1、2023年1月全国普通高等学校招生统一考试上海春考英语仿真模拟试卷(09)I. Listening Comprehension Section A (第1-10题, 每题1分;第11-20题,每题1.5分;共25分)Section ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations
2、and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. January B. June C. December D. November 2. A. The director B. The woman C. T
3、he guide D.The womans uncle 3. A. I doesnt work B.It only works temporarily C. Its really effective D. It has strong side effects 4. A. The man can repair the lightB. The man can do his work elsewhereC. The woman cant help with the mans work D. The woman seldom works in the room5. A.The homework was
4、 difficultB.It didnt take long to finish the homework.C. It took her all the night to finish the homework D. She didnt think he could finish the homework6. A. More than two months. B.Less than two months. C. Quite a few years. D. Up to three years. 7. A. She wants to make a call.B.She wants to measu
5、re the corridor C.She wants to find a room to relax.D. She wants to know where the washroom is.8. A. Lonely B. Sad. C. Tired. D. Young 9. A To call him up. B. To bring him home. C. To pick him up D. To convey a message 10. A. Its a nice fit. B.Its the current fashion C. Its really strange. D. Its an
6、 old style Section BDirections: In Section B. you will hear two short passages several and one longer conversation, and you will be asked several questions on each of them. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, rea
7、d the four possible answers on your paper and decide which one is the best answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following passage.11. A. Nineteen eightyB. Nineteen sixty fiveC. Nineteen ninety D. Nineteen ninety five 12. A The goat is to cut the number off p
8、eople living in extreme poverty by 15 percent B. They hope to reduce child deaths by one thirdC. It tells you that the world has both the resources and the political will to cut poverty D. They want to provide basic education to all children within 10years 13.A.The number of years that the U.N. has
9、been in business.B.All U. N. goals to cut poverty are at risk.C. Plans to cut expenses over the next five yearsD. The U. N. has saved most of the eight hundred million people that were living in poverty.Questions 14 through 16 are based on the following passage14. A. One-sixth of them are seriously
10、pollutedD. One-third of them are seriously polluted C. Half of them are seriously polluted. D. Most of them are seriously polluted15. A.There was no garbage left to clean upB. There was more garbage than before and they had to work harder C.The river had become so clean that a lot of water-birds com
11、e back D. The river was much cleaner and they had to search for garbage16. A. Most of them would be indifferent and keep on throwing garbage into riverB. They would join the students in changing the situation. C. They would become more aware of the pollution problem.D. They would think twice before
12、they went swimming or fishing in the riverQuestions 17 through 20 are based on the following conversation.17.A.Its hereditary(遗传的). B.The shampoo he used caused it C He combs his hair too muchD. He is old enough to lose hair18 A Use some special shampoo. B. Wear a wigC. Dont try to comb hair over th
13、e bald or thin patch. D. Go to the doctor for advice19. A Over the radioB. At a doctors officeC. At the mans houseD. At a drug store20.A. It suits him. B. It looks ridiculousC. It looks old. D. Its getting worse听力答案:1-5. DADBB 6-10. AACDB 11-13. CDB 14-16.BDC 17-20.ACAA备注:听力文字稿附在文档末尾II. Grammar and
14、Vocabulary (每题1分;共20分)Section ADirections: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each b
15、lank.Smart phones were once the best thing to happen to the tech industry. In the 11 years since the iPhone made its debut, smart phones _21_(include)just about every other gadget. And it is surprising that it _22_ alter every business.But _23_ _ smart phones have achieved dominance, revolution is a
16、gain in the air.At Googles and Apples recent developer conference, executives took the stage to show how much more irresistible they were making our phones. Then each company unveiled the software _24_(help)you use your phone a lot less.Theres reason for this seemingly contradictory engineering effo
17、rt, and its _25_ I call“Peak Screen”.For much of the last decade, a technology industry _26_(rule)by smart phones has pursued a singular goal of completely conquering our eyes. Tech has now captured pretty much all visual capacity. Americans spend three to four hours a day _27_(watch)their phones, a
18、nd thats the minimum estimation.So tech giants are to build the beginning of something new: a _28_(visual)tech world, a digital landscape _29_ relies on voice assistants, headphones, watches and other wearables to take some pressure off our eyes.We may simply end up adding new devices to our screen-
19、addicted lives, _30_ it could change everything again. As I argued, in many ways screens have become to dominant in our lives. The sooner we find something else, the better.【答案】21. have included 22. should 23. even if/even though 24. to help 25. what 26. ruled 27. watching 28. less visual 29. which/
20、that 30. or【解析】本文是说明文。智能手机曾经是科技行业甚至我们所有人的福音。然而现在大家对手机具有难以抵抗的着迷。如何才能摆脱对手机屏幕的狂热迷恋?本文讲述了科技巨头们正在打造手机最新款的一个功能让我们的眼睛可以远离手机。【21题详解】考查动词时态。句意:在iPhone首次亮相11年后,智能手机几乎纳入了其他所有的小设备。根据since the iPhone made its debut得知主句中谓语动词要用现在完成时,故填have included 。【22题详解】考查情态动词。句意:令人惊讶的是,智能手机改变了所有业务。should翻译成“竟然”,故填should。【23题详解
21、】考查状语从句。句意:但是即使如今智能手机已经取得了统治地位,变革的硝烟再起。前后语境得知是让步关系,故填even if/even though。【24题详解】考查动词不定式。句意:然后,每家公司都公布了另外一个东西:帮助你大幅减少手机使用时间的软件。表示目的用不定式结构,故填 to help 。【25题详解】考查表语从句。句意:在制造更好的手机和对手机已经过于成瘾的担心之间,科技公司感受到了这种紧张关系是有原因的。我把这称之为,我们已达到了“屏幕顶峰”。be动词后是表语从句,缺少宾语用what,故填what 。【26题详解】考查非谓语动词。句意:在过去十年的大部分时间中,被智能手机统治的技术
22、行业所追求的目标一直是完全占领我们的眼睛。句中有谓语动词has pursued,得知第二个动词rule要用非谓语形式,统治和技术行业是被动关系,用过去分词表示被动,故填ruled。【27题详解】考查动名词。句意:美国人每天花三到四个小时,盯着看他们的手机,这是最低的估计。动词spend后用doing形式,故填 watching 。【28题详解】考查形容词。句意:因此,科技巨头正在打造某种新的开头:一个不总是视觉的科技世界,形容词修饰名词,根据语境得知是不总是视觉的,用形容词比较级。故填 less visual。【29题详解】考查定语从句。句意:一个依靠声音辅助、耳机、手表以及其他可穿戴设备减轻
23、眼睛负担的数字图景。先行词是landscape,在定语从句中做主语,故填which/that 。【30题详解】考查连词。句意:我们可能会不再把这些新的设备加入我们沉迷屏幕的生活当中。否则,它可能会再次改变一切。根据语境得知是表示否则,故填or。Section BDirections: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.A. brief B. applyi
24、ng C. extremely D. information E. displayed F. seeking G. sketch H. intelligently I. served J. valuable K. general Tight-lipped elders used to say, “Its not what you want in this world, but what you get.”Psychology teaches that you do get what you want if you know what you want and want the right th
25、ings.You can make a mental blueprint for a desire as you would make a blueprint for a house, and each of us is continually making these blueprints in the _31_ routine of everyday living. If we intend to invite friends to dinner, we plan the menu, make a shopping list, decide which food to cook first
26、, and such planning is essential for any type of meal to be _32_.Likewise, if you want to find a job, take a sheet of paper, and write a(n) _33_ account of yourself. In making a blueprint for a job, begin with yourself, for when you know exactly what you have to offer, you can _34_ plan where to sel
27、l your services.This account of yourself is actually a(n) _35_ of your working life and should include education, experience and references. Such an account is _36_. It can be referred to in filling out standard application blanks and is _37_ helpful in personal interviews. While talking to you, you
28、r could-be employer is deciding whether your “wares” and abilities must be _38_ in an orderly and reasonably connected manner.When you have carefully prepared a blueprint of your abilities and desires, you have something concrete to sell. Then you are ready to hunt for a job. Get all the possible _3
29、9_ about your could-be job. Make inquiries into the details regarding the job and the firm. Keep your eyes and ears open, and use your own judgement. Spend a certain amount of time each day _40_ the employment you wish for, and keep in mind: Securing a job is your job now.【答案】31. K 32. I 33. A 34. H
30、 35. G 36. J 37. C 38. E 39. D 40. F【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要介绍的是如何为找工作做计划。【31题详解】考查形容词。句意:你可以在头脑中为一种愿望绘制蓝图,就像为一所房子绘制蓝图一样,我们每个人在日常生活中都在不断地绘制这些蓝图。空格处应填形容词,修饰名词 routine,由“routine of everyday living”可知,句子表示“日常生活中的大概的常规”,空格处意为“大概的”,形容词是general,故选K。【32题详解】考查不定式的被动语态。句意:如果我们打算邀请朋友来吃饭,我们计划菜单,列一个购物清单,决定先做什么食物,这样的
31、计划对任何类型的饭菜都是必不可少的。由meal可知,饭菜是被端上,serve有“摆出,端上”的意思,句中用不定式的被动语态to be served作 meal的定语,表示“要上的菜”,因此空格处是served,故选I。【33题详解】考查形容词。句意:同样地,如果你想找一份工作,拿一张纸,写一个简短的自我介绍。空格处用形容词作定语,修饰名词account,account作名词,此处意为“描述”,由“if you want to find a job, take a sheet of paper, and write”可知,句子表示“如果你想找一份工作,拿一张纸,写一个简短的自我介绍”,空格处意为
32、“简短的”,形容词是brief,故选A。【34题详解】考查副词。句意:在为一份工作制定蓝图时,要从你自己开始,因为当你确切地知道你能提供什么时,你就能明智地计划在哪里推销你的服务。空格处用副词修饰动词plan,由后面的“where to sell your services”可知,当你确切地知道你能提供什么时,你就能明智地计划在哪里推销你的服务,空格处意为“明智地”,副词是intelligently,故选H。【35题详解】考查名词。句意:对自己的描述实际上是对工作生活的概述,应该包括教育、经历和推荐信。由前面的“This account of yourself”可知,对自己的描述实际上是对工作
33、生活的概述,空格处意为“概述”,名词是sketch,a后用单数,故选G。【36题详解】考查形容词。句意:这样的描述是有价值的。空格处用形容词作表语,由后面的“It can be referred to in filling out standard application blanks”可知,这样的描述是有价值的,空格处意为“有价值的”,形容词是valuable,故选J。【37题详解】考查副词。句意:在填写标准的申请表时可以参考它,在个人面试时也非常有用。空格处用副词修饰形容词helpful,由前面的“It can be referred to in filling out standard
34、application blanks”,因此这在个人面试时非常有用,空格处意为“非常”,副词是extremely,故选C。【38题详解】考查被动语态。句意:在和你谈话的时候,可能成为你雇主的人正在考虑你的“商品”和能力是否必须以一种有序的、合理的相互联系的方式展示出来。根据常识可知,面试就是把能力展现出来,空格处意为“展现”,是display,能力是被展现,句子用被动语态,空格前有must be,因此空格处是过去分词displayed,故选E。【39题详解】考查名词。句意:收集所有可能成为你的工作的信息。possible修饰名词,由后面的“about your could-be job”可知,
35、句子表示“收集所有可能成为你的工作的信息”,空格处意为“信息”,是information,为不可数名词,故选D。【40题详解】考查动名词。句意:每天花一定的时间寻找你想要的工作,记住:找到一份工作就是你现在的工作。由“the employment you wish for”可知,句子表示“每天花一定的时间寻找你想要的工作”,空格处意为“寻找”,是seek,spend some time doing sth.是固定短语,意为“花某些时间做某事”,因此空格处是动名词seeking,故选F。III. Reading Comprehension (41 55题,每题1分;56 70题,每题2分;共45
36、分)Section ADirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.From childhood to old age, we all use language as a means of broadening our knowledge of ourselves and the world
37、about us. When humans first _41_, they were like newborn children, unable to use this _42_tool. Yet once language developed, the possibilities for humankinds future attainments and cultural growth increased.Many linguists believe that evolution is _43_for our ability to produce and use language. The
38、y claim that our highly evolved brain provides us with innate language ability not found in lower _44_. Proponents of this innateness theory say that our _45_ for language is inborn, but that language itself develops gradually, _46_a function of the growth of the brain during childhood. Therefore, t
39、here are critical _47_times for language development.Current _48_of innateness theory are mixed, however, evidence supporting the existence of some innate abilities is undeniable. _49_, more and more schools are discovering that foreign languages are best taught in the lower grades. Young children o
40、ften can learn several languages by being exposed to them, while adults have a much harder time learning another language once the _50_of their first language have become firmly fixed.Although some aspects of language are undeniably innate, language does not develop automatically in a vacuum. Childr
41、en who have been isolated from other human beings do not _51_language. This demonstrates that interaction with other human beings is necessary for _52_language development. Some linguists believe that this is even more basic to human language _53_than any innate capacities. These theorists view lang
42、uage as _54_, learned behavior. _55_, children learn language from their parents by imitating them. Parents gradually shape their childs language skills by positively reinforcing precise imitations and negatively reinforcing imprecise ones.41. A. originatedB. evolvedC. bornD. generated42. A. appropr
43、iateB. valuableC. reliableD. favorite43. A. essentialB. availableC. convenientD. responsible44. A. organizationsB. organismsC. humansD. children45. A. potentialB. performanceC. preferenceD. passion46. A. asB. just asC. likeD. unlike47. A. ideologicalB. biologicalC. socialD. psychological48. A. revie
44、wsB. referencesC. reactionsD. recommendations49. A. In a wordB. In a senseC. IndeedD. In consequence50. A. regulationsB. formationsC. rulesD. constitutions51. A. understandB. speakC. possessD. interpret52. A. rightB. properC. accurateD. suitable53. A. appreciationB. acquisitionC. requirementD. alter
45、native54. A. imitativeB. communicativeC. initiativeD. accumulative55. A. As a resultB. After allC. Above allD. In other words【答案】41. B 42. B 43. D 44. B 45. A 46. A 47. B 48. A 49. C 50. C 51. C 52. B 53. B 54. A 55. D【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了语言在人类进化过程中的形成以及与人类成长的关系。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:当人类刚开始进化的时候,他们就像刚
46、出生的孩子一样,不能使用这个有价值的工具。A. originated起源;B. evolved进化;C. born出生;D. generated产生;根据下文“they were like newborn children, unable to use this tool(他们就像刚出生的孩子,不能使用这个工具)”说像刚出生的孩子,所以表示人类进化之初;故选B。【42题详解】考查形容词词义辨析。句意:当人类刚开始进化的时候,他们就像刚出生的孩子一样,不能使用这个有价值的工具。A. appropriate合适的;B. valuable 有价值的;C. reliable 可靠的;D. favori
47、te 最喜欢的;根据上文“From childhood to old age, we all use language as a means of broadening our knowledge of ourselves and the world about us(从童年到老年,我们都用语言来拓宽我们对自己和周围世界的认识)”可知,语言这种工具非常重要即有价值;故选B。【43题详解】考查形容词词义辨析。句意:许多语言学家认为,进化是我们产生和使用语言能力的原因。A. essential必要的;B. available 可用的,可获得的 C. convenient方便的,便利的 D. res
48、ponsible作为缘由的,有责任的;根据下文“They claim that our highly evolved brain provides us with innate language ability(他们声称,我们高度进化的大脑为我们提供了先天的语言能力)”;可知,这句话再解释语言形成的原因-大脑进化;故选D。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:他们声称,我们高度进化的大脑为我们提供了与生俱来的语言能力,这是低等生物所没有的。A. organizations组织;B. organisms生物体;C. humans人类;D. children孩子;根据句式结构可知 “not fou
49、nd 是非谓语作定语修饰innate language ability(天生的语言能力)”这种能力是人类这种高级动物才具有的。故选B。【45题详解】考查名词词义辨析。句意:这种先天理论的支持者说,我们的语言潜能是天生的。A. potential潜力;B. performance表现,表演;C. preference喜好,倾向;D. passion激情;根据下文“but that language itself develops gradually(但语言本身是逐渐发展起来的)”可知语言有潜力,才能慢慢发展。故选A。【46题详解】考查介词短语词义辨析。句意:但语言本身是逐渐发展的,是童年时期大脑
50、发育的一个功能。A. as作为;B. just as就像;C. like像;D. unlike不像;根据前句“but that language itself develops gradually(但语言本身是逐渐发展起来的)”,以及下文“a function of the growth of the brain during childhood(这是儿童时期大脑发育的一个功能)”可知,语言逐渐发展,变成儿童的大脑功能;故选A。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:因此,语言发展有关键的生物学时期。A. ideological思想体系的;B. biological 生物的;C. social
51、社交的;D. psychological心理的,精神的;根据上文“but that language itself develops gradually, a function of the growth of the brain during childhood(但语言本身是逐渐发展起来的,这是儿童时期大脑发育的一个功能)”可知,语言在儿童时期发展,儿童时期属于生物学时期;故选B。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:目前对先天理论的评论是混杂的,A. reviews评论;B. references参考;C. reactions反应; D. recommendations推荐;根据下文“ho
52、wever, evidence supporting the existence of some innate abilities is undeniable (然而,支持某些先天能力存在的证据是不可否认的)”由连词however可知,上下句是转折关系;所以设空处是人们对先天理论的观点;故选A。【49题详解】考查介词短语词义辨析。句意:事实上,越来越多的学校发现,外语最好在低年级教授。A. In a word简言之;B. In a sense在某种意义上;C. Indeed实际上;D. In consequence因此,结果;根据下文“more and more schools are dis
53、covering that foreign languages are best taught in the lower grades.(越来越多的学校发现,外语最好在低年级教。)”可知,这一观点与上文“However, evidence supporting the existence of some innate abilities is undeniable(然而,支持某些先天能力存在的证据是不可否认的)”这一观点是相反的,并开始进一步说明;故选C。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:而成年人一旦他们的第一语言规则已经固定下来,学习另一种语言就会困难得多。A. regulations法
54、规;B. formations信息;C. rules规则;D. constitutions章程;根据上文“Young children often can learn several languages by being exposed to them(小孩子经常可以通过接触几种语言来学习)”可知,儿童学习获得语言能力,而语言学习需要学习其规则;故选C。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:与他人隔离的儿童没有语言能力。A. understand理解;B. speak说;C. possess拥有;D. interpret打断;根据上文“Young children often can lear
55、n several languages by being exposed to them(小孩子经常可以通过接触几种语言来学习)”可知儿童通过学习获得语言的能力;故选C。【52题详解】考查形容词词义辨析。句意:这表明,与他人的互动是语言发展的必要条件。A. right正确的;B. proper真正的;C. accurate精确地;D. suitable适宜的,合适的;根据上文“Children who have been isolated from other human beings do not possess language.(与他人隔离的儿童没有语言能力。)”可知,只有与人沟通儿童才
56、能或者语言能力;即学会真正的语言;故选B。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:一些语言学家认为,这是人类语言习得的基础,比任何先天能力都要重要。A. appreciation欣赏;B. acquisition习得;C. requirement要求;D. alternative选择;根据上文“Young children often can learn several languages by being exposed to them(小孩子经常可以通过接触几种语言来学习)”可知,儿童学习语言;即这一能力是习得性技能;故选B。【54题详解】考查形容词词义辨析。句意:这些理论家认为语言是模仿的
57、、习得的行为。A. imitative效仿的;B. communicative爱说话的;C. initiative主动的;D. accumulative积累的;根据下文“children learn language from their parents by imitating them.(孩子们通过模仿父母来学习语言。)”可知,儿童通过模仿学习别人获得语言能力;故选A。【55题详解】考查介词短语词义辨析。句意:换句话说,孩子通过模仿父母来学习语言。A. As a result结果;B. After all毕竟;C. Above all首先;D. In other words换句话说;根据上
58、文“These theorists view language as imitative, learned behavior.(这些理论家认为语言是模仿的、习得的行为。)”以及下文“children learn language from their parents by imitating them.(孩子们通过模仿父母来学习语言。)”可知,两句都是同义句;故选D。Section BDirections: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished
59、 statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)When I was growing up, my family kept chickens. We always had about a dozen of them at any given time and whenever one died
60、 offtaken away by hawk or fox or by some obscure chicken illnessmy father would replace the lost hen.Hed drive to a nearby poultry farm and return with a new chicken in a sack. The thing is, you must be very careful when introducing a new chicken to the general flock. You cant just toss it in there
61、with the old chickens, or they will see it as an invader. What you must do instead is to slip the new bird into the chicken coop in the middle of the night while the others are asleep. Place her on a roost beside the flock and tiptoe away. In the morning, when the chickens wake up, they dont notice
62、the newcomer, thinking only, “She must have been here all the time since I didnt see her arrive.” The clincher of it is, awaking within this flock, the newcomer herself doesnt even remember that shes a newcomer, thinking only, “I must have been here the whole time.”My arrival in India does likewise.
63、My plane lands in Mumbai around 1:30 AM. It is December 30. I find my luggage, then find the taxi that will take me hours and hours out of the city to the Ashram, located in a remote rural village. I doze on the drive through nighttime India, sometimes waking to look out the window, where I can see
64、strange haunted shapes of thin women in saris walking alongside the road with bundles of firewood on their heads. At this hour? Buses with no headlights pass us, and we pass oxcarts. The banyan trees spread their elegant roots throughout the ditches.56. Whats the function of the first paragraph?A. T
65、o tell readers her family background.B. To work up readers appetite for the textC. To introduce the following paragraphsD. To make a summary of her childhood.57. When did the writer probably arrive in India?A. 8:00PM.B. 1:00AM.C. 7:00A.M.D. 3:00P.M.58. What does the underlined word in the second par
66、agraph mean?A. shelterB. groupC. farmD. chicken59. Which of the following statement is TRUE according to the passage?A. The writer takes a nap in the taxi.B. The writer knows how to raise chickens.C. Indian women work on their own.D. Daily life in India surprises the writer.【5659题答案】【答案】56. C 57. B
67、58. B 59. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者用自家如何帮助新鸡融入鸡群的故事,叙述了自己如何像小鸡一样在夜晚融入印度。【56题详解】推理判断题。由第一段“When I was growing up, my family kept chickens. We always had about a dozen of them at any given time and whenever one died offtaken away by hawk or fox or by some obscure chicken illnessmy father would replace
68、 the lost hen. (在我成长的过程中,我家养鸡。在任何特定的时间,我们总是有十几只母鸡,每当有一只被鹰或狐狸或某种不明原因的鸡病夺走,我父亲就会替换掉这只没了的鸡)”可知,第一段讲“作者家会替换没了的那只鸡”,正好引出第二段“作者家会带回一只小鸡,并如何帮助新鸡融入鸡群的故事”,可得出第一段的作用是引出其他段落。故选C项。【57题详解】细节理解题。由第四段中的“My plane lands in Mumbai around 1:30 AM. (我的飞机在凌晨1:30左右降落在孟买)”可知,作者可能是1:00AM左右到达印度的。故选B项。【58题详解】词句猜测题。由第二段中的“You
69、 cant just toss it in there with the old chickens, or they will see it as an invader. What you must do instead is to slip the new bird into the chicken coop in the middle of the night while the others are asleep. Place her on a roost beside the flock and tiptoe away. (你不能把它和老鸡一起扔进去,否则它们会把它当成入侵者。你必须做
70、的是把新鸡在半夜里放进鸡笼里,当其它鸡睡着了时。把它放在flock旁边的栖息处,踮起脚尖走开)”可知,本段讲如何帮助新鸡融入鸡群,那就是当其它鸡睡着了时把新鸡在半夜里放进鸡笼里,鸡笼里有好多鸡,可得出把新鸡放在鸡群旁边的栖息处,flock在此处意为“鸡群(group)”。故选B项。【59题详解】细节理解题。由最后一段中的“then find the taxi that will take me hours and hours out of the city to the Ashram, located in a remote rural village. I doze on the drive
71、 through nighttime India, sometimes waking to look out the window (然后找到了一辆出租车,这辆出租车将带我离开城市数小时,前往位于偏远乡村的Ashram。我在驱车穿越印度的夜间路上打瞌睡,有时醒来向窗外望去)”可知,“作者在出租车上小睡了一会儿”正确。故选A项。(B)USING YOUR SCORPIO COOKER: USEFUL HINTSFollow these useful hints to obtain the best results when using your new SCORPIO cooker. Choic
72、e of burnerUse a large burner to bring liquids to the boil quickly, and use a small one for stewed dishes and sauces.To conserve gas, place the pan centrally over the burner and adjust the flame so that it does not extend past the edges of the pan.Do not boil food too rapidly. A strong boil does not
73、 cook any faster but violently shakes up the food, which may then lose its taste. flame too high wastes gas flame not past edges of pan conserves gasUtensilsAll normally available utensils (aluminum, stainless steel, cast iron, ceramic, etc.) may be used on your new gas cooker, but ensure that they
74、are steady, in order to avoid dangerous spill-over of hot liquids.Caution: Large UtensilsWhen a cooker is installed close to a worktop, ensure that whenever large utensils are used, they are placed so that they do not overhand the side of hotplate, as this may cause scorching or charring of the work
75、top surface.OvenThere is a gradual change in temperature between the bottom and top of the oven. The first, or bottom, shelf position is the coolest and the fourth, or top, shelf position is the hottest. Because of the temperature change from one shelf position to another, it is possible to cook var
76、ious dishes which require different temperatures, at the same time. As a rough guide, the temperature change from one shelf to the next is about ten degrees Celsius.Some recipes do not refer directly to temperature but use descriptions such as “slow”, “moderate”, “hot” etc. when using such recipes,
77、the following chart may be taken as a guide:OVEN TEMPERATURESslow: 110warm: 130moderate: 150moderately hot: 180hot: 220very hot: 250If preheating is required, allow time for the oven to reach the set temperature. The following table may be used as a guide:PREHEATING3 minutes: 1206 minutes: 18010 min
78、utes: 250Note that the oven light (where fitted) is located on the splash back. Storage drawer (where fitted)The storage drawer situated underneath the oven is designed for the storage of pans and utensils. Do not place plastic utensils or flammable material in this drawer. To remove the drawer, wit
79、hdraw it to the fully open position. Then lift it dear of the stops. To refit the drawer, locate the nylon drawer slides on the slide tracks. Lift the drawer slightly to clear the stops, then slide it to the fully shut position.60. How do you conserve gas when using a Scorpio cooker?A. Make the flam
80、e as high as possible.B. Shake up the food.C. Keep the flame not past the pan edges.D. Make a strong boil.61. If you want to stew beef, you should_.A. use a large utensilB. use a small burnerC. cook it fasterD. use a utensil made of stainless steel62. What can we put in the storage drawer underneath
81、 the oven?A. Pans and plastic utensils.B. Pans and non-flammable material.C. Utensils and flammable material.D. Pans and various dishes.【6062题答案】【答案】60. C 61. B 62. B【解析】【导语】这是一篇应用文。文章是一则Scorpio牌炊具的使用注意事项说明,说明不同类型的炊具如何使用以及烹饪时的温度参考等。【60题详解】细节理解题。根据第三段“To conserve gas, place the pan centrally over the
82、 burner and adjust the flame so that it does not extend past the edges of the pan.(为了省气,将锅放在燃烧器的中央,并调整火焰,以使它不会延伸到锅的边缘)”可知,当你使用Scorpio牌炊具时,你可以通过保持火焰不要超过锅边来省气。故选C。【61题详解】细节理解题。根据Choice of burner部分中“Use a large burner to bring liquids to the boil quickly, and use a small one for stewed dishes and sauce
83、s.(用一个大的火炉把液体迅速煮沸,用一个小的炖菜和酱汁)”可知,如果你想炖牛肉,你应该使用一个小的火炉。故选B。【62题详解】细节理解题。根据最后一段中“The storage drawer situated underneath the oven is designed for the storage of pans and utensils. Do not place plastic utensils or flammable material in this drawer. (存放抽屉位于烤箱下方,用于存放锅和器皿。请勿在此抽屉内放置塑料器皿或易燃材料)”可知,我们可以在烤箱下面的储物
84、抽屉里放锅和非易燃材料。故选B。(C)Facing water shortages and escalating fertilizer costs, farmers in developing countries are using raw sewage to irrigate and fertilize nearly 49 million acres of cropland, according to a new report and it may not be a bad thing.While the practice carries serious health risks for m
85、any, those dangers are outweighed by the social and economic gains for poor urban farmers and consumers who need affordable food. “There is a large potential for wastewater agriculture to both help and hurt great numbers of urban consumers,” said Liqa Raschid-Sally, who led the study.The report focu
86、sed on poor urban areas, where farms in or near cities supply relatively inexpensive food. Most of these operations draw irrigation water from local rivers or lakes. Unlike developed cities, however, these areas lack advanced water-treatment facilities, and rivers effectively become sewers (下水道).Whe
87、n this water is used for agricultural irrigation, farmers risk absorbing disease-causing bacteria, as do consumers who eat the produce raw and unwashed. Nearly 2.2 million people die each year because of diarrhea-related (与腹泻相关的) diseases, according to WHO statistics. More than 80% of those cases ca
88、n be attributed to contact with contaminated water and a lack of proper sanitation. But Pay Drechsel, an environmental scientist, argues that the social and economic benefits of using untreated human waste to grow food outweigh the health risks.Those dangers can be addressed with farmer and consumer
89、 education, he said, while the free water and nutrients from human waste can help urban farmers in developing countries to escape poverty.Agriculture is a water-intensive business, accounting for nearly 70% of global fresh water consumption.In poor, dry regions, untreated wastewater is the only viab
90、le irrigation source to keep farmers in business. In some cases, water is so scarce that farmers break open sewage pipes transporting waste to local rivers.Irrigation is the primary agricultural use of human waste in the developing world. But frequently untreated human waste harvested from lavatorie
91、s is delivered to farms and spread as fertilizer.In most cases, the human waste is used on grain crops, which are eventually cooked, minimizing the risk of transmitting water-borne diseases. With fertilizer prices jumping nearly 50% per metric ton over the last year in some places, human waste is an
92、 attractive, and often necessary, alternative.In cases where sewage mud is used, expensive chemical fertilizer use can be avoided. The mud contains the same critical nutrients.“Overly strict standards often fail,” James Bartram, a WHO water-health expert, said. “We need to accept that fact across mu
93、ch of the planet, so waste with little or no treatment will be used in agriculture for good reason.”63. What is the main problem caused by the use of waste water for irrigation?A. Farmers and consumers may be affected by harmful bacteria.B. It will make the farm produce less competitive on the marke
94、t.C. It will drive producers of chemical fertilizers out of business.D. Rivers and lakes nearby will gradually become contaminated.64. What is environmental scientist Pay Drechsels attitude towards the use of untreated human waste in agriculture?A. Indifferent.B. Responsible.C. Favorable.D. Skeptica
95、l.65. What does Pay Drechsel think of the risks involved in using untreated human waste for farming?A. They can be addressed by improved sanitation.B. They will be minimized with new technology.C. They have been somewhat exaggerated.D. They can be dealt with through education.66. What do we learn ab
96、out James Bartrams position on the use of human waste for farming?A. He challenges Liqa Raschid-Sallys conclusion.B. He deems it indispensable for combating global poverty.C. He echoes Pay Drechsels opinion on the issue.D. He thinks it the only way out of the current food crisis.【6366题答案】【答案】63. A 6
97、4. C 65. D 66. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了将污水用于农业灌溉可能会让农民和消费者受到有害细菌的影响,但相关专家认为这一问题可以通过教育解决,并认为将污水用于农业灌溉是可行的。【63题详解】细节理解题。根据第四段“When this water is used for agricultural irrigation, farmers risk absorbing disease-causing bacteria, as do consumers who eat the produce raw and unwashed.(当这些水被用于农业灌溉时,农民和那些生吃未
98、经清洗的农产品的消费者都面临着吸收致病细菌的风险)”可知,用污水灌溉造成的主要问题是农民和消费者可能会受到有害细菌的影响。故选A项。【64题详解】推理判断题。根据第四段“But Pay Drechsel, an environmental scientist, argues that the social and economic benefits of using untreated human waste to grow food outweigh the health risks.(但是环境科学家佩德雷塞尔(Pay Drechsel)认为,使用未经处理的人类排泄物来种植粮食,其社会和经济
99、效益超过了健康风险)”可知,Pay Drechsel认为用未经处理的人类排泄物来种植粮食,效益高于风险,所以他对此持支持态度。故选C项。【65题详解】细节理解题。根据第五段“Those dangers can be addressed with farmer and consumer education, he said, while the free water and nutrients from human waste can help urban farmers in developing countries to escape poverty.(他说,这些危险可以通过对农民和消费者进
100、行教育来解决,而人类排泄物中的免费水和营养物质可以帮助发展中国家的城市农民摆脱贫困)”可知,Pay Drechsel认为用未经处理的人类排泄物来种植粮食带来的风险可以通过教育来解决。故选D项。【66题详解】推理判断题。根据最后一段“Overly strict standards often fail, James Bartram, a WHO water-health expert, said. We need to accept that fact across much of the planet, so waste with little or no treatment will be
101、used in agriculture for good reason.(世界卫生组织水卫生专家巴特拉姆说,“过于严格的标准往往会失败。我们需要在地球的大部分地区接受这一事实,所以很少或没有处理的污水将有充分的理由用于农业。”)”可推知,James Bartram也赞同将污水用于农业灌溉,所以他赞同Pay Drechsel在这个问题上的观点。故选C项。Section CDirections: Read the following passages. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each sentence
102、 can be used only once. Note that there are two more sentences than you need.Some of us take on second jobs to make ends meet. Some do it for a chance to do the work they actually enjoy. And some of us create our own second jobs to build a business or create our own projects. No matter what the reas
103、on, though, juggling more than one job is guaranteed to be a “crash” course in time management. We all know that well have to figure out a time management system when we take on a second job. Equally obvious is the fact that what works for one person (and their jobs) probably wont work for anyone el
104、se. _67_. There are a few tricks, though, that can help. _68_. Even if you are the boss on your second job youre working for yourself you have an obligation to keep that work separate from your day job. Focus on whats in front of you. Theres actually a benefit to punching a clock when you work for m
105、ore than one supervisor. When youre on the clock for Company A, you know exactly which projects you should be working on. If Company A is paying for this time, you should be theirs, heart and soul, at least until you clock out. Good records can also help. Im not just talking about the calendars and
106、task lists most of us rely on. Making sure that you have any contact information available whether youre at Job A, Job B or home can take some extra effort, but its worth it. _69_. I know plenty of people who bring their work to their primary job. It seems to be a favorite tactic of folks starting u
107、p a freelancing career or small business. I dont think thats the best way to manage a packed schedule. If you dont have your primary employers permission, the arrangement is secret at best. That said, these situations do happen. If youre in one of them, the best advice is to just keep things quiet.
108、Some companies dont want to work anywhere else. They want to put in your eight hours, go home, sleep well and come back rested. Others consider employees who go looking for other projects as its benefits -such employees have a jump start on networking and have a wider variety of experiences. Unfortu
109、nately, most supervisors do not come with a label describing which variety they belong to. _70_. So the general rule seems to be that you keep quiet on your extracurricular activities. I wouldnt talk about Job A at Job B, although, if my boss was to bring up the matter, Id be entirely truthful.A. Pr
110、iority should definitely be given to your day jobB. The same goes for your notes and other paperworkC. Its up to you to find a system and stick with itD. Sometimes it is no easy task to make decisions between Job A and Job BE. Keep firm dividers between your different jobsF. It can be very hard to f
111、igure out your bosss attitude【答案】67. C 68. E 69. B 70. F【解析】【导语】这是一篇说明文。文章介绍了当我们在从事第二份工作时,如何找到适合自己的时间管理系统的几条建议。【67题详解】根据空格前句子“Equally obvious is the fact that what works for one person (and their jobs) probably wont work for anyone else.(同样明显的事实是,对于一个人(以及他们的工作)有效的东西可能对其他人无效)”可知,不同的人或者工作,其合适的方法是不同的,所
112、以取决于你自己去寻找一个有效的方法,并坚持下去。由此可知,C项“Its up to you to find a system and stick with it(该由你自己去找到一个系统并坚持下去)”符合文意。故选C。【68题详解】根据空格后“Even if you are the boss on your second job youre working for yourself you have an obligation to keep that work separate from your day job.(即使你是第二份工作的老板你为自己工作你也有义务把这份工作和你的日常工作分开)
113、”可知,此段主要讲述即使自己创业,也要把不同的工作区分开。由此可知,E项“Keep firm dividers between your different jobs.(在不同的工作之间保持牢固的界限)”符合文意。故选E。【69题详解】根据该段第一句“Good records can also help. Im not just talking about the calendars and task lists most of us rely on.(好的记录也有帮助。我说的不只是我们大多数人依赖的日历和任务列表)”可知,该段主要讲述记录的重要性。由此可知,B项“The same goes
114、for your notes and other paperwork.(你的笔记和其他文书工作也是如此)”符合文意。故选B。【70题详解】根据最后一段“Unfortunately, most supervisors do not come with a label describing which variety they belong to.(不幸的是,大多数主管都没有一个标签来描述他们属于哪种类型)”可知,大部分公司不会明确表态是否支持员工找兼职,老板的态度很难捉摸,所以最好就是保持沉默,不要告诉别人你的兼职工作。由此可知,F项“It can be very hard to figure
115、out your bosss attitude.(想要弄清楚你老板的态度是非常困难的)”符合文意。故选F。IV. Summary Writing (10分)Directions: Read the following passage. Summarize the main idea and the main point(s) of the passage in no more than 60 words. Use your own words as far as possible.Hardworking BrainsIts late in the evening: time to close
116、the book and turn off the computer. Youre done for the day. What you may not realize, however, is that the learning process actually continues - in your dreams. It might sound like science fiction, but researchers are increasingly focusing on the relationship between the knowledge and skills our bra
117、ins absorb during the day and the fragmented, often bizarre(奇怪的)imaginings they generate at night. Scientists have found that dreaming about a task weve learned is associated with improved performance in that activity (suggesting that theres some truth to the popular notion that were getting a forei
118、gn language once we begin dreaming in it). Whats more, researchers are coming to recognize that dreaming is an essential part of understanding, organizing and keeping what we learn. While we sleep, research indicates the brain replays the patterns of activity it experienced during waking hours, allo
119、wing us to enter what one psychologist calls a neural virtual reality. A vivid example of such replay can be seen in a video researchers made recently about sleep disorders. They taught a series of dance moves to a group of patients with conditions like sleepwalking, in which the sleeper engages in
120、the kind physical movement that does not normally occur during sleep. They then videotaped the subjects as they slept. Lying in bed, eyes closed, one female patient on the tape performs the dance moves she learned earlier. This shows that while our bodies are at rest, our brains are drawing whats im
121、portant from the information and events weve recently encountered, then integrating that data into the vast store of what we already know. In a 2010 study, researchers at Harvard Medical School reported that college students who dreamed about a computer maze(迷宫)task they had learned showed a 10-fold
122、 improvement in their ability to find their way through the maze compared with participants who did not dream about the task. Robert Stickgold, one of the Harvard researchers, suggests that studying right before bedtime taking a nap following a study session in the afternoon might increase the odds
123、of dreaming out the material. Think about that as your head hits the pillow tonight. 71._【答案】One possible version:Learning continues in our dreams, which in turn improves our performance, and dreaming is key to comprehension, organizing and retaining knowledge. Brain replays the activity learned dur
124、ing the day and keeps drawing important information to integrate into existing knowledge. So we can try to study right before sleep.【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍说,学习在我们的梦中继续,这反过来提高了我们的表现,并且梦是理解、组织和保留我们所学知识的关键。大脑重放白天学到的活动,并不断地提取重要信息融合到已经存在的知识中,所以我们可以尝试在睡觉前学习。【详解】要点摘录What you may not realize, however, is that
125、 the learning process actually continues - in your dreams.Scientists have found that dreaming about a task weve learned is associated with improved performance in that activity.Whats more, researchers are coming to recognize that dreaming is an essential part of understanding, organizing and keeping
126、 what we learn. While we sleep, research indicates the brain replays the patterns of activity it experienced during waking hours, allowing us to enter what one psychologist calls a neural virtual reality This shows that while our bodies are at rest, our brains are drawing whats important from the in
127、formation and events weve recently encountered, then integrating that data into the vast store of what we already know.Robert Stickgold, one of the Harvard researchers, suggests that studying right before bedtime taking a nap following a study session in the afternoon might increase the odds of drea
128、ming out the material.2.缜密构思将第1、2两个要点进行整合,将第3个要点进行概括总结,并重组1、2、3三个要点,将第4、5两个要点进行整合,将第6个要点进行概括总结。3.遣词造句Learning continues in our dreams, which in turn improves our performance, and dreaming is key to comprehension, organizing and retaining knowledge.Brain replays the activity learned during the day an
129、d keeps drawing important information to integrate into existing knowledge. So we can try to study right before sleep.【点睛】高分句型 Learning continues in our dreams, which in turn improves our performance, and dreaming is key to comprehension, organizing and retaining knowledge.(运用which引导非限制性定语从句)V. Tran
130、slation (第1-2句,每句3分;第3句,4分;第4句5分;共15分)Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.72. 这家面包房因为使用劣质面粉而成为众矢之的。(target) 【答案】The bakery became the target of criticism for having used the flour of inferior quality.【解析】【详解】考查名词、时态和非谓语动词。句意阐述过去的事情,表示“成为”
131、应该用动词become的一般过去式形式 became ;“众矢之的”可以理解为“批评的目标”,名词target意为“目标”,名词criticism 意为“批评”,“众矢之的”翻译为:the target of criticism ;表示“因为”应该用介词for,后面跟名词短语;表示“使用劣质面粉”应该用动名词的完成时having used the flour of inferior quality.故翻译为The bakery became the target of criticism for having used the flour of inferior quality.73. 去欧洲
132、旅游时,不建议游客在晚上单独出行。 (suggest) 【答案】While travelling in Europe, it is suggested that tourists (should) not go out alone at night.【解析】【详解】考查状语从句的省略和主语从句。分析汉语句子可知,主句是“不建议游客在晚上单独出行”,没有主语故用it is suggested that的主语从句,从句中用省略should的动词原形,可翻译为it is suggested that tourists (should) not go out alone at night;“去欧洲旅游
133、时”是时间状语从句While you are travelling in Europe,由于主句主语为 tourists ,故从句中的主语和be动词可以省略,故翻译为While travelling in Europe, it is suggested that tourists (should) not go out alone at night.74. 消息传来,导演们计划拍摄一部纪录片以向身边的志愿者们表示敬意。(honor)【答案】Word came that the directors planned to make a documentary in honor of the vol
134、unteers around them.【解析】【详解】考查固定句型、时态和短语。句子陈述过去的事情,应用一般过去时;“消息传来”可表达为word came that.,that引导同位语从句对word进行解释说明;“计划做某事”表达为plan to do sth.,作从句谓语动词;“拍摄记录片”表达为make a documentary,“向表达敬意”表达为in honor of,“志愿者”表达为volunteer,此处应用其复数形式。结合其他汉语提示,故翻译为Word came that the directors planned to make a documentary in hono
135、r of the volunteers around them.75. 在你尝试掌握一门新技术之时,你很可能一筹莫展、甚至萌生退意。但毫无疑问的是,你坚持的时间越久,你就越能更好地应用这门技术。(loss)【答案】When you are trying to master a new skill, you are likely to be at a loss and even want to quit. But theres no doubt that the longer you insist on it, the better youll be able to use it.【解析】【详解
136、】考查时间状语从句,固定句型和时态。在你尝试掌握一门新技术之时可以用when引导的时间状语从句,译为“when you are trying to master a new skill”;你很可能一筹莫展、甚至萌生退意为主句,这句话里的一筹莫展可用短语“be at a loss”,可译为“you are likely to be at a loss and even want to quit”。第二句里毫无疑问的是可用固定句型“theres no doubt that”,根据其他汉语,可译为“But theres no doubt that the longer you insist on i
137、t, the better youll be able to use it.”句子都是描述事实,用一般现在时和一般将来时,故翻译为When you are trying to master a new skill, you are likely to be at a loss and even want to quit. But theres no doubt that the longer you insist on it, the better youll be able to use it.VI. Guided Writing (25分)Directions: Write an Engl
138、ish composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese.假定你是明启中学的高中学生李华。某电视台线上学习节目打算增设两个栏目。初步拟定从“Reading for Fun”、“Textbook Learning”、“Homework Guidance”、“Online Listening”以及“Questions and Answers”五个栏目中选取两个,特此向所有在线学习者征求意见。请你给电视台写封邮件,推荐两个栏目。邮件内容须包括:1) 你推荐的两个栏目;2) 你推荐这两个栏
139、目的理由。注意:作文中不得出现你本人的姓名、班级及学校等真实信息。_【参考答案】Dear editors, I know youre going to set up new programs on line. So Im writing to suggest two programs-“Reading for Fun” and “Homework Guidance” as an online learner. First of all, I think reading is of great significance to the whole life of people. “Reading
140、for Fun” can create a good language environment for online learners, broaden their horizons, and encourage them to absorb rich language, in order that learners can better use the language. Secondly, homework allows us to master what we have learned, which can deepen understanding and memory. However
141、, many of our students parents are usually busy and have no time to guide their homework. And students do homework at home, where there no teachers. “Homework Guidance” not only can help complete homework, but also can improve the enthusiasm of students. Besides, under the guidance of the program, s
142、tudents can develop good study habits and not worry about their homework any more. Thats why I recommend the two programs. I am sure they will be well-received by the online learners. I hope you can take my suggestion into consideration. Sincerely yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给电视台写封邮件,推荐两个栏目,
143、并写出推荐这两个栏目的理由。【详解】词汇积累建议:suggest propose advise鼓励:encourage urge有益的:helpful significant be of great significance培养:develop bring up2.句式拓展简单句变复合句原句:However, many of our students parents are usually busy and have no time to guide their homework.拓展句:However many of our students parents are usually busy
144、, who have no time to guide their homework.【点睛】高分句型1 Secondly, homework allows us to master what we have learned, which can deepen understanding and memory. (运用了what引导的宾语从句和which引导的非限制性定语从句)高分句型2 Thats why I recommend the two programs. (运用了why引导的表语从句)附:听力文字稿:Listening Comprehension Section A Directi
145、ons: In Section A. you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and a question about it , read the four possible a
146、nswers on your paper and decide which one is the best answer to the question you have heard.1M: I had no idea there were so many preparations to make for ChristmasW:Yes, mother began shopping for Christmas before December ever arrived. Q: When did mother start to prepare for Christmas?2. M: Could yo
147、u tell me where the directors office is?W: I happen to be on my way there to meet my uncle and Ill guide you .Q: Who is the man looking for?3. M: Is it true that you cant take this medicine?W: Yes, it works well, but the side effects are really strong. Q: Why doesnt the woman use the medicine?4. M:T
148、he light in my room doesnt work and I cant do anythingW: Why not go to the reading room? Q: What does the woman mean?5. M:Mary, do you think it will take long to complete the homework assigned by Mr. David? W:No,I finished it last night.Q: What did Mary think about the homework?6. W: How long have y
149、ou studied English?M:Quite a few years, but if you mean the study this time,I have been studying for nearly 3 months. Q: How long has he studied English this time?7. W:Excuse me. Can you tell me where the public phone is?M:Yes, madam. They are just down this corridor to the left side. Q: What does t
150、he woman want?8. M:Im about worn out. Ive been totally busy at the office. Guess Im getting oldW:Dont be silly. You just need a rest. Q: How does the man feel?9.W:Im afraid my husband wont be back until 12:30. Shall I ask him to call you?M: Yes, please ask him to give me a ring when he comes back .Q
151、: What did the man want the woman to do?10. W:I just saw Mary and she was wearing the strangest dress.M: Didnt you like it? Thats the latest look. Q: What does the man say about Marys dress? Section BDirections: In Section B, you will hear two passages and one longer conversation. After each passage
152、 or conversation, you will be asked several questions. The passages and conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one is the best answer to the question you have heard. Question
153、s 11 through 13 are based on the following passage.The U.N. Development Program has published the yearly report since 1990.This years came out last week. Later this week is the World Summit in New York. Leaders will mark the sixtieth anniversary of the UnitedNations. They also will discuss progress
154、over the past five years toward he U.N s Millennium Development Goals.One goal is to cut the number of people living in extreme poverty by fifty percent by 201S.Other goals are to reduce child death by two thirds and to provide basic education for all children in the next ten years.The new Human Dev
155、elopment Report warns that the goals are at risk. I says that without more money for development, there will be millions of death that could have been prevented. And. it says. more than eight hundred million people will still be living in extreme poverty. The number is almost four hundred million hi
156、gher than the target for 2015.The U.N. report says developing nations must seek investment and fight dishonesty. But it says economic growth alone will not help most countries reach the goal to reduce poverty. i says they must also fight social inequalities and respect human rights.Finally. the repo
157、rt calls for major changes to international policies on aid, trade and security. It says the world has the resources to end poverty,but must also have the political will.(Now listen again, please!) Questions:11. In what year did the U.N. Development Program begin publishing its yearly report?12. Wha
158、t does the passage tell you about poverty?13.Which of the following does this passage mainly talk about? Questions 14 through 16 are based on the following passageLast August Susan and forty-two other students got wet and dirty while removing six tons of garbage from the river running across their c
159、ity.They cleaned up the river as part of a week-long environmental camp. Like one in three American rivers, this river is so polluted that its unsafe for swimming and fishing.Still,Susan, who has just completed her third summer on the river cleanup, sees a change in this river.“Since we started thre
160、e years ago, the river is getting a lot cleaner,” she says. Environmental scientists praise the teenagers for removing garbage that can harm wild life. Water birds,for example,can choke on plastic bottle rings and get cut by scrap metal. Three years ago,when the cleanup started,garbage was everywher
161、e. But this year the teenagers had to hunt for their boats the fastest.By the end of the six-hour shift,they had removed enough garbage to fill more than two large trucks. “Seeing all that garbage in the river makes people begin to care about environmental issues,”Susan says. She hopes that when oth
162、ers read that she and her peers care enough to clean it up, maybe hey would think twice before they throw garbage in the river.(Now listen again,please!) Questions:14. What does the passage tell us about American rivers?15. What did the students find when they came to the river this year?16. What wa
163、s the expected reaction of the local people to the students efforts? Questions 17 through 20 are based on the following conversation.W:Hello, welcome to “Advice radio program. Whats your name? M:Jim.W: Whats your problem?M:Er.well Im beginning to lose my hair.Er,1 went to the doctor,but he just said
164、 there was nothing I could do about it. He said it was probably hereditary.My father was bald by the time he was thirty .W: And how old are you? M;Me? Im twenty-eight.M:And are you losing a lot of hair then?M: Well. it comes out a lot when I comb my hair and you can see a thin part on the top of my
165、head. W: Does that really worry you, Jim?M: Well. I dont like it. Its old. I dont want to look like a middle-aged man at twenty-eight. And I wonder if there is some special shampoo I should use, and if you could tell me one that I should buy to stop it getting worse.W:Well,Jim, to be honest, theres
166、not really a lot you can do about it.I mean,baldness is one of those thingsthat, you just have to try to accept. Some men find it more difficult to accept baldness than others. Whatever you do, dont comb it over because that usually looks ridiculous. And the other thing that usually looks ridiculous
167、 is a man with a wig, that is, the false hairpiece.I actually think bald men can look very attractive. My husband is bald and I think it really suits him.(Now listen again, please!) Questions:17. Whats probably the reason for the mans baldness?18. What does the woman suggest to the man?19. Where do you think this conversation takes place?20. What does the woman think of her husbands baldness?