1、Unit 1 Teenage lifeSectionDiscoveringUsefulStructures课后训练提升一、说出下列句子中画线部分的短语类别及功能1.Im so sorry that I wont be able to attend the lecture on American history tomorrow afternoon.答案: 形容词短语做表语2.I wonder if it is possible for the talk to be recorded,and if so,could I borrow the tape?答案: 介词短语做状语3.It would
2、mean a great deal to me to listen to the tape and learn what is covered in the talk.答案: 介词短语做状语4.Chart 1 shows the daily average amount of time the students of the school spent on different after-class activities.答案: 名词短语做宾语5.The students put the most time93 minutesinto their homework,and next in li
3、ne is watching TV,which takes up 46 minutes.答案: 动词短语做谓语6.The best way to learn a language is to experience the language itself.答案: 名词短语做主语7.One bright winter morning,a stranger walked down a small town street looking for something,face worried.答案: 名词短语做状语8.It can be said that there is not a single m
4、an,woman or child who does not need to learn all through his life.答案: 介词短语做状语9.As is shown on Chart 2,only 10% of the time is taken up with sports activities.答案: 介词短语做状语10.At a stand,a woman was buying an ice-cream when a young man behind her snatched her handbag away.答案: 名词短语做宾语二、选词填空very quietlyve
5、ry excitedin his handa group discussionrather hardover there1.There was an old man sitting on a bench nearby.答案: very quietly2. helps to understand the text better.答案: A group discussion3.The young girl fell on the ground .答案: rather hard4.Hearing the news,we felt .答案: very excited5.The boy came in
6、with a book .答案: in his hand6.The kids are talking about an interesting film.答案: over there三、阅读理解When things get very busy in the morning,some people dont have breakfast to save time.But that may be a slip for students. Whether at home,on the way to school or at school,eating something healthy for b
7、reakfast may help students get better grades.That is the finding of a study from Cardiff University in Wales.Researchers looked at 5,000 students,aged 9 to 11,from more than 100 primary schools in the U.K.They looked at what the students ate for breakfast and then their grades 6 to 18 months later.T
8、hey found that the students who ate healthy breakfasts were twice as likely to perform above average in educational activities.Health experts suggest that the best breakfast is a mix of complex carbohydrates(复合碳水化合物),protein and fat,which gives your body the energy it needs to think clearly and to r
9、emember what it learns.Whole rolled oats(燕麦片),whole grain bread or low-sugar cakes are examples.They found that when it came to giving the brain what it needed to work at its highest level,not all breakfasts were created equal.Simply eating a breakfast rich in carbohydrates may make a student tired.
10、So,adding protein helps to prevent that.Having protein,such as milk,yogurt,eggs or meat,can help students to feel full longer.Unhealthy breakfasts,such as potato chips or a chocolate,do not appear helpful to educational performance.Health experts on the website LiveStrong also suggest not eating too
11、 much for breakfast.This can also make a person feel tired and unable to think clearly.They say eating between 350 and 500 calories(卡路里) in the morning is a good amount of energy to start the day.1.The underlined word “slip” in the first paragraph means “”.A.achievementB.mistakeC.chanceD.pity答案: B解析
12、: 词义猜测题。根据第一段的“Whenthingsgetverybusyinthemorning,somepeopledonthavebreakfasttosavetime.”可知,当早上很忙的时候,有些人不吃早餐来节省时间;再根据“Whetherathome,onthewaytoschooloratschool,eatingsomethinghealthyforbreakfastmayhelpstudentsgetbettergrades.”可知,无论是在家里,在上学的路上或在学校,吃健康的早餐也许会帮助学生取得更好的成绩。由此可推知,此处是说这对学生来说可能是个很大的错误。2.Which
13、of the following is the healthiest for students to eat in the morning?A.Whole grain bread and a cup of water.B.Some beef,chicken and a chocolate.C.Milk,eggs and potato chips.D.A low sugar cake and some yogurt.答案: D解析: 细节理解题。根据第三段的“Wholerolledoats,wholegrainbreadorlow-sugarcakesareexamples.”可知,燕麦片、全麦
14、面包或低糖蛋糕都是例子;再根据“Havingprotein,suchasmilk,yogurt,eggsormeat,canhelpstudentstofeelfulllonger.”可知,蛋白质,如牛奶、酸奶、鸡蛋或肉类,可以帮助学生感觉饱的时间更长。由此可知,对学生来说最健康的早餐是低糖蛋糕和酸奶。3.What can we learn from the passage?A.Eating a breakfast rich in carbohydrates may make a student excited.B.Students who eat healthy breakfasts eve
15、ry day will be smarter than others.C.Eating too much in the morning can make people feel tired.D.Eating between 350 and 500 calories per day is a good amount.答案: C解析: 细节理解题。根据最后一段的“HealthexpertsonthewebsiteLiveStrongalsosuggestnoteatingtoomuchforbreakfast.Thiscanalsomakeapersonfeeltiredandunabletoth
16、inkclearly.”可知,LiveStrong网站上的健康专家也建议早餐不要吃太多,这也会使人感到疲劳,无法清晰地思考。由此可知,早上吃太多会使人感到疲劳。4.The passage mainly tells us about .A.the importance of a good breakfastB.the introduction of healthy mealsC.the ways of keeping children healthyD.the suitable amount of breakfasts答案: A解析: 主旨大意题。根据文章内容可知,第一段介绍了健康的早餐有助于学
17、生取得更好的成绩;第二段介绍了研究显示吃健康早餐的学生成绩更好;第三段介绍了健康的早餐搭配;第四段介绍了健康早餐的卡路里摄入量。由此可知,本文围绕健康早餐的重要性展开介绍,由此可知答案: 。四、七选五阅读理解We know bad habits,like poor diet,little exercise,smoking and drinking,are so harmful to our health.1 The first is our need to feel comfortable and doing whatever it takes to reach this state.For
18、example,smoking during work breaks causes the brain to combine that habit with freedom from work and relaxing,or drinking may be combined with letting oneself go and having a good time after a hard week.The second is our trend to rationalise(使合理化) our bad behaviours if society as a whole finds it ac
19、ceptable.2 Snacking and even smoking are things many people do.Most people know the results of bad habits.For example,longstanding bad habits can lead to cancers,diseases,cell(细胞) damage,and unhappiness.3 But most of these can be gradual because we dont notice them.As a result,our health will be aff
20、ected in the long term.4 First of all,know what these habits are and how often we do them.What exactly leads to the habit?Question why weve developed this habit in the first place!Once we understand what may be leading to it,find something positive to replace it.5 Forming new habits is hard for a wh
21、ile but the brain soon gets used to new ways of doing things until it starts to feel natural.A.We all know what a bad lifestyle is.B.However,why do we continue to do them?C.More importantly, we have to be insistent(坚持不懈的).D.So,how can we stop bad habits in our daily lives?E.Its not difficult to find
22、 socially acceptable bad habits.F.It is necessary to avoid them in order to improve our life level.G.Worse still,bad habits can even increase physical problems in later life.答案: 1.B2.E3.G4.D5.C五、语篇填空Im not exactly the most prepared personI often forget things.These things such as pencils,pens,my pho
23、ne and sometimes even my purse,1.(put) in wrong places.I seldom remember to carry an umbrellaI normally have to 2.(run) in the rain.One day,I was walking to the school,3. I teach art,when a summer rainstorm suddenly started.4.(lucky),this time I actually happened to have an umbrella with me and this
24、 one was my favourite!So I smiled and enjoyed 5.(walk) on in the heavy rain with my umbrella.Suddenly,I saw 6. woman whose hair and clothes were all wet.She had a bag and some papers 7. her hands.What was more,she was holding a beautiful baby girl in her arms,who was trying to keep 8.(she) out of the rain.It was the baby that 9.(catch) my eyes,so I offered them my umbrella.I went to school with 10.(please) though my hair and clothes were wet.This was another day when I didnt have an umbrella!答案: 1.are put2.run3.where4.Luckily5.walking6.a7.in8.herself9.caught10.pleasure