收藏 分享(赏)

2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc

上传人:a**** 文档编号:423949 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:15 大小:3.86MB
下载 相关 举报
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第1页
第1页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第2页
第2页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第3页
第3页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第4页
第4页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第5页
第5页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第6页
第6页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第7页
第7页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第8页
第8页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第9页
第9页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第10页
第10页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第11页
第11页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第12页
第12页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第13页
第13页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第14页
第14页 / 共15页
2019_2020学年高中英语Unit3AmazingpeopleSectionⅡWelcometotheunit.doc_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Welcome to the unit & ReadingLanguage Points 品句填词1Shall we meet at the _(入口) to the cinema tonight?Okay.Lets make it at a quarter to seven.答案:entrance2She dislikes you to _(打扰) her so often.答案:disturb3There is no direct relation between the two incidents.Its just a _(巧合)答案:coincidence4A lot

2、of students gathered together to look into the box,_(好奇) about what could be inside.答案:curious5Now the hard winter has gone, we can cast off our winter _(服装)答案:clothing6What is the _(联系) between the two ideas?答案:connection7He made a _(大笔的钱) by selling waste materials.答案:fortune8The ancient Egyptians

3、 knew ways to _(保存) dead bodies from decay.答案:preserve 单句改错1People gathered round, curiously to know what was happening._答案:curiouslycurious2I was late in getting to the station, but fortunate for me, the train was late too._答案:fortunatefortunately3The organization was set up to preserve endangered

4、species in extinction._答案:infrom4Almost every teenager will experience a period in their life when they arent content to their parents._答案:towith5This kind of poison, resulting from illness or even death, is kept in the safe._答案:fromin 完成句子1The medicine will work best _(如果按照说明书服用的话)答案:if taken accor

5、ding to the instructions2_(使张路迷惑不解的是)was how Liu Yun knew the secret.答案:What puzzled Zhang Lu3_ (一回到家乡),she got down to _(募捐) for Project Hope.答案:Upon/On returning to her hometown;raising money4We went into the room quietly _(以便不打扰) anyone else.答案:so as not to disturb5Tom _(和) his parents, _(去) the

6、park every Sunday.答案:as well as;goes to 课文语法填空Howard Carter was a famous explorer, 1._ didnt receive school education but was 2._ (curiosity) about the outside world.He began searching for the tombs of the Egyptian kings since he was only seventeen.3._ the help of Lord Carnarvon, Howard Carter began

7、 his research.In 1922, he and his team found the tomb of King Tutankhamun near a city 4._ (call) Luxor.The tomb was full of 5._ (fortunate) in gold and jewels.Within 7 years, 21 people who had something 6._ (do) with the 7._ (open) of the tomb died, 8._ Howard Carter lived on till the age of 65.Some

8、 people say the 9._ (death) were just coincidence.Some believe that they were the result of the mummys curse, while others think it was the viruses in the tomb 10._ resulted in death.答案:1.who2.curious3.With4.called5.fortune6.to do7.opening8.but9.deaths10.thatA卷 单句语法填空1_ is known to us all is that Ch

9、inas first space laboratory module, was successfully launched on September 29.答案:What2Mr.Smith, as well as his wife and daughter,_ going to the Great Wall.答案:is3_(disturb) news came that the virus is spreading in Africa.答案:Disturbing4Upon _(enter) the tall building, he heard a sharp cry coming out o

10、f it, which brought his heart to his mouth.答案:entering5I wont go and attend his wedding party unless _(invite)答案:invited6As they entered the big city for the first time from a remote village, they were full of _(curious) about many things.答案:curiosity7The athletes years of hard training paid _ when

11、she finally won the Olympic gold medal.答案:off8His drunk driving resulted in the accident, _(cause) the death of fifteen people, including three students.答案:causing9Mary took a taxi to the airport,only _(find) her plane high up in the sky.答案:to find10He went back to the hall to try his _(fortunate) a

12、t finding his lost gold watch, but failed.答案:fortune 阅读理解“Life is about daring to carry out your ideas,” said Italian mountaineer Reinhold Messner.One of the bestknown living mountaineers,now 74,Messner became the first person to climb Mount Qomolangma alone and without the help of bottled oxygen(氧气

13、) in 1980.He also became, in 1986, the first to reach the worlds 14 mountain tops of over 8,000 meters,again without bottled oxygen.Along the way,he has practiced a special style of mountaineering known as alpinism, in which climbers try to reach the top with as little material(材料) and outside help

14、as possible.“But it is an art that is increasingly getting losttodays climbers depend on Sherpas(local guides for climbers in the Himalayas) and readymade routes to reach the top,” Messner said.“The true alpinist doesnt want such help.He wants to go into the wild,” he said.His achievements have made

15、 him a great hero,but Messner says he has gotten into plenty of dangerous situations along the way too.“Around half of the top alpinists have died climbing,”he said.“Of course, if I turn back more often than the others, I can increase my chances of survival,” he added.“But if I hadnt been lucky a fe

16、w times, I wouldnt be here.”Messner later moved on to different challenges(挑战),crossing the Gobi Desert and Antarctica.He is also a writer and was in Frankfurt to present his latest book, Wild, telling the true story of a 1916 Antarctic expedition(探险)Today, Messner spends his time making films and t

17、alks excitedly about his present one, which is set in Kenya, Africa, and tells the story of two climbers who run into trouble and are faced with lifechanging situations.After a lifetime of following his next dream, he believes filmmaking will be his final project.“I was always at my best when I was

18、learning, when I was curious(求知的),” he said.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章介绍了国际著名登山运动员梅斯纳尔和他的主要成就。1What is special about true alpinists?AThey can reach the top quickly.BThey try to depend on(依靠) themselves.CThey follow readymade routes.DThey often work with local guides.B解析:细节理解题。由第四段中的alpinism, in which climber

19、s try to reach the top with as little material(材料) and outside help as possible和第六段中的The true alpinist doesnt want such help.可知,真正的登山者尽量依靠自己的力量登上顶峰。2What helped Messner survive dangerous situations?AGood luck.BBelief.CGood skills.DCourage.A解析:推理判断题。由第九段中的But if I hadnt been lucky a few times, I woul

20、dnt be here.可知,Messner说自己几次死里逃生是因为运气好。3What does Messner tell us about the story of his new film?AIt is very interesting.BIt happens in Africa.CIt is based on his latest book.DIt records his true experiences.B解析:细节理解题。由倒数第三段可知,梅斯纳尔新电影的故事发生在非洲的肯尼亚。4What is the text mainly about?AA new film.BA new boo

21、k.CA great alpinist.DA great expedition.C解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了国际著名登山运动员梅斯纳尔和他的主要成就。 完形填空I was born with a heart disease.As I grew up,parts of my heart started to _1_ and I was often out of breath.So when I was eight, the doctors opened my chest to_2_ it.When they saw the state of my heart,they tol

22、d my parents,“We dont expect him to_3_the night.” I was in and out of a coma(昏迷) for three months.Every day the fact that I wasnt _4_ was a good thing.Finally,the doctors_5_Id be better off at homesaying that I wasnt going to live long.But I _6_and had something close to a _7_childhood.As a teenager

23、,I began to _8_ heart failure again.But I was _9_to go to college,become a manager and get married to Jo.I started my own _10_so I could work flexible(灵活的) hours,_11_Jo and I had two children:Josh and Liam.I _12_to keep a good standard of life for everyone,even when I was waking up feeling sick ever

24、y morning.By January last year,my heart failure was so_13_that I often couldnt walk more than a few yards.I was worried about not being around for my_14_I had to explain to Josh that the_15_telling me an organ(器官)had been found could come any time and Id be rushed to hospital,perhaps_16_I could say

25、goodbye.A few days later,the phone rang and Josh said,“Is that the doctor with your new_17_?” However it was _18_a salesman.May 4 was the day when a transplant(移植) match was found.I was out of hospital within five weeks and,within a few_19_,feeling much better.By October,I was taking part in a 30mil

26、e bike ride.These days I spend a lot of time talking to kids with heart _20_I want to support others whove had a hard time.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者虽然患有先天性心脏病,但他没有退缩,勇敢面对学习和生活,坚强地活了下去。1A.feelBfailCimproveDworkB解析: 根据该句中的I was often out of breath可知,作者的心脏开始衰竭。下文的heart failure为提示。2A.repairBdiscoverChearDpreven

27、tA解析: 根据文章第一句I was born with a heart disease.可知,医生想要修复作者的心脏。3A.stayBwasteCseeDlastD解析: 根据下文的saying that I wasnt going to live long可知,医生觉得作者的情况不容乐观,可能熬不过当晚。4A.deadBsadCsickDworriedA解析: 根据上文的I was in and out of a coma(昏迷) for three months.可知,作者每天还活着是一件值得庆幸的事。5A.expectedBdecidedCrequiredDlearnedB解析: 根据

28、破折号后的内容可知,医生决定作者最好还是回家(等待死亡)。6A.went outBgave upClooked backDcarried onD解析: 根据上文的saying that I wasnt going to live long和转折连词But可知,作者没有让生命很快止步,而是继续活了下去。7A.luckyBnormalCbusyDpoorB解析: 根据下文讲述青少年和成年后的正常生活可知,作者的童年也基本和其他正常孩子一样。8A.stopBacceptCexperienceDexamineC解析: 作者青少年时期又再一次经历心脏衰竭。9A.readyBlikelyCableDsur

29、eC解析: 根据转折连词But可知,虽然作者在青少年时期又开始经历心脏衰竭,但他还是上了大学,成为一名经理并且结婚生子。10A.rideBfamilyCholidayDcompanyD解析: 根据下文的so I could work flexible(灵活的) hours可知,作者为了有灵活的工作时间自己创办了公司。11A.andBbutCsinceDunlessA解析: “创办自己的公司”和“我们有了两个孩子”之间为并列关系。12A.waitedBtriedCagreedDofferedB解析: 根据上文叙述作者的工作和家庭经历可知,作者努力让身边的家人有高水准的生活。13A.easyBqu

30、ietCbadDstrangeC解析: 根据下文的that I often couldnt walk more than a few yards可知,作者的心脏病越来越严重。14A.childrenBparentsCwifeDdoctorsA解析: 根据下文给儿子的解释可知,作者担心自己不能在孩子身边。15A.personBletterCcallDnoteC解析: 根据下文的the phone rang可知,作者会随时接到有关捐献器官的电话。16A.whenBbeforeCalthoughDifB解析: 根据上文的come any time and Id be rushed to hospit

31、al可知,作者觉得可能会来不及和儿子告别。17A.heartBbikeCdrugDaddressA解析: 联系上下文可知,作者需要移植新的心脏。18A.thenByetCjustDsoonC解析: 根据转折副词However可知,电话只是一名推销员打来的。19A.daysBweeksCmonthsDyearsC解析: 根据该段首句May 4 was the day when a transplant(移植) match was found.和下文的October可知,作者几个月后感觉越来越好。20A.conditionsBproblemsCoperationsDtransplantsB解析:

32、作者是一名心脏病患者并经历了太多痛苦,因此他要鼓励那些同样有心脏问题的孩子们。B卷 阅读理解AThe first modern Olympic Games were held in Athens in 1896.A Frenchman, Baron de Coubertin, born in 1863, made it possible.When he was young, Coubertin had a strong interest in sports.As he grew older, he developed a belief that sports could bring peopl

33、e from all over the world together and encourage peace throughout the world.Coubertin was inspired by the ancient Olympic Games.In order to persuade people to revive(使复兴) them, he traveled around the world, spending his own money.Eventually,with his hard work,in 1894,the Olympic Movement was begun.B

34、ut women were not allowed to take part in the modern Olympic Games at first.They didnt begin to compete in the modern Olympic Games until 1900.For many years there were problems for the women athletes about what to wear,because it was considered very rude to show any part of the body or even the sha

35、pe of the body!Can you imagine women trying to run and jump covered from head to foot in clothes?When Baron de Coubertin founded the Olympic Movement, he created the International Olympic Committee(the IOC) to supervise(监管) it in 1894.He himself served as its president for 29 years.There were at fir

36、st 14 members,but the committee has now grown to over 130 members, all of whom must speak either French or English.Members of the IOC choose the next venue for the Olympic Games,which must be a city rather than a country.Only one city from each country can bid(投标) and it usually takes many years to

37、prepare, and of course only one city can be successful!Each country has its own National Olympic Committee(NOC)The NOCs represent their countries at the Olympic Games and select their own national teams.The gold medals were solid gold until 1912,but now they are silver covered with a thin layer of g

38、old.【解题导语】本文是一篇说明文。现代奥运会起始于1896年,顾拜旦是奥林匹克运动复兴者。现在让我们来了解一下现代奥运会吧。1Coubertin wanted to revive the Olympic Games probably because _Ahe was crazy about competing in some sportsBhe wanted to be remembered by people through itChe thought such events could make Athens famousDhe thought such events could pr

39、omote world peaceD解析:推理判断题。根据第一段的最后一句可知,顾拜旦复兴奥运会是因为他认为这样的活动可以促进世界和平。2What problem did women athletes face when competing in the Olympic Games at first?AThey didnt want to show any body part.BThey had difficulty in wearing properly.CThey didnt have enough free time to exercise.DThey were hardly able

40、to afford the sports clothes.B解析:细节理解题。根据第三段的For many years there were problems for the women athletes about what to wear, because it was considered very rude to show any part of the body or even the shape of the body!可知,刚开始时,女运动员参加奥运会会面临着装方面的难题。3The underlined word “venue” in Paragraph 5 probably m

41、eans “_”AplaceBtimeCpresidentDmedalA解析:词义猜测题。根据第五段的which must be a city rather than a country可知,这里是指举办奥运会的“地点”。4Whats the authors purpose in writing this passage?ATo introduce Baron de Coubertin to us.BTo encourage us to watch the Olympic Games.CTo help us know about the modern Olympic Games.DTo des

42、cribe the origin of the National Olympic Committee.C解析:写作意图题。根据文章内容可知,本文主要介绍了与现代奥运会相关的一些信息,帮助我们了解现代奥运会。BJamie Oliver, a lively British guy, loves to share his secrets.In his first television show, The Naked Chef, Oliver taught everyone to make simple but delicious food.In Jamies Kitchen, he taught y

43、oung people how to prepare meals.His next show, Jamies School Dinners, is about changing the food that students eat.Oliver saw that some schools in Britain were serving junk foodfood that is easy to eat but unhealthy.Although it can be delicious, junk food is not very good for children.It is sometim

44、es bad for their health, because it doesnt give them the energy they need at school.They sometimes cant think well or feel down, and they sometimes put on weight.Some of the junk food that Oliver wants to change is canned spaghetti, chicken nuggets, French fries, soda, and muffins.He encourages scho

45、ols to serve fresh and healthy meats, vegetables and fruit.He helps the school cooks to make healthy dinners without junk food.People liked Olivers idea of bringing quality food to schools.Thousands enjoyed his television show.But Oliver wanted them to do more than just watch.At his Feed Me Better w

46、ebsites, he collected over 270,000 signatures (签名) from people.Oliver sent these signatures to British Prime Minister Tony Blair.Then Blair promised to help change the school kitchens, teach school cooks to make healthy food, and spend more on school dinners.Thanks to Jamie Oliver, my children will

47、be able to enjoy more healthy meals at school.【解题导语】本文是一篇说明文。主要介绍了Jamie Oliver,他是一位在电视上教人做饭的厨师,他也是一位富有责任感和正义感的厨师,为了学生们的健康做出了很大的贡献。5What are Jamie Olivers secrets about?ACooking and eating.BHow to be a good cook.CExercising and sleeping.DWhere to buy healthy food.A解析:细节理解题。根据文中“In Jamies Kitchen, he

48、taught young people how to prepare meals.His next show, Jamies School Dinners, is about changing the food that students eat.”可知他的秘诀是教人做饭和改善学生饮食,故选A。6Which of the following may Oliver like best?AMuffins.BBananas.CFrench fries.DChicken nuggets.B解析:细节理解题。根据文中“Some of the junk food that Oliver wants to

49、change is canned spaghetti, chicken nuggets, French fries, soda, and muffins.He encourages schools to serve fresh and healthy meats, vegetables and fruit.”描述排除可知最喜欢的食物是香蕉,故选B。7Why were over 270,000 signatures collected?ATo put healthy food in schools. BTo keep school kitchens cleaner.CTo lower food

50、prices in schools.DTo collect money for the poor.A解析:推理判断题。根据文中“People liked Olivers idea of bringing quality food to schools.”可知是为了给学校健康的饮食,故选 A。8Who might be the author of the text?AA student.BTony Blair.CA parent.DJamie Oliver.C解析:推理判断题。根据文中“Thanks to Jamie Oliver, my children will be able to enj

51、oy more healthy meals at school.”可知这篇文章的作者是一位父亲或母亲,故选C。 七选五Everyone has feelings of anxiety from time to time.Here are 5 ways to help manage them:Become a relaxation expert.1._ But sitting in front of the TV or computer isnt true relaxation.The same is true for drinking or smoking.What the body real

52、ly needs is a relaxation techniquelike deep breathing, tai chi, or yogathat has a physical effect on the mind.Get enough sleep, food, and exercise.Want your mind and body to feel peaceful and strong enough to handle lifes ups and downs? 2._ Eat well: Choose fruit and vegetables.And exercise so your

53、brain and body can operate at their best.Connect with others.3._If you feel worried or nervous about something, talking about it with someone who listens and cares can help you feel more understood and better able to cope.Youll be reminded that everyone has these feelings sometimes.Youre not alone.C

54、onnect with nature.Heading out for a walk in the park or a hike in the woods can help anyone feel peaceful.4._ Walking or hiking offers the additional benefit of exercise.Think positive.A great way to keep our minds off the worry track is to focus our thoughts on things that are good, beautiful, and

55、 positive.5._ASpend time with friends or family.BWe all think we know how to relax.CIts very important to know how to deal with anxiety.DPeople feel anxiety and nervousness for different reasons.EAllow yourself to dream, wish, and imagine the best that could happen.FGet the right amount of sleep for

56、 your needsnot too much or too little.GChoose somewhere you feel safe so you can relax and enjoy your surroundings.答案:15.BFAGE 短文改错I am Li Bing and studying in Guang Ming Middle School. I want to be the member of the Youth Volunteer Organization. I like all sport very much,especially basketball. Im

57、also interested in read and I am good at English.I thought friendship is very important to us, though I like making friends.At school, Im a member of the “one help one” study project in which I help others and get help others. I was used to give books and money to the children in poor areas. I hope

58、you can get more opportunities to serve others and develop my abilities. So I will do that I can to help others.答案:I am Li Bing and studying in Guang Ming Middle School. I want to be member of the Youth Volunteer Organization. I like all very much,especially basketball. Im also interested in and I a

59、m good at English.I friendship is very important to us, I like making friends.At school, Im a member of the “one one” study project in which I help others and get help others. I used to give books and money to the children in poor areas. I hope can get more opportunities to serve others and develop my abilities. So I will do I can to help others.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1