1、2-4基础巩固组. 单句语法填空1He was worried,because he lost his bag containing(contain)his passport,ID card and a lot of money.2Employed(employ) in writing a new book these days,he didn t get in touch with you.3His amusing performance caused a roar of laughter(laugh) in the audience.来源:学。科。网4Its important to_pr
2、otect(protect) your skin from the harmful effects of the sun.5Health is of great importance(important) in our life.6This rare bird has become an endangered (danger) species.7Thank you for your appreciation (appreciate)8Whats the distance (distant) between Beijing and Shanghai?9If you want to_succeed
3、,you should learn from your father,a successful businessman who can handle everything successfully .Youll have to succeed him after he retires.(success)10Take some protective clothing to protect yourself from the insects and mosquitoes.It will give you enough protection.(protect).完成句子1我们不确定宇宙是何时形成的。
4、We are not sure when the universe came_into_being .2据老师说,他很懒,所以他落后于其他同学。 According_to_the_teacher,he fell far behind other students as a result of laziness.3你为什么不早点出发以便你不用这么匆忙呢?Why dont you start out early so_that_you_dont_have_to_hurry?4过不了多久,他就会赶上我们。It wont be long_before_he_catches_up_with_us5她成功
5、地说服他们把他们受欢迎的电视谈话编辑成一本书。She succeeded_in_persuading_them_to transform their popular television conversations into a book.6孩子们被他的人生故事深深打动了。The children were_deeply_affected_by his life story.7令我们宽慰的是,这种疾病并没有像预计的那样突然发生。To_our_relief,the disease didnt burst_out as expected.8如今,越来越多的人喜欢在1上寻找他们想要的东西,然后让快递
6、公司递送。Nowadays,more and more people like to hunt_for_what_they_want at and have them delivered by the express company.能力提升组.阅读理解A rare butterfly has been discovered in Britain for the first time in 60 years,having moved from Eastern Europe.The only previous record of a wild yellowlegged Tortoiseshell
7、 in Britain was in 1953,when it was seen just once in Sevenoaks,Kent.Several weeks ago,there were already four confirmed sightings,along the East coast in Norfolk,Suffolk and Kent,and six further reports of the butterfly in coastal areas.Conservationists are very excited about the sightings,which ar
8、e rare in the butterfly world.The butterflies are thought to have flown on easterly winds across Europe in the last few weeks.The large and colourful insect mainly lives in Eastern Europe.In recent years,it has spread into Scandinavia and its number increases rapidly during warm weather.Also known a
9、s the Scarce Tortoiseshell,it has an orange and blue colour and is about one third bigger than our own Small Tortoiseshell.Butterfly Conservation was starting its annual Big Butterfly Count,a yearly survey of the butterflies across the nation.Sir David Attenborough,President of the charity,said,“The
10、 UK is a nation of amateur naturalists and we have a proud tradition of celebrating and studying our wildlife.By taking part in the Big Butterfly Count this summer,you can contribute to discovering the fantastic butterflies and other wildlife that share your garden,parks and countryside.”He added,“B
11、utterflies_fought_back last year after a terrible 2019 but despite this,butterflies number was still below average.Three quarters of the UKs butterflies are in decline and one third are in danger of dying out.This is bad news for the UKs birds,bees,bats and other wildlife.1These rare butterflies usu
12、ally live in_AEastern EuropeBNorfolk,Suffolk and KentCcoastal areasDSevenoaks,Kent【解析】 第一段第一句和第二段第二句都是提示。【答案】 A2The annual Big Butterfly Count is intended to_Ainspire amateurs studying interestBteach people to do good gardeningCstudy butterflies across BritainDcelebrate naturalists contributions【解析】
13、 第三段中a yearly survey of the butterflies across the nation作了annual Big Butterfly Count的同位语,对其进行解释说明。【答案】 C3What do the underlined words probably mean in the last paragraph?AButterflies number increased.BButterflies struggled to survive.CButterflies were dying out.DButterflies felt like fighting.【解析】
14、根据句中but despite this,butterflies number was still below average可知,此处在谈论蝴蝶数量,but后提到数量仍很少,可知,but前应该是数量增加。【答案】 A4Whats the main idea of the text?AButterflies are quite rare in Britain.BButterflies like travelling frequently.CA rare butterfly appeared in Britain.DThe butterfly world changed a lot.【解析】 本
15、文主要介绍了在英国发现的一种罕见的蝴蝶,并由此延伸到对蝴蝶数量下降的担忧。【答案】 C.完形填空My husband and I insisted that our children were old enough to clean their rooms and make their beds.But they thought _1_My complaints,even selfjustified shouting,were always landing on _2_ ears.Very often a whole hours scolding would end with their _3
16、_ into tears,I felt very frustrated.I realized I needed to _4_ my method of “mothering”One day when they were at school,I spent some time _5_ their rooms.On their desks,in plain _6_,I left the cards:“Dear Bill (the other card was _7_ to Sarah),your room was messy this morning and Im sure you like it
17、 clean.Love,the Room Fairy.”_8_ arriving back,the children were _9_ excited to receive the little note from the Room Fairy.The next day,their rooms were fairly tidy.Sure enough,there was another note from the Room Fairy _10_ for them,thanking them for their nice “gift” of a clean room and _11_ askin
18、g them to play a certain violin _12_Each day,thankyou notes would be written differently to keep the ideas _13_Sometimes the Room Fairy would propose a little _14_:“If you can finish your homework and _15_ your lessons before dinner,Id like to watch a particular television program with you tonight.”
19、Sometimes some colored markers or other little items would be left in _16_ of well done jobs the day _17_18_ I cant remember how long the Room Fairy continued leaving her love notes.When they were age appropriate,we used various versions of PostIts(贴条)The bathroom mirror became the _19_ centre of ou
20、r home.Appointments,notices about visiting relatives,lesson schedules,and changes in plans could be posted.We all benefited from and _20_ the idea of sharing reminders and daily details of life through notes.I believe the true advantage of the Room Fairy notes survives in our frequent and enjoyable
21、communication.1A.indifferently BgratefullyCdoubtfully Dotherwise【解析】 think otherwise并不这样认为。【答案】 D2A.side BdeafCneither Deither【解析】 landing on deaf ears不予理睬。【答案】 B3A.crying BbreakingCbursting Dbumping【解析】 burst into tears“突然大哭起来”。【答案】 C4A.adjust BadoptCaccess Daddict【解析】 前面的这些失败让我很沮丧,于是想到了要调整我的方法。adj
22、ust调整。【答案】 A5A.clearing BtidyingCemptying Dsearching【解析】 第一段第一句clean their rooms是提示。【答案】 B6A.distance BwordsCspeech Dsight【解析】 结合句意可知我在卡片上留下了话(words)。【答案】 B7A.sent BreadCdelivered Daddressed【解析】 be addressed to sb.写给某人。【答案】 D8A.As BAtCIn DUpon【解析】 upon doing sth.一做某事就。【答案】 D9A.more than Brather than
23、Cno more than Dother than来源:Z*xx*k.Com【解析】 more thanadj.非常。【答案】 A10A.asking BwaitingCpraying Dexpecting【解析】 句意:还有一张the Room Fairy的便条在等着他们。【答案】 B来源:1ZXXK11A.politely BhappilyCgently Dtoughly【解析】 便条上感谢他们把房间整理得干净,并温柔地(gently)请他们演奏某一首小提琴曲。来源:学#科#网Z#X#X#K【答案】 C12A.music BsongCpiece Dtone【解析】 这里的piece指(艺术
24、)作品;曲,篇。【答案】 C13A.respectable BuninterestingCincredible Dfresh【解析】 句意:每天这个便条写得都不一样,这样可以保持这种想法的新鲜感。【答案】 D来源:Z*xx*k.Com14A.challenge BquestionCsuggestion Dadvice【解析】 从后文看,作者给孩子布置任务,所以具有挑战性。【答案】 A15A.go with Blook upCgo over Dlook into【解析】 go over the lesson复习功课。【答案】 C16A.response BanswerCpraise Dhonou
25、r【解析】 in praise of表扬。【答案】 C17A.ahead BbeforeCover Dago【解析】 the day before指前一天,这里指前一天孩子完成的工作。【答案】 B18A.Actually BEven soCEven if DThough【解析】 实际上,我不记得the Room Fairy继续给他们写了多久的便条。【答案】 A19A.life BmainCmemory Dreminder【解析】 句意:浴室的镜子成为我们家的提示中心。【答案】 D20A.learned BappreciatedCshared Dthanked【解析】 appreciate欣赏,后面接sth.;thank后面接sb.。【答案】 B