收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业5 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WARMING UP & READING (Ⅰ)——READING WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:424211 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:5 大小:98.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业5 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WARMING UP & READING (Ⅰ)——READING WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业5 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WARMING UP & READING (Ⅰ)——READING WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业5 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WARMING UP & READING (Ⅰ)——READING WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业5 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WARMING UP & READING (Ⅰ)——READING WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版必修2课时作业5 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WARMING UP & READING (Ⅰ)——READING WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家阅读理解APeople need to relax and enjoy themselves. One way they can have a good time is to watch a baseball game or another sports event. Even thousands of years ago, groups of people gathered to watch skilled athletes (运动员)Over 2,000 years ago in Greece, certain days in the year were f

2、estival days. These were holidays when people stopped work and enjoyed themselves. They liked to watch athletes take part in races and other games of skill.The most important festival was held every four years at the town of Olympia. It was held in honour of the Greek god Zeus. For five days, athlet

3、es from all parts of the Greek world took part in the Olympic Games. At the Olympic Games, people could watch them box, run, jump and so on. There was a relay race between two teams of men in which a lighted torch (火炬) was passed from runner to runner. The Olympic Games were thought to be so importa

4、nt that cities which were at war with one another had to stop fighting. People were allowed to travel to the games freely. Thousands of people came to Olympia from cities in Greece and from its colonies (殖民地) in Africa, Asia and Italy. They met as friends to cheer their favourite athletes and to enj

5、oy themselves.本文是一篇记叙文。文章主要介绍了2 000多年前在古希腊的奥林匹亚镇为纪念希腊主神每四年举行一次的奥运会的相关知识。1What happened in Greece over 2,000 years ago?APeople stopped work and enjoyed themselves.BThe cities there were often against one another.CPeople watched baseball games.DPeople didnt go to any games at all.答案:B解析:细节理解题。由文章最后一段中

6、的 The Olympic Games were thought to be so important that cities which were at war with one another had to stop fighting. 可知,两千多年前,希腊的这些城市互相交战,故B项正确。2What did people do at the games?AThey fought.BThey just talked to friends.CThey cheered for good athletes.DThey tried to find friends.答案:C解析:细节理解题。由文章最

7、后一段最后一句 They met as friends to cheer their favourite athletes and to enjoy themselves. 可知C项正确。3Greek cities then were fighting so they _.Awere weakBwere strongCcouldnt go to other cities freelyDcould see each other答案:C解析:推理判断题。由文章最后一段的 People were allowed to travel to the games freely. 可知,人们在运动会期间被允

8、许自由活动。由此可推知,人们在交战的城市之间是不能自由走动的,故C项正确。4The best title for the story is “_”AGreece at War BTogether for the GamesCStop Fighting DSport答案:B解析:标题归纳题。通读全文可知,文章讲述不同城市的人们因为比赛而走到一起,成为朋友,为运动员喝彩,故B项正确。BAs early as 1894, the newlyformed International Olympic Committee (IOC) considered ice skating as a possibil

9、ity for the first modern Olympic Games which would be held in 1896.In 1911, a member of the IOC suggested that winter sports should be staged as part of the 1912 Olympics in Helsinki. Some opposed the idea. At last, the IOC decided to hold Winter Olympic Games in 1916. However, World War broke out i

10、n 1914. After 1920, the national governing bodies for winter sports in several countries began talking about the possibility of a separate Winter Olympics.The town of Chamonix, in the French Alps, planned to hold a winter sports festival in 1924, at the same time Paris was to host the Olympics. The

11、Marquis de Polignac, a member of the IOC, suggested that the festival be formally recognized as the Winter Olympic Games. The IOC didnt go that far,but did agree that Chamonix could call its festival an “Olympic Winter Carnival”The festival drew 258 athletes from 16 countries to compete in bobsleddi

12、ng (雪橇车比赛), figure skating, hockey, Nordic skiing and speed skating. Charles Jewtraw from the United States won the first gold medal, in the 500meter speed skating, but the festivals hero was Claus Thunberg from Finland. He won five medals, three of which were gold, in speed skating.Weather has ofte

13、n been a major story at the Winter Olympics, and so it was at Chamonix. The festival opened with rain and unseasonably warm temperature that turned snow and ice to mud. Then temperature dropped as far as 25 below zero and the mud became ice.Despite the weather, more than 10,000 people showed up. At

14、its yearly meeting in 1925, the IOC recognized the Chamonix festival as the first Winter Olympics and decided that the Winter Games would be held every four years, just like the Summer Olympics.本文简单介绍了冬季奥运会的由来。5Why was the first Winter Olympic Games not held in 1916?ABecause the IOC didnt agree to i

15、t.BBecause it was still under discussion.CBecause some people opposed the idea.DBecause World War broke out in 1914.答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的“However, World War broke out in 1914.”可知是第一次世界大战打断了冬奥会的进程。6How many years earlier was the first modern Olympic Games held than the first Winter Olympic Games?A16.

16、B24. C28. D29.答案:C解析:推理判断题。根据第一段的“for the first modern Olympic Games which would be held in 1896”可知第一届现代奥运会是1896年召开;根据第三段和最后一段可知第一届冬奥会是1924年召开。通过计算可知C正确。7We can know from the passage that _.Athe weather destroyed the first Winter OlympicsBpeople from 16 countries watched the first Winter OlympicsCCh

17、arles Jewtraw won the most medals in the first Winter OlympicsDFinland got at least 3 gold medals in speed skating in the first Winter Olympics答案:D解析:推理判断题。根据第四段的“.Claus Thunberg from Finland. He won five medals, three of which were gold, in speed skating.”可知芬兰的Claus Thunberg在速滑中得到了3枚金牌,由此可推断芬兰至少在速滑中得到了3枚金牌。8Whats the best title for the passage?AThe Development of the OlympicsBThe Importance of Weather in the OlympicsCThe Story of the First Winter Olympic GamesDHow Did the Winter Olympics Come into Being?答案:D解析:标题归纳题。阅读全文可知本文讲述的是冬季奥运会发展形成的整个过程,所以D正确。高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1