was teaching a _16_ skater. “Watch my face, Mom,” I said. “Not your feet. Now step.” She took a baby step and _17_. We stayed until Mom could skate across the rink three times by herself. _18_ she was done, she glided over to me and gave me a big hug. “I _19_ you could do it,” I said.She sm

22、iled and said, “I couldnt have done it without my excellent _20_”1. A. took off B. put onC. looked for D. threw away2. A. Friday B. dayC. year D. Sunday3. A. lessons B. partiesC. church D. theaters4. A. dance B. jumpC. skate D. work5. A. nervous B. surprised C. angry D. upset6. A. early B. nicelyC.

23、excitedly D. slowly来源:17. A. changed B. stoppedC. started D. fell8. A. bag B. shoesC. clothes D. hand9. A. dropped B. ignoredC. tried D. forgot10. A. ice B. floorC. ground D. grass11. A. long B. highC. low D. near12. A. waited B. spentC. took D. lasted13. A. advice B. supportC. news D. time14. A. an

24、ything B. somethingC. nothing D. everything15. A. easier B. harderC. better D. happier16. A. tall B. cleverC. young D. new17. A. continued B. leftC. sat D. cried18. A. Before B. ThoughC. When D. If19. A. remembered B. knewC. agreed D. heard20. A. neighbour B. studentC. teacher D. boss答案与解析【文章大意】作者虽小

25、,却耐心地教妈妈学会了滑冰。妈妈觉得作者是一位优秀的教师。1. 答案B解析妈妈帮助作者系牢冰鞋,然后又穿上自己的。根据下文可知,她去学习滑冰,故B项正确。2. 答案D解析根据下文的. we skated together on Sundays可知,妈妈和作者每个周日都要去溜冰场。3. 答案A解析根据上文的. since my lessons began可知,作者在周二上课。4. 答案C解析作者和妈妈都穿上了冰鞋,此处当然指他们准备去滑冰。5. 答案A解析根据后面的. but she smiled back以及. holding my hand tight可知,妈妈虽然看起来很紧张,但还是冲着作

26、者笑了笑。6. 答案D解析妈妈比较紧张,所以应该是“慢慢地”滑。7. 答案B解析根据下文的While Mom stood still .可知,他们在溜冰场的中间停了下来。8. 答案D解析根据前面的Mom took my hand .可知,刚开始妈妈拉着作者的手,后来作者轻轻地把自己的手抽了出来,自己滑走了。9. 答案C解析从下文内容可知,作者试了试老师刚交给他的动作。10. 答案A解析作者在按照老师所教的方法做动作,先是把一只脚踩在冰上,然后再做其它的动作。11. 答案B解析根据句中的raised可知,作者尽量把另一只脚抬高。12. 答案A解析由于有其他的大孩子从他们身旁经过,作者就停下来等待,让他们先过去。13. 答案D来源:1ZXXK解析作者认为到了妈妈开始溜冰的时间了。14. 答案C解析很明显,作者是在安慰妈妈,所以说没什么可害怕的。15. 答案B解析此句和上句的语境一致:自己溜冰不比和作者一起更难。16. 答案D解析作者像老师教新学生一样教自己的妈妈。17. 答案A解析在听了作者的指令之后,妈妈迈出了一小步,然后就继续下去了。18. 答案C解析在妈妈能够独立溜冰的时候,她向作者滑过去并拥抱了他。19. 答案B解析从一开始作者就耐心地教妈妈溜冰,他知道妈妈能够做到。20. 答案C解析妈妈的意思是没有优秀的老师,她是学不会溜冰的。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1