收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语人教版选修7课时作业(五) UNIT 2 ROBOTS SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:409006 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:5 大小:125KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语人教版选修7课时作业(五) UNIT 2 ROBOTS SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版选修7课时作业(五) UNIT 2 ROBOTS SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版选修7课时作业(五) UNIT 2 ROBOTS SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版选修7课时作业(五) UNIT 2 ROBOTS SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年高中英语人教版选修7课时作业(五) UNIT 2 ROBOTS SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家课时作业(五)Unit 2Section Warming Up & ReadingPrereading.阅读理解AEvery November, Time magazine picks out what it calls “The 25 Best Inventions” of the year. Here, Teens has chosen some of the most interesting ones.Ember MugIts hard to always keep coffee at the right temperature, especially i

2、n winter. Its too hot to drink at first, but before we know it, it gets too cold and loses all its taste. The perfect level of warmth for a cup of coffee only lasts for 37 seconds, which makes the Ember Mug a great invention. It keeps your coffee or tea at a certain temperature, anywhere between 45

3、and 62 , once you set it through a smartphone app.Tasty One TopTV cooking shows make cooking look so easy, but its almost impossible to get the recipes to cook the same as how the professionals cook. However, the Tasty One Top DIY cooking companion is here to help. Developed by Buzzfeed, the cooker

4、can be connected to a smartphone app, which has more than 1,700 recipes and videos. You choose a recipe and the app will let the cooker know what to do. For example, itll tell you when to turn your steak or when to add certain ingredients.JiboSmart speakers from companies like Amazon and Xiaomi have

5、 added a lot of fun to our lives, but theyre still just faceless speakers. However, Jibo, developed by MIT professor Cynthia Breazeal, has brought smart technology to life. Said to be “the worlds first social robot for the home”, Jibo looks like a cartoon character. Inside its “head”, there are vari

6、ous sensors and cameras, which allow it to recognize faces and speech. It can also set alarms, remind you of important things, tell you the weather and read news or messages from your friends and family.1How can Tasty One Top help people?ABy teaching people how to cook.BBy offering people different

7、recipes.CBy saving energy while cooking.DBy offering different kinds of cooking apps.2What can Jibo probably be?AA cartoon character.BA faceless robot.CA family assistant. DA smart alarm.3What is the purpose of the passage?ATo advertise hightech products.BTo introduce some new inventions.CTo encoura

8、ge subscription to Time.DTo tell about some “tasty” products.BA small robot may help children who are recovering from longterm illnesses in the hospital or at home.These children may feel isolated from their friends and classmates. The robot takes their place at school. Through the robot, the childr

9、en can hear their teachers and friends. They also can take part in class from wherever they are recovering.A Norwegian company called No Isolation created a robot. The cofounders of No Isolation are Karen Dolva and Marius Aabel. The robot is called AV1. AV1 goes to school for a child who is at home

10、while recovering from a longterm illness. And the childs school friends must help. They carry the robot between classes and place the robot on the childs desk.Dolva explains how the robot AV1 works. She says, from home, the child uses a tablet or phone to start the robot. Then she/he uses the same d

11、evice to control the robots movements. At school, the robot becomes the eyes, ears and voice of the child. The child can take part in classroom activities from wherever she/he is recoveringwhether at home or from a hospital bed. The robot is equipped with speakers, microphones and cameras that make

12、communicating easy. It was designed to be tough. It is water resistant and can take a fall from a desk without damage.Inside AV1, there is a small computer connected to a 4G network. A small camera hooked up to a small computer could do the job. But that would not be the same.AV1 is large and looks

13、like a human for a reason. Dolva says this is important because the robot is supposed to be a friend to the children.And robots are, quite simply, cool. The robot just became available to the public. Hopefully AV1 will help some children feel less lonely while they are absent from class.4Which of th

14、e following can replace the underlined word “isolated” in Paragraph 2?Afreed BtiredCbanned Dseparated5What can we know about AV1?AIt can go to school on its own.BIt is small and looks like a kid.CIt can replace children to attend classes.DIt was created by Dolva and Aabel.6How are the movements of A

15、V1 controlled?ABy using a tablet or phone.BBy joining in classroom activities.CThrough a small speaker.DThrough a small camera.7Who is AV1 mainly designed for?AChildren who have just recovered from illnesses.BChildren who cant go to school for a long time.CChildren who are bored with going to school

16、.DChildren who cant see, hear or speak.阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Learning a second languageNowadays, more and more people are learning a second language. So why should we spend time learning a second language? _1_ Let us see.CareerIf your work involves regular contact with speake

17、rs of foreign languages, being able to talk to them in their own language will help you to communicate with them better. _2_ Knowledge of foreign languages may also increase your chances of finding a new job, getting a promotion or a transfer overseas, or of going on foreign business trips.TravelBei

18、ng able to speak a foreign language, for example, the Japanese language, would benefit you greatly should you be traveling to Japan. _3_ If you are fond of tourism, then knowledge of the local language is a musthave to avoid bad experiences or discomfort._4_If you are a high school student who is in

19、terested in going abroad for further education, then you will have to learn the language of the country which you wish to move to. In some countries, being able to speak that countrys national language is a must for students wishing to pursue (继续) education there.Personal growthLearning a second lan

20、guage can help in broadening ones horizons(视野). It can help in learning about the culture of that particular country. _5_ Not only can you enjoy different forms of art and literature relating to the new language, but you can also meet new people, make new friends and develop longlasting relationship

21、s.AEducationBChallenge.CIs it really worth it?DThis will save you a lot of trouble.EIt can help you to make sales and get good deals.FAnd it can open the way for new interests and hobbies.GCould you be required to study a particular language at school?课时作业(五).阅读理解A【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了时代周刊选出的年度25个最佳发

22、明中的三个。1答案与解析:A考查细节理解。根据第二个发明介绍中的“For example, itll tell you when to turn your steak or when to add certain ingredients”可知,Tasty One Top可以教人们做饭,故选A项。2答案与解析:C考查推理判断。根据最后一段中的“the worlds first social robot for the home” “It can also set alarms, remind you of important things, tell you the weather and re

23、ad news or messages from your friends and family”可推断,Jibo可以充当家庭助手。故选C项。3答案与解析:B考查写作意图。根据本文第一段“Every November, Time magazine picks out.some of the most interesting ones”和下文对三个发明的介绍可知,本文旨在介绍几个新发明。B【语篇解读】本文介绍了挪威一家公司研发的机器人可以帮助那些需要长期住院或在家休养的孩子。4答案与解析:D词义猜测题。根据上文可知,小机器人是用来帮助那些需要长期住院或在家休养的孩子,这些孩子不能去上学,因此与他

24、们的朋友和同学隔离开,故选D。5答案与解析:C细节理解题。根据第三段中的“AV1 goes to school for a child who is at home while recovering from a longterm illness.”可知,机器人代替孩子去上学,故选C。6答案与解析:A细节理解题。根据第四段中的“Dolva explains how the robot AV1 works. She says, from home, the child uses a tablet or phone to start the robot.”可知,孩子用平板电脑或电话来启动机器人,故

25、选A。7答案与解析:B推理判断题。根据第一段“A small robot may help children who are recovering from a longterm illnesses in the hospital or at home.”可知,机器人是用来帮助那些需要长期住院或在家休养的孩子,因为这些孩子不能去上学,故选B。.阅读七选五【语篇解读】文章主要讲述了学习第二语言的有利方面。例如:职业、旅行、教育深造、个人成长。1答案与解析:C考查对上下文理解及推理判断能力。句意:真的值得吗?根据上文“So why should we spend time learning a s

26、econd language?” 那么我们为什么要花时间学习第二语言呢?以及下文“让我们看看。” 可知该句承上启下。根据题意,故选C。2答案与解析:E考查对上下文理解及推理判断能力。句意:它可以帮助你销售和获得好的交易。根据上文“If your work involves regular contact with speakers of foreign languages, being able to talk to them in their own language will help you to communicate with them better.”如果你的工作涉及到与外语使用者

27、的定期接触,那么能够用他们自己的语言与他们交谈将有助于你更好地与他们交流。可推知更好的交流,有利于自己业务的扩展,获得更好的收益。根据题意,故选E。3答案与解析:D考查对上下文理解及推理判断能力。句意:这会帮你省很多麻烦。根据下文“If you are fond of tourism, then knowledge of the local language is a musthave to avoid bad experiences or discomfort.”如果你喜欢旅游,那么了解当地语言是避免不好的经历或不舒服的必要条件。根据题意,故选D。4答案与解析:A考查对上下文理解及推理判断能

28、力。句意:教育。根据下文“If you are a high school student who is interested in going abroad for further education, then you will have to learn the language of the country which you wish to move to.”如果你是一个对出国深造感兴趣的高中生,那么你将不得不学习你想搬到的那个国家的语言。可知该段落讲述的是教育。根据题意,故选A。5答案与解析:F考查对上下文理解及推理判断能力。句意:它可以为新的兴趣和爱好开辟道路。根据上文“Learning a second language can help in broadening ones horizons(视野). It can help in learning about the culture of that particular country.” 第二语言学习可以帮助扩大视野。它可以帮助了解这个国家的文化。句型一致,承上启下。根据题意,故选F。- 5 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1