1、Unit 1 Teenage lifeSectionListeningandTalking&ReadingforWriting课后训练提升一、单句语法填空1.Marvin soon became addicted to (sleep) pills.答案: sleeping2.My friends often encourage me (try) new methods of learning English.答案: to try3.The girl is too shy (talk) in class.答案: to talk4.Does the writer use proper expres
2、sions to give (suggest)?答案: suggestions5.Can you use commas(逗号) (correct) in your article?答案: correctly6.The box is very heavy (carry).答案: to carry二、单句改错1.My teacher gave me some advices on learning English._答案: advicesadvice2.He has focused for the research for many years._答案: 第一个foron3.What he sai
3、d made me confusing._答案: confusingconfused4.Im one of the luck students to join the club._答案: lucklucky三、完成句子1.明天在我们学校将有一部电影上演。to be put on in our school tomorrow.答案: There will be a film2.专家建议我们学生多休息。The expert .答案: advises us students to sleep more3.这个故事吸引了媒体的大量关注。The story from the media.答案: has
4、attracted a lot of attention四、阅读理解AThe Confucius Institute is a non-profit(非营利的) public educational organisation under Chinas Ministry of Education.It provides money,teachers and teaching materials for overseas Chinese language and cultural courses.The Confucius Institute,first established in 2004,u
5、sually works with local universities and colleges in providing courses.Confucius classrooms centre on primary,middle and high schools.In 2016,the first established Confucius Institutes in Germany mark their 10th birthday.More than 20 directors and co-directors gathered here to share experiences unde
6、r the theme of “New 10 years,New Position”.Meanwhile,the directors and co-directors there on Friday also reached an agreement on building up communications and sharing resources (资源) in the future.Since 2006,about 16 Confucius Institutes,each with their own features,have been set up in Germany.Some
7、are mainly about Chinese language teaching,some about academic exchanges,while some centre on cultural spread.In the last 10 years,the Confucius Institutes in Germany carried out lots of Chinese language and culture activities.Xu Yan,director of the Confucius Institute at the University of Erlangen-
8、Nuremberg,said that cultural exchanges between China and Germany should not be completely from the Chinese view,but has to be down to earth.Then a win-win situation can be achieved through cooperation(合作),said Xu.The Confucius Institute at the University of Erlangen-Nuremberg,which has successfully
9、entered into German society after 10 years of efforts,host its 10th celebration in Nuremberg City Hall on May 2.A Chinese officer says the growing need of Chinese learning also sets a higher request on the level of teachers and teaching content(内容).He says that each year about 30,000 people in Germa
10、ny are learning Chinese.More and more German universities begin to set up Chinese major for training teachers.1.According to the passage,the Confucius Institute .A.helped overseas Chinese people find jobsB.was started in 2004 as a non-profit organisationC.helped the local colleges teach ChineseD.was
11、 difficult to enter into German society答案: B解析: 细节理解题。根据第一段的“TheConfuciusInstituteisanon-profitpubliceducationalorganisationunderChinasMinistryofEducation.”及“TheConfuciusInstitute,firstestablishedin2004,usuallyworkswithlocaluniversitiesandcollegesinprovidingcourses.”可知,孔子学院是始于2004年的非营利组织。2.What does
12、 “a win-win situation” mean in Paragraph 4?A.The Chinese will gain a lot in the communication with the Germans.B.Cultural development will be helpful to the local government.C.Both China and Germany will get a lot from cultural exchanges.D.More Confucius Institutes will be built in Germany.答案: C解析:
13、推理判断题。根据第四段的“XuYan,directoroftheConfuciusInstituteattheUniversityofErlangen-Nuremberg,saidthatculturalexchangesbetweenChinaandGermanyshouldnotbecompletelyfromtheChineseview,buthastobedowntoearth.”可知,在埃尔兰根纽伦堡大学的孔子学院的主管说中国和德国的文化交流不应该完全从中国的视角出发,而是要回归现实,可推知,这样做可以让中国和德国都获得利益。3.What can we infer from the
14、passage?A.The 10th celebration in Nuremberg is successful.B.Chinese is more and more popular in Germany.C.The Confucius Institutes spread around the world.D.The theme of the Confucius Institute is cooperation.答案: B解析: 推理判断题。根据最后一段的“Hesaysthateachyearabout30,000peopleinGermanyarelearningChinese.Morea
15、ndmoreGermanuniversitiesbegintosetupChinesemajorfortrainingteachers.”可知,一位中国官员表示在德国每年约有三万人学习汉语,并且越来越多的德国大学开始为培训教师而开设汉语专业,可推知,汉语在德国越来越普遍。4.The best title of the passage should be “”.A.Chinese students in the Confucius InstitutesB.The directors of the Confucius InstitutesC.High request of the Confuciu
16、s InstitutesD.The Confucius Institutes in Germany答案: D解析: 标题判断题。根据文章内容可知,本文主要介绍了孔子学院在德国的发展情况,故可知答案。BWhen Americans think of the lunch menu at their childhood school dining halls,they probably imagine the shapeless,tasteless meatplus some brown mush(糊状物) to match.But for children in Japan,school lunc
17、hes are a rich experience where the students learn about culture and nutrition(营养) of foods.“Japans opinion is that school lunches are a part of education,not a break from it,”Masahiro Oji,a government director of school health education in Japan said.The food offered at schools in Japan is affordab
18、le,fresh,and made by the students themselves.And Japanese children dont just eat the food they prepare;they learn about the nutrition and culture of their meals,too.The food is grown locally and includes a balanced menu of rice,vegetables,fish,and soups.Even better,each meal only costs just $2.50.“P
19、arents hear their kids talking about what they had for lunch,”Tatsuji Shino,the headmaster at Umejima Elementary School in Tokyo said,“and kids ask them to recreate the meals at home.”Japanese students also learn cooperation(合作) and etiquette(礼仪) skills as they serve and clean up after each other.Co
20、nsidering the fact that Japan has one of the worlds lowest childhood obesity rates(肥胖率),the US probably has a lot to learn from this countrys school lunches.A recent study found that American students who regularly ate the school lunchwhere choices include pizza,chicken,and French frieswere 29 perce
21、nt more likely to be obese than those who brought lunch from home.For American parents who want to be a little more like the Japanese,try sending your children to school with these great school lunches for kids who hate sandwiches.5.What can we know about Japanese school lunches?A.They are cheap.B.T
22、hey are cold.C.They are full of meat.D.They are home-made.答案: A解析: 细节理解题。根据第二段的“ThefoodofferedatschoolsinJapanisaffordable,fresh,andmadebythestudentsthemselves.”可知,日本学校提供的食物是负担得起的,新鲜的,学生自己制作的。再根据“Thefoodisgrownlocallyandincludesabalancedmenuofrice,vegetables,fish,andsoups.Evenbetter,eachmealonlycost
23、sjust$2.50.”可知,食物都是本地种植的并且包括一份营养均衡的大米、蔬菜、鱼和汤的菜单。更好的是,每顿饭只需2.50美元。综上可知,日本学校的午餐很便宜。6.What does the author want to tell us in the fourth paragraph?A.American school lunches are likely to make people fat.B.American school lunches are more popular.C.More people prefer studying at American schools.D.Ameri
24、can kids are the fattest in the world.答案: A解析: 推理判断题。根据第四段内容可知,考虑到日本是世界上儿童肥胖率最低的国家之一,美国可能有很多东西要从这个国家的学校午餐中学习。最近的一项研究发现,经常吃学校午餐的美国学生,包括比萨饼、鸡肉和薯条,比那些从家带午餐的学生更容易肥胖。由此可知,相比之下,美国的学校午餐更容易使人变胖。7.What does the author think of American school lunches?A.Expensive.B.Unhealthy.C.Great.D.Nutritional.答案: B解析: 推理判
25、断题。根据最后一段的内容可知,对于那些想变得更像日本人的美国父母,试着送讨厌三明治的孩子去那些有很棒的学校午餐的学校学习。由此可知,作者认为美国学校的午餐不健康。五、语篇填空“The losing of my arms was my bad luck.However,I 1.(receive) all the love and care from society since I lost them.Now I am trying to inspire more 2.(disable) people with my story.”said Yang Pei,a girl from Shaanxi
26、 who had her arms amputated(截) at the age of 9.In 1996,Yang Pei was on her way home from school.3. accident changed her life.Yangs arms had to be amputated in order 4.(keep) her alive.She said that she would give up and end her life 5. it were not for her mothers help.Later,she began to practice 6.(
27、use) her feet to do everything.And finally she was able to use her 7.(foot) easily just as one can use their hands.Soon her story spread out.A man 8.(name) Guo Yunbao who lives in Shenzhen contacted Yang and hoped to start up a business with Yang.Their focus 9.food safety brought these two partners together.In 2014,Yang 10.(official) became a “maker” at Guos company.答案: 1.have received2.disabled3.An4.to keep5.if6.using7.feet8.named9.on10.officially