1、课时作业18.选词填空be worried about, so far, take part in, because of, complain about, have a bad impression of, succeed in doing, take place, rely on, pull up1After three years hard work, he_passing the University Entrance Examination.2He is a naughty and lazy student, so his teachers_him.3Now that you are
2、 grown up, you should not_your parents.4We have learned more than 2,000 English words_5Our school opening ceremony is to_on the playground next week.6He cant_the competition_his illness.7It seems that many people always_their work.8With a lot of exercises undone, he_the coming exam.9. I told the dri
3、ver to_, and I got out.答案1. succeeded in2. have a bad impression of3. rely on 4. so far5. take place 6. take part in; because of7. complain about 8. is/was worried about9. pull up.单句语法填空1I have heard a lot of good things about you_I came back from abroad.2The manager thought he was a_(rely) person a
4、nd told him all about the new plan.3Look, dark clouds are gathering. It is_(like) to rain soon.4The elderly need special care in winter, as they are_(sense) the sudden change of weather.5The Zhaozhou Bridge is an old bridge_(make) of stone.6When I was waiting for him outside the bookstore, a car pul
5、led_in front of me suddenly.7(2016年浙江学军中学高一期末)I would appreciate_you could give me some advice on the TOFEL test.8Successful people have some good qualities and above all,they are never content_a simple life so they keep fighting until they are top ones.9I always worry about making a good_(impress)
6、when I meet people for the first time.10(2016年南京高一检测)Andrew wont like it, you know._what? I dont care what he thinks!答案与解析1since句意:自从我从国外回来以来,已听到不少关于你的好消息。考查状语从句。空格前的句子使用了现在完成时,空格后是一般过去时,符合since“自从(至今)”的用法。2reliable句意:经理认为他是一个可靠的人,所以把新计划的全部内容都告诉了他。reliable“可靠的”。3likelylikely为形容词,可用于句型“It is likely t
7、o do sth.”。 4sensitive to考查形容词辨析。句意:在冬天老人们需要特殊的照顾,因为他们对气候的突然变化很敏感。be sensitive to“对敏感的”。5made句意:赵州桥是一座古老的石桥。分词作定语时,表示被动且完成的动作,一般用过去分词。6up句意:当我在书店门口等他的时候,一辆车忽然停到了我前面。7it if句意:假如你能就托福考试给我些建议的话,我将十分感激。题干为“主语appreciate it if.”句式,it为形式宾语,if引导的从句为真正的宾语。8with句意:成功人士有一些优秀的品质,最重要的是,他们绝不会满足于简单的生活,所以他们一直奋斗直到成为
8、顶尖人士。be content with.“满足于”,符合句意。9impressionmake a good impression“留下好的印象”。10So考查情景交际。句意:你知道安德鲁不会喜欢的。那又怎么样?我才不介意他怎么想呢!so what?意为“那又怎样?”,符合句意。.完形填空阅读下面短文,从短文后所给各题四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 So many things happened during my seventeen years of life. Ive been the girl who comes from a broken _1_, the
9、 girl whose parents quarreled every single day, and the girl whose parents _2_. Ive been the girl whose dad is _3_. After years of quarrelling, my parents _4_ separated. It was then, when my _5_ seemed to be going back to a normal state, that I found out my father had a very severe strain of multipl
10、e sclerosis (多发性硬化症). Every time I _6_ him over the next few years, which wasnt much, he got worse and worse. As a result of all that had happened to me, I developed a _7_. I wouldnt ever let myself get close enough to anyone to get hurt. It was _8_ that way. Every day I _9_ that I was okay, so that
11、 no one would ever know and no one could ever give me the dirty _10_ again.I guessed that if I _11_ everything from everyone, I would somehow be able to live a _12_ life. I couldnt turn to my friends. Their life was so normal. I didnt want to _13_ it. It wasnt until two months ago that I _14_ my lif
12、e was actually a blessing. I finally realized that having so many _15_ didnt weaken me; it made me _16_. Now, Im prepared for anything. I know things change and that everything isnt always _17_. I had lost a family, but I had _18_ resilience (韧力). Now, every day, I work hard to make sure that I expe
13、rience as many different things _19_ I possibly can. I want to make my life worth something. I want to make a _20_.1. A. spirit B. promise C. relationship D. home2. A. left B. died C. separated D. moved3. A. sick B. stubborn C. impatient D. greedy4. A. suddenly B. finally C. frequently D. strangely5
14、. A. life B. experience C. story D. study6. A. cured B. comforted C. protected D. saw7. A. skill B. taste C. habit D. plan8. A. simpler B. worse C. longer D. safer9. A. remembered B. decided C. pretended D. knew10. A. word B. lie C. look D. mark11. A. took B. hid C. collected D. saved12. A. normal B
15、. personal C. poor D. dangerous13. A. ruin B. waste C. miss D. refuse14. A. determined B. discovered C. imagined D. heard15. A. problems B. fears C. worries D. diseases16. A. quieter B. busier C. happier D. stronger17. A. secret B. ready C. wrong D. perfect18. A. required B. gained C. tried D. enjoy
16、ed19. A. when B. that C. as D. until20. A. decision B. difference C. conversation D. journey答案与解析虽然作者遇到了许多挫折和困难。并且一度意志消沉,但是,她最终发现人生中更关键的是心态。1D由空后quarreled every single day判断,作者来自于一个破碎的家庭(home),父母每天吵架。2C第4空后separated有提示,作者的父母离婚了(separated)。3A根据第5空后multiple sclerosis得出,作者的父亲生病了(sick)。4B由本空前years得出,经过几
17、年的争吵。父母最终(finally)离婚了。5A下文多处life有提示,几年来。作者的生活一直是在听父母吵架中度过,现在他们离婚了,她的生活(life)在某种程度上反而恢复了正常。6D本空后got worse and worse就是作者每次见到(saw)父亲的情况。7C从下文所描述的作者的行为得出,这些不幸的事让作者养成了自我封闭的习惯(habit)。8D由上句get hurt可知,作者与别人总是保持着距离,以避免自己受到伤害。因为她认为这样就能让自己更安全(safer)。9C由空后no one would ever know推断得知,每天作者都在伪装(pretended)自己,她认为这样别人
18、就不会了解自己,自然就不会用厌恶的眼光(look)看待她了。10C参考上题解析。另:give sb.a dirty look意为“厌恶地看某人”。11B紧接上文的语境,作者认为像这样把自己藏起来(hid)就可以像别人一样过上正常的(normal)生活了。12A参考上题解析。另:空后normal也有提示。13A从上一句的描述可知,作者不想求助于朋友,因为她不想去毁掉(ruin)别人的生活。14B由下一句I finally realized判断,直到两个月前,作者才发现(discovered)自己的生活原本是上苍赐予自己的福分。15A由上文作者遇到的一系列变故得出,拥有这么多麻烦(problems
19、)并没有让作者变得软弱。16D与上句weaken构成对比,这些麻烦反而使她更坚强(stronger)。17D由空前change判断,生活并不总是完美的(perfect)。18B由下一句work hard判断,作者认为自己虽然失去了家庭,但是收获了(gained)韧力。19C由上文作者的转变可知,如今的作者每天都努力体验尽可能多的事情,因为她希望自己的生命有价值,希望有所改变(difference)。20B参考上题解析。.阅读理解“An apple a day keeps the doctor away.” Similarly, if we drink a little more water e
20、very day, we may find that we need to go to the doctor a lot less often.A healthy diet is made up of water and a great many different kinds of foods.We know that healthy foods like fruits, vegetables and fish, are important as they provide us with energy and fibre, without giving us too much fat and
21、 sugar.But why is water important?The human body needs water to survive.Water is important as it carries poisons and waste out of our bodies.However, doctors advise us to drink plenty of water, much more than the small amount we need to stay alive.Some doctors believe that water is important for our
22、 health in all kinds of ways.They believe that a great many illnesses and health problems start as a result of dehydrationa lack(缺少) of water in the body.Most people are dehydrated at least some of time, although they probably dont know it.It is surprising to learn that if we feel thirsty, we are al
23、ready in the first stages of dehydration.In fact, we are advised to drink water before we feel thirsty.These doctors think that health problems such as headaches, high blood pressure and asthma could be helped if people drink more water.They also believe that drinking more water can help people who
24、are overweight.Water contains no calories so it will not make us put on weight.If we drink water, we will probably drink less sugary soft drinks such as Cocacola.Doctors also believe that drinking more water may stop people from overeating.They say that many people think that they are hungry when th
25、ey are, in fact, thirsty.Doctors suggest, therefore, that we eat less food and drink more water.There are still many health problems that cannot be solved by drinking water, so we should not stop going to seeing the doctor completely.However, if we make a decision to drink water every day, we may fi
26、nd that we need to go to the doctor a lot less often.1We need_for a healthy diet.AfibreBfoodCwater DWater and different foods2From the text, we know water can carry_Aenergy and fibre in our bodiesBfruit, vegetables and fish in our bodiesCsugar and fat out of our bodiesDpoisons and waste out of our b
27、odies3Lack of water caused people to put on weight too much because_Athey think they are hungry and eat too muchBthey think they are thirsty and eat lessCwater has no caloriesDit makes them hungry4Which of the following isnt mentioned in the passage?AFruit provides us with energy and fibre.BSome hea
28、lthy problems start because of a lack of water.CThe amount of water a person should drink in a day.DDrinking more water may stop people from overeating.答案与解析本文是一篇说明文。文章主要讲述了水与人体健康的关系,告诉我们要每天多饮水,让身体处于健康状态。1D细节题。根据文章第一段:A healthy diet is made up of water and a great many different kinds of foods.“健康的饮
29、食是由水和许多不同种类的食物组成的。”可知,我们需要水和不同的食物来保持健康的饮食。故D选项正确。2D细节题。根据第二段第二句:Water is important as it carries poisons and waste out of our bodies.“水很重要,因为它把有毒物质和废物带出我们的身体。”可知,从课文中,我们知道水可以把毒素和废物排出我们的身体。故D选项正确。3A推断题。根据第三段最后一句:In fact, we are advised to drink water before we feel thirsty.可以推断缺水时会让我们长胖,因为缺水时就去喝水和暴吃,其实在感觉口渴之前就应该去喝水。故A选项正确。4C判断题。通读全文可以知道,全文并未提及一个人一天可以喝多少水,故C选项符合题意。