收藏 分享(赏)

2020-2021学年新高中英语外研版选择性必修第一册课后练习:UNIT 6 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:419702 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:5 大小:78.67KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新高中英语外研版选择性必修第一册课后练习:UNIT 6 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语外研版选择性必修第一册课后练习:UNIT 6 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语外研版选择性必修第一册课后练习:UNIT 6 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语外研版选择性必修第一册课后练习:UNIT 6 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年新高中英语外研版选择性必修第一册课后练习:UNIT 6 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家Section BUsing language课后篇巩固提升基础训练.单句语法填空1.The following programme contains scenes that may be (disturb)to some viewers.答案disturbing2. (Conservation)are fighting to save our local animals.答案Conservationists3.The increased use of natural gas will help reduce carbon dioxide (emit).答案em

2、issions4.I pulled the road at a scenic overlook.答案off5.The government thought it could countthe support of the trades unions.答案on6.Only people that use a kitchen all the time understand the best way to lay it.答案out7.The young man finally admitted (steal)the car.答案having stolen8.They were more concer

3、ned how the other women had dressed than in what the speaker was saying.答案with.短语填空concern for,in particular,bat away,pull off,use up,in harmony with,in turn,brush off1.Dont worry about that mark;it will.答案brush off2.He frowns,and makes a motion with her hand as though tothis strange idea.答案bat away

4、3. your wet clothes and let me dry them over the fire.答案Pull off4.He didnt in the least her safety.答案concern for5.One reason the sea unlike the land is not covered with plants is that it lacks important nutrientsiron,.答案in particular6.Dont let yesterdaytoo much of today.答案use up7.We must ensure that

5、 tourism developsthe environment.答案in harmony with8.That, would increase pressure for higher wages and that,in turn,would impact on competition.答案in turn.语法专练用所给动词的适当形式填空1.You know,I (look)for a job for three months,and this is my first formal interview.答案have been looking2.My sister (stay)in Beijin

6、g for three months last year.答案stayed3.The little boy is dirty all over because he (play)in the mud all morning.答案has been playing/has played4.I (wonder)if you were free this afternoon.答案wondered5.Here he is!We (wait)anxiously for him since last night.答案have been waiting6.I am sorry I (keep)you wait

7、ing so long.It is all right.I (read)the newspapers.答案have kept;have been reading7.The CCTV (broadcast)English programmes ever since 1977.答案has been broadcasting8.You (feel)better when you (take)the medicine.答案will feel;take9.Please wake me up if I still (sleep)when you (come).答案am;sleeping;come10.My

8、 sister (learn)English since she (be)a child.She (speak)English fluently now.答案has been learning;was;speaks能力提升.七选五Zoey admits it was a little sad saying goodbye to her fish.1Zoeys class at Hawthorne Elementary School spent most of the school year raising the fish from the time when they were nothin

9、g more than little eggs with eyes.The program the Hawthorne kids took part in is called “Trout in the classroom”.2The kids at Wilson Middle School in Fishersville took part in the project,too.“I got to feed them every morning and watch them grow up,” said seventh-grader Lauren Clayton.“We have to pr

10、otect them,or some of the fish could go extinct.” Lauren was right.3But later,pollution,overfishing and loss of natural habitat have pushed some species to the danger of extinction.Thanks to the kids in the program,trout are being reintroduced into rivers and streams across the country.And by doing

11、that,the kids are helping to restore there local ecosystemsthe natural balance that existed before human disturbed it.4Because the fish are in their classrooms,the kids are responsible for making sure there is cool,clean water,proper food and proper living conditions in the tanks.By the middle of Ma

12、y,they were “as big as a finger”. That is,they are old enough to be released into Oneida Creek.“Remember to swim back here to meet us and eat the food we bring little trout”.5A.The kids can learn some scientific lessons at school.B.Make sure when a warm lands on the surface,never bite.C.Finally,Zoey

13、 read them goodbye letters before letting them go.D.They can also see how our actions affect the trouts ability to survive.E.But she honestly thinks its good that they are going to a natural home.F.Its a national project supported by a conservation group called Trout Unlimited.G.When America was fir

14、st founded,river and streams across the continent were filled with fish.答案15 EFGAC.完形填空When I quietly visited an art museum a young 1 ahead of me 2 nonstop between themselves.I watched the lady was doing all the talking.I admired the mans 3 for putting up with her 4 stream of words.5 by them,I moved

15、 away 6 several times.I was standing at the museum gift shop making a 7 when the couple approached the 8.Before they left,the man 9 into his pocket and pulled out a white object.He lengthened it into a long stick and tried to get his wifes jacket.“He was blinded but he made a promise that his life w

16、ouldnt change.So,they come in 10 there is a new art show,” the clerk said.“But what does he get out of the art?” I asked.“Youre 11.He sees a lot.More than you and I do,” the clerk said.“His wife 12 each painting so he can see it in his head.”I learned something about patience,13 and love that day.I

17、saw the patience of a young wife describing paintings to a person without 14 and the courage of a husband who would not 15 blindness to change his life.And I saw the love shared by two people as I watched this couple walk away,hand in hand.【语篇解读】这是一篇夹叙夹议的文章。文章讲述了作者在博物馆看见一对夫妇,男的失明了,妻子耐心地给丈夫描述每一幅画,丈夫有

18、勇气不让失明改变他的生活。作者强调了这对夫妇之间的爱。1.A.ladyB.manC.workerD.couple答案D解析 根据下文“I was standing at the museum gift shop making a 7 when the couple approached the 8.”可知在作者前面的是一对夫妇。故选D项。2.A.yelledB.arguedC.shoutedD.chatted答案D解析 根据下文“I watched the lady was doing all the talking.”可知这对夫妇在不停地聊天。故选D项。3.A.knowledgeB.conf

19、idenceC.patience D.wisdom答案C解析根据下文“for putting up with her 4 stream of words”可知作者佩服这个男子的耐心,可以忍受妻子滔滔不绝的话。故选C项。4.A.distantB.resistantC.constantD.instant答案C解析根据上文“the lady was doing all the talking”可知这个女士在不停地说。故选C项。5.A.ExcitedB.DisturbedC.InspiredD.Discouraged答案B解析根据上文“When I quietly visited an art mus

20、eum.”可知作者喜欢安静,被打扰所以走开了。故选B项。6.A.anxiouslyB.seriouslyC.quicklyD.sadly答案C解析根据“5 by them,I moved away 6 several times”可知作者不想听这个女士喋喋不休的话语,所以每次作者听到她不停地说话,就迅速地走开了。故选C项。7.A.commentB.purchaseC.decisionD.list答案B解析根据上文“I was standing at the museum gift shop”可知作者在博物馆的礼品柜买东西。故选B项。8.A.exitB.entranceC.frontD.queu

21、e答案A解析根据下文“Before they left,the man 9 into his pocket and pulled out a white object.”可知这对夫妇是靠近出口。故选A项。9.A.putB.heldC.turnedD.reached答案D解析 根据“and pulled out a white object”可知这个男子把手伸进口袋,拿出一个白色的东西。故选D项。10.A.whereverB.whateverC.wheneverD.whichever答案C解析文中表示无论何时有新的艺术展,他和妻子都会来。故选C项。11.A.humorousB.sillyC.wr

22、ongD.clever答案C解析根据下文“He sees a lot.More than you and I do.”可知作者说他看不见是错的。故选C项。12.A.describesB.drawsC.showsD.tells答案A解析根据下文“I saw the patience of a young wife describing paintings to a person without 14”可知是妻子给丈夫描述图画。故选A项。13.A.curiosityB.courageC.devotionD.pride答案B解析根据下文“and the courage of a husband wh

23、o would not 15 blindness to change his life”可知作者学到了耐心、勇气和爱。故选B项。14.A.supportB.dreamC.expectationD.sight答案D解析 前面说这个男的是盲人,是没有视力的。故选D项。15.A.getB.hopeC.stopD.allow答案D解析 根据上文“He was blinded but he made a promise his life wouldnt change.”可知这个丈夫不允许失明改变他的生活。故选D项。.语法填空Positive thinking does not mean you have

24、 to find every idea absolutely wonderful.It 1. (do) mean you have to be ready to explore an idea and to try and bring out whatever good features it has .The next step might be to find the 2. (weak) in the idea and to try and strengthen them, rather than use them 3. (simple) as an excuse for rejectin

25、g the whole idea.Finally, the idea, after it 4. (explore), may not be used because there is a 5.(good) one or because, good 6.it is, it is not suitable.There is 7. (something) wrong with being positive about an idea at first and then rejecting 8. later, when you see that it wont work.It is easy to b

26、e negative and critical and too much talent is wasted in negative thinking.It is time we 9. (show) less respect for this kind of destructive thinking and focused 10. positive thinking more.So remember to think positively.答案与解析【语篇解读】这是一篇议论文。文章主要讲了我们应该少尊重破坏性的想法,多关注积极的想法。1.does考查对谓语动词的强调。对谓语动词强调,用助动词。在

27、一般现在时中,主语It是第三人称单数,所以填does。2.weaknesses考查名词。该空作动词find的宾语,用名词,所以填weaknesses。3.simply考查副词。该空修饰动词use,用副词,所以填simply。4.has been explored考查时态和语态。表示“过去的动作或状态持续到现在并且已经完成”,用现在完成时,it 与explore之间是被动关系,用被动语态,所以填has been explored。5.better考查比较级。句意:最后,这个想法在被探索之后,可能会因为有更好的想法而被使用,也会因为它不合适而不被使用。这里暗含比较的意思,用比较级,所以填bette

28、r。6.as/though考查连词。句意:最后,这个想法在被探索之后,可能不会因为有更好的想法而被使用,也不会因为它不合适而被使用。文中表示“因为”或“尽管”,所以填as/though。7.nothing考查不定代词。句意:一开始对一个想法持积极态度,然后当你发现它行不通时就拒绝它,这没有什么错。文中表示“没有错误”,所以填nothing。8.it考查固定用法。句意:一开始对一个想法持积极态度,然后当你发现它行不通时就拒绝它,这没有什么错。此处所填词语指代上次提到的idea,故填it。9.showed考查固定句型。在 it is (high) time that 之后的从句中,谓语动词常用过去式表表示虚拟语气,所以填showed。10.on考查固定短语。句意:是时候我们应该轻视这种破坏性的想法,多关注积极的想法。focus on关注,该短语是固定短语,所以填on。- 5 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1