收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:409243 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:17 大小:58.54KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第13页
第13页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第14页
第14页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第15页
第15页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第16页
第16页 / 共17页
2020-2021学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册课后习题:UNIT1 RELATIONSHIPS 单元测评 WORD版含解析.docx_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Excuse me,can you tell me the way to the Art Gallery nearby?M:Sure.Go down this road and take the third turning on the left.1.Where does the woman wan

2、t to go?A.The Art Gallery.B.The Art Museum.C.The Art Theatre.答案AW:Recently,I have seen you play basketball many times.Is that your favourite sport?M:Not really.I like playing football most.What about you?W: Swimming,of course.2.Which sport does the man like best?A.Swimming.B.Football.C.Basketball.答案

3、BM:I havent met the Smiths for a long time.W:They have moved to Chicago.M:Why?W:Mr Smith has changed his job.3.Why does Mr Smith move to Chicago?A.He finds a new job there.B.He wants to study abroad.C.He decides to go sightseeing.答案AM:How much do you charge for these sports shoes?W:$140.M:Any discou

4、nts?W:Sorry.They are the new design of this year.Maybe you want to consider the shoes on the second shelfonly half the price of the pair you just mentioned.4.How much are the shoes on the second shelf?A.$70.B.$100.C.$140.答案AM:Having toured the city on a floating boat and had the most famous fried po

5、rk steakWhat a wonderful day in Vienna!Any suggestions for the night?W:Well,you cant really say youve experienced the charm of this city if you havent enjoyed classical music on the spot.M:Perfect.I cant wait any longer!5.What will the speakers probably do tonight?A.Float on a boat.B.Go to a concert

6、.C.Enjoy the special food.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:How is it going,Jeremy?I havent seen you for this whole week.Do you want to have some coffee?M:No,thanks.I have signed so

7、me really big contracts with my foreign customers.W:Some really big contracts.Hmm,Im sure Mr Parker will give you a big reward when its all done.A salary rise or a promotion maybe?M:He promised me a paid vacation.Im tired and should really take a break.6.What is the man busy doing these days?A.Signi

8、ng contracts.B.Receiving local customers.C.Designing new advertisements.答案A7.What will the man get as a reward?A.A salary rise.B.A paid vacation.C.A job promotion.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:Welcome home,dear!How was your first day in senior high school?M:It was pretty good.I arrived at the school at 7:50 a

9、nd went to the main hall with all the other students.Then at 8:50 the headmaster gave a welcome speech.It lasted one and a half.W:Wow,thats a long speech!M:Then the chairman of the students union talked for a while.He told us about some of the school clubs.I cant wait to sign up for one of them.W:Le

10、t me guess. I know the things that interest youfilms,outings and music.M:You know me so well,but believe it or not,Im mainly interested in the chess club.8.When did the headmasters speech end?A.At 8:50.B.At 9:50.C.At 10:20.答案C9.What kind of club is the man going to sign up for probably?A.A film club

11、.B.A chess club.C.A music club.答案B听第8段材料,回答第10至12题。W:Do you know the exchange rate between the RMB and the US dollars?M:About 660 yuan equals 100 dollars.Why?W:Ill go to the bank to change Chinese yuan into some US dollars for my business trip to New York next Tuesday.So if I need 1,000 dollars,I ne

12、ed to prepare about 6,600 yuan,right?M:1,000 dollars.Hmm,I have enough left from my last trip.You can exchange it with me.W:Really?You really save a lot of trouble for me.M:Dont mention it.Ill get the money for you as soon as I finish writing the report.W:Its okay,Pete.Oh,I still need a big suitcase

13、 for the trip.Would you care to go downtown with me to buy one this afternoon?M:Sure.10.Why does the woman want to go to the bank?A.To open a bank account.B.To withdraw some money.C.To exchange RMB for dollars.答案C11.When will the woman be on a business trip?A.Next Tuesday.B.Next Thursday.C.Next Frid

14、ay.答案A12.What will the speakers do this afternoon probably?A.Do some cleaning.B.Write a report.C.Go shopping.答案C听第9段材料,回答第13至16题。M:Dont be nervous.Just apply what you have learned about the traffic rules to this road test.Im sure youll pass it easily.W:All right.Any tips for me?M:Keep your eyes on t

15、he road.W:Okay.M:Whoa!Slow down.Youre driving too fast.What did I tell you about the speed limit in this housing area?W:15km per hour.Im sorry.M:Now you need to turn left at the next corner.Thats right.Good girl!Do always remember to signal when you turn.W:Thanks.Mr Anderson.M:Now pull over beside t

16、he sidewalk and show me how well you park.W:Okay.M:Carefully,carefully turn right here,and.Wait,wait!Youll hit that mailbox.Turn left a little bit.Okay.W:Whew,finally!Did I pass,Mr Anderson?M:Well.I have to say you really need some more practice.Come back again next Friday.13.What might the woman be

17、 doing now?A.Taking a driving test.B.Paying the traffic fine.C.Learning the traffic rules.答案A14.What is the speed limit in the housing area?A.5km per hour.B.10km per hour.C.15km per hour.答案C15.Where does the man ask the woman to park the car?A.At the garage.B.Beside the sidewalk.C.At the parking lot

18、.答案B16.What does the man think of the womans driving at last?A.Unskilled.B.Dangerous.C.Experienced.答案A听第10段材料,回答第17至20题。A four-year-old girl surprised audiences all over the world when she spoke seven languages fluently on a TV show.Bella Devyatkina participated in the Russian reality TV show Incred

19、iblePeople impressing judges in Moscow with her remarkable language skills.Besides her native Russian,Bella speaks English,German,Spanish,French,Chinese and Arabic.Instead of just having some simple “small talks”,Bella is actually able to communicate in these languages.During the show,she managed to

20、 answer questions based on a school course in all these languages.Bellas mother started teaching her daughter English at the age of two,but as soon as she noticed that Bella was interested in it,she began to make her daughter tutored by native speakers for other languages.One language expert was quo

21、ted as saying:“Such cases are rare but have happened in the past.” He believes that Bella will not lose her knowledge,but warns that at some point it can become “frozen” if she does not continue to use and practice it.17.What does Bella impress the judges of IncrediblePeople with?A.Her excellent mem

22、ory ability.B.Her outstanding language ability.C.Her remarkable acting ability.答案B18.Which country does Bella come from?A.Germany.B.Mexico.C.Russia.答案C19.How old was Bella when she learned her first foreign language?A.One year old.B.Two years old.C.Three years old.答案B20.What does the language expert

23、 suggest Bella do?A.Keep practicing.B.Learn more languages.C.Focus on one language.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A主题语境:人与社会语篇类型:记叙文(2020浙江绍兴诸暨中学高一下学期期中) In ancient Greece,Socrates was a widely-recognised wise man.One day one fellow met the great phil

24、osopher and said,“Do you know what I just heard about your friend?”“Hold on a minute,” Socrates replied.“Before telling me anything Id like you to pass a little test.Its called the triple filter test.”“Triple filter?”“Thats right,” Socrates continued.“Before you talk to me about my friend,it might b

25、e a good idea to take a moment and filter what youre going to say.Thats why I call it the triple filter test.The first filter is truth.Have you made absolutely sure that what you are about to tell me is true?”“No,” the man said,“actually I just heard about it and.”“All right,” said Socrates.“So you

26、dont know if its true or not.Now lets try the second filter,the filter of goodness.Is what you are about to tell me about my friend something good?”“No,on the contrary.”“So,” Socrates continued,“you want to tell me something bad about him,but youre not certain its true.You may still pass the test th

27、ough,because theres one filter left:the filter of usefulness.Is what you want to tell me about my friend going to be useful to me?”“No,not really.”“Well,” concluded Socrates,“if what you want to tell me is neither true nor good nor even useful,why tell it to me at all?”Well,we can always participate

28、 in loose talks to curb our boredom.But when it comes to your friends its not worth it.Always avoid talking behind the back about your near and dear friends.【语篇解读】本文是记叙文。文章讲述了伟大哲学家苏格拉底的故事。这个故事告诉我们,如果不知道一件事情是否真实、是否出于好心、是否有用,那么就不要轻易说出来。不要在背后谈论你的亲密朋友。21.Why did Socrates stop the fellow when he wanted t

29、o tell him about his friend?A.Because he didnt know the fellow.B.Because he wanted to tell the fellow something first.C.Because he knew the fellow wouldnt tell him something useful.D.Because he wanted the fellow to think twice before speaking.答案D解析推理判断题。根据倒数第二段中的“Well,concludedSocrates,ifwhatyouwant

30、totellmeisneithertruenorgoodnorevenuseful,whytellittomeatall?”可推知,当有人想告诉他关于他朋友的事情时,苏格拉底要求他先通过一个测试,因为苏格拉底想让那个人在说之前先考虑清楚,即三思而后言。故选D项。22.Which of the following statements is NOT true according to the passage?A.Socrates was a great philosopher in Ancient Greece.B.The fellow wanted to tell Socrates somet

31、hing bad about his friend.C.Socrates was curious to hear what the fellow wanted to tell him.D.Its not a good idea to gossip about our friends behind the back.答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Holdonaminute,Socratesreplied.BeforetellingmeanythingIdlikeyoutopassalittletest.Itscalledthetriplefiltertest.”可知,当那个人想告诉苏格拉

32、底一些事情的时候,苏格拉底并没有急切地想听他会说什么,而是先让他通过一个测试。由此可知,C项“苏格拉底很想知道这个人想告诉他什么”陈述错误。故选C项。23.What does the underlined word “curb” mean in the last paragraph?A.Increase.B.Describe.C.Reduce.D.Hide.答案C解析词义猜测题。根据画线词所在句“Well,wecanalwaysparticipateinloosetalkstocurbourboredom.”可知,画线词意为“抑制”。increase“增加”;describe“描述”;redu

33、ce“减少”;hide“躲藏”。结合选项可知,reduce与画线词意思接近。故选C项。B主题语境:人与自我语篇类型:说明文(2020辽宁盘锦高一下学期期中)Girls can easily get sad.If your friend is feeling blue and calls you,what will you do?Here are some tips on how you can make her smile again.Listen to her.When people feel sad,they often have the feeling of needing to be

34、heard.So,listen carefully to what she is saying and do nothing else.Your friend will surely thank you for being the shoulder she can cry on.Once you are done with listening,you can offer some advice or remain silent and let her feel everything and let it all out by crying.As a friend,you might think

35、 you should give her some advice.But if you have no idea about what to say,just remain silent and be there for her.In order to be able to help your friend in need,dont be sad for yourself.How can you help your friend when you are also feeling down?A hug can make a difference in the world.It makes yo

36、u feel warm and special.A hug makes you feel safe.So give your friend a hug when she needs it the most. Spend more time with your friend who wants to be happy.Do things together like washing dishes,cleaning,or going out for fun.The more time you spend together,the stronger your friendship will becom

37、e. Sometimes,it is much better that you avoid a crying friend in your life.But by doing so,you are also keeping your friend at a distance and will make her wonder if you are her true friend.If you are there when she needs you,your friendship will be much stronger.【语篇解读】文章主要告诉我们应该如何来帮助受到伤害的朋友,告诉了我们几种

38、不同的方法。24.The writer wrote this passage mainly to tell us.A.why girls can easily get sadB.what to do when we are sadC.how to make new friends with girlsD.how to make a sad female friend happy again答案D解析推理判断题。根据第一段最后一句“Herearesometipsonhowyoucanmakehersmileagain.”可知,作者写这篇文章主要是为了告诉我们应该如何来帮助受到伤害的女性朋友。故D

39、项正确。25.According to Paragraph 2,when a female friend is sad,what should we do?A.We should ask her why she feels sad.B.We should say something nice to her.C.We should spend time listening to her.D.We should give her some good advice.答案C解析细节理解题。根据第二段第三句“So,listencarefullytowhatsheissayinganddonothinge

40、lse.”可知,要学会倾听。故C项正确。26.We can learn from the passage that.A.hugging a sad friend can make you feel warm and specialB.your sad friend may feel much better if you are also sadC.its not a good idea to be silent facing a sad friendD.giving a hug to a sad friend is very helpful答案D解析推理判断题。根据第五段第一、二句“Ahugc

41、anmakeadifferenceintheworld.Itmakesyoufeelwarmandspecial.”可知,拥抱意义重大,让人感觉温暖,所以给朋友一个拥抱非常有帮助,故D项正确。27.In Paragraph 6,the writer mainly suggests that we.A.spend more time with our friendsB.help our friends with their houseworkC.spend time with our friends every dayD.ask our friends to take part in activ

42、ities答案A解析推理判断题。根据本段主题句“Spendmoretimewithyourfriendwhowantstobehappy.”可知,作者建议我们要多花时间和朋友在一起。故A项正确。C主题语境:人与社会语篇类型:说明文(2020宁夏六盘山高一下期末考试)Mirroring body language is a way to bond and to build understanding.It is a powerful tool that we use without even knowing it.The most obvious forms of mirroring are y

43、awning and smiling.When you see someone yawn,you are likely to yawn immediately.Smiling is also pretty contagiousseeing a smiling person makes you want to smile too.Mirroring body language is a nonverbal way to say “I am like you.I feel the same.”Research shows that people who experience the same fe

44、elings are likely to trust,understand and accept each other.Women have the natural ability to pick up and understand body signals.Therefore,it is not surprising that a woman is more likely to mirror another woman than a man is to mirror another man.Thats why women are regarded as better talkers,even

45、 if they might not really have more close friends.It is interesting that when a man tries to mirror a womans body language while she is talking,he may seem to regard her as caring,intelligent and attractive.Mirroring body language is an excellent way to build trust and understanding quickly.If you w

46、ant to set up a connection with a new person,mirror his or her gestures,sitting position,tone of voice and talking pace.This will make them feel that there is something about you that they like.While mirroring body language gains you acceptance,you still need to take into consideration your relation

47、ship with the person you are mirroring.If you are in a lower social position and are mirroring the body language of your boss,he will view you as arrogant.However,if you want to defeat those who are trying to prove superior to you,mirroring their body language will help defeat them and change their

48、position.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要说明了模仿身体语言是一种联系和建立理解的方式。它是我们在不知不觉中使用的强大工具。模仿身体语言是一种通过非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”的语言方式。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。并说明了不同性别、关系的人对他人模仿自己肢体语言的看法。28.What does the underlined word “contagious” in Paragraph 2 mean?A.Affecting each other.B.Powerful to show ones feelings.C.Attractive to

49、the others.D.Being gentle to people around.答案A解析词义猜测题。根据后文“seeingasmilingpersonmakesyouwanttosmiletoo”可知,看到一个微笑的人也会让你想要微笑。由此可知,微笑具有感染性,可以让人们相互影响。画线单词意思为“相互影响”。故选A项。29.When copying others body language,one usually can .A.send wrong messagesB.hide true feelingsC.win others acceptanceD.avoid misunderst

50、anding答案C解析推理判断题。根据第三段中的“MirroringbodylanguageisanonverbalwaytosayIamlikeyou.Ifeelthesame.Researchshowsthatpeoplewhoexperiencethesamefeelingsarelikelytotrust,understandandaccepteachother.”可知,镜像身体语言是一种通过非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”的语言方式。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。由此可推知,模仿别人的肢体语言往往能赢得别人的认可。故选C项。30.What migh

51、t happen if you try to mirror your bosss body language?A.You will appear very attractive.B.It will help to soften his position.C.You will seem unacceptably proud.D.It will be a good way to build trust.答案C解析细节理解题。根据最后一段中的“Ifyouareinalowersocialpositionandaremirroringthebodylanguageofyourboss,hewillvi

52、ewyouasarrogant”可知,如果你的社会地位较低,却模仿老板的肢体语言,他会认为你很傲慢。由此可知,如果你试图模仿老板的肢体语言,你会显得傲慢。故选C项。31.What is the main idea of the text?A.It is important to copy the others gestures.B.Why women are regarded as better talkers.C.Men are not good at nonverbal communication.D.Mirroring body language can be a useful tool

53、.答案D解析主旨大意题。根据第一段“Mirroringbodylanguageisawaytobondandtobuildunderstanding.Itisapowerfultoolthatweusewithoutevenknowingit.”可知,模仿身体语言是一种联系和建立理解的方式。它是我们在不知不觉中使用的强大工具。文章还说明了模仿身体语言是一种通过非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”的语言方式。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。并说明了不同性别、关系的人对他人模仿自己肢体语言的看法。由此可知,这篇文章的主旨是模仿身体语言是一个有用的工具。故选D项。D主题

54、语境:人与自我语篇类型:记叙文Why are certain people so memorable,while some fade from our memories in time?Several examples come to mind with my youngest son.He was always more comfortable around his dads friends than his own.He loved to spend time with them,fish with them,listen to their stories and just be with

55、 them.He has experienced the loss of several really meaningful friendships over the past few years,and it has been very painful for him.One,Dr.George,was a neighbour and fishing buddy who would call to see if Ken could go fishing with him.Dr.George always said Ken was the son he never had and that i

56、t meant everything to him.He died very suddenly while fishing with all of his best buddies a few years ago.The huge hole that left in so many lives simply cannot be filledfor Ken it was immensely painful.There was another fishing buddy of his dads,Frank,who was always fun to be around.Ken was very y

57、oung then,but really enjoyed getting along with “the guys” when they were fishing.Frank and his family went to the Keys in the same week we did one year and the memory remains to this day.Cheerful and happy,he was able to laugh at himself and accept everyones abilities or lack of them,all qualities

58、that impressed Ken so much.When he became deadly ill,Ken drove from his home in North Carolina to Florida for an overnight visit with him.He died a short time later.The day after his funeral (葬礼),Frank came to Ken in a dream and asked if he would take care of his wife,Carol.To Ken this was very mean

59、ingful,and today they share a special bond that Frank somehow knew would be important for them both.When you are raising children,you realise that some people become very important to them,draw them in,accept and respect them.It changes them.【语篇解读】本文用两个人物故事证明了一个主题:对某些人来说,那些令其难忘的是那些吸引他们、接受并尊重他们并改变了他们

60、的人。32.According to the author,some people are unforgettable to us because of .A.their great achievementsB.their consideration and kindnessC.good relationships between usD.successful cooperation between us答案C解析推理判断题。根据最后一段可知,作者谈到的是养育孩子过程中的感受,对作者而言,某些人令其孩子难忘,是因为这些人能吸引孩子,接受并尊重孩子,改变了孩子。可见,是良好的关系使我们难以忘记某

61、些人。33.It is implied in Paragraph 3 that Dr.George wished Ken were his .A.adoptive sonB.biological sonC.best friendD.hateful enemy答案B解析推理判断题。根据第三段中的“Dr.GeorgealwayssaidKenwasthesonheneverhadandthatitmeanteverythingtohim.”可知,Dr.George认为Ken实际上就是他想要而得不到的那个儿子,Ken对他来说就是一切,可见Dr.George是把Ken当成亲生儿子看待的。34.The

62、author will agree with all of the following EXCEPT that Ken .A.spent a joyful week with Frank one yearB.felt the greatest pain to Georges deathC.seemed to get along better with adultsD.was glad to get tolerated by Frank答案B解析细节理解题。根据第三段可知George的死给Ken带来了巨大的悲伤,但是文章中并没有交代Ken是最感到悲伤的人;也没有谈到在所有死去的人中,Ken对Ge

63、orge的死最感到悲伤。第二段的第二句证明C项正确;根据第四段的“FrankandhisfamilywenttotheKeysinthesameweekwedidoneyear.”和Cheerfulandhappy可知A项正确;由“accepteveryonesabilitiesorlackofthem”可知D项正确。35.Carol is mentioned in the fifth paragraph to show us that .A.Frank wanted her to marry KenB.Ken met Frank in a dreamC.Frank regarded Ken

64、as his sonD.Ken was a cultured gentleman答案C解析推理判断题。根据最后一段Frank病重之际,Ken一夜之间,开车走了很远的路去探望他;Frank死后还托梦交代Ken要他负责照顾自己的妻子。这些都是应该发生在真正的父子之间的事情。故选C项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。主题语境:人与社会语篇类型:说明文(2020浙江绍兴高一下学期期中)The first World Friendship Day was proposed for July 30,195

65、8 by the World Friendship Crusade,an international civil organisation to foster a culture of peace through friendship.36 Just as in the US and several other countries,the festival has been greatly commercialised(商业化).Days before the festival,card and gift companies launch a large campaign(活动) to att

66、ract people into buying cards and gifts for their friends.Streets and stores are filled with advertising programmes aimed at young people.37 This marketing strategy(策略) has been severely criticized(批判) by many people.Many feel that such crazy commercialisation has damaged the meaning of Friendship D

67、ay.38 especially the pink and yellow ones.The day is observed with great pleasure and merry.A highly popular thing connected with the day is the well-known friendship bandthe modern day symbol of friendship that friends give to one another to form an everlasting bond.Friendship bands are the favouri

68、te items for youngsters and available in stores all over the country.Friendship poems and Friendship Day gifts are exchanged between best friends to renew the bond of friendship and express gratitude and love for each other.39Since its beginning in 1935,Friendship Day celebrations have come a long w

69、ay.40 Friendship Day remains the time when you acknowledge your friends contribution in your life,express love for them,cherish their presence in your life and pay them a salute.Today,Friendship Day is being celebrated around the globe,across diverse cultures and social periods.A.The popular customs

70、 of Friendship Day include handing over roses,B.The idea of honoring friendship was adopted by a few countries in Asia.C.Restaurants offer special discounts to make the most of the time as well.D.These days,however,it is celebrated with a lot of showing off and expenses.E.These are new ways of celeb

71、ration of this day that have grown in popularity.F.The original idea for a day of friendship came from Hallmark cards in the 1930s.G.But however much the ways of celebration have changed,the basic idea behind the occasion remains the same.答案与解析【语篇解读】本文是说明文。今天,世界各地不同文化和社会时期的人们都在庆祝友谊日。文章介绍了世界友谊日的由来及发展

72、。36.D根据下文“JustasintheUSandseveralothercountries,thefestivalhasbeengreatlycommercialized(商业化).”可知,现在世界友谊日被极大地商业化了。由此可知,D项符合语境。37.C根据上文“Streetsandstoresarefilledwithadvertisingprogramsaimedatyoungpeople.”可知,此处列举各种营销策略。由此可知,C项符合语境。aswell“也”是解题的关键。故选C项。38.A根据下文“especiallythepinkandyellowones”以及此处是半句,可知选

73、项中只有A项不是完整句子,可以补全这个句子。故选A项。39.E根据上文“Friendshipbandsarethefavouriteitemsforyoungstersandavailableinstoresalloverthecountry.FriendshippoemsandFriendshipDaygiftsareexchangedbetweenbestfriendstorenewthebondoffriendshipandexpressgratitudeandloveforeachother.”可知,此处在介绍一些庆祝友谊日的新方式。故选E项。40.G根据上文“Sinceitsbegi

74、nningin1935,FriendshipDaycelebrationshavecomealongway.”及下文“FriendshipDayremainsthetimewhenyouacknowledgeyourfriendscontributioninyourlife,expressloveforthem,cherishtheirpresenceinyourlifeandpaythemasalute.”可知,G项符合语境。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。主题语

75、境:人与自我语篇类型:记叙文“Hurry!” the Southwest Airlines flight attendant said.“Theres just one seat left.” Passengers glared at me.I tried to avoid eye contact while 41 the rows for the empty seat.This trip would be42 enough.I was headed down to Florida from Kansas City to see my brother Dana.A bucket of hot

76、tar (沥青) had left him with severe 43 over almost half his body.He was 44 to be alive in a Miami burn unit.The tar,I was told,would scar (疤痕)him 45,but his emotional scars could be far more devastating.How was this going to change his life?How could I possibly be a 46 to him?“This must be your seat,”

77、 a friendly voice beside me said.I was so47 that Id almost walked right past the last empty seat.I was surprised to find his face,neck and arms were 48 in burn scars.All of my 49 about what I would say and do when I saw Dana appeared.I felt as if I was being forced to face my brothers injuries befor

78、e I even got there.My eyes stayed on his scars.I dont know why,but all at once I was overpowered by the 50 to tell him the truth about my journey.my fears, my 51.I 52 the details of Danas accident and injuries and he told me the story of how he had 53 severe burns when he was just a teenager.“Dont u

79、nderestimate the 54 of Danas spirit,” he said.“It isnt going to be 55,but your brother will make it through this.And so will you.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者坐飞机去看望受伤的哥哥,正不知道怎样安慰哥哥时,在飞机上偶遇一个全身烧伤的旅客,这个人已经从痛苦中振作起来。这个人的经历给了作者巨大的勇气和安慰。41.A.findingB.searchingC.surveyingD.charging答案B解析根据第三段第一句可知,作者正在找座位。作者是最后一个上飞机的,

80、大家都盯着他看,所以一方面需要避免与别的旅客的眼光对视,一方面又要“寻找(searching)”那个空座位。故选B项。survey“调查”;charge“索价”。42.A.badB.clearC.beneficialD.puzzling答案A解析根据下文可知,作者的哥哥被沥青烫伤,幸好保住了性命,但是身上却留下了疤痕,尤其是精神上的创伤难以弥合。作者不知道怎样去面对他。因此作者觉得这趟旅行糟糕透了。故选A项。beneficial“有益的”;puzzling“令人迷惑的”。43.A.hurtsB.damagesC.destructionD.burns答案D解析火热的沥青“烫伤(burns)”。故

81、选D项。hurt“情感上的伤害”;damage“可修复的损害”;destruction“不可修复的伤害”。44.A.afraidB.strongC.luckyD.happy答案C解析能从这场事故中活下来,真是够“幸运的(lucky)”。故选C项。45.A.terriblyB.obviouslyC.strangelyD.differently答案A解析半身受伤,沥青会很“严重地(terribly)”给哥哥身上留下疤痕,这正是作者的担心之处。故选A项。obviously“明显地”;strangely“奇怪地”;differently“不同地”。46.A.changeB.comfortC.broth

82、erD.belief答案B解析根据上文可知,疤痕只是外表的,内心情感上的伤害可是毁灭性的,这将彻底地改变哥哥的人生,作者不知道怎样去“安慰(comfort)”他。故选B项。47.A.embarrassedB.confusedC.distractedD.hesitated答案C解析作者满腹心事,又迟到了,大家的目光都盯着他,所以“分心(distracted)”了,差点就从那余下的最后一个座位旁走过去了。故选C项。embarrassed“尴尬的”;confused“迷惑的”;hesitated“犹豫的”。48.A.lostB.caughtC.bathed D.covered答案D解析根据下文可知,

83、那个乘客的疤痕也是因严重的烧伤而留下的。因此脸上、脖子上和手臂上都“布满(covered)”疤痕。bebathedin“沐浴在之中”。49.A.sadnessB.surpriseC.fearsD.memories答案C解析根据本段的最后可知,作者预计到见到哥哥时,自己有“恐惧(fears)”也有担忧,现在见到一个与自己想象中相同情况的人,这些情感一下子全部表露出来了。故选C项。50.A.desireB.effortC.courageD.emotion答案A解析盯着这位乘客的疤痕看,其实作者应该是看到这位乘客已经从那种痛苦中解脱出来,想寻求他的帮助,因此有一种强烈的“欲望(desire)”,想把

84、自己这趟旅程的目的讲给这位乘客听。故选A项。effort“努力”;courage“勇气”;emotion“情感”。51.A.tirednessB.busynessC.worriesD.pains答案C解析根据第二段的最后一句再结合第五段可知,作者想告诉那位乘客的是自己的恐惧和“担忧(worries)”。故选C项。tiredness“疲劳”;busyness“繁忙”;pains“痛苦”。52.A.supplied B.sharedC.expressedD.discussed答案B解析根据上文可知,作者把自己哥哥的经历说给那位乘客听了,“分享(shared)”了自己哥哥所受的伤痛。故选B项。sup

85、ply“供应”;express“表达”;discuss“讨论”。53.A.sufferedB.causedC.treated D.received答案A解析那位乘客给作者讲述的应该是被烧伤后,治疗伤痛并战胜心里痛苦的全部过程,也就是“忍受(suffered)”的痛苦。故选A项。cause“导致”;treat“治疗”;receive“收到”。54.A.admirationB.determinationC.faithD.strength答案D解析这是那位乘客对作者的鼓励,不要低估Dana的精神力量。故选D项。admiration“钦佩”;determination“毅力,决心”;faith“忠诚”

86、。55.A.hardB.easyC.roughD.safe答案B解析根据下文可知,做到这点不“容易(easy)”,但是那位乘客祝福作者两兄弟都能挺过这个难关。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。主题语境:人与社会语篇类型:说明文(2020山东新泰高一下学期第一次质量检测)Friendship is one of the most important things in everyones life.56 is very difficult to find a better definition(定义) of

87、friendship.A true friend is the person 57can share all our sadness and all our happiness.In time of trial(磨难),he or she is always at our side to give us his or her help and comfort.Knowing how valuable friendship is,we should be very 58(care) with our choice of a friend.We should 59(choice) those pe

88、ople with a good character as our friends,but we must try to avoid60(make) friends with a bad man.Besides,we should forgive their mistakes and try to help them as much 61possible.A true friend can always be trusted,loved and respected.If you tell a friend your secrets,he or she62 not tell others.Fri

89、ends share their joys 63unhappiness.They help each other when they are 64trouble,and cheer each other up when they are sad.65 most important thing is that a friend always understands you.In conclusion,when you have made a good friend,dont forget him or her.答案与解析【语篇解读】这是一篇说明文。友谊是每个人生活中最重要的事情之一,短文介绍了什

90、么样的朋友是真正的朋友。56.It考查代词。句意:很难找到更好的友谊定义。“Itis+adj.+forsbtodosth”为固定用法。it作形式主语,动词不定式为真正的主语。故填It。57.who/that考查关系代词。句意:真正的朋友是能够分享我们所有悲伤和幸福的人。分析句子可知,person为先行词,指人,在后面的定语从句中作主语,所以关系代词为who/that。故填who/that。58.careful考查形容词。句意:因为知道友谊有多重要,我们应该非常小心地选择朋友。becarefulwith“小心”。be后接形容词作表语。故填careful。59.choose考查动词。句意:我们应该

91、选择那些性格好的人做我们的朋友,但我们必须尽量避免和坏人交朋友。should为情态动词后接动词原形,所以此处应该填choice的动词形式choose。60.making考查动词-ing形式。句意:我们应该选择那些性格好的人做我们的朋友,但我们必须尽量避免和坏人交朋友。avoiddoingsth“避免做某事”,本句中avoid后接making。故填making。61.as考查固定用法。句意:此外,我们应该原谅他们的错误,尽量帮助他们。as.aspossible“尽可能”为固定用法。故填as。62.will考查一般将来时。句意:如果你告诉朋友你的秘密,他或她不会告诉别人。if引导的条件状语从句,主

92、句用一般将来时,从句为一般现在时。由if从句的时态可推出主句为一般将来时。故填will。63.and考查连词。句意:朋友分享他们的快乐和不幸。由句意可知,joys和unhappiness为并列关系,所以用and连接。故填and。64.in考查介词。句意:他们在困难时互相帮助,在伤心时互相鼓励。beintrouble“处于麻烦之中”。故填in。65.The考查冠词。句意:最重要的是朋友总是能理解你。important的最高级前需用定冠词the,又因冠词位于句首,故填The。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,暑假即将来临,请给你的美国朋友Jack写一封邮件,邀请他

93、暑假一起去上海迪士尼乐园(Shanghai Disneyland) 游玩。内容包括:1.约定去上海迪士尼乐园的时间;2.告知交通方式;3.简单介绍园内表演和娱乐活动。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考范文Dear Jack,Im really glad to invite you to come to China and pay a visit to Shanghai Disneyland at the end of July.Id like to give you a brief introduction to Shanghai Disneyland.Locat

94、ed in Shanghai,a modern metropolis in China,Shanghai Disneyland is an amazing man-made theme park with an enormous area.In a magic world full of cartoon characters and parades,you can take an active part in a variety of entertainments and enjoy wonderful performances.Plus,it is convenient to go ther

95、e by bus.Why not come to visit it with me?Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Im a special needs teacher.We dont usually get storms in May.We were having a fairly unremarkable school day and Id seen the last of my class of five-year-olds lea

96、ve when my dad rang to warn me that there was a storm heading straight towards us.At first,I thought he couldnt be right,but then the storm alarm went off.My own daughter,Kali,was at the school,in the kindergarten class across the hall,and thats where I headed.Her teacher,Jennifer,was following the

97、standard procedure:moving the 10 children into the hallway,getting them to kneel (跪下) with their elbows on the ground,hands over their heads.We encouraged the children to sing,to keep up their spirits,but when the sky grew dark dim and the lights went out,it became harder to keep everyone calm.Hail

98、(冰雹) and broken glass showered into the hallway.Instinctively,Jennifer and I took five children each and lay across them.It wasnt something we had to think about.They were small children;we were adults and we would protect them with our lives.My daughter was among them.I just kept saying over and ov

99、er,“Were going to be OK.Were going to be OK.” But soon I couldnt hear my own voice above the sound of the schools metal roof exploding under huge pressure.Then came a big noise so loud that Ill never forget it,like a plane but 10 times louder.It was the storm passing directly overhead.Suddenly I rea

100、lised the roof had gone;the wind had torn it clean off.We were at the mercy of the elements.My mouth was filled with dirt and I wondered if we were going to be buried alive.Beneath me,the children were packed together tightly.I did my best to cover them,but now there was water,too,pouring down.Then

101、I felt a blunt thing against my back.By now,I was simply repeating to myself,“Please go away.Please go away.” I just wanted it to stop.注意:续写词数应为150左右。Bythetimeitdid,Fortunately,nochildrendiedorhurtinthestorm.参考范文Bythetimeitdid,I felt we had been in the eye of the storm for hours,though I later learn

102、ed wed been covering the children for only seven minutes.I could hear voices of people calling out to those trapped in the ruins of the school.It was only when I finally dared to raise my head that I discovered we needed to rescue ourselves.A black car from which the blunt thing came lay across us,u

103、pside down.I was sure its what had hit me in the back.Fortunately,nochildrendiedorhurtinthestorm.The worst anyone had suffered was a big noise.Anxious parents were arriving all at once,desperate to know if their children were safe.There were tears and hugs;were all closer now.A doctor examined my back and I was driven to the local hospital.Id learned my back would be fine.I knew I would want to be there to do the same again if we were hit by another storm.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1