1、一、小题练习1、Do you know the lady_whom our manager is talking in the office?2、Is this the reason he refused our offer?3、Can you think of a situation this idiom can be used?4、It wasnt really the sort of occasion one takes notes.5、Beijing is the place I was born.6、一Where did you first meet Mr. White?It was
2、 in the office we worked together.7、The boy _ whom they often talk is very kind.8、Finally, the thief handed everything he had stolen to the police.二、阅读理解 As the world around them is changing, teenagers continue to need guidance and support from both parents. Studies show that teens who have an activ
3、e relationship with their fathers are less likely(可能的) to involve themselves in dangerous behaviors and more likely to succeed in school and develop higher self-worth, because their fathers go beyond social expectations to devote attention to them.Peer(同龄人)pressure has always been a big part of the
4、teens experience. Even the best father cant completely protect their kids from the growing influence of their peer group. However, studies show that teenagers whose fathers focus on their lives are more likely to resist (抵抗)the more bad effects of peer pressure, taking drugs, for example.Teens may n
5、ot like to admit it, but they are watching their parents closely and often follow their example. An interesting finding explains just how important parents are, especially Dad. Swiss researchers discovered that if Dad attends church, even though Mom doesnt, 44 percent of the kids are still more like
6、ly to keep going to church as adults. But if Mom goes regularly and Dad never shows up, only 2 percent of the kids continue to attend.Teenagers face a lot of difficult choices, especially in their later teens. Fathers dont get to make those choices for them, but they can be influenced. For example,
7、teenagers can learn a lot from their parents concern on what to do when they finish high school. Should they go directly to college and, if so, where? Should they consider going to trade schools, joining the army or looking for a job? A fathers guidance brings a long-term perspective that teens ofte
8、n lack to these important decisions.1.Teenagers without fathers focus are more likely to _.A.have higher self-worthB.experience some dangerous thingsC.become the best students in schoolD.resist all bad effects of peer pressure2.What does the third paragraph tell us?A.More teenagers pay no attention
9、to their parentsB.Teenagers often treat their fathers as role modelsC.Teenagers never attend church with their mothersD.Fewer teenagers like to attend church with their fathers3.Which can replace the underlined word perspective in the last paragraph?A.point of viewB.jobC.schoolD.lots of concern4.Wha
10、t can we learn from the text?A.Fathers should make choices for teenagers directlyB.Teenagers care less about what their parents doC.Mothers have no effect on their childrens lifeD.Teenagers are greatly influenced by their fathers三、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。10、Empathy Last year, resear
11、chers from the University of Michigan reported that empathy, the ability to understand other people, among college students had dropped sharply over the past 10 years. Today, people spend more time alone and are less likely to join groups and clubs. Jennifer Freed, a co-director of a teen program, h
12、as another explanation. Turn on the TV, and youre showered with news and reality shows full of people fighting, competing, and generally treating one another with no respect. There are good reasons not to follow those bad examples. Humans are socially related by nature. Researchers have also found t
13、hat empathetic teenagers are more likely to have high self-respect. Besides, empathy can be a cure for loneliness, sadness, anxiety, and fear. Empathy is also an indication of a good leader. In fact, Freed says, many top companies report that empathy is one of the most important things they look for
14、 in new managers. “Academics are important. But if you dont have emotional (情感的)intelligence, you wont be as successful in work or in your love life,” she says. Whats the best way to up your EQ (情商)? For starters, let down your guard and really listen to others. To really develop empathy, youd bette
15、r volunteer at a nursing home or a hospital, join a club or a team that has a diverse membership, have a “sharing circle” with your family, or spend time caring for pets at an animal shelter.A. Everyone is different, and levels of empathy differ from person to person.B. That could be because so many
16、 people have replaced face time with screen time, the researchers said.C. “One doesnt develop empathy by having a lot of opinions and doing a lot of talking,”Freed says.D. Humans learn by example and most of the examples on it are anything but empathetic.E. Empathy is a matter of learning how to und
17、erstand someone elseboth what they think and how they feel.F. Good social skillsincluding empathyare a kind of “emotional intelligence” that will help you succeed in many areas of life.G. Having relationships with other people is an important part of being human and having empathy is decisive to tho
18、se relationships. 答案以及解析一、小题练习1答案及解析:答案:with解析:略 2答案及解析:答案:why解析: 先行词为the reason并在句中做状语,所以 用why来引导定语从句。 3答案及解析:答案:where解析: 先行词为situation,并在从句中做状语, 所以用where来引导定语从句。句意:你能想出一个使 用这个习语的情况吗? 4答案及解析:答案:where解析: 先行词为occasion,并在从句中做状语。 句意:这可不是做笔记的场合。 5答案及解析:答案:where解析: 分析句子可知,先行词为the place,而且 在句中做状语,所以填where
19、。句意:北京是我的出 生地。 6答案及解析:答案:where解析: 因为询问的是地点,所以用where引导 定语从句,该空不要与强调句混淆。 7答案及解析:答案:about解析:句意:他们经常谈论的那个男孩很善良。根据句子结构可知, 本空后是一个定语从句, 修饰boy, 又根据从句中talk可搭配的短语可知, talk about意为谈论, 谈起, 故用about whom引导定语从句。 8答案及解析:答案:that解析:句意:最终,那个小偷将偷的所有东西都交给了警察。不定代词 anything, nothing, everything, all, much, few, any, little
20、 为先行词时,关系代词只能用that。 二、阅读理解答案:1.B; 2.B; 3.A; 4.D解析:1.由第二段However, studies show that teenagers whose fathers focus on their lives are more likely to resist(抵抗)the more bad effects of peer pressure, taking drugs, for example.可知,没有爸爸关注的青少年更有可能经历一些危险的事情。故选B。2.由第三段Teens may not like to admit it, but they
21、are watching their parents closely and often follow their example. An interesting finding explains just how important parents are, especially Dad.可知,本段主要讲青少年经常把他们的父亲当作榜样。故选B。3.由A fathers guidance brings a long-term perspective that teens often lack to these important decisions.可知,父亲的指导带来长远的观点,青少年经常缺
22、乏这些重要决定,故perspective是“观点,看法”的意思。故选A。4.结合文章大意并由A fathers guidance brings a long-term perspective that teens often lack to these important decisions.可知,青少年受他们父亲的影响非常大。故选D。 三、七选五答案:BDGFC解析:密歇根大学的研究者发现,在过去的十年里大学生的同情心严重下滑。本文阐述了同情心减少的原因,同情心的重要性以及如何培养人的同情心。1.B 由空处前文讲到密歇根大学的研究者发观大学生的同情心在过去的十年里严重减少,那么既然是调查研究
23、就会阐述原因, B项中的because是关键词。故B项符合语境。2.D 由空处前文Freed对这一问题的解释,可知人们在电视上经常会看到打架、 竞争或是人与人相互不尊重的现象,因此容易效仿。故D项正确。3. G空处前句表明人类本质的社会化,而空处要对前句进行举例说明。人类本质社会化比较重要的表现就是与他人建立关系,同情则对这些关系起到了决定性的作用。因此,两句有很强的逻辑关系。故G项符合题意。4.F 根据空处前文“Empathy is also an indication of a good leader. ”,即同情是很多大公司甄选经理的标准之一,由此可知同情也是一种社会技能,可以帮助你在生活的很多领域获得成功。故F项符合题意。 5.C空处前句讲到培养同情心就要放下戒备真正聆听别人。那么反过来,有很多人只顾着自己的观点,很难培养同情心,由此可判断空处是对前句的补充。故C项符合题意。