收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(2)UNIT 1 DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含答案 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:418216 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:37KB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(2)UNIT 1 DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含答案 (2).doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(2)UNIT 1 DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含答案 (2).doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(2)UNIT 1 DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含答案 (2).doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(2)UNIT 1 DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含答案 (2).doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(2)UNIT 1 DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含答案 (2).doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(2)UNIT 1 DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含答案 (2).doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020学年高中英语人教版(2019)必修第二册同步学典:(2)UNIT 1 DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含答案 (2).doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 Unit 1 Discovering Useful Structures1、They were well trained by their masters _ had great experience with caring for these animals.2、The students benefitting most from college are those _ are totally engaged (参与) in academic life.3、Were just trying to reach a point both sides will sit down and talk

2、 peacefully.4、One afternoon _ I was in primary school. I was walking by the school playground.5、Thursday sees us make the short journey to Paris _ we will visit Disneyland Paris park.6、On the edge of the jacket, there is a piece of cloth _ gives off light in the dark.7、We have entered into an age _

3、dreams have the best chance of coming true.8、Kate, sister I shared a room with when we were at college, has gone to work in Australia.9、Mike lived on Lincoln Road, many important people lived.10、Id like a room window faces the sea.11、She may fall ill. In that case she will have to be taken to the ho

4、spital at once.(合成定语从句)12、He explained the reason at the meeting. The reason surprised us. (合成定语从句)13、We paid a visit to a school last week. This is the school. (合成定语从句)14、The student will organize the party of our school. We saw him at the school gate.The student _ will organize the party of our sc

5、hool.15、I want to talk to the boys. Their homework hasnt been handed in.I want to talk to the boys _.16、 Robeson was born in a very poor family. At seven, he had to pick coal in a deserted(被遗弃的) mine near his home. Then he sold what he had picked and 1 a few coins to help his parents. He had little

6、2 because of being so poor. How could his parents 3 his school fees? When he was fifteen, he worked 4 a waiter in a school. Seeing other children studying in the classroom, he felt 5 for himself. How he 6 to have the same chance! He decided to study by 7 . In the daytime, after the sweeping and clea

7、ning was over, he 8 stand by the window outside the classroom trying to catch what the teacher said. At night, he tried his best to remember what he 9 during the day. He worked 10 at his lessons that he sometimes had just three or four hours to sleep. The more he learned, the greater 11 he showed in

8、 his lessons. A maths teacher discovered him and liked this diligent boy and 12 him to sit atthe back of the classroom. In one exam, he was the 13 one in the whole school who got full marks. He would have been given the scholarship if he had been a 14 student of the school. Robeson 15 through six lo

9、ng years with his study of maths and wrote several articles which attracted the 16 of some university professors. They admired his talent 17 his diligence. To give him a good chance, they hired him as a librarian and 18 him free guidance. Robeson felt 19 , for he was sure that before him there was a

10、 broad road 20 success.1. A. hid B. sparedC. borrowedD. earned2. A. food B. timeC. schoolingD. rest3. A. spend B. affordC. wasteD. support4. A. as B. likeC. forD. by5. A. angry B. ashamedC. proudD. sorry6. A. hated B. decidedC. wishedD. regretted7. A. the teacherB. himselfC. his parentsD. his classm

11、ates8. A. could B. ought toC. shouldD. would9. A. had learnedB. has been taughtC. has seen D. had been written down10. A. well B. hardC. carelesslyD. hardly11. A. joy B. interestC. timeD. taste12. A. allowed B. agreedC. letD. refused13. A. worst B. onlyC. lastD. laziest14. A. regular B. part-timeC.

12、bestD. wealthy15. A. learnedB. gainedC. masteredD. struggled16. A. breath B. influenceC. eyesD. attention17. A. except forB. according toC. as well asD. in spite of18. A. taught B. offeredC. lentD.sent19. A. sadB. angryC. happyD. disappointed20. A. leading toB. coming from C. made ofD. covered with1

13、7、 Our grandparents seem to have magic powers sometimes. Give them a Chinese lunar calendar 1._ they will know what the weather will be like days or even months later. Whats the secret? They are following the 24 Solar Terms(节气), 2._ were added on Nov. 30, 2016 to the list of Intangible Cultural Heri

14、tage of Humanity(人类非物质文化遗产) by the United Nations(UN). They are a knowledge system and social practice 3._(form) through peoples observations(观察) of the suns annual movements and its influence on the climate. The 24 Solar Terms 4._(come) into being during the Qin and Han 5._(dynasty). At that time,

15、most Chinese people made their living on farms, so weather changes were 6._(extreme) important for them. But of course, they had no satellite(卫星), Internet or weather broadcast 7._(help) them. 8._ these difficulties, they managed to work out 24 Solar Terms by studying the suns movements and also 9._

16、(pay) attention to other natural changes such as air temperature, water and crop growth. It is honored as Chinas 10._(five) great invention, after papermaking, printing,the compass and gunpowder. Now, it is still widely used in our daily life even in the age of technology-based modern farming. 答案以及解

17、析1答案及解析:答案:who/that解析:分析句子结构可知,该空是定语从句的关系词,先行词是“their masters”且关系词在从句中做主语,故用who/that。 2答案及解析:答案:who/that解析: 3答案及解析:答案:1.客观填空 where解析:空处引导定语从句,修饰先行词point,处境,情况,为抽象地点状语,故用where。 4答案及解析:答案:when解析: 5答案及解析:答案:where解析: 6答案及解析:答案:that/which解析: 7答案及解析:答案:when解析: 8答案及解析:答案:whose解析:此处引导非限制性定语从句,且在从句中作定语 修饰 si

18、ster,故填 whose。 9答案及解析:答案:1.客观填空 where解析:空处引导非限制性定语从句,先行词指地点, 空处指代先行词且在从句中作地点状语,故填where。 10答案及解析:答案:1.客观填空 whose解析:句意:我想要一个窗户朝向大海的房间。空处引导定语从句,指代先行词a room,与window为所属关系,并在从句中作定语,故填whose。 11答案及解析:答案:She may fall ill, in which case she will have to be taken to the hospital at once.解析: 12答案及解析:答案:The reas

19、on (that) he explained at the meeting surprised us.解析: 13答案及解析:答案:This is the school (that) we paid a visit to last week.解析: 14答案及解析:答案:(who/whom/that) we saw at the school gate解析: 15答案及解析:答案:whose homework hasnt been handed in解析: 16答案及解析:答案:1-5 DCBAD 6-10 CBDAB 11-15 BABAD 16-20 DCBCA解析: 1.根据上文中的Th

20、en he sold what he had picked.可知,Robeson通过卖煤赚一点钱补贴家用。earn赚得,挣得。2.根据下文内容可知,由于家境贫寒,Robeson几乎没有接受过学校教育。schooling学校教育。3.根据语境可知,由于家境贫寒,他的父母不可能支付得起他的学费。afford支付得起。4.work as意为从事工作。15岁时, Robeson在一所学校做服务员。5.看到别的孩子在教室里学习.Robeson为自己感到难过(sorry)。其他选项不符合语境。6.此处表达的是Robeson的心愿,他多么希望自己也能拥有同样的读书机会呀!7.根据下文内容可知,Robeson

21、决定自学。8.would在此表示总是,老是,此处是说Robeson在白天干完活后,总是站在教室的窗外听老师讲课。9.到了晚上,Robeson就尽最大的努力记住白天学到的东西。此处表示发生在过去的过去的动作,故用过去完成时。10.此处表示他学习非常刻苦,有时只有三四个小时的睡眠时间,故用hard,意为努力地。11.他学到的东西越多,他对功课就越感兴趣。此处考查固定短语show interest in sth.,意为对某事表现出兴趣。12.allow sb. to do sth.允许某人做某事。一位数学老师非常喜欢这个勤奋的男孩,他允许Robeson坐到教室的后面听课。13.根据语境可知,在一次考

22、试中,Robeson是全校唯一一个获得满分的人。14.如果Robeson是这所学校的正式学生(regular student)的话,他就能获得奖学金了。15.对家境贫寒的Robeson来说,坚持长达六年的学习肯定不容易,所以只有struggle一词能描述他的境况。16.根据下文内容可知,Robeson写的几篇文章引起了 一些大学教授的注意。attract the attention of sb.吸引某人的注意。17.这些教授欣赏他的天赋以及勤奋。空前的talent与空后的diligence是并列关系,故选as well as。18.为了给Robeson个好机会,这些教授聘他当图书管理员,并给他

23、提供免费的指导。offer sb.sth.给某人提供某物。19.根据上下文内容可知,Robeson感到非常开心,因为有了大学教授的帮助,他确信自己未来会成功。10.lead to在此意为通向,此处指Robeson确信前面有一条通向成功的宽广大道。 17答案及解析:答案:1.and 2.which 3.formed 4.came 5.dynasties 6.extremely 7.to help 8.Despite 9.paying 10.fifth解析:1.句意:给他们一份中国农历.他们就会知道几天甚至几个月后的天气怎么样。此处考查“祈使句+and/or +简单句”句型,由句意可知应填and。

24、2.此处which引导非限制性定语从句,在定语从句中做主语,修饰the 24 Solar Terms。故填which。3.使用过去分词做后置定语,修饰a knowledge system and social practice, a knowledge system and social practice和form之间是逻辑上的动宾关系。故填 formed。4.由空后的时间状语during the Qin and Han 5._(dynasty)可知,此处应用一般过去时。故填came。5.dynasty是可数名词,因为是秦朝和汉朝,用复数形式。故填dynasties。6.修饰形容词important,用副词。故填 extremely。7.此处不定式做目的状语。故填to help。8.虽然有这些困难,他们还是成功地确立了二十四节气。这里需要介词,表示转折的介词是despite。故填 Despite。9.此处和studying并列做by的宾语,用v. -ing。故填paying。10.它被誉为中国第五大发明。此处应使用序数词,故填fifth。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1