收藏 分享(赏)

2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:409509 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:9 大小:40.65KB
下载 相关 举报
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共9页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 4 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选择性必修第二册Unit 4阅读理解题组练速度.阅读理解AHerere the most popular events in NYC!Baking French Macarons with 2x Chopped Champion$50.00 Phone number (913)846-6322Master the art of French Macarons with 2x Chopped Champion,Chef Mel!Bake alongside Me and your Northeast Community Managers as we make twix macarons.Chef

2、 Mel is generously offering Yelpers a 10% discount!Yelp Shops Local:A Cuisine Tour of Paris with Chef Tova$46.00 Phone number (012)874-7032We know how much you miss exploring the world,seeing new sites and of course,eating new foods from all over.We can help you experience a night abroad with our Cu

3、isine Tour of Paris with Chef Tova!This event will take place on Zoom and Yelpers from all over are welcome!It will be the perfect way to try some traditional French snacks,sweets and spread right in your own home.No passport needed!Yelp North Jersey Presents:Taste the Holidays at Home$49.00 Phone n

4、umber (914)865-7026The holiday season is upon us,and weve got all things cooking and baking on the brain!Join us for a series of virtual events where well learn how to create delicious and comforting sweet and tasty seasonal creations.Were bringing the experts into your very own kitchen.Well be cook

5、ing with some local cooking experts,and they are excited to share their tips and tricks with you.Before the event youll be provided with a list of ingredients to secure in advance.December CannaGather$48.00 Phone number (012)229-5600CannaGather hosts the largest monthly educational and networking ev

6、ents for the cannabis (大麻) industry in NYC.This months event for the cannabis industry will be featuring State Senator Diane Savino and Congressman Jerry Nadler.1.For which event can one pay least to join?A.December CannaGather.B.Baking French Macarons with 2x Chopped Champion.C.Yelp North Jersey Pr

7、esents:Taste the Holidays at Home.D.Yelp Shops Local:A Cuisine Tour of Paris with Chef Tova.2.Which will you call for further information if you prefer a virtual activity?A.(913) 846-6322.B.(012) 874-7032.C.(914) 865-7026.D.(012) 229-5600.3.Which section is the text probably taken from?A.Virtual Mus

8、ic.B.Food & Drink.C.Performing Arts.D.Lectures & Books.BTwice every month,Miranda Sam,a 66-year-old Ghanaian,visited the China Traditional Herbal Hospital,a private herbal facility at Pokuase,a suburb of the Ghanaian capital,for treatment.“I was squeezing lemons and when I finished,I could not get u

9、p or even move my legs,so I went to the hospital and did an X-ray examination,but they saw nothing.Meanwhile,I could not walk and was in a wheelchair,” the retired worker said.Hence Miranda decided to visit the herbal facility.“On two occasions,I had to do acupuncture(针灸),and I have found great reli

10、ef.Now I walk unaided,so I keep coming for treatment,” she said.As Traditional Chinese Medicine (TCM) is gaining popularity in Ghana,many acupuncture clinics run by Chinese doctors pop up in the country.However,the China Traditional Herbal Hospital was established by 52-year-old Ghanaian business ow

11、ner Bediako,after his fruitful encounter with the effects of TCM in 2012.With the help of a Chinese lady,Bediako set up a small clinic specializing in TCM.Years on,the facility has subsequently grown into a bigger herbal hospital.The hospital treats patients with a combination of local and Chinese h

12、erbal cures.It supports this with the application of traditional Chinese medical methods.Strokes(中风) account for 1.3 percent of all hospital admissions in Ghana,and 6.3 percent of all hospital deaths.But Bediako is confident that as more people with these conditions turn to the natural methods of he

13、aling,the pain and death rates would subside.“A gentleman was brought here three weeks ago,who could not sit,stand,or walk.He was first taken through acupuncture.I observed him on camera 30 minutes later,squatting(蹲),standing,and walking.You come here with your pain but will leave with a smile.That

14、is our feature,” he said.The hospital has started a second facility in Ashaiman near the capital,with plans to open other branches across the country to meet the growing demand.4.What can we learn from Mirandas words in Paragraph 2?A.Her illness is not a bit severe.B.Squeezing lemons is a risky job.

15、C.She is feeling better now.D.She is unsure about what to do next.5.What do we know about Bediakos hospital?A.It is located in the downtown area.B.It was originally a specialized clinic.C.It was established by a Chinese doctor.D.It uses nothing but Chinese herbs.6.What does the underlined word “subs

16、ide” in Paragraph 4 mean?A.Decline.B.Remain.C.Climb.D.Change.7.Whats the writers probable attitude towards the TCM in Ghana?A.Negative.B.Optimistic.C.Uncertain.D.Concerned.CThe public nowadays has a misunderstanding of forest fires,believing that fires should be kept out of every type of forest.Many

17、 of us can recall Smoky the Bears famous warning:“Remember,only YOU can prevent forest fires.”However,thats not always the case.Under the right conditions,and when conducted safely,fire can create many environmental benefits as well as help prevent larger,uncontrollable wildfires.After a forest fire

18、,many wildlife species will move into recently burned areas to feed on these newly available foods.Some reptiles and amphibians such as the pine (松树) snake prefer forests frequently burned by fire.As Herbert Stoddard put it,“One of the most harmful things modern man has done to birds has been his at

19、tempt to exclude fire from fire-type pine forests.Within a few years most forests choke up with bushes,lose their prairie-like vegetation (草原般植被) and can no longer support birds dependent on periodic burning for their food supply and proper cover.”If you are asked to picture the forest floor,what do

20、 you see?Pine needles,cones,leaves,branches might come to mindall sources of fuel.If these fuel sources build up without any type of removal,the “fuel load” can lead to fires catastrophic to forests and people alike.In contrast,prescribed fire can be used by forest professionals every couple of year

21、s to keep forest fuels at an appropriate and manageable level.They can also minimize the spread of pest insects and disease and remove unwanted tree and plant species.Plus,they can create and maintain important wildlife habitats rich in grasses and promote the growth of trees,wildflowers and other v

22、arious plants.Many organizations and agencies work to promote fire on the landscape when and where appropriate.Smoky the Bear even has an updated warning:“Only You can Prevent Wildfires,” as the Forest Service has over the last few decades developed policies and procedures to include prescribed fire

23、 as a management tool,as well as continuing their work to prevent and fight wildfires.8.Why did the author mention Smoky the Bears warning?A.To introduce the topic of the passage.B.To clarify a misunderstood concept.C.To show the significance of fire prevention.D.To raise peoples awareness of forest

24、 protection.9.What can benefit birds according to Herbert Stoddard?A.Forest bushes.B.Fuel sources.C.Pine forests.D.Periodic burning.10.What is the purpose of prescribed fire?A.To put out wildfires.B.To keep the forest balance.C.To remove tree and plant species.D.To keep the fuel rich in the forest.1

25、1.What might be the best title for the passage?A.One Match Can Start A Forest FireB.Where There Is Smoke There Is A FireC.Not All Forest Fires Are Created EqualD.Why Not Keep The Forest Fire BurningDWhen I became president of Sustainable(可持续的) Spartans in May 2020,I had no idea how to successfully r

26、un a club on the Internet.My team and I were challenged with how to attract members and continue sustainable projects on campus while most students lived at home.Despite the circumstances,my incredible team and I pushed forward.We organized events members could participate in regardless of location.

27、Instead of focusing on building a more sustainable campus,we thought it was more important to get more and more students to accept sustainability.In September,our Vermicomposting project began with the support from an online workshop.Vermicomposting is the process by which worms turn food waste and

28、other materials into fertilizer.The workshop tied together club members and workshop students,educating and inspiring some to start their own worm bins at home.In October,we held our first SpartansPickUp Day,co-hosted with Spartans Sierra Club.Fourteen teams of students safely picked up trash and po

29、sted pictures online.The cooperation brought some environmental student organizations together and attracted more student participation.Our most notable accomplishment was working with the Office of Sustainability to build a pollinator (授粉者) garden on campus.The garden would improve the campus clima

30、te by attracting pollinators,increasing biodiversity and reducing soil loss.We posted some videos of the garden,and students were expecting to return to campus to visit it.Student organizations provide an important aspect of college life and Im proud to say weve carried that into the digital space.P

31、ersonally,Ive discovered my club is an incredible outlet for me to dive into my sustainability passion and take a step back from the great stress of job search and online learning.I encourage all students to join a student organization to find how you can translate your passion into meaningful proje

32、cts.12.What made it difficult for the author to do her work?A.Lack of her teams spiritual support.B.The absence of students on campus.C.The existing environmental problems.D.Her inability to run sustainable projects.13.What was the focus of Sustainable Spartans in 2020?A.To create a safe living envi

33、ronment.B.To spread the idea of sustainability.C.To raise money for its future projects.D.To build a clean and beautiful campus.14.How did the author manage to carry out the projects?A.By attracting students back to the campus.B.By seeking financial help from authorities.C.By working with some other

34、 organizations.D.By gathering all students for some field trips.15.What does the author try to convey in the last paragraph?A.Leadership is the basis of success on campus.B.Cooperation is a quality everyone should have.C.Participating in sustainable projects is very easy.D.Joining student organizati

35、ons really matters a lot.阅读七选五Teach children to paint,and you will offer them a world of creativity that can last a life time.Start when children are young,and they will not feel the sting of criticism.1When you decide to teach a child to paint,dont base the venture(冒险) on your experience.2 Or,your

36、willingness to make mistakes.You dont have to be good,you just have to be there.3 Instruct the child to pick a paint color that will be the background.The entire cardboard should be painted with this color,or a mixture of colors.After the first paint has dried somewhat,help the child decide what he

37、wants to do next.Paint a flower?A puppy?It doesnt matter.Let the young artist know there will be plenty of paint days in their future.4Teaching your child to paint shouldnt be too expensive.Think about investing a little in some paint supplies for future endeavors(努力;尝试).Royal and Langnickel offers

38、an art supply kit that is great for beginners.See .We have some art supply kits purchased there that were $20,and include acrylics,oils,brushes,reusable palettes,and pastels.5 This will make the child more willing to learn.Be sure to have more paint days,eventually explaining some color theory,or ar

39、t history.A.This is just the beginning.B.Use cardboard for the first few projects.C.Instead,they will grow confident in their ability.D.Children are fascinated by art and love to experience it first-hand.E.Show the children examples of famous works of art throughout history.F.Just have fun with it,a

40、nd let the child learn from your willingness to teach.G.Once the child has completed a masterpiece,display it with pride in an area they spend time in,such as their room.答案:.【语篇导读】这是一篇应用文。文章介绍了一些在纽约比较受欢迎的活动,并介绍了这些活动的具体内容、联系方式和价格等相关信息。1.B解析 细节理解题。根据第一个活动中“$50.00 Phone number (913)846-6322”和“Chef Mel

41、is generously offering Yelpers a 10% discount!”可知,Baking French Macarons with 2x Chopped Champion这个活动最低价格为45美元。2.C解析 细节理解题。根据第三个活动“Join us for a series of virtual events where well learn how to create delicious and comforting sweet and tasty seasonal creations.”可知,如果你更喜欢虚拟活动,要向机构询问更多的信息要拨打(914) 865-

42、7026。3.B解析 推理判断题。根据文中几个活动名称“Baking French Macarons with 2x Chopped Champion”和“Yelp Shops Local:A Cuisine Tour of Paris with Chef Tova”中的单词“Baking French Macarons”和“A Cuisine Tour of Paris with Chef Tova”可知,这篇文章取自食物和饮料板块。【语篇导读】本文是一篇新闻报道。加纳的一家中草药医院采用中医疗法及药物来治疗病人,文章主要讲述了这家中草药医院的情况。4.C解析 细节理解题。由第二段最后两句“

43、.have found great relief.Now I walk unaided”可知,Miranda的病情已经有所缓解,故答案为C项。5.B解析 细节理解题。由第三段中的“With the help of a Chinese lady,Bediako set up a small clinic specializing in TCM.”这一句可知,Bediako的医院最初是一家专科诊所,故答案为B项。6.A解析 词义猜测题。由画线词所在句子“But Bediako is confident that as more people with these conditions turn t

44、o the natural methods of healing.”这一信息可知,此处表示“采用这种自然疗法,更多中风病人的疼痛和死亡率都会下降”,画线词表示“下降”,故答案为A项。7.B解析 推理判断题。由最后一段可知,作者对TCM的态度是乐观积极的,故答案为B项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍森林大火。不是所有的森林火灾都是一样的。在正确的条件下,如果安全进行,火灾可以创造许多环境效益,并有助于防止更大的、无法控制的野火。8.A解析 推理判断题。根据第一段提到的“在正确的条件下,如果安全进行,火灾可以创造许多环境效益,并有助于防止更大的、无法控制的野火”可知,作者提到了Smoky

45、the Bear的警告,是为了介绍文章的主题。9.D解析 细节理解题。根据第二段中“.and can no longer support birds dependent on periodic burning for their food supply and proper cover.”可知,Herbert Stoddard说,定期燃烧对鸟类有益。10.B解析 推理判断题。根据第三段中“In contrast,prescribed fire can be used by forest professionals every couple of years to keep forest fue

46、ls at an appropriate and manageable level.”可知,规定的火的目的是为了保持森林的平衡。11.C解析 主旨大意题。根据第一段中提到的“现在公众对森林火灾有一个误解,认为火灾应该远离所有类型的森林”和“然而,情况并非总是如此。在正确的条件下,如果安全进行,火灾可以创造许多环境效益,并有助于防止更大的、无法控制的野火”可知,C项“Not All Forest Fires Are Created Equal”可作为文章的标题。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要记叙了作者作为“可持续的斯巴达人”组织的负责人所开展的项目及其心得。12.B解析 细节理解题。根据

47、第一段中的“My team and I were challenged with how to attract members and continue sustainable projects on campus while most students lived at home.”可知,学生不在学校是作者很难开展工作的原因。13.B解析 细节理解题。根据第二段中的“Instead of focusing on building a more sustainable campus,we thought it was more important to get more and more st

48、udents to accept sustainability.”可知,Sustainable Spartans在2020年的重点是传播可持续的理念。14.C解析 细节理解题。根据第三段中的“our Vermicomposting project began with the support from an online workshop.”及第四段中的“co-hosted with Spartans Sierra Club”及第五段中的“was working with the Office of Sustainability”可知,作者通过与其他一些组织合作以开展项目。15.D解析 推理判

49、断题。根据最后一段中的“I encourage all students to join a student organization to find how you can translate your passion into meaningful projects.”可知,作者在最后一段想要传达的是参加学生组织是很有意义的。【长难句分析】Instead of focusing on building a more sustainable campus,we thought it was more important to get more and more students to acc

50、ept sustainability.【分析】we thought.是主句,it was.是宾语从句,其中it是形式主语,to get more.是真正的主语,instead of.作状语。【译文】我们认为更重要的是让越来越多的学生接受可持续发展,而不是专注于建设一个更可持续的校园。.【语篇导读】本文是说明文。文章讲述了如何教孩子学习绘画。教孩子绘画,可以培养孩子的创造力,因此,最好从儿童时期开始学习,这样他们会对自己的能力有信心。1.C解析 上文提到“.and they will not feel the sting of criticism”,C项“相反,他们会对自己的能力有信心”与上文形

51、成了对照,符合语境。2.F解析 上文提到“当决定教孩子绘画时,不要拿自己的经验来冒险”,F项“只是玩得开心就行,让孩子从你的意愿中学习”与上下文语境相符。3.B解析 根据下文的“Instruct the child to pick a paint color that will be the background.”可知,这是教孩子绘画的开始,结合后面的“The entire cardboard.”可知,此处选B项。4.A解析 根据“Let the young artist know there will be plenty of paint days in their future.”可知,未来还有很多绘画的日子,因此,这只是一个开始,所以选A项。5.G解析 根据下文的“This will make the child more willing to learn”中的This可知,上文应该提到一种做法,观察选项可知,G项符合该特征。9

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1