收藏 分享(赏)

2019_2020学年新教材高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅡReadingandThinking课时作业新人教版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:422105 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:2.45MB
下载 相关 举报
2019_2020学年新教材高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅡReadingandThinking课时作业新人教版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019_2020学年新教材高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅡReadingandThinking课时作业新人教版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019_2020学年新教材高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅡReadingandThinking课时作业新人教版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019_2020学年新教材高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅡReadingandThinking课时作业新人教版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019_2020学年新教材高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅡReadingandThinking课时作业新人教版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019_2020学年新教材高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅡReadingandThinking课时作业新人教版必修第二册.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019_2020学年新教材高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅡReadingandThinking课时作业新人教版必修第二册.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业1Unit 1Section Reading and Thinking.阅读理解 ANo one can believe that the Great Wall might disappear some day. Believe it or not, the Great Wall is being destroyed by people. Less than 20 percent of the Great Wall built in the Ming Dynasty is still perfect, but about 80 percent is in danger. The Gre

2、at Wall can be called “great” mostly because of its amazing length. But we should realize that the length was made up of one brick at a time. If we do nothing to save the Great Wall, it will become a series of separate wasteland rather than a historic site.The Great Wall is actually a series of wall

3、s built and rebuilt by different dynasties over the past 2,000 years. It began in the rule of Chinas first emperor, Qin Shihuang of the Qin Dynasty, and lasted into the Ming Dynasty. The parts built before the Ming Dynasty have nearly disappeared. People are familiar with sections such as Badaling i

4、n Beijing and Jiayuguan in Gansu because they have been open to tourists for many years. But_those_sections_far_away_from_the_public_eyes have been almost forgotten.Few local people knew the 3metrehigh walls made of earth and stones beside them are part of the Great Wall. The lack of knowledge is co

5、nsidered as one of the main reasons.The bricks on the Great Wall were carried off by local countryside people to build their houses, sheep corrals (畜栏) and pigsties (猪圈). Some were taken away to build roads. Bricks carved with peoples names are put away as remembrance (纪念). Rubbish is spread over th

6、e battlements (城垛). The bricks can be sold for 15 yuan per tractor load. Those who destroyed and are destroying the Great Wall know its name, but are not clear about its cultural meaning. It will take a long time to let them know this. The local farmers not only carried off the body of the Great Wal

7、l but dug out the entire base.It is necessary to preserve the Great Wall. The officials should be aware of the importance of the Great Wall. Young Chinese should know more about the nations great civilization and learn to love it.【语篇解读】历史文化古迹长城正在遭到破坏,作者呼吁人们要保护好长城。1The underlined part in Paragraph 2

8、refers to the parts of the Great Wall _.Athat are too difficult to understandBthat nobody can watchCthat are not well known to the publicDthat are too far to be seen答案与解析:C词义猜测题。根据上文“People are familiar with sections such as Badaling in Beijing and Jiayuguan in Gansu because they have been open to t

9、ourists for many years.”和画线部分的But可知,长城有些地方是向公众开放的景点,这当然为公众所熟悉;而那些不是景点的地方则不会为公众所熟悉。2Whats the main reason for the Great Walls being destroyed? AThe local people are short of cultural knowledge. BThe local people need bricks and stones to build houses. CThe local people think the Great Wall is not imp

10、ortant. DThe bricks of the Great Wall can be sold for money.答案与解析:A细节理解题。根据文章第三段及第四段中“Those who destroyed and are destroying the Great Wall know its name, but are not clear about its cultural meaning.”可知,长城被破坏的主要原因是当地人缺乏文化知识。3Why does the author say the Great Wall might disappear?AIt is useless from

11、 now on.BIt will be replaced by a new one.CSome parts of it are being destroyed.DIts too old to be used once again.答案与解析:C细节理解题。根据文章第一段第二、三句“Believe it or not, the Great Wall is being destroyed by people. Less than 20 percent of the Great Wall built in the Ming Dynasty is still perfect, but about 80

12、 percent is in danger.”和第四段前五句“The bricks on the Great Wall were carried off by countryside people to build their houses, sheep corrals (畜栏) and pigsties (猪圈). Some were taken away to build roads. Bricks carved with peoples names are put away as rememberance (纪念). Rubbish is spread over the battleme

13、nts (城垛). The bricks can be sold for 15 yuan per tractor load.”可知,长城的很大一部分正在遭受破坏,所以作者说长城可能会消失。B2019银川高一检测Tahiti is one of the largest islands of French Polynesia. It is located in the southern Pacific Ocean. The capital of Tahiti is Papeete, which lies on the northwest coast. This island has mountai

14、ns that are volcanic (火山产生的). The people of Tahiti came from Polynesia. The Spanish first discovered this island, but they didnt rule it. Tahiti is close to South America and Los Angeles is just seven and a half hours journey away by air. The scenery is beautiful and tourists often spend their vacat

15、ions there.The weather in Tahiti is warm and there are heavy rains in the mountainous areas. The weather doesnt change much, so it is generally sunny. The weather is important for the plants and animals on this Polynesian island. The green rain forest is home to a lot of plants and animals. Flowers

16、are seen here and there.Tourism is an important industry in Tahiti. There are many archaeological (考古学的) wonders, which are worth seeing in Tahiti. There are also festivals and activities such as boat riding, shark feeding and whale watching which are interesting experiences for travelers.Tahiti is

17、a dream destination for divers as the sea waters are warm all year round and are full of active sea life, Raiatea Mountain is where mummies(木乃伊) of former rulers of Tahiti are kept. The people here consider it a holy place.Travelers are welcomed and a travel agent can help plan a wellarranged trip t

18、o Tahiti.【语篇解读】本文介绍了塔希提岛。岛上的气候非常温暖,人们也很友好。在这个岛上,你有很多事情可做,很多有趣的事情都在等着你。4According to the passage we can learn that Tahiti belongs to _.AFrance BSpain CBritain DAmerica答案与解析:A推理判断题。根据第一段第一句“Tahiti is one of the largest islands of French Polynesia.”可知Tahiti属于法国。5The climate in Tahiti is _.Arainy and wi

19、ndy Bsunny and mildChot and rainy Ddry and sunny答案与解析:B细节理解题。根据第二段第一、二句“The weather in Tahiti is warm and there are heavy rains in the mountainous areas. The weather doesnt change much, so it is generally sunny.”可知Tahiti气候温和、阳光充足。6The following things attract travelers to go to Tahiti EXCEPT _.Athe

20、archaeological wondersBthe heavy rains Cthe festivals and activitiesDthe sea waters答案与解析:B细节理解题。根据倒数第三段“Tourism is an important industry in Tahiti. There are many archaeological wonders, which are worth seeing in Tahiti. There are also festivals and activities such as boat riding, shark feeding and

21、whale watching which are interesting experiences for travelers.”及倒数第二段“Tahiti is a dream destination for divers as the sea waters are warm all year round and are full of active sea life.”可知A、C、D三项的内容吸引旅游者,而B项the heavy rains除外。7According to the passage we can infer that _.ATahiti is one of the larges

22、t islands in the worldBthe archaeological wonders are the most famous tourist attractions in TahitiCOnly a small number of people visit Tahiti every yearDthe local people look up to their former rulers very much答案与解析:D推理判断题。根据倒数第二段中“Raiatea Mountain is where mummies of former rulers of Tahiti are ke

23、pt. The people here consider it a holy place.”可知当地人非常尊重他们的前统治者。.完形填空My wife Lynn was beginning her third day on an oxygen mask (氧气面罩). “She must _1_ in the next twentyfour hours, or you will probably leave her here,” the doctor said to me. Those _2_ words had me near the breaking point. However, I d

24、idnt want to _3_.Suddenly, a(n) _4_ hit me. Then I _5_ the nurses station. There I got a piece of _6_. I wrote, “Keep Hope Alive! Miracle (奇迹) in Progress!” Then I returned to Lynns room and put it up on the _7_, hoping somehow that those words would bring a miracle. _8_, there was not any sign of _

25、9_. In the afternoon, the shift changed and a _10_ who I had not seen before came in. She had a soft smile and a _11_ manner. “Ill be helping Lynn tonight,” she said. She gently cleaned her face and body. After finishing her work, she was ready to _12_, but she stopped when she noticed the _13_ on t

26、he wall. She said to me, “Dont _14_, sir! I believe she will be fine. You know, my name is Tammy Miracle.” It was _15_. What were the chances of a nurse named Tammy Miracle being sent to Lynn on a day when I had put up a sign _16_ a miracle?The next morning, Lynn was awake. I couldnt help _17_. The

27、other day, I was further _18_ to learn that Tammy Miracle had been called in from other department due to a shortage of ICU nurses. I am _19_ that Tammy Miracle was sent to us. So if you _20_ hope, try to believe that an angel may be looking for you, too.【语篇解读】作者通过自己亲身经历告诉我们:当我们身处绝境时,要满怀希望,也许奇迹就会出现。

28、1A.stop BsufferCfinish Dwake答案与解析:D根据下文的“. in the next twentyfour hours, or you will probably leave her here.”可知,她必须在二十四小时之内“醒”过来,否则她将永远离开作者。2A.sad BimpoliteCencouraging Dpale答案与解析:A根据上下文的内容可知,医生的这些“令人难过的”话使得作者接近崩溃。3A.look back Bslow downCgive up Dinsist on答案与解析:C根据However可知,作者不想“放弃”。4A.dream BideaC

29、car Dball答案与解析:B根据下文的内容可知,突然,作者想到一个“主意”。5A.headed for Breturned toCcame across Dpassed by答案与解析:A根据下文的“I returned to Lynns room.”可知,作者离开Lynn的病房,朝护士站“走去”。head for意为“朝某地走去”。6A.letter BcakeCnews Dpaper答案与解析:D根据语境可知,作者在护士站那儿拿到一张“纸”。7A.window BdoorCwall Ddesk答案与解析:C根据下文的“. when she noticed. on the wall.”可

30、知,作者把那张纸贴在了“墙”上。8A.Otherwise BBesidesCTherefore DHowever答案与解析:D根据上文的“. hoping somehow that those words would bring a miracle.”以及下文的“. there was not any sign of.”可知,前后两句存在转折关系,故填However。9A.doubt BstressCincrease Dimprovement答案与解析:D根据语境可知,然而,病情还是没有任何“好转”。10A.cleaner BdoctorCnurse Dpatient答案与解析:C根据上文的“

31、In the afternoon, the shift changed.”以及下文的内容可知,下午来了一位之前没见过的“护士”。11A.similar BcaringCtraditional Drude答案与解析:B根据下文的“Ill be helping Lynn tonight, she said. She gently cleaned her face and body.” 可知,这位护士很“体贴”。12A.run BleaveCspeak Dsleep答案与解析:B根据上文的“After finishing her work”可知,这位护士准备“离开”。13A.picture Bmap

32、Csign Dclock答案与解析:C根据上文的“. put it up on the.”可知,这位护士准备离开,当她看到墙上的“标语”时,她突然停下了。14A.worry BmindCregret Ddisturb答案与解析:A根据上下文的内容可知,这位护士是在安慰作者。她对我说:“先生,不要担心,她会好起来的。你知道吗?我的名字就叫Tammy Miracle。”15A.unfortunate BuselessCuncomfortable Dunbelievable答案与解析:D根据下文的“What were the chances of a nurse named Tammy Miracl

33、e being sent to Lynn on a day when I had put up a sign.?”可知,这种巧合这是“不可思议的”。16A.asking for BshowingChiding Dlooking for答案与解析:A根据上文的“. hoping somehow that those words would bring a miracle.”可知,这里指张贴“请求”奇迹出现的标语。17A.moving BthinkingCcrying Dcomplaining答案与解析:C根据上文的“The next morning, Lynn was awake.”可知,Lyn

34、n终于醒了,作者喜极而“泣”。18A.confused BexcitedCanxious Dsurprised答案与解析:D根据下文的“. learn that Tammy Miracle had been called in from other department due to a shortage of ICU nurses.”可知,作者更加“惊讶的”是得知由于ICU的护士紧缺,Tammy Miracle 是从别的科室转过来临时帮忙的。19A.concerned BgratefulCproud Duncertain答案与解析:B根据上下文的内容可知,作者很“感激”Tammy Miracle被派来照顾Lynn。20A.lose BseeCbring Dsend答案与解析:A根据上下文的内容可知,如果你“失去”希望,要相信天使或许也正在寻找你。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1