收藏 分享(赏)

2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt

上传人:a**** 文档编号:422433 上传时间:2025-12-01 格式:PPT 页数:32 大小:246.50KB
下载 相关 举报
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第1页
第1页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第2页
第2页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第3页
第3页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第4页
第4页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第5页
第5页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第6页
第6页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第7页
第7页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第8页
第8页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第9页
第9页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第10页
第10页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第11页
第11页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第12页
第12页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第13页
第13页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第14页
第14页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第15页
第15页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第16页
第16页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第17页
第17页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第18页
第18页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第19页
第19页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第20页
第20页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第21页
第21页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第22页
第22页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第23页
第23页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第24页
第24页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第25页
第25页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第26页
第26页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第27页
第27页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第28页
第28页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第29页
第29页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第30页
第30页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第31页
第31页 / 共32页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时作业课件:六 必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS .ppt_第32页
第32页 / 共32页
亲,该文档总共32页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、六 必修2Unit 1Cultural relics(限时35分钟).阅读理解A(2021嘉兴模拟)Have you heard a story about Oliver Wendell Holmes and got what he meant?He once attended a meeting in which he was the shortest man present.“Doctor Holmes,”joked a friend.“I should think you would feel rather small among us big fellows.”“I do,”smile

2、d Holmes.“I feel like a dime(一角硬币)among a lot of pennies.”I ever believed only such a person like Holmes could think that way.But I was proven wrong.Yesterday I watched a huge flight of geese winging their way south through one of those beautiful sunsets that colored the entire sky for a few moments

3、.I saw them as I rested against the lion statue in front of the Chicago Art Institute,where I was watching the Christmas shoppers hurry along Michigan Avenue.When I looked sideways,I noticed that a bag lady,standing a few feet away,had also been watching the geese with great attention.Sensing someon

4、e was looking at her,she cast a sideways look.Our eyes met and we smiled silently acknowledging the fact that we had shared an amazing sight,a symbol of the secret of the struggle to survive.I overheard the lady talking to herself as she walked away.Her words,“Life treats me kindly”,nearly made my j

5、aw drop.Was the lady,this homeless street beggar,being kidding or even mindless?No.I believed the sight of the geese had reminded her of,however briefly,the difficult and unpleasant reality of her own struggle.I realized later that moments such as this one provided her with great comfort and encoura

6、gement;it was the way she survived the hardness of the street.Her smile was real.The sight of the geese was her Christmas present.It was proof that hard work mattered.It was all she needed.I envy her.【文章大意】本文讲述了作者通过奥利弗温德尔霍姆斯的故事和一位流浪女人的话,告诉我们一个道理:不幸的生活需要乐观的思想才能给生活带来甜意。1.From the story in Paragraph 1,

7、we can know that Holmes was _.A.patientB.rudeC.wiseD.awkward【解析】选C。推理判断题。根据第一段He once attended a meeting in which he was the shortest man present.“Doctor Holmes,”joked a friend.“I should think you would feel rather small among us big fellows.”“I do,”smiled Holmes.“I feel like a dime among a lot of p

8、ennies.”可推断出霍姆斯用自己的聪明才智化解了尴尬,说明霍姆斯很聪明。故选C。2.What surprised the author most the day he watched the geese?A.The bag ladys remarks on her life.B.The secret of the survival of the geese.C.Peoples enthusiasm for Christmas gifts.D.The beautiful sunset and the colorful sky.【解析】选A。细节理解题。根据第四段Her words,“Life

9、 treats me kindly”,nearly made my jaw drop.可知,作者看鹅的那天最让他吃惊的是流浪女对自己生活的评论。故选A。3.What does the author envy the bag lady?A.Her unusual experiences as a street beggar.B.Her great pride in what she worked hard at.C.Her friendly ways of getting on with strangers.D.Her positive attitude towards her own stru

10、ggle.【解析】选D。推理判断题。根据倒数第二段I realized later that moments such as this one provided her with great comfort and encouragement;it was the way she survived the hardness of the street.及最后一段The sight of the geese was her Christmas present.It was proof that hard work mattered.It was all she needed.I envy her

11、.可推断出作者羡慕流浪女对自己奋斗的积极态度。故选D。B Candace Paynes life changed forever in May 2017 when she posted a video of herself laughing crazily and wearing a mask.The video spread widely and“Mask Mom”became a household name.During the two years since that,Candace has published several books,starred in a TLC web se

12、ries and went on tour with Mandisa.She made appearances on late night talk shows,met J.J.Abrams and was able to fulfill a dream of taking her family to Disney World.It was a busy but joyful time.Her latest book is Consider It Joy.“I feel like people need a tool in their hands to actually get the joy

13、 they are fighting for,”Candace says.“The book can help you keep track of how much space and time you are devoting to things that arent worth it in comparison to the joy that I know I could have.”Getting joy is something that has always been important to Candace.“What the opportunity offered me was

14、not a forced open door,”Candace says.“Many people are trying desperately to push things open when they have to be obedient(顺从的)to the little things.”Trusting herself has required being confident in saying no.She uses a simple tool to evaluate whether an opportunity is right to her.Candace says,“I ha

15、ve a balance beam(平衡木)where Im asked to walk every single day as a mom,a wife,a speaker and an author.There are so many things I need to balance at a time.I have to realize what belongs there and what doesnt.The most important factor is joy.”Thats the heart behind the book Consider It Joy.“I really

16、wanted to give people more than just advice about joy,”Candace says.“I wanted to give them the ability to actually own it in their everyday life.”【文章大意】本文是一篇记叙文。坎迪斯佩思重视生活中令人快乐的事。她因戴面具大笑而走红,之后她又写书来引导人们要为快乐而活。4.What does Paragraph 2 mainly talk about?A.The experience Candaces family had.B.The books Ca

17、ndace has written.C.The reason for Candaces success.D.The changes in Candaces life.【解析】选D。段落大意题。根据第二段的第一句“During the two years since that,Candace has published several books,starred in a TLC web series and went on tour with Mandisa.”可知,第二段主要介绍了坎迪斯最近两年生活的变化。5.Why did Candace write the book Consider I

18、t Joy?A.To encourage people to say no.B.To lead people to get joy.C.To teach people to find confidence.D.To help people to become popular.【解析】选B。细节理解题。根据第三段的最后一句“The book can help you keep track of how much space and time you are devoting to things that arent worth it in comparison to the joy that I

19、 know I could have.”可知,坎迪斯佩思写Consider It Joy这本书是为了引导人们活得更快乐。6.What does the underlined phrase“a simple tool”in Paragraph 5 refer to?A.A beam.B.A dream.C.Money.D.Joy.【解析】选D。词义猜测题。根据第五段的最后一句“The most important factor is joy.”可知,当坎迪斯面对生活中的种种事情和出现的机会时,“是否快乐”就成了她的评判工具。由此可知画线部分短语指代“快乐”。C As ice melts in W

20、est Antarctica the ground beneath is quickly risinga process that could prevent the catastrophic(灾难性的)collapse of ice sheets,according to researchers.A study published in the journal Science provides a glimmer(一丝)of hope for a region affected by climate change.In recent years,several studies have wa

21、rned the ice sheet,which contributes to a quarter of melted ice worldwide annually,is very easy to break up.Scientists fear even slightly melting could cause global sea levels to rise by 3 meters.Researchers at the Technical University of Denmark set out to answer how the bedrock underneath the ice

22、sheet of West Antarctica behaves as the ice melts.To study the land,the team analyzed data collected by high-precision GPS equipment positioned on remote rock formations in West Antarctica,which measured movements of the land down to the millimeter over a 10-year period.“After a heroic effort to ins

23、tall and maintain the network of sensors in one of the least accessible places on the planet,the team has been rewarded with incredibly valuable data,which tell an incredible story about the Earth,”wrote ValentinaBarletta.The team found that the Earth was pushing the bedrock to rise faster than expe

24、cted.In 2014,the surface rose by 41 millimeters:four to five times quicker than predicted.In 100 years,the land could be up to 10 meters higher than it is currently.It is hoped that as the ice melts,the Earths crust(地壳)will bounce back much faster than previously expected.In turn,this could stabiliz

25、e what the researchers described as the“catastrophic collapse”of the ice sheet.Barletta told Newsweek the ice sheet will never be stable if global warming becomes too extreme.“Reducing the greenhouse gas will give the ice sheet a better chance of survival because that would allow some known and unkn

26、own feedback(反馈)to create better conditions for the ice,”she said.【文章大意】这是一篇说明文。研究人员称,随着南极洲西部冰层的融化,冰层下的地面正在迅速上升,这一过程可能会阻止冰盖灾难性的崩塌。为了冰盖的生存我们应该减少温室气体排放。7.What happens to West Antarctica as ice melts?A.The ground beneath is getting taller.B.Its ice sheets break up completely.C.Global sea levels rise by

27、 3 meters.D.Climate change comes to an end.【解析】选A。细节理解题。根据第一段的第一句“As ice melts in West Antarctica the ground beneath is quickly rising.”可知,下面的地面越来越高。8.Why do scientists use high-precision GPS equipment?A.To find out whether the ice sheet is very easy to break up.B.To find out the connection of the b

28、edrock and ice melting.C.To find out what really affects the speed of ice melting.D.To find out when West Antarctica will disappear totally.【解析】选B。细节理解题。根据第三段可知,科学家使用高精度的GPS设备是为了找出基岩与冰融化的关系。9.How did the research team feel about the study result?A.Disappointed.B.Sorry.C.Surprised.D.Angry.【解析】选C。推理判断

29、题。根据第四段中的“After a heroic effort to install and maintain the network of sensors in one of the least accessible places on the planet,the team has been rewarded with incredibly valuable data,which tell an incredible story about the Earth.”可知,研究小组对研究结果“感到惊讶”。10.What should we do for the ice sheets survi

30、val?A.Stop the bedrock from rising.B.Prevent the temperature rising.C.Create more ice for the ice sheet.D.Cut down the greenhouse gas.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段中的“Reducing the greenhouse gas will give the ice sheet a better chance of survival because that would allow some known and unknown feedback to crea

31、te better conditions for the ice,”可知,为了让冰盖的寿命更长我们应该减少温室气体的排放。.阅读填句Lead has proved to be a useful metal.1It goes into car batteries and also helps make bright pigments,used to paint walls,metal work and toys.2In the worst cases it causes comas(昏迷)and death.More often its effects are slow but harmful.

32、Research shows that lead is a threat to little babies,who are most likely to take in dust and paint chips that contain lead.Their brains can be easily harmed.3The dangers of lead have long been known.American banned it from paint 40 years ago,and by the late 1990s leaded petrol had been stopped grad

33、ually in almost all rich countries.But the effects continue to exist.4The situation is more alarming in the poor world,where the use of lead-based paint is spreading.As people in Asia and Africa become richer,they start to decorate their homes,but the paint they use,even from pots labeled“lead-free”

34、often contains it.It is neither difficult nor expensive to stop using lead.5And industrial use is no exception,because the contamination(污染)spreads and industrial paint inevitably finds its way into the consumer market.Yet only four sub-Saharan African countries have formally placed bans and local f

35、actories are often unaware of the harm that lead causes.A.Yet lead is also a poison.B.It turns up everywhere.C.All countries should ban lead in paint.D.Half a million American children are diagnosed with lead poisoning.E.There is no excuse for poor countries to repeat the mistake of rich ones.F.Taki

36、ng some simple precautions can help protect you and your family from lead exposure.G.But only years after exposure are the results apparent in lower IQ and learning disabilities.【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了铅的应用及危害。1.【解析】选B。根据空后的“It goes into car batteries and also helps make bright pigments,used to paint wall

37、s,metal work and toys.”可知,铅的应用很广泛,故B项符合语境。2.【解析】选A。根据空后的“In the worst cases it causes comas and death.”可知,A项(然而,铅也有毒)符合语境。3.【解析】选G。根据空前的“Research shows that lead is a threat to little babies,who are most likely to take in dust and paint chips that contain lead.Their brains can be easily harmed.”可知,G项(但仅仅接触几年之后,这一结果就在智商和学习障碍方面显现出来)符合语境。4.【解析】选D。根据空前的“But the effects continue to exist.”可知,此处应举例说明它的影响,故D项(50万美国儿童被诊断出铅中毒)符合语境。5.【解析】选C。根据空后的“And industrial use is no exception.”可知,C项(所有国家都应该禁止涂料中含铅)符合语境。本课结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1