1、Section Grammar.单句语法填空1If it had_not_been (be) for his invitation the other day, I should not be here now.2I wish I had_been (be) at my sisters wedding last Tuesday, but I was on a business trip in New York then.3Without his wartime experiences, Hemingway wouldnt_have_written (write) his famous nove
2、l A Farewell to Arms.4Half an hour later, Lucy still couldnt get a taxi where the bus had dropped her.5He can go out if he promises (promise) to be back before 11 oclock.6Apart from English, he can also speak Chinese fluently as if he were (be) a Chinese.7It is time that we got (get) ready for the f
3、inal examination.8China has always insisted that all countries, big or small, (should)_be (be) equal.9I recommend that you (should)_think (think) very carefully before you make any decision.10It is lucky we booked a room, or we would_have (have) nowhere to stay now.完成句子1这位军官命令人群立即离开。The officer orde
4、red that the_crowd_(should)_leave without delay.2建议会议推迟到下周。It is suggested that the meeting (should)_be_put_off till next week.3我的建议是在接受之前应仔细考虑。My advice is that we (should)_think_it_over before accepting it.4我们都同意他去青岛观光的提议。We all agree to his proposal that we (should)_go_to_Qingdao for sightseeing.
5、5简的父母建议她做一下医疗检查。Janes parents suggested that she (should)_have_a_medical_examination.阅读理解A long time ago there lived a poor man. He did not want to do any work but dreamed of being rich one day. He got his food by knocking at others doors. One morning he got a bowl of milk. He was very delighted and
6、 went home. He boiled the milk, drank some of it and put the remaining milk in a pot. He added some curd (凝乳) in the pot for turning the milk into curd. He then lay down to sleep.Soon he started dreaming about the pot of curd while he lay asleep. He dreamed on:“By the morning the pot of milk would t
7、urn into curd. I will heat the curd and make butter out of it. I will then go to the market and sell the butter and make some money. With the money I will buy a hen. The hen will lay many eggs which will hatch and there will be many chickens. These chickens will in turn lay hundreds of eggs and I wi
8、ll soon have a chicken farm of my own. I will sell all the hens and buy some cows,and open a milk factory. All the people in the town will buy milk from me. I will be so rich that I am able to marry a beautiful girl from a rich family. Soon I will have a handsome son. If he makes trouble I will hit
9、him with a stick.”During this dream, he picked up the stick next to his bed and thought that he was beating his son. The stick was raised up and down. “Crash!” The pot broke into pieces and he awoke from his day dream.1How did the man make a living?ABy begging. BBy selling butter.CBy making curd. DB
10、y raising chickens.答案与解析:A根据第一段“He did not want to do any work.He got his food by knocking at others doors.”可知,这个人不愿工作,靠“敲他人的房门”获取食物,即乞讨为生。2What would the man buy if he earned money from selling the butter?AA hen. BA cow.CSome eggs. DSome chickens.答案与解析:A根据第二段“I will then go to the market and sell t
11、he butter and make some money.With the money I will buy a hen.”可知,这个人会用卖黄油赚到的钱买一只母鸡。3The pot was broken into pieces because _.Athe man broke it on purpose to show his angerBthe mans troublesome son broke it carelesslyCit was not placed well and dropped to the groundDthe man wanted to beat his son in
12、 his dream and mistakenly hit it答案与解析:D根据最后一段内容可知,这个人做梦要打自己的儿子。因此他拿起了床边的棍子挥舞了起来。然后“哗”的一声,罐子碎了。由此可知,他在睡梦中用棍子打碎了罐子。4The man can be best described as _.Arude and cruel Blazy and greedyCselfish and tricky Dcareless and awkward答案与解析:B根据第一段“He did not want to do any work but dreamed of being rich one day.”及下文中这个人做的发财梦可以看出,他懒惰而贪婪。5What do you learn from the story?ALife is but a dream.BIf we dream,everything is possible.CDreams cannot be realized without hard work.DA fool dreams of wealth,a wise man,of happiness.答案与解析:C本文讲述了一个不努力工作而梦想发财的人梦想破灭的故事。这个故事给我们的启示是:没有辛勤的付出梦想就不会实现。