1、UNIT1RELATIONSHIPSSectionBLESSON2&LESSON3课后篇巩固提升基础夯实.单词拼写1.The writer gets no immediate (反馈) and simply has to imagine the readers reaction.答案feedback2.You should learn how to (处理) the problems it has caused.答案handle3.I dont want to (使生气) you,but I found your menu so limited.答案upset4.How can you exp
2、ect to improve your spoken English if you are (羞愧的) of making mistakes and never open your mouth?答案ashamed5.As well as helping with treatments,Ricochet also (筹集) 5,000 to help continue Ians recovery.答案raised6.At last feeling very upset and(敏感的),Freddy and his band realised that they must leave the c
3、ounty.答案sensitive7.The (截止日期)of the job for making an application is next Friday.答案deadline8.Mexicans may use silence rather than be (无理的)to that person by arguing with him or her.答案rude9.The most urgent question may be how to control the (流动)of tourists.答案flow10.The port is important for the supply
4、 of relief to (百万)of drought victims.答案millions.单句语法填空1.The English (prefer) for the weather has nothing to do with the natural phenomena.答案preference2.He returned with the(intend) of spending the New Year with his family.答案intention3.He found he could no longer deal with his (demand) job.答案demandin
5、g4.Although these measures are not(effect) forever, they are important now.答案effective5.Haytor is a tourist-heavy area and tourists are(constant) feeding the horses food.答案constantly6.I benefited a lot from my (associate) with him.答案association7.We had (bare)enough money to last through the weekend.
6、答案barely8.It is certain that they still face challenges in turning this potential into (real).答案reality9.I have nothing to say with regard to your (complain).答案complaint(s)10.The man making the call is to make an (appoint).答案appointment.用适当的介词或副词填空1.Out touching distance, I could enjoy the view of s
7、nowy mountains.答案of2.Sitting back in the car the way to the airport, I figured it all out.答案on3.Everybody must check the PS to see if any is missing.答案through4.One day a couple weeks into the summer he came to me and said he made a mistake.答案of5.We usually associate living things:a wish to preserve
8、its own existence.答案with6.I am wired ,because we can cook by electricity now.答案up7.reality,its the chair that does the important work.答案In8.He never ceased to chase his dream in his youth.答案after9.He got back his office,never once looking back to see if he was being followed.答案to10.Whenever these gi
9、rls get together,they chatter non-stop.答案away.完成句子1.他的口信一送出去,他就让我留下来观看。his message was delivered, he allowed me to stay and watch.答案As soon as2.当他们意识到在外面吃饭是多么便宜的时候,他们做饭的时间就会大大减少。They cook much less than they realise how cheap it can be to eat out.答案once3.颜色是让房间有你想要的感觉的关键。Colour is the key a room fee
10、l the way you want it to feel.答案to making4.人们普遍认为这次会议是成功的。The general opinion is.答案that the meeting was a success5.他已经成为我们镇上第一个出国的人。He has become the firstin our town.答案to go abroad素养提升.阅读理解主题语境:人与社会语篇类型:说明文Most children now chat daily either online or through their mobile phones.They are connecting
11、 to a huge number of other children all over the world.Some are shy “in real life” but are confident to communicate with others online;others find support from people of their own age on relationship issues,or problems at home.Sometimes the online world,just like the real world,can introduce problem
12、s,such as cheating or arguments.Going online is great fun,but there are also a few people who use the internet to do bad things.Children must know that there are both the good things and the dangers on the internet.To keep children safe,your management must cover the family computer.Just as you deci
13、de which TV programmes are suitable,you need to do the same for the websites and chatrooms your children visit.Remind your children that online friends are still strangers and there are dangers too.Computer studies are part of schoolwork now,so its likely that your children may know more than you do
14、.We get left behind when it comes to the interactive areas of websites,like chatrooms and message boards,which are especially strange.The language of chat is strange to many parents,too.Chatters love to use abbreviations (缩写) such as:atball the best,bbfnbye bye for now,cul8ersee you later,gr8great,I
15、dkI dont know,imblit must be love,kitkeep in touch,pawparents are watching,lollaugh out loud,xlntexcellent!It seems like another language,and it is!【语篇解读】文章主要说明了目前孩子上网的现状及利弊,并阐述了家长应该如何监督和引导孩子合理使用网络。1.The passage is meant for .A.childrenB.teachersC.parentsD.net bar owners答案C解析推理判断题。根据第三段中的“Tokeepchil
16、drensafe,yourmanagementmustcoverthefamilycomputer.”以及“Remindyourchildrenthatonlinefriendsarestillstrangersandtherearedangerstoo.”可知,这篇文章主要是写给父母的。故选C项。2.In order to keep children safe online,youd better .A.not allow them to use the internetB.surf the internet together with themC.teach them to use cor
17、rect net wordsD.choose suitable websites and chatrooms for them答案D解析细节理解题。根据第三段中的“youneedtodothesameforthewebsitesandchatroomsyourchildrenvisit”可知,父母要给孩子选择合适的网站和聊天室,故选D项。3.If you stand beside him when your son is chatting about something secret online,he may use .A.bbfnB.lolC.cul8erD.paw答案D解析细节理解题。根
18、据倒数第二段中的“pawparentsarewatching”可知,这个缩写代表了父母在旁边观看,所以你的孩子会用这个网络用语来告诉对方,故选D项。4.Which of the following will the author probably agree with?A.The chat language is strange to adults.B.The internet is not good for children.C.Children can chat so much online.D.The internet is a good place for children.答案A解析
19、推理判断题。从文章最后一段可推断A项是作者同意的观点。在第一段中作者客观地叙述了当前大多数孩子通过网络和手机大量聊天、认识大量朋友、获得同龄人的帮助的事实,看不出作者认为孩子们不应该过多地在网络上聊天。在第二段中作者认为上网很有趣,但必须让孩子们明白上网的好处和坏处。故B、C、D三项都不是作者同意的观点。故选A项。.七选五主题语境:人与社会语篇类型:说明文Nowadays,more and more parents are using a new technology,home security systems,to keep an eye on their “home-alone” chil
20、dren.In the early days of home security,the systems were basically designed just to keep the bad guys out.1But be sure,when no adult is present,he or she knows how to do so safely.Every child should memorise his or her own full name and address,and home,work and cellphone numbers of each parent.2If
21、your child is too young to memorise the information,he or she may be too young to be home alonefor any time.3If a door or a window is slightly open,the child has any reason to suspect someone has been in the house that shouldnt be.Have him or her call you,and then wait at the nearby home of a neighb
22、our whos agreed to act as a safe house.4Besides,set a rule that he or she must never play outside the house when no one else is at home.Be sure your child knows how to disarm (解除) and arm your home security system.Programme your control panel (控制板) to give you a message when your child enters or lea
23、ves the house,and arms or disarms the system.5If you want to learn more about home security systems that can help parents protect their “home-alone” children,you can visit our website.A.Warn your “home-alone” child never to answer the doorbell or telephone.B.You and your child should work together t
24、o use the home security systems.C.At present,the systems are only intended for “home-alone” children.D.Teach your child to observe things when returning to the house.E.Also keep the information posted next to the phone at home.F.Now,many parents are also using them to make their “home-alone” childre
25、n safe.G.If your child forgets to rearm the system,you can call him or her with a personal reminder.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了父母上班不在家,无法实时照看孩子,而随着新技术的发明与发展,一种能够实时监控独自在家的孩子的工具就应运而生了,并为家长提供了几点建议。1.F该空前文讲述的是原来一开始这种家庭安全系统的使用目的,所以后文应该写的是这种系统工具的使用现状。2.E“tomemorisetheinformation”指代的就是关于自己家庭的详细信息,所以E项“将这些有效的信息
26、张贴在自己家电话的旁边”符合语境。3.D由“Ifadoororawindowisslightlyopen”这句可以推断出“我们”要让自己的孩子回到家后注意观察有什么变化发生。4.A该空强调的是应该不让孩子做些什么,以提高孩子的警惕性,所以备选项中只有A项符合语境。5.G该空强调的是如何让孩子更好地使用安全系统。当孩子忘记了设定安全系统的话,就要带一个个人提醒器。.完形填空主题语境:人与社会语篇类型:记叙文Julie and I wanted to get together with Kirk.We arranged at a 1 in the village to meet for dinne
27、r,which was2 for everyone by subway.It was a3 enough place,and we had to wait 15 minutes for everybody to 4.Then we ended up at a table in the back near the kitchen.The food was excellent and the waitress,a young woman,was 5 and knew just what to 6 on the menu.We talked and ate and talked more.Nobod
28、y made 7 to hurry us out,although it was a Sunday night and 8 somebody would be waiting out for a table.The bill came.I gave the waitress my credit card.The bill came back.I9 it and left it at the table.We chatted some more.Then we got up and headed out the 10.Outside we said goodbye to Kirk and 11
29、to the subway.We had gone almost two blocks12 I heard someone running after us,calling,“Excuse me,sir.” I turned 13.It was the 14 from the restaurant.“You left your credit card,” she said and 15 it to me.“Thanks so much,” I said,putting it in my wallet.I didnt even have time to say anything before s
30、he was already hurrying back to the busy restaurant.I was left to consider her amazing kindness and enthusiasm.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者有一次去一家餐馆就餐,受到了女服务员的热情接待。后来由于不小心把信用卡落在了餐馆,幸运的是,那位服务员追了两条街,把卡送回到了作者手中。1.A.restaurantB.cafeC.stationD.street 答案A解析根据第四段可知,那是一家吃饭的餐馆。故选A项。2.A.naturalB.satisfactoryC.convenientD
31、.successful答案C解析之所以选择那家餐馆,是因为大家乘地铁去那儿聚会都很“方便(convenient)”。故选C项。3.A.contentB.busyC.popularD.familiar 答案B解析根据第五段的第二句可知,那家餐馆生意很好,是一家很“热闹的(busy)”餐馆。故选B项。4.A.give upB.show upC.take offD.set off答案B解析根据第一段可知,大家所乘地铁线路不同。由于是约会,三个人不一定会同时到,需要等15分钟才能每个人都“出现(showup)”。故选B项。5.A.friendlyB.beautifulC.generousD.activ
32、e答案A解析这家餐馆生意好,服务好;再结合下文的描述可知,那里的服务员是非常“友好的(friendly)”。故选A项。6.A.recommendB.orderC.consumeD.demand答案A解析作为服务员,她能根据菜单和客人的喜好来“推荐(recommend)”。故选A项。7.A.an offerB.an effortC.a promiseD.a difference 答案B解析既然生意火爆,来吃饭的人就很多。但是作者三人吃着、谈着,应该是拖了很长时间,可是没有人来催他们走。此处主要是描写餐馆和服务员的友好。短语makeanefforttodosth意为“努力做某事”。故选B项。8.A
33、.probablyB.deliberatelyC.particularlyD.surely答案D解析餐馆本身生意好,又恰逢星期日,外面有人等着桌子吃饭,这一点是可以“肯定地(surely)”。故选D项。9.A.paidB.wroteC.signedD.signaled答案C解析注意文化差异。中国人大多会是付现金或者电子付款,对于外国人来说,他们喜欢用信用卡。首先来了账单,作者看完账单后把自己的信用卡交给服务员去柜台刷卡,然后服务员把卡还给作者,并把刷卡小票给作者“签字(sign)”,这个手续才算完成。故选C项。10.A.kitchenB.toiletC.counterD.door答案D解析还有
34、很多人等着吃饭,所以作者几个人支付完账单之后,应该是站起来向门口走去,离开餐馆。下文中的描述也证明了这一点。故选D项。11.A.adaptedB.rushedC.headedD.returned答案C解析呼应第一段的地铁的提示可知,作者他们吃完饭,与Kirk道别,就向地铁“走去(head)”。故选C项。12.A.whileB.beforeC.untilD.when答案D解析这是一个固定结构,表示“在做一件事时,发生了另外一件事”。作者已经走过了两个街区,这时听到有人在追赶他们。故选D项。13.A.aroundB.outC.upD.away答案A解析作者正在朝前走,听到后面有人喊,应该是“转过身
35、来(turnaround)”。故选A项。14.A.hostessB.waitressC.cashierD.conductor答案B解析根据下文可知,追赶过来的就是那个“女服务员(waitress)”。故选B项。15.A.explainedB.lentC.reportedD.handed答案D解析根据上文可知,作者把信用卡掉到了餐馆里,女服务员是来还卡的,所以,她边说边把卡“递(hand)”给作者,接着马上就跑远了。故选D项。.语篇填空主题语境:人与自我语篇类型:记叙文In March 1963,in Washington,12-year-old Edith Lee-Payne travelle
36、d to hear Martin Luther King,Jr.speak.She held up a “March for Jobs and Freedom” sign and listened to Dr Kings words 1 (respectful).The experience remained with Edith as an adult,through some of her most 2 (difficulty) struggles.In 1990,3 she lost her 20-year-old son in an accident,Edith followed Ki
37、ngs example and turned her pain into 4 effort to help her fellow African-Americans.Then in 2008,nearly 50 years after the March,Edith 5 (receive) a phone call.Her cousin found a calendar with the famous image of 12-year-old Edith with Dr King.Edith thought her cousin was joking.Still,6 (curious) got
38、 the better of her.Edith did a search online.The photo wasnt hard to findin fact,it was famous!The photo 7 (have) been published in textbooks for decades.At first,Edith was 8 shock.She was unwilling to believe she was the subject of such a historical photo.But when 9 looked at the photo of the 12-ye
39、ar-old girl,holding up a “March for Jobs and Freedom” sign,she saw her own eyes 10 (stare) back at her.There was no mistaking it.答案与解析【语篇解读】五十年前,十二岁的EdithLee-Payne举着牌子听了马丁路德金的演讲,五十年后,她发现她当年的一张照片被用在教科书上几十年了。1.respectfully考查副词。副词修饰动词listened。故填respectfully。2.difficult考查形容词。形容词修饰名词。故填difficult。3.when考查
40、定语从句。引导定语从句,先行词为时间。故填when。4.an考查冠词。后面是可数名词effort,表泛指,且effort以元音音素开头,故填an。5.received考查动词时态。根据上下文可知此处用一般过去时。故填received。6.curiosity考查名词。名词作主语。故填curiosity。7.had考查动词时态。“相片被用在教科书上几十年了”,是在她发现之前,用过去完成时。故填had。8.in考查介词。inshock“感到震惊”。故填in。9.she考查代词。根据上下文的提示,可知此处用she作主语。故填she。10.staring考查非谓语动词。seesbdoingsth“看到某人正在做某事”。故填staring。