1、高考资源网() 您身边的高考专家UNIT 4HISTORY AND TRADITIONS主题语境人与社会历史与传统Section BReading and Thinking课后篇巩固提升基础巩固.单句填空1.The English teacher,as well as the students (sing) a song when I passed the classroom.答案was singing2.Men and women,young and old,were fighting against the flood in (defend) of their own homes.答案de
2、fence3. (surround) by rows of trees,our library stands out from all the other buildings.答案Surrounded4.In order to prove that he is innocent,some new (evident) is needed.答案evidence5.The woman scientist was awarded the Nobel Prize for Physics for those great (achieve) made by her.答案achievements6.(loca
3、te) where the Belt meets the Road,Jiangsu will contribute more to the Belt and Road construction.答案Located7.In that country,children under sixteen are not(legal) allowed to buy cigarettes.答案legally.短语填空belong to,keep ones eyes open,result in,break away from,add to,join to,date back to,leave behind1.
4、Perhaps you think you could easily your happiness with more money.答案add to2.In the 16th century,the nearby country of Wales the Kingdom of England.答案joined to3.Only then did I realize that it was foolish of me to all of my friends.答案break away from4.You might learn that haste makes waste if you do s
5、omething so fast,mistakes.答案resulting in5.As is known to all,cultural relics human beings rather than individuals.答案belong to6. 1933,the South Lake Park in Changchun is located in the southwestern part of the Changchun city.答案Dating back to7.If you ,you will be surprised to find many beautiful ancie
6、nt wooden towers.答案keep your eyes open8.If we let the fastest runner set the pace,the others will be .答案left behind.完成句子1.你能告诉我这两个单词之间的区别吗?Can you tell me these two words?答案the difference between2.在朋友的帮助下,他最终解决了这个难题。With the help of his friends,he in the end.答案solved the puzzle3.我住在一个四面环山的小村庄。I live
7、 in a small village which hills on all sides.答案is surrounded by4.无论你到哪里,都会受到热烈欢迎。 ,you will receive a warm welcome.答案Wherever you go5.幼儿园老师有时被称为孩子王。Teachers in the kindergarten are sometimes leaders of children.答案referred to as6.了解一些孔府的历史将会使你的参观更愉快。 the history of Kong Family Mansion will make your
8、visit more enjoyable.答案Knowing something about素养提升.阅读理解As a palace,the Tower of London was a great place to live in.As a prison,it wasnt so niceespecially since so many prisoners lost their heads.Today tourists can explore the Tower in the United Kingdom.Here are some reasons why the Tower was and s
9、till is a cool place.Ravens(渡鸦) are like superheroes.Well,legend says if the ravens that live on the Tower grounds ever leave,the Tower will fall apart.No one knows when the ravens first showed up,but Charles II took the legend so seriously that in the 1670s he gave an official order that six ravens
10、 be kept there all the time.Today there are always six.You might have lived at a zoo.In 1204,King John kept a collection of animals,including lions and elephants.About 50 years later,King Henry III received a polar bear.The bear was kept on a piece of rope so it could fish in the Thames River that f
11、lows by the Tower.If you lived at the Tower today,your mom or dad might be in charge.The 35 Yeoman Warders(伦敦塔卫士) and their families are among the few still allowed to live at the Tower.Established in 1509 as bodyguards for the king,today they give tours and manage the day-to-day details of the Towe
12、r.Theyre called “beefeaters”,possibly because their job once allowed them to eat beef from the kings table.Called the “word”,the password changes every 24 hours and is a must-have to enter the Tower after hours.Its written on a piece of paper and delivered to the Yeoman on duty for the night.You cou
13、ld find buried gold.In 1662,a goldsmith(金匠) named John Barfcstead supposedly hid more than $40,000 worth of stolen gold somewhere on the Tower grounds.Many have searched for the gold,but it has never been found.【语篇解读】本文主要讲述了与伦敦塔有关的一些传说。1.Why did Charles II keep six ravens in the London Tower?A.Becau
14、se he thought ravens could help to protect the tower.B.Because he regarded ravens as a kind of noble animals.C.Because he believed ravens could watch the prisoners.D.Because he wanted to express his belief to the legend.答案A解析细节理解题。从第二段的“if the ravens that live on the Tower grounds ever leave,the Tow
15、er will fall apart”可知。2.The Yeoman Warders living in the tower now serve as .A.bodyguardsB.guidesC.cooksD.managers答案B解析细节理解题。从第四段中“Established in 1509 as bodyguards for the king,today they give tours and manage the day-to-day details of the Tower.”可知。3.Which of the following is the suitable subtitle
16、 for the underlined part?A.No one can enter the tower at night.B.Yeoman Warders stay at their post carefully.C.You need a secret password at night.D.The tower is open within 24 hours.答案C解析段落大意题。通过关键词“a must-have to enter the Tower after hours”可知,这一段主要讲述了晚上进入伦敦塔需要有密码。4.What does the passage inform us
17、 of the London Tower?A.Many prisoners were set free from it.B.Not everybody has ever found gold in it.C.It is located on the bank of the Thames River.D.A large number of animals are kept in it.答案C解析推理判断题。根据第三段可知,熊养在了伦敦塔里,而它可以吃泰晤士河里的鱼,由此可推知,伦敦塔位于泰晤士河河岸。.七选五Over one million children in the United Stat
18、es dont go to school.1 They are taught by adults,more often,their parents are their teachers.Educational companies,libraries and the Internet provide many families with teaching material.2 Some choose it because of their religious beliefs.Others say it provides more time for the family to be togethe
19、r.They say home offers a better place for learning.Some parents believe home-schooling avoids problems of traditional schools.These include classes that have too many students.Critics,however,say children need to attend school with other children.3 Some states(州)do not require much preparation made
20、by parents or testing of children.Other states have more requirements for home-schooling.Home-schooling in the United States began when the country was established.In farm areas,people often lived far from a school.Widespread home-schooling took place until about the middle of the 19th century.Then,
21、in 1852,the state of Massachusetts passed the first law requiring children to attend school.Over the years,the American public education system strengthened and grew.By the 1960s and 1970s,however,some Americans believed that traditional education was not helping their children.4Home-schooling exper
22、t Linda Dobson says many people have helped the movement grow.She says many kinds of people have joined the movement.5 They represent many races,religions and political beliefs.Ms.Dobson says the number of home-schooled children has increased by an estimated fifteen to twenty percent each year durin
23、g the last fifteen years.A.Parents choose home-schooling for several reasons.B.Home-schooling is not accepted by all the people.C.Instead,they learn at home.D.So a number of parents began home-schooling.E.All fifty American states and the District of Columbia permit home-schooling.F.She says these i
24、nclude rich people and poor people.G.They are mainly rich people.答案与解析【语篇解读】这篇文章讲述了美国的家庭教育的开始和发展历程。1.C根据上文“Over one million children in the United States dont go to school.”可知,他们不在学校学习,而是在家学习,故选C项。2.A根据后文可知这段主要讲述为什么在美国人们更喜欢家庭教育,故选A项。3.E根据“Some states(州)do not require much preparation made by parents or testing of children.”可知,很多人承认家庭教育,故选E项。4.D根据“some Americans believed that traditional education was not helping their children”可知,很多家长认为传统教育不能帮助他们的孩子,所以出现了很多家庭教学,故选D项。5.F根据“She says many kinds of people have joined the movement.”可知,不同种类的人都这样认为,所以包括穷人和富人,故选F项。- 4 - 版权所有高考资源网