1、 品句填词1You neednt have bought the book because it is not _(值得) reading at all.答案:worth2You must work hard. _(同时), you must take care of yourself.答案:Meanwhile3The working _(环境) of the company attract many university graduates.答案:conditions4It takes a lot of time and efforts to stop illegal trade in _(
2、濒危的) animals.答案:endangered5You have to wear a life jacket for _(保护) in case you fall into the river.答案:protection6Many _(保护区) have been created to help save the natural habitats.答案:reserves7The determined man has been _(斗争) against illness for many years.答案:struggling8In an _(理想的) world there would
3、be no need for police force.答案:ideal9After the traffic accident happened, the police were soon on the _(现场)答案:spot10People were concerned that pets or _(野生生物) could be affected by the pesticide(杀虫剂)答案:wildlife 单句改错1Prices may vary so its very worth shopping around before you buy._答案:verywell 2Althou
4、gh treating unfairly, he still worked very hard._答案:treatingtreated 3Everyone should take an actively part in protecting endangered animals._答案:activelyactive 4She opened the present in the spot, which delighted me very much._答案:inon 5Jim went to answer the phone. In a meanwhile, Harry started to pr
5、epare lunch._ 答案:athe 课文语法填空1_ a freezing cold day in January 1994,Jiesang Suonandajie lost 2._(he) life when fighting with the poachers who were killing the endangered Tibetan antelope. The reason 3._ the poachers kill the antelopes is that the wool of the Tibetan antelope is the 4._(expensive) in
6、the world. For poachers the 5._(profit) can be huge. Often 6._ (work) at night, the poachers shoot whole herds of antelopes at a time. The animals 7._(skin) on the spot and the wool taken to India,where it is made into the shawls. The business is illegal.In the 1990s the Chinese government began to
7、take 8._ active part in protecting the antelopes in the Hoh Xil Nature Reserve and made some progress. International cooperation seems 9. _(work), too. Since 1997 the antelope population has 10._ (slow) begun to grow again.答案:1.On2.his3.why4.most expensive5.profits6working7.are skinned8.an9.to be wo
8、rking10.slowly 单句语法填空1(2019天津五校高二期末)A college student was sentenced to prison for hunting twelve _(danger) birds during the summer vacation.答案:endangered2Power supply to the hall was cut off immediately,_ (leave) the room in darkness.答案:leaving3The car is worth _(repair),so I suggest you should have
9、 it repaired.答案:repairing4Although old, my car is kept _ good condition and runs well.答案:in5Today we have too many choices of communication through advanced technology, but we seem _ (lose) the joy of communicating face to face. 答案:to be losing6If you still have any other questions, please put them
10、_ on your notebook.答案:down7Although _(surprise) at the result of the exam, he looked very calm.答案:surprised8The police told us what we should do and how to protect ourselves from _(attack)答案:being attacked9There were so many people at the airport that I had to struggle _(see) by my parents.答案:to be
11、seen10The young firefighters gave his life _(save) the baby, who was trapped in a burning house.答案:to save 阅读理解ADo you know what to do if you see a bird with a broken wing in your backyard, or a hurt raccoon(浣熊) by the side of the road?Use your phone!Its never a good idea to touch a wild animal or t
12、o try to help one without professional guidance.The animal might be dangerous to you,and you could cause further injury without meaning to.Thats why the wildliferescue organization Animal Watch has created a new mobile app.The app helps users find the right solutions for animals that need urgent(紧急的
13、) care.Animal Help Now uses your phones GPS to find where the animal is located.Then the app asks questions about the animal:Is it wild or raised by humans?Is it a pet or a farm animal?Could the animal put humans in danger?Based on the location, the time of day, the type of animal, and the injury, A
14、nimal Help Now will suggest a care provider thats right for your situation.For wild animals, the app might suggest a nearby rescue facility that specializes in wounded wildlife.Or it might point you to registered care takers who nurse animals that have been hurt in the wild back to health.For pets o
15、r farm animals, the app lists the nearest veterinarians(兽医) who care for the type of animal that has been injured.“The app is designed to work even when you dont have cell or Internet access, ”Animal Watch director Dave Crawford tells National Public Radio.“So whether youre driving through a remote
16、area on the eastern Colorado plains, hiking a trail in Rocky Mountain National Park, or simply passing through a dead zone on your way to work, youll still be able to immediately find the help you need.” For now, Animal Help Now works only in Colorado, where Animal Watch is based.But the organizatio
17、n hopes to include information for users across the country.【解题导语】本文主要介绍了Animal Watch组织开发的一款手机应用软件,该软件可以通过人们所提供的受伤动物的信息来帮助人们拯救这些动物。1If you help injured animals by yourself, you may _Abecome a danger to themBdo more harm to themCmake them become wilderDleave them in a dangerous situationB解析:细节理解题。根据第
18、二段第二句可知,假如你自己独自帮助那些受伤的动物的话,你可能无意中对其造成更大的伤害。故选B。2It can be inferred that Animal Help Now is _Aan organizationBa websiteCa mobile appDa companyC解析:推理判断题。结合第四段以及第五段的前两句可知,这是一款手机应用软件(app)。3According to Dave, the app _Acan work anywhere in ColoradoBstops working on your way backCincludes information acro
19、ss the countryDneeds to have access to the InternetA解析:细节理解题。结合最后两段可知,这个应用软件只要在科罗拉多就能使用。4The best title for the passage may be _AHelping the Injured Animals in TimeBSaving Animals with Your PhoneCProviding Care for Wild AnimalsDMaking a Call to Help AnimalsB解析:标题归纳题。本文主要介绍了Animal Watch组织开发了一款手机应用软件,
20、该软件可以通过人们所提供的受伤动物的信息来帮助人们拯救这些动物。故B项作本文标题最佳。B(2019河北邯郸二中高二期中)I love charity shops and so do lots of other people in Britain because you find quite a few of them on every high street.The charity shop is a British institution,selling everything from clothes to electric goods,all at very good prices.You
21、 can get things you wont find in the shops anymore.The thing I like best about them is that your money is going to a good cause and not into the pockets of profitdriven companies, and you are not damaging the planet,but finding a new home for unwanted goods.The first charity shop was opened in 1947
22、by Oxfam.The famous charitys appeal to aid postwar Greece had been so successful that it had been flooded with donations.They decided to set up a shop to sell some of these donations to raise money for that appeal.Now there are over 7,000 charity shops in the UK.My favorite charity shop in my hometo
23、wn is the Red Cross shop,where I always find childrens books, all 10 or 20 pence each.Most of the people working in the charity shops are volunteers,although there is often a manager who gets paid.Over 90% of the goods in the charity shops are donated by the public.Every morning you see bags of unwa
24、nted items outside the front of shops, though they dont encourage this.They would rather ask people to bring things in when the shop is open.The shops have very low running costs: all profits go to charity work.Charity shops raise more than 110 million a year,funding(资助) medical research,overseas ai
25、d,supporting sick and poor children,homeless and disabled people, and much more.What better place to spend your money? You get something special for a very good price and a good moral sense.You provide funds to a good cause and tread lightly on the environment.【解题导语】本文主要介绍了慈善商店的基本特色以及慈善商店的创建与发展。5The
26、 author loves the charity shop mainly because of _Aits convenient locationBits great variety of goodsCits spirit of goodwillDits nice shopping environmentC解析:推理判断题。由第一段最后一句“The thing I like best about them is that your money is going to a good cause.”“我”最喜欢慈善商店的一点是你的钱用于有意义的事业。可推断出C项为正确答案。goodwill好意。
27、6The first charity shop in the UK was set up to _Asell cheap productsBdeal with unwanted thingsCraise money for patientsDhelp a foreign countryD解析:细节理解题。由第二段第二、三句“The famous charitys appeal to aid postwar Greece had been so successful.”可知,第一个慈善商店的建立是为了筹钱援助战后的希腊。因此,D项正确。7Which of the following is TRU
28、E about charity shops?AThe operating costs are very low.BThe staff are usually well paid.C90% of the donations are secondhand.DThey are open twentyfour hours a day.A解析:细节理解题。由第四段第一句中的“The shops have very low running costs”可知A项正确。“running”相当于“operating”,含义为“运营”。由第三段第一句可知B项不正确;由第三段第二句可知慈善商店中90%以上的商品为公
29、众捐赠,但并不能推出是“二手货”,故C项不正确;D项文章未提及。8Which of the following may be the best title for the passage?AWhat to Buy in the Charity ShopsBCharity Shop:Its Origin and DevelopmentCCharity Shop:Where You Buy to DonateDThe Publics Concern About Charity ShopsC解析:标题归纳题。由文章倒数第二句中的“a good moral sense”和最后一句中的“You prov
30、ide funds to a good cause(你为一项有意义的事业提供资金)”可知C项为最好的题目。Charity Shop:Where You Buy to Donate(慈善商店:一个你买东西就相当于捐款的地方)。 七选五Why Is Volunteering Important?When it comes to service work, it is important to realize that the actual goal should be getting the most out of your voluntary work.1._Gaining new/social
31、 experiencesVolunteering allows students to get involved with new things and develop social and academic skills that couldnt be learned in a classroom environment.2._Giving and helping othersVolunteers create better environments for others; they create healthier communities and they brighten lives.
32、Jill, a senior student, has been a volunteer in her community for more than three years. 3._“They always tell me how great we sound and how they wish they had taken time to learn an instrument in their youth.”Creating connections with people4_ Not only does the voluntary work you do show who you are
33、 as a person, but it reflects many positive qualities that possibly employers and admission officers want to see.Volunteering allows you to meet a wide variety of people from all sorts of walks of life.5_Volunteering isnt one of the most attractive jobs, but it is one of the most beneficial and upli
34、fting(令人振奋的)Its taking some time out of your day and helping others.Voluntary work makes us feel good.It builds selfconfidence and lifts up the spirits.ABuilding career choicesBDeveloping a sense of achievementCVolunteering means a lot more.DBuilding relationships with people is very important.EVolu
35、nteering is an excellent way to improve your independence.FShe volunteers by performing in concerts for senior citizens.GVolunteering allows you to experience different environments and situations.【解题导语】本文主要介绍了做志愿工作的意义。1C解析:根据上文的“When it comes to service work, it is important to realize that the act
36、ual goal should be getting the most out of your voluntary work.”并结合文章的标题可推知,此处开始导入志愿工作的意义,起承上启下的过渡作用,所以选C项。2G解析:根据本段标题“Gaining new/social experiences”可推知,志愿工作会让志愿者有不同的体验,所以选G项。3F解析:根据下文的“They always tell me how great we sound and how they wish they had taken time to learn an instrument in their youth.”可推知,志愿者Jill做的志愿工作应该是弹某种乐器,F项“她志愿在音乐会上给老年人演奏”最合适。4D解析:根据本段的标题“Creating connections with people”可推知,志愿工作对增强人际关系是很重要的,所以选D项。5B解析:空处为本段小标题,根据下文的“Voluntary work makes us feel good.It builds selfconfidence and lifts up the spirits.”可推知,志愿工作让人感觉良好,增强自信心,令人振奋,拥有成就感,所以选B项。