收藏 分享(赏)

2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt

上传人:a**** 文档编号:422426 上传时间:2025-12-01 格式:PPT 页数:49 大小:413.50KB
下载 相关 举报
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第1页
第1页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第2页
第2页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第3页
第3页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第4页
第4页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第5页
第5页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第6页
第6页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第7页
第7页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第8页
第8页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第9页
第9页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第10页
第10页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第11页
第11页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第12页
第12页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第13页
第13页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第14页
第14页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第15页
第15页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第16页
第16页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第17页
第17页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第18页
第18页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第19页
第19页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第20页
第20页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第21页
第21页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第22页
第22页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第23页
第23页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第24页
第24页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第25页
第25页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第26页
第26页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第27页
第27页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第28页
第28页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第29页
第29页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第30页
第30页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第31页
第31页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第32页
第32页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第33页
第33页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第34页
第34页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第35页
第35页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第36页
第36页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第37页
第37页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第38页
第38页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第39页
第39页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第40页
第40页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第41页
第41页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第42页
第42页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第43页
第43页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第44页
第44页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第45页
第45页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第46页
第46页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第47页
第47页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第48页
第48页 / 共49页
2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮练习课件:题型综合练(一) .ppt_第49页
第49页 / 共49页
亲,该文档总共49页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、题型综合练(一)(限时65分钟).阅读理解A A new generation addiction is quickly spreading all over the world.Weboholism,a twentieth century disease,affects people from different ages.They surf the Net,use e-mail and speak in chatrooms.They spend many hours on the computer,and it becomes a compulsive habit.They cannot

2、stop and it affects their lives.Decades ago,no one thought that using computers could become compulsive behaviour that could affect the social and physical life of computer users.This obsessional behaviour has affected teenagers and college students.They are likely to log on computers and spend long

3、 hours at different websites.They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation.They spend all free time surfing and dont concentrate on homework,so this addiction influences their grades and success at school.Because they can find everything on

4、the websites,they hang out there.Moreover,this addiction to websites influences their social life.They spend more time in front of computers than with their friends.The relation with their friends changes.The virtual life becomes more important than their real life.They have a new language that they

5、 speak in the chatrooms and it causes cultural changes in society.Because of the change in their behaviour,they begin to isolate themselves from society and live with their virtual friends.They share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life.Although they feel co

6、nfident on the computer,they are not confident with real-life friends they have known all their life.It is a problem for the future.This addictive behaviour is beginning to affect the entire world.【文章大意】本文是一篇议论文。文章主要说明了如今青少年和大学生的网络成瘾问题,指出了网络成瘾在行为和心理情感方面对于他们的危害。1.The underlined word“obsessional”in th

7、e second paragraph probably means _.A.attractive B.addictiveC.professional D.potential【解析】选B。词义猜测题。根据后文They are likely to log on computers and spend long hours at different websites.以及下一段第一句They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation.可知,上网

8、对于青少年和大学生来说已经成了一种上瘾行为,导致他们在网上花费大量的时间。故画线词意为“上瘾的”。2.We can infer from the passage that _.A.weboholism has the greatest effect on teenagersB.students can hardly balance real and virtual lifeC.people are addicted to games on the InternetD.virtual life is more vivid and attractive anyway【解析】选B。推理判断题。根据第

9、四段中They spend more time in front of computers than with their friends.The relation with their friends changes.The virtual life becomes more important than their real life.可知学生很难平衡现实生活和虚拟生活。3.The authors attitude towards weboholism is _.A.optimistic B.neutralC.critical D.acceptable【解析】选C。推理判断题。根据第一段及

10、下文可知,文章主要说明了如今青少年和大学生的网络成瘾问题,指出了网络成瘾在行为和心理情感方面对于他们的危害。由此可推知,作者对网络成瘾的态度是一种批判的态度。【规律方法】观点态度题的解题技巧(1)不要把自己的态度融入其中,还要区分作者的态度还是作者引用别人的态度。(2)当作者的态度没有明确提出时,要学会根据作者的语言的褒贬去判断作者的态度,如wonderfully,successfully,unfortunately,doubtfully 等。(3)作者的态度一般与文章主旨有很大关系。(4)某一件事是好是坏,作者对它是支持还是反对,态度一般都很明确,而带中立色彩的词最不可能是正确答案。问作者态

11、度时,表示“客观”的词多为正确选项,如objective,impartial,unbiased 等;问作者对文中提到的人物或他们的观点的态度时,答案多是肯定或否定,支持或反对,如critical,approving,opposed,supporting 等。还有一点,既然作者写了文章,其态度就不可能是漠不关心的,因此见到indifferent,uninterested 可以首先排除。BConsider everything your smart phone has done for you today.Counted your steps?Memorized notes?Navigated y

12、ou somewhere new?Smart phones work as an all-round pocket assistants.Thats because theyre equipped with a series of sensors.And some of those sensors you may never think or even know about.They sense light,pressure,temperature and other factors.Smart phones have become essential companions.So those

13、sensors probably stayed close by throughout your day.They sat in your backpack or on the dinner table or nightstand.If youre like most smart phone users,the device was probably on the whole time,even when its screen was blank.“Sensors are finding their ways into every corner of our lives,”says Marya

14、mMehrnezhad,a computer scientist at Newcastle University in England.Thats a good thing when phones are using their powers to do our bidding.But the many types of personal information that phones have access to also makes them potentially powerful spies.Online apps could record with the microphone,mo

15、nitor a phones location,take photos and then transfer the data.And they could do all of this without a users knowledge!Even seemingly innocent sensor data might broadcast sensitive information.A smart phones motions might reveal what a user is typing.Or it might disclose someones location.Even barom

16、eter readings could be misused.These readings subtly change with increased altitude.That could give away which floor of a building youre on.Some scientists have designed invasive apps.Afterward,they tested them on volunteers to highlight what smart phones can reveal about their users.Other researche

17、rs are building new phone security systems to help guard users from invasions of their privacy.They could defeat those who make efforts to do everything from tracking a user to stealing the PIN codes needed to access their bank accounts.【文章大意】本文是一篇说明文,智能手机里面安装了许多你不知道的传感器和应用软件,用户的信息正在面临失窃。4.What can

18、we know about smart phones from the first three paragraphs?A.They can do everything for us.B.All the sensors in them are necessary.C.They should stay in your pockets.D.They accompany us almost all day.【解析】选D。细节理解题。根据第三段第二句“So those sensors probably stayed close by throughout your day.”可知,智能手机几乎整天都陪伴

19、在你左右。故选D。5.What is the meaning of the underlined part in Paragraph 4?A.Help users to bid against others.B.Do things at the request of users.C.Serve people within their power.D.Do everything they can for users.【解析】选B。词义猜测题。根据后文的转折“But the many types of.”可知,如果智能手机用它们的各种功能为我们服务(按照我们的要求做事),那就是一件好的事情;但智能

20、手机可以接触到我们的许多个人信息,这使得它们成为潜在的间谍。所以画线部分的意思应该是B选项。6.Why do some scientists design invasive apps?A.To steal private data of the users.B.To improve the quality of smart phones.C.To test the risk of using smart phones.D.To fight against online thieves.【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中“they tested them on volunteers to

21、highlight what smart phones can reveal about their users”可知,科学家设计了一些入侵性应用软件,在志愿者的手机上使用,目的是看看到底泄露了用户的什么信息。由此可推测,这些科学家的目的是检测智能手机的危险性。故选C。CWhen her five daughters were young,Helene An always told them that there was strength in unity(团结).To show this,she held up one chopstick,representing one person.Th

22、en she easily broke it into two pieces.Next,she tied several chopsticks together,representing a family.She showed the girls it was hard to break the tied chopsticks.This lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up.Helene An and her family own a large restaurant business in Ca

23、lifornia.However,when Helene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975,they didnt have much money.They moved their family to San Francisco.There they joined Dannys mother,Diana,who owned a small Italian sandwich shop.Soon afterwards,Helene and Diana changed the sandwich shop into a sm

24、all Vietnamese restaurant.The five daughters helped in the restaurant when they were young.However,Helene did not want her daughters to always work in the family business because she thought it was too hard.Eventually the girls all graduated from college and went away to work for themselves,but one

25、by one,the daughters returned to work in the family business.They opened new restaurants in San Francisco and Los Angeles.Even though family members sometimes disagreed with each other,they worked together to make the business successful.Daughter Elisabeth explains,“Our mother taught us that to succ

26、eed we must have unity,and to have unity we must have peace.Without the strength of the family,there is no business.”Their expanding business became a large corporation in 1996,with three generations of Ans working together.Now the Ans corporation makes more than$20 million each year.Although they b

27、egan with a small restaurant,they had big dreams,and they worked together.Now they are a big success.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了An家族通过团结一致将一家餐馆最终经营成一家大公司的故事,说明了家族团结创造成功的道理。7.Which of the following can be the best title for the passage?A.How to Run a Corporation WellB.Strength Comes from PeaceC.How to Ach

28、ieve a Big DreamD.Family Unity Builds Success【解析】选D。主旨大意题。根据文章第一段第一句 When her five daughters were young,Helene An always told them that there was strength in unity.及最后一段最后两句 Although they began with a small restaurant,they had big dreams,and they worked together.Now they are a big success.,并结合全文内容可知

29、,文章主要讲述了An家族通过团结一致将一家餐馆最终经营成一家大公司的故事,说明了家族团结创造成功的道理。8.What can we infer about Helene Ans daughters?A.They went out to work for themselves before graduation.B.They all would not like to work in their family business.C.They were deeply influenced by what Helene taught them.D.There always were disagree

30、ments among family members.【解析】选C。推理判断题。根据文章第三段第四句Daughter Elisabeth explains,“Our mother taught us that to succeed we must have unity,and to have unity we must have peace.”可知,一个女儿解释是她们的母亲教会她们团结才能胜利的道理。9.Helene once used chopsticks to show _.A.the quality of the chopsticksB.the difficulty of being u

31、nitedC.the strength of family unityD.how to be a strong person【解析】选C。细节理解题。由第一段第一、二句 When her five daughters were young,Helene An always told them that there was strength in unity.To show this,she held up one chopstick,representing one person.可知,Helene 用筷子是要向女儿们说明家庭团结的力量。10.We can learn from Paragra

32、ph 2 that Helene Ans family _.A.began to run a restaurant in 1975B.left Vietnam without much moneyC.bought a restaurant in Los AngelesD.opened a sandwich shop in San Francisco【解析】选B。细节理解题。由文章第二段第二句 However,when Helene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975,they didnt have much mone

33、y.可知,Helene 一家离开越南时没有多少钱。.阅读填句Hotels in Shanghai are requested to stop offering disposable toiletries(一次性洗漱用品)unless customers ask,in order to make efforts to reduce waste and pursue green development.1.The move is stated in a set of regulations on garbage sorting and recycling that went into effect

34、 in Shanghai.Under the new regulations,most household plastic wastes should be sorted and recycled.The city also encourages individuals and companies to reduce their use of disposable plastic products.Kunlun Jing An hotel is one of those that answered the government call that“not offering disposable

35、 toiletries unless asked”.2.“Shanghai is taking a lead in the country to fight against plastic waste,”said GerdKnaust,general manager of Kunlun Jing An hotel.“Hotels should make contributions to sorting and recycling garbage.3.”4“It is a good thing to reduce waste in daily life,”said Zhang Wei,40,fr

36、om east Chinas Shandong Province who checked in the hotel for a business trip.He brought a reusable toothbrush after being informed by the hotel in advance.At least 6.5 million sets of disposable toiletries are said to be used every day if the occupancy rate(入住率)is 50 percent for the 13 to 15 millio

37、n hotel rooms across China,said Du Liangliang of the Hotel Business Unit of Ctrip,Chinas leading online travel agency.“5,”Du said.A.The hotel said the new measure will help reduce plastic wasteB.Guests are encouraged to use recyclable toiletries during their stayC.If hotels stop offering disposable

38、toiletries,it will be great progressD.Also,we should encourage customers worldwide to lead an eco-friendly lifeE.The hotel has informed people of the change through online and offline meansF.Plastic products harm our environment so greatly that we shall reduce their useG.It is one of the steps that

39、the government takes to protect our environment【文章大意】这是一篇说明文。为了减少浪费和追求绿色发展,上海的酒店被要求停止提供一次性洗漱用品,除非顾客提出要求。如果得以实施,这将是一个巨大的进步。1.【解析】选B。上文提到“为了减少浪费和追求绿色发展,上海的酒店被要求停止提供一次性洗漱用品,除非顾客提出要求。”再根据下文提示“这一举措是在上海实施的一套垃圾分类和回收规定中提出的。”B项“鼓励客人在入住期间使用可回收的洗漱品”承接上下文。2.【解析】选A。根据下文可知“在全国范围内,上海在打击塑料垃圾方面处于领先地位”,承接下文,A项“该酒店表示,

40、新措施将有助于减少塑料垃圾”切题。3.【解析】选D。根据上文提示“酒店应该为垃圾分类和回收做出贡献。”承接上文,D项“同时,我们应该鼓励世界各地的消费者过一种环保的生活”切题。4.【解析】选E。根据下文提示“在日常生活中减少浪费是一件好事。”承接下文,E项“酒店已经通过线上和线下的方式告知了人们这一变化”切题。5.【解析】选C。根据上文提示“如果全国1 300万到1 500万间酒店客房的入住率为50%,那么每天至少有650万套一次性洗漱用品被使用。”承接上文,C项“如果酒店停止提供一次性洗漱用品,那将是一个巨大的进步”切题。.完形填空My son is in front of the comp

41、uter.For an hour,he has been1quickly and clicking madly through various 2in what has become the computer corner of our kitchen.But Henrys not playing 3.Hes hard at work completing a 5th-grade science assignment to visit specific websites that explore the human senses.“Watch this!”Henry4to me loudly.

42、I step away from the laptop Im using to follow a(n)5for tonights dinner and my daughter also rushes in,chatting on her cell phone.Henry types his 6on screen and the computer quickly 7“Henry”into its Braille(盲文)equivalent.Then I hear a sound and my attention is 8by an instant message popping up on my

43、 9:Its my mom in South Carolina.Whew!10has certainly changed family life in the past few years.From the way we communicate 11the way we tend our personal business and entertain ourselves,its a 12new world.The family computer is almost as 13as the microwave oven.Millions of cell phones keep 14and the

44、ir children connected.Kids 15portable video game systems in their pockets and the Internet is becoming the tool of choice for checking the news,16flowers,and paying the electric bill.This wonderland of information and entertainment17families amazing ways to connect,learn,and grow.But as parents,we k

45、now a storm of 18has come along with this trend.We have to struggle to find a balance when it 19limiting screen time.Concerns over virus protection,obesity and privacy 20leave many of us unwilling to fully embrace the new digital universe.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议的文章,作者通过儿子用电脑做作业,女儿用手机聊天,自己跟母亲用笔记本电脑联系,感慨现代科技给

46、人们带来的巨大便利,但网络带来的新问题也让很多人不敢完全接受这个新的数字世界。1.A.typingB.writingC.speakingD.thinking【解析】选A。根据下文可知,作者的儿子在电脑上浏览网页,查阅资料,完成作业,他快速地打字和点击。故选A。2.A.computers B.articles C.screens D.places【解析】选C。此处指电脑桌面上屏幕上的内容。故选C。3.A.jokes B.games C.sportsD.roles【解析】选B。他在做作业而不是玩游戏。故选B。4.A.promises B.writes C.comes D.calls【解析】选D。根

47、据前面的“Watch this!”以及空格后面的“loudly”可知,亨利大声喊我,让我过去看什么东西。故选D。5.A.advice B.plan C.recipe D.road【解析】选C。根据后面的for tonights dinner可推测作者作为一个母亲,肩负着做饭的重任,此时正在网上学习食谱。故选C。6.A.sister B.homework C.comment D.name【解析】选D。根据后面的“the computer quickly_ Henry into its Braille equivalent.”可知作者儿子在电脑屏幕上打出的是他自己的名字。故选D。7.A.helps

48、 B.changes C.forces D.persuades【解析】选B。一个网站很快把“Henry”这个名字转变成了盲文。(这是亨利喊作者来看的稀罕事),change.into.为习惯搭配。8.A.attracted B.interrupted C.focused D.paid【解析】选A。此处意为:然后我听到了声音,我的笔记本上弹出了一条即时消息,吸引了我的注意力,故选A。9.A.earphoneB.laptop C.mindD.watch【解析】选B。一条即时信息突然出现在我的笔记本桌面上。此处指上文提到的作者查阅食谱用的笔记本。故选B。10.A.Technology B.Enviro

49、nment C.Communication D.Education【解析】选A。根据文章内容,此处指科技改变了我们的家庭生活,而不是环境(Environment)、通讯(Communication)或教育(Education)。故选A。11.A.withB.on C.in D.to【解析】选D。此处为from.to.“从到”,为固定搭配。故选D。12.A.suddenlyB.hardly C.completely D.firmly【解析】选C。这是一个全新的世界。故选C。13.A.simple B.common C.interesting D.useful【解析】选B。根据上下文可知,此处主要

50、指电脑家家都有,就像微波炉一样普及。选B。14.A.parents B.teachers C.friends D.neighbors【解析】选A。根据上文中的family computer可知,本文主要讲述新科技对家庭的影响,再根据下文的and their children可知此处泛指父母。故选A。15.A.haveB.like C.put D.buy【解析】选A。此处指portable video game systems在孩子们当中的普及,表达的是一种存在状态,不是某个具体动作。故选A。16.A.planting B.ordering C.drawing D.producing【解析】选B

51、。空前后说人们利用网络查信息、交电费,所以此处也应该指利用网络做某种事情。根据逻辑关系,应该用网络订购鲜花。故选B。17.A.supplies B.command C.influences D.offers【解析】选D。网络给家庭成员的联系、学习和成长提供了神奇的方法。故选D。18.A.windsB.disasters C.challenges D.attacks【解析】选C。根据下文列举的网络上出现的问题,可知网络的流行是个趋势,但伴随这个趋势而来的是一系列的挑战。故选C。19.A.comes toB.hands in C.relies on D.talks to【解析】选A。上文提到网络给

52、人们带来的问题和挑战,紧接着就这些问题提出解决方法。句意:当涉及限制屏幕时间的时候,我们必须努力找到一个平衡。when it comes to(当提到,就而论)为固定搭配,故选A。20.A.policyB.goalC.factor D.theft【解析】选D。此处与病毒防护(virus protection),肥胖(obesity)并列,应该是指网络带来的负面影响,privacy theft“隐私盗窃”,符合语境,故选D。【知识拓展】词汇积累click vt.点击;使发咔哒声complete adj.完整的;完全的vt.完成,使完满assignment n.分配;任务;作业specific a

53、dj.特殊的,特定的;明确的;详细的equivalent adj.相等的;等价的n.对等的人(或事物)portable adj.手提的,便携式的embrace vt.拥抱;信奉.语法填空Yueyang Tower is 1._ ancient Chinese tower on the shore of Lake Dongting.It is one of the Three Great Towers of Jiangnan.Yueyang Tower became famous for Memorial to Yueyang Tower 2.(write)by Fan Zhongyan,who

54、 was an excellent minister of the Northern Song Dynasty(9601127)in China.3._(lie)on the city wall of the west gate of the ancient city in Yueyang City,Hunan province,China,Yueyang Tower faces Junshan Island and overlooks Dongting Lake,being extremely beautiful and 4.(impress).Since ancient times,it

55、5._(enjoy)the good reputation that Dongting Lake is the 6.(good)among lakes,and Yueyang Tower is incomparable among towers.YueyangTowers roof covered with yellow glazed tiles(黄色琉璃瓦)looks like a generals helmet in ancient China.It is the only ancient 7._(build)with a helmet roof structure(构造)in China

56、.Before the Tang Dynasty(618907),Yueyang Tower was mainly used 8._ the military purpose.After the Tang Dynasty,it 9.(gradual)became a famous scenic spot in 10._men of letters chanted poetry and wrote fu.【文章大意】文章介绍了中国著名的建筑物岳阳楼。1.【解析】an。考查冠词。表示泛指,ancient以元音音素开头,故填an。2.【解析】written。考查非谓语动词。write与Memoria

57、l to Yueyang Tower是动宾关系,使用过去分词作后置定语,故填written。3.【解析】Lying。考查非谓语动词。Yueyang Tower 与lie是主动关系,使用现在分词作状语,故填Lying。4.【解析】impressive。考查形容词。形容词作表语,让人印象深刻的,故填impressive。5.【解析】has been enjoying。考查时态。Since“自从”,表示一直做某事,使用现在完成进行时,故填has been enjoying。6.【解析】best。考查形容词最高级。洞庭湖是所有湖泊里面最好的,故填best。7.【解析】building。考查名词。唯一的古建筑,故填building。8.【解析】for。考查介词。be used for.为固定搭配,故填for。9.【解析】gradually。考查副词。修饰动词became,故填gradually。10.【解析】which。考查连词。先行词是spot,在定语从句中作宾语,此处为“介词+which”结构,故填which。本课结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1