收藏 分享(赏)

2019_2020学年人教版高中英语必修一:UNIT5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:421140 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:6 大小:69.50KB
下载 相关 举报
2019_2020学年人教版高中英语必修一:UNIT5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共6页
2019_2020学年人教版高中英语必修一:UNIT5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共6页
2019_2020学年人教版高中英语必修一:UNIT5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共6页
2019_2020学年人教版高中英语必修一:UNIT5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共6页
2019_2020学年人教版高中英语必修一:UNIT5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共6页
2019_2020学年人教版高中英语必修一:UNIT5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2019-2020学年高一上学期训练卷必修一 Unit 5Nelson Mandelaa modern hero 英 语 (二)(本卷满分100分)一、阅读理解(每小题2分,共16分)AWe should never give up when were challenged. The following three actresses have set a good example to us.Sarah Jessica ParkerWhen Parker was little, she had to take up singing and

2、 dancing to help feed her big family.Despite hard times, Parkers mom encouraged her childrens interest in the arts. When Parker was 11 years old, the family took a trip to New York City, so Parker could audition (试演) for a Broadway play. The trip was a success she and her brother were both cast, and

3、 then the family moved to New York. Parker continued to work hard and land roles, eventually becoming the title character of a famous TV show.Emily BluntBefore Blunt was nominated (提名) for Golden Globes and landing leading roles on the stage and big screen, she could hardly hold a conversation with

4、her classmates: Between ages 7 and 14, Emily had a major stutter (口吃). But that all changed when one of her junior high teachers encouraged her to try out for the school play, which she thought was a totally unappealing(无吸引力的) thing at first due to the fact that she had such a hard time communicatin

5、g. The teacher suggested she try accents and character voices to help get the words out and it worked. By the end of her teens, Blunt had overcome her stutter and went on to achieve the successful career she has now.Shania TwainTwains career actually began more out of necessity than raw ambition. He

6、r mom and stepfather often couldnt make enough to get by, so Twain started singing in bars to make extra money when she was just eight years old. She recalls her mother waking her up at all hours to get up and perform. Sadly, when she was 21, her mother and stepfather were killed in a car accident o

7、n the highway.Twain put her career on hold to step in and take care of her younger brothers. Only when her youngest brother graduated from high school did she feel it was OK to head down to Nashville to pursue her career.1Why did Parkers family go to New York City when she was 11?Aa TV show was wait

8、ing for ParkerBParker planned to learn the arts thereCParkers family wanted to travel thereDParker could try out for a play there2What was her first reaction when Blunt was advised to try out for the school play?AExcited.BUninterested.CAngry.DTouched.3In order to _, Twain stopped pursuing her career

9、 at 21.Ashe wanted to finish her educationBshe experienced a car accidentCshe decided to look after her brothersDshe wanted to take a break4What did Parker and Twain have in common when they were young?AThey helped support their family.BThey had uncaring parents.CThey wanted to become famous.DThey h

10、ad an unhappy childhood.【答案】1-4 DBCA【解析】这是一篇说明文。本文介绍了三位励志女演员。她们虽然出身贫寒,但是都取得了很大成就。1细节理解题。根据Sarah Jessica Parker部分中的“When Parker was 11 years old, the family took a trip to New York City, so Parker could audition (试演) for a Broadway play.”可知,莎拉杰西卡帕克一家去纽约是因为帕克可以在那里参加一个戏剧的试演。故选D。2细节理解题。根据Emily Blunt部分中的

11、“which she thought was a totally unappealing thing at first due to the fact that she had such a hard time communicating”可推断,艾米莉布朗特起初对尝试参加一部学校剧的表演并不感兴趣。故选B。3细节理解题。根据Shania Twain部分中的“Twain put her career on hold to step in and take care of her younger brothers.”可知,仙妮亚唐恩没有发展自己的事业是因为她觉得弟弟们比自己的事业更重要,她需要照

12、顾他们。故选C。4细节理解题。根据Sarah Jessica Parker部分中的“When Parker was little, she had to take up singing and dancing to help feed her big family.(帕克小的时候,她不得不唱歌跳舞来养活她的大家庭。)”和Shania Twain部分中的“Her mom and stepfather often couldnt make enough to get by, so Twain started singing in bars to make extra money when she

13、was just eight years old.(她的母亲和继父经常入不敷出,所以吐温在她8岁的时候就开始在酒吧唱歌来赚外快。)”可知,她们俩的共同点是都得帮助养家。故选A。B Malala Yousafzai is a Pakistani student and education activist who began speaking out for girls education at the age of 11. After surviving an assassination (暗杀) at the age of 15, she co-founded the Malala Fund

14、 with her father to create a world where girls everywhere could be educated without fear. Her fund supports every girls right to 12 years of free, safe, quality education and works mainly in countries such asPakistan,Afghanistan,IndiaandNigeria.Malala believes girls are the best investment (投资) in t

15、he future peace and further development of our world. It will never be a wrong choice to spend money on girls.In 2014 the Norwegian Nobel Committee awarded Kailash Satyarthi and Malala Yousafzai the Nobel Peace Prize for their fight against the suppression (镇压) of children and young people and for t

16、he right of all children to education. Malala became the youngest-ever Nobel Peace Prize winner.Accepting the award, Malala said, “This award is not just for me. It is for those forgotten children who want education. It is for those frightened children who want peace. It is for those voiceless child

17、ren who want change.”In her new picture book,Malalas Magic Pencil, Malala returns to her childhood to teach young readers about the importance of hope, believing in magic, and making the world a better place.Malalas first book, her personal life story co-written with Christina Lamb,I Am Malala: How

18、One Girl Stood Up for Education and Changed the World, was published in 2013. She is also the subject of the 2015 filmHe Named Me Malala.5Whats the purpose of the Malala Fund?ATo improve girls safety.BTo improve peoples living conditions.CTo get young girls to school.DTo win women lifetime education

19、 rights.6Which of the following is Malalas opinion of girls according to Paragraph 2?AThey are quite good at making investments.BThey will play an important role in the future.CThey are in greater need of peace than boys.DThey do more for the development of the world than boys.7What can be inferred

20、from what Malala said while accepting the award?AShe will have more supporters in the coming years.BShe is satisfied with her education.CShe feels powerless to change the world.DShe has a caring attitude.8What can be learned aboutMalalas Magic Pencil?AIt teaches readers how to draw.BIt spreads hope.

21、CIt was a co-written book.DIt was Malalas first book.【答案】5-8 CBDB【解析】本文为记叙文。文章讲述了诺贝尔和平奖获得者马拉拉的人生故事。5细节理解题。根据第一段中的“she co-founded the Malala Fund with her father to create a world where girls everywhere could be educated without fear”可知,这个基金会旨在让女孩能够进入校园接受教育。故选C。6推理判断题。第二段中的“Malala believes girls are

22、the best investment (投资) in the future peace and further development of our world.”可知,马拉拉认为应该在女孩身上投资,因为她们会对将来社会的发展和平起一定的作用的。故选B。7推理判断题。根据第四段中的马拉拉的讲话内容“This award is not just for me. It is for those forgotten children who want education. It is for those frightened children who want peace. It is for t

23、hose voiceless children who want change.”可知,这份奖项不仅是为了我,是为了那些需要教育的被遗忘的孩子们准备的。这是为了那些想要和平的受惊的儿童。这是给那些想要改变的无声儿童的。由此可推断出她心系他人,关爱他人。故选D。8细节理解题。根据倒数第二段中的“Malalas Magic Pencil, Malala returns to her childhood to teach young readers about the importance of hope, believing in magic, and making the world a bet

24、ter place.”可知,这本书是传播希望。故选B。二、七选五(每小题2分,共10分)Patrick Modiano, the winner of the Nobel Prize for Literature in 2014, seems lessknown among general Chinese readers.In Dong Qiangs opinion, a professor at Peking University, Modiano has been a celebrated writer in France ever since. 9 What surprised him w

25、as that a French writer was awarded the Nobel, since it was only six years ago that another French writer, Le Clezio, took the prize.Born in a western Paris suburb in July 1945two months after World War ended in EuropeModiano spent most of his life in France and studied in Paris, the top preparatory

26、 school in France.Raymond Queneau, a writer, was one of his teachers there. 10 In the first interview Modiano gave after winning the Nobel, he explained that writing for him was a natural thing that he started quite young, “ 11 ”Modiano has published about 30 works, including novels, film scripts an

27、d childrens books, since his first book, La Place de ltoile, in 1968.Modianos works focus on the occupation of France during World War . 12 Jin Longge, who has translated three books by Modiano into Chinese, says, “ 13 But they are not detective novels, because the answers to the riddles set out in

28、his novels usually remain untold and the reader is left to find his own answers.”AHe had a major influence on him.BHis works read like detective novels.CIt was not a surprise that he won the prize.DIts something thats been part of my life.EThey will be published in the coming months.FThey invite the

29、 reader to seek identity through memory and history.GMany of his readers came to know of him and started to read his works.【答案】9-13 CADFB【解析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了Patrick Modiano2014年诺贝尔文学奖获得者。9下文谈到令人惊奇的是,仅仅相隔6年,又有一个法国作家获奖。可见,董强对Patrick Modiano的获奖并不意外,故选C。10根据上文中a writer的暗示,可知,这个老师对Patrick Modiano有一定的影响,故选

30、A。11上文中提到Patrick Modiano认为写作对他来说是很自然的事情,这与本项中的“写作成了他生命中的一部分”相呼应,故选D。12根据上文可知,其著作主要聚焦二战中被占领的法国,这与本项中的“透过记忆和历史寻求认同感”相呼应,故选F。13根据下文中But they are not detective novels可知,但他们不是侦探小说,这与本选项“他的作品读起来像侦探小说”相呼应,故选B。三、完形填空(每小题1.5分,共30分) “Look Mom, he paints like me!” Eight-year-old Alexandra Nechita had just disc

31、overed Pablo Picassos artwork for the first time. The art world 14 and began to call Alexandra the “Petite(小的) Picasso.” This 15 artist has been turning heads in the art world ever since.Even at age two, Alexandra 16 nearly all her time on her colouring books. 17 their daughter spent too much time a

32、lone, Alexandras parents took her colouring books away. They 18 she d start to jump rope or play with dolls. But taking away her 19 was like taking the air out of her life. Alexandra began to colour on paper her mother 20 home from office.When Alexandra was four, her parents began to notice the figu

33、res she 21 They were abstract and 22 Picassos work, with four eyes and two faces. She 23 painting with watercolours and then with other paints.Alexandras classmates would sometimes 24 her paintings. But her 25 school teacher saw talent in her drawings. She helped eight-year-old Alexandra organise he

34、r first 26 at a local library.Within a year, Alexandra had several other exhibitions. By then, she had 27 more than 250 paintings. Her exhibition at the famous Mary Paxon Gallery brought her to the 28 of national art critics(评论家).She began to 29 on television, in news and talk shows around America.T

35、oday, Alexandra 30 paints in her special style. Admirers have spent a large amount of money buying her paintings. But the 31 doesn t seem to have affected her negatively (消极地).Through various charities, Alexandra shares her wealth with those 32 around the world. And 33 Alexandra continues to paint,

36、the world will be blessed to experience more of her love for life and art.14AimprovedBagreedCwaitedDbroke15AfriendlyBtalentedCworriedDhonest16AspentBforgotCrememberedDwasted17AAfraidBSureCProudDAshamed18ApromisedBprovedCreportedDhoped19AphonesBropesCcoloursDdolls20AcalledBdroveCbroughtDsent21AdrewBc

37、ountedCexplainedDmet22Areferred toBlooked likeCconsisted ofDdepended on23AstoppedBstartedCsuggestedDavoided24Alearn fromBseek forCpoint atDlaugh at25AmedicalBhighCprimaryDprevious26AconferenceBsystemCpartyDexhibition27AcompletedBusedCcopiedDlost28AroleBtasteCselectionDattention29AappearBperformCshop

38、Dtrain30AdirectlyBsuddenlyCstillDseldom31AstyleBtimeCenergyDmoney32Aon holidayBin powerCon dutyD.in need33AunlessBwhetherCasDthough【答案】14-18BBAAD19-23CCABB 24-28DCDAD 29-33ACDDC【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了画画天才Alexandra 的故事。这个孩子刚八岁,画画就像毕加索一样。当她出名后,很多仰慕者购买她的画,她卖画的钱用来帮助有需要的人。14考查动词词义辨析。A. improved提高;B. agreed同意;C

39、. waited 等;D. broke打破。由后文began to call Alexandra the “Petite(小的) Picasso.”可知艺术界同意he paints like me!这一说法。故选B。15考查形容词词义辨析。A. friendly友好的;B. talented有才华的;C. worried担心的;D. honest诚实的。这个孩子刚八岁,画画就像毕加索一样,可见非常有才华。故选B。16考查动词词义辨析。A. spent花费B. forgot忘记;C. remembered记住;D. wasted浪费。句意:甚至在亚历山德拉两岁的时候,她几乎把所有的时间都花在了涂

40、色书上。句型spend time/money on sth,“花费做某事”,故选A。17考查形容词词义辨析。A. Afraid担心的; B. Sure确定的;C. Proud自豪的;D. Ashamed害羞的。父母担心她独自呆的时间太长,所以把书拿走,想让她出去。故选A。18考查动词词义辨析。A. promised许诺;B. proved证明;C. reported报道;D. hoped希望。父母担心她独自呆的时间太长,所以希望她出去玩耍。故选D。19考查名词词义辨析。A. phones 电话;B. ropes绳子;C. colours色彩;D. dolls玩具。由上文可知,她的父母拿走她的彩

41、色书。但是拿走她的色彩就像从她的生命里带走氧气一样。故选C。20考查动词词义辨析。A. called呼叫;B. drove驾驶;C. brought 带回;D. sent送走。句意:这些纸是她妈妈从公司带到家里的。故选C。21考查动词词义辨析。A. drew画;B. counted数; C. explained解释;D. met遇见。句意:在她4岁的时候,她父母开始注意到她画的人物像。故选A。22考查动词短语辨析。A. referred to指;B. looked like 看起来像;C. consisted of由 .组成;D. depended on依靠。句意:它们很抽象,看起来像毕加索的

42、作品。故选B。23考查动词词义辨析。A. stopped停止;B. started开始;C. suggested 建议;D. avoided避免。句意:她开始先画水彩画,然后再画其他画。故选B。24考查动词短语辨析。A. learn from学习;B. seek for寻找;C. point at指出;D. laugh at嘲笑。根据句意:同学们有的时候嘲笑她的画。故选D。25考查形容词词义辨析。A. medical医药的;B. high 高级的;C. primary小学的;D. previous以前的。Alexandra 现在刚八岁,还在上小学。故选C。26考查名词词义辨析。A. confe

43、rence会议;B. system系统;C. party晚会;D. exhibition展览。由下文Within a year, Alexandra had several other exhibitions. 可知,她帮助8岁的亚历山德拉在当地一家图书馆组织了她的第一次画展。故选D。27考查动词词义辨析。A. completed完成;B. used 使用;C. copied 抄写;D. lost丢失。句意:到那时她已经完成了250多幅画。故选A。28考查名词词义辨析。A. role 角色;B. taste品尝;C. selection选择;D. attention注意。句意:她在著名的玛丽帕

44、克森画廊举办的展览引起了全国艺术评论家的注意。brought her to the attention of 意思为“吸引的注意”。根据句意,故选D。29考查动词词义辨析。A. appear出现;B. perform表演;C. shop 商店;D. train训练。句意:她开始出现在电视上,新闻里,脱口秀节目里。根据句意,故选A。30考查副词词义辨析。A. directly直接地;B. suddenly突然;C. still依旧;D. seldom很少。句意:现在她依旧画她的风格。still 表示仍旧。根据句意,故选C。31考查名词词义辨析。A. style风格;B. time时间;C. en

45、ergy能量;D. money金钱。根据spent a large amount of money purchasing her paintings.可知,此空是money,但钱似乎并没有给她带来负面影响。故选D。32考查介词短语辨析。A. on holiday在度假;B. in power执政的;C. on duty值班;上班;D. in need需要帮助。句意:亚历山德拉与世界各地的那些需要得到帮助的人分享她的财富。故选D。33考查连词辨析。A. unless除非;B. whether是否;C.as 随着;D. though通过。句意:随着亚历山德拉继续画画,这个世界将有幸体验到她对生活和

46、艺术更多的热爱。根据句意,故选C。四、单句语法填空(每小题2分,共24分)34. In addition,the team set up a separate experiment that suggested that the baby birds that most closely imitated their moms voice were_ (reward) with the most food.35. Hundreds of people were murdered after the cruel governor came _ power in the country.36. Th

47、e village school, set _ for the local children, can receive millions of dollars from the whole country.37. In this constantly changing world, how to put the knowledge _ (gain) every day into reality has interested numerous people.38. If Americans didnt get a new car every year, many people would be

48、_ of work.39. There are several reasons _ (account) for this statement.40. _ a matter of fact, we must learn English through accumulating in drops.41. Many black leaders have many good _ (quality) and have made great contributions to mankind.42. Any man will be equal _ the task, so long as he is car

49、eful. You should give it a try.43. Everybody sang high praise for her _ (devote) to the cause of education.44. I cant stand some peoples _ (cruel) to animals.45. We hope that you will give _ (opinion) and suggestions about our work.【答案】34.rewarded 35. to36.up37.gained 38.out39accounting40.As 41.qual

50、ities42.to 43devotion44. cruelty 45.opinions五、单句改错(每小题2分,共20分)46. They have also bought for some gardening tools._47. Many Chinese brands, developed their reputations over centuries, are facing new challenges from the modern market._48I will never forget the day on that we went to buy guitars in the

51、 guitar store._49He often lent me a hand when I was in trouble, to which I was grateful._50As far as I know, he has been out of the work for several months._51The boy lost his heart when he knew he failed the exam again._52I fell in love with the city for the first time I visited it._53Hopeful, Ill

52、be able to stay at home for three weeks this time._54Today, well discuss a number of cases that beginners of English fail to use the language properly._55Although he made a serious mistake in his work, he was lucky to escape fired by his boss._【答案】46.去掉for47.在developed前加having48.that which49.tofor50.去掉the51.去掉his52去掉for53.HopefulHopefully54.thatwhere 55escape后加being

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1