收藏 分享(赏)

2019届高考英语一轮复习练习:23 “阅读+七选五+完形”组合练.doc

上传人:a**** 文档编号:428594 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:6 大小:107.50KB
下载 相关 举报
2019届高考英语一轮复习练习:23 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第1页
第1页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:23 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第2页
第2页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:23 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第3页
第3页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:23 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第4页
第4页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:23 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第5页
第5页 / 共6页
2019届高考英语一轮复习练习:23 “阅读+七选五+完形”组合练.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、题组层级快练(二十三)“阅读七选五完形”组合练(时间:35分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。Last week I talked with some of my students about what they wanted to do after they graduated, and what kind of job prospects they thought they had.Given that I teach students who are training to be doctors, I was surprised to fi

2、nd that most thought that they would not be able to get the jobs they wanted without “outside help”. “What kind of help is that?” I asked, expecting them to tell me that they would need a relative or family friend to help them out.“Surgery(外科手术)”, one replied. I was pretty alarmed by that response.

3、It seems that the graduates of today are increasingly willing to go under the knife to get ahead of others when it comes to getting a job.One girl told me that she was considering surgery to increase her height. “They break your legs, put in special extending screws, and slowly expand the gap betwee

4、n the two ends of the bone as it regrows, you can get at least 5 cm taller!”At that point, I was shocked. I am short, I cant deny that, but I dont think I would put myself through months of agony(痛苦)just to be a few centimeters taller. I dont even bother to wear shoes with thick soles, as Im not try

5、ing to hide the fact that I am just not tall!It seems to me that there is a trend toward wanting “perfection”, and that is an ideal that just does not exist in reality.No one is born perfect, yet magazines, TV shows and movies present images of thin, tall, beautiful people as being the norm. Adverti

6、sements for slimming aids, beauty treatments and cosmetic surgery clinics fill the pages of newspapers, further creating an idea that “perfection” is a requirement, and that it must be purchased, no matter what the cost. In my opinion, skills, rather than appearance, should determine how successful

7、a person is in his chosen career.1. We can know from the passage that the author works as _A. a doctorB. a modelC. a teacher D. a reporter2. Many graduates today turn to cosmetic surgery to _A. marry a better man/womanB. become a modelC. get an advantage over others in jobhuntingD. attract more admi

8、rers3. According to the passage, the author believes that _A. everyone should purchase perfection, whatever the costB. its right for graduates to ask for others to help them out in hunting for jobsC. it is ones appearance instead of skills that really matters in ones careerD. media are to blame for

9、misleading young people in their seeking for surgery4. The best title for the passage should be “ _”A. Young Graduates Have Higher ExpectationB. Young Graduates Look to Surgery for Better JobsC. Young Graduates Opinion About Cosmetic SurgeryD. Young Graduates Face a Different Situation in Jobhunt答案与

10、解析【文章大意】本文讲述了很多毕业生为了找到好工作选择做美容手术,使自己在找工作的时候更具有优势,他们这样做是受媒体的影响。1. 答案C解析细节理解题。根据文章第一段Last week I talked with some of my students about what they wanted to do after they graduated, and what kind of job prospects they thought they had.可知:作者应该是一位老师,句中提到的“talked with my students”为关键信息。2. 答案C来源:Zxxk.Com解析判

11、断推理题。从文章第四段的表述I was pretty alarmed by that response. It seems that the graduates of today are increasingly willing to go under the knife to get ahead of others when it comes to getting a job.可知:现在很多毕业生求助于做美容手术是为了在找工作的时候比别人有优势。故C项正确。3. 答案D来源:1ZXXK解析细节理解题。根据文章最后一段中的No one is born perfect, yet magazine

12、s, TV shows and movies present images of thin, tall, beautiful people as being the norm.可知:作者相信在追求美容手术这方面,媒体(杂志、电视、电影)应该负起责任,故D项正确。来源:学。科。网Z。X。X。K4. 答案B解析主旨大意题。本文主要讲述为了找到一份更加理想的工作,很多毕业生去做美容手术以使自己在找工作的过程中更具优势。所以“年轻毕业生为找更好工作寻求做手术”最佳,故B项正确。.阅读填空根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Write a Good Inte

13、resting BlogIf you want to avoid being frustrated for writing a blog that was never read, here are some ways to make a good interesting blog._1_ Boring topics are generally not good for blogs unless you are genius writers, who can create beautiful prose even when writing about the most ordinary thin

14、gs.Pick a topic you know and are passionate about. _2_ If you like video games, for example, write one detailing your experiences of playing them. Note that this kind of blog is different from a “Dear Diary” blog.Avoid writing your own biography. A “Dear Diary” blog isnt interesting to other people

15、unless you are a really significant person. Think about it: who would really want to know what you ate for dinner? This kind of blog is selfindulgent(放纵自己的)and unnecessary. _3_Funny blog posts tend to become vital. Humorous charts, pictures, and videos are great supplements to your text. _4_ Try to

16、think of unique things to write about, or write an opposing view on a certain subject. _5_ People hate being led on and tricked into reading a blog post that they expect to be helpful, just to realize that it is a subjective and promotional one.来源:学+科+网A. It does not offer anything to the people rea

17、ding it.B. Do not rehash or rewrite blog posts from famous blogs.C. Write your blog clearly.D. It should be one that other people can relate to.E. Inform your readers from the beginning.F. Choose an interesting topic.G. Write your blog about your personal things.答案与解析【文章大意】这是一篇说明文,主要介绍了怎样才能写出比较好的博客的

18、方法,如不要模仿著名的博客,要写出独特的或者自己真实的意见等。1. 答案F解析根据空格后面Boring topics are generally not good for blogs中的topics与F项Choose an interesting topic信息呼应。2. 答案D解析空格前面讲到了Pick a topic that you know and are passionate about,根据句意可知D项中的it指的是前面的topic,one相当于a topic。3. 答案A解析根据空格前面的句子This kind of blog is selfindulgent (放纵自己的) a

19、nd unnecessary这种类型的博客是放纵的并且没有必要存在的,与A项It does not offer anything to the people reading it没有给读者提供什么信息呼应。4. 答案B解析根据空格后面的Try to think of unique things to write about,or write an opposing view on a certain subject写独特的事情,或者相反的观点,可知这与B项Do not rehash or rewrite blog posts from famous blogs信息呼应。5. 答案E解析根据空格

20、后面的People hate being led on and tricked into reading a blog post that they expect to be helpful可知与E选项Inform your readers from the beginning信息一致。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 (2019顺德模拟)Being a physician who flies much often, a lot of my time is spent on planes listening for that

21、 fearful “Is there a doctor on board?” announcement. Ive been _1_ only once for a woman who had merely fainted(昏厥). But the _2_ made me quite curious about how _3_ this kind of thing happens. I wondered what I would do if _4_ with a real midair medical emergency without access _5_ a hospital staff a

22、nd the usual emergency equipment. So _6_ the New England Journal of Medicine last week _7_ a study about inflight medical events, I read it with _8_The study estimated that there are a(n) _9_ of thirty inflight medical emergencies on U. S. flights every day. Most of them are not _10_ ; fainting and

23、dizziness are the most frequent complaints. _11_ 13% of them roughly four a day are serious enough to _12_ a pilot to change course. The most common of the serious emergencies _13_ heart trouble, strokes, and difficult breathing.Lets face it: plane rides are _14_. For starters, cabin pressures at hi

24、gh altitudes are set at roughly _15_ they would be if you lived at 5,000 to 8,000 feet above sea level. Most people can tolerate these pressures pretty _16_, but passengers with heart disease _17_ experience chest pains as a result of the reduced amount of oxygen flowing through their blood. _18_ co

25、mmon inflight problem is deep venous thrombosis(静脉血栓) the socalled economy class syndrome. _19_ happens, dont panic. Things are getting better on the inflightemergency front. Thanks to more recent laws, flights with at _20_ one attendant are starting to install(安装)emergency medical equipment to trea

26、t heart attacks.1. A. addressedB. calledC. informed D. surveyed2. A. affair B. conditionC. incident D. disaster3. A. soon B. longC. often D. many4. A. provided B. treatedC. identified D. faced5. A. to B. forC. by D. through6. A. before B. sinceC. while D. when7. A. collected B. publishedC. discovere

27、d D. conducted8. A. patience B. joyC. interest D. sorrow来源:19. A. average B. amountC. sum D. number10. A. significant B. seriousC. common D. heavy11. A. For B. OrC. So D. But12. A. inspire B. requireC. engage D. command13. A. contain B. showC. imply D. include14. A. enjoyable B. stimulatingC. stressful D. boring15. A. who B. whichC. what D. that16. A. hard B. unwillinglyC. happily D. easily17. A. may B. ought toC. used to D. need18. A. Any B. AnotherC. Other D. One19. A. Wherever B. WhicheverC. Whenever D. Whatever 20. A. least B. worstC. most D. best答案15 BCCDA610 DBCAB1115 DBDCC1620 DABDA

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1