收藏 分享(赏)

2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U3含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:407967 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:44KB
下载 相关 举报
2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U3含答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U3含答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U3含答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U3含答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U3含答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U3含答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U3含答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U3含答案一、阅读理解。In 2019 my best friends mother died of cancer.It was a tragedy,but as usual,Alice,my mother,used her power of healing and got his family back on their feet.If you asked my friends about my mother,they would say,“That woman has a heart of gold.”I agree one hundred perc

2、ent.I think the reason why she is such a wonderful person is that the Holy Spirit lives within her.She is very holy and has persuaded me to go to church with her every Sunday.About six years ago my mom decided to pursue her lifelong goal of becoming a teacher.She knew it would be hard work raising t

3、hree kids,doing housework and studying at the same time.However,she believed it would pay off.What my mother didnt realize was that not all things pay off in this unfair world.After four hard years of school,she graduated on a warm spring day.It was unbelievable.My aunt drove up from Virginia to cel

4、ebrate this fantastic day.It was the first time I had ever cried about being happy.Its strange how fast a life can change.Two months later,the unpredictable happened.My mother was diagnosed with multiple sclerosis(多发性硬化症)I could not believe this could happen after all the good she had done for peopl

5、e. I was very confused and cried every day.My faith in God just disappeared and so did my moms dream of becoming a teacher.Then,I decided I must move on with my life and accept the fact that she might never get better.Since my decision,I have become more mature,responsible and active in school and w

6、ork.Through the years I have always been able to change negative situations into positive ones.Im happy with my life now.【解题导语】本文主要讲述了乐观、积极上进的母亲影响作者的故事。1Which of the following can best describe Alice?AHonest.BHelpful.CGreedy.DUnconcerned.B解析:推理判断题。根据第一段第二句可知,母亲乐于帮助他人,故选B项。2What else did Alice have t

7、o do when studying?ADrive a car and go to church.BTeach students and raise kids.CDo housework and teach at school.DLook after children and keep house.D解析:细节理解题。根据第三段第二句可知,母亲在学习的同时还要照顾孩子、做家务,故选D。3According to the text,the authors mother Arecovered from illnessBno longer had faith in GodCdidnt realize

8、 her dream as a teacherDchanged negative situations into positive ones unwillinglyC解析:细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知,母亲因为患病,成为教师的梦想就破灭了,故选C。4Which of the following is the best title for the text?AFighting against Kinds of DiseasesBMother Gave Me Life ExperienceCBelief in God Brought Me Good LuckDHow to Become

9、a Responsible and Active ManB解析:标题归纳题。根据文章的整体可推知,本文主要讲述了乐观的母亲对作者的积极影响,使作者成为一个积极面对生活的人,故选B。二、单句语法填空1Misunderstanding (arise) from lack of social communication, unless handled properly, may lead to serious problems.答案:arising2They (total)overlooked the study of this important subject.答案:totally3Though

10、 the problem given by the teacher was difficult,the boy said that he could find the (solve) to it.答案:solution4Her car broke down on her way to the park; as result, she had to ask someone to repair it.答案:a5 children get older, they become more and more interested in the things around them.答案:As6This

11、question is too difficult for the children. I think wed better find a way to (simple) it.答案:simplify7He was so absorbed in watching the car passing by he didnt notice his friends coming.答案:that8The king signalled him (be) quiet and went on speaking.答案:to be9With global warming becoming more and more

12、 serious, it wont be long some coastal cities disappear.答案:before10Many people thought highly of what he said, but (person), I thought he just showed himself off.答案:personally三、完形填空。When Lisa Welch,from Jimboomba,Queensland,was struggling with what to gift her son for his upcoming 10th birthday,she

13、was beaten.Her little boy Jorge has a _1_, who,born with Corticol Dysplasia,is unable to speak and his brain _2_ as an 18 months old.Lisa had noticed that during the drive to school each weekday morning,Jorge almost jumped out of his seat _3_ every time they passed a big truck.This was what gave her

14、 the idea to put a post on the local Facebook Sell It page, _4_ a person with a truck to visit their home for an hour and _5_ take Jorge for a ride.Within minutes,Melissa Whelan,whose husband Tom drives a big truck,_6_ to be online and contacted(联系)Lisa, Jorges birthday _7_ had been organized.But th

15、e story doesnt _8_ there.The offers of trucks and time kept pouring in.It was at this point that Gavin,another trucker,stepped in and _9_.Afterwards,he set up a _10_ page “Jimboomba Jorge” _11_ everyone could keep pace with what was unfolding.The _12_ of the birthday surprise spread,and enthusiasm a

16、nd local community spirit _13_.Within 5 days,Gavin had organized a convoy(车队)of 214 trucks, with _14_ coming from across the country.He spoke with radio stations 4BC about Jorge and the convoy.Channel 9 Australia was contacted and they too made arrangements to be _15_ on the day.Saturday the 15th De

17、cember _16_ bright and sunny,which turned out the best ever birthday for Jorge.The community also _17_ a total of $1 700 toward Jorges ongoing _18_ costs and _19_ the birthday presents was the donation of a tablet PC from the local Telstra shop.Lisa is excited that this can be used to aid Jorge with

18、 his _20_.1A.toy BdisabilityCsituation Dhabit2A.treats BconsidersCfunctions Ddescribes3A.casually BcalmlyCexcitedly Dviolently4A.asking for Bdepending onCsending for Dbringing up5A.frequently BgraduallyCdeliberately Dpossibly6A.hesitated BhappenedCintended Dpretended7A.surprise BinvitationsCevening

19、Ddance8A.end BbeginCturn Dmean9A.pulled over Bhanded overCtook over Dthought over10A.normal BfrequentCusual Dspecial11A.in case Beven ifCas long as Dso that12A.time BplaceCrule Dmessage13A.grew BsankClost Dfell14A.doctors BdriversCclerks Dpatients15A.off BoutCaway Dthere16A.showed BwipedCdawned Dvar

20、ied17A.raised BearnedCwasted Dspent18A.general BmedicalCliving Dtravelling19A.between BatCamong Dagainst20A.decision BcommunicationCdrive Drelationship【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述了母亲Lisa为她患病的儿子准备生日惊喜的故事。在很多人的帮助下,她的儿子Jorge度过了一个完美的生日,同时,Jorge还收到了很多生日礼物以及好心人的捐款。1B考查名词辨析。A项意为“玩具”;B项意为“缺陷,障碍”;C项意为“情况”;D项意为“习惯”。根据空格

21、后的“who, born with Corticol Dysplasia, is unable to speak and his brain _ as an 18 months old”可判断出,Jorge生来身体上就有缺陷。故选B。2C考查动词辨析。A项意为“对待”;B项意为“考虑”;C项意为“正常工作,运转”;D项意为“描述”。根据“is unable to speak”可判断出,Jorge大脑的运转水平大约和18月大的孩子一样。故选C。3C考查副词辨析。A项意为“不经意地”;B项意为“镇静地”;C项意为“兴奋地”;D项意为“强烈地”。根据上文中的“jumped out of his se

22、at”可判断出,此处指Jorge每次看到有大卡车经过时都会从座位上兴奋地跳起来。故选C。4A考查动词短语辨析。A项意为“请求”;B项意为“依赖”;C项意为“派人去请”;D项意为“提出,养育”。根据空格后的“a person with a truck to visit their home for an hour”可判断出,此处指Lisa是想请求一位有卡车的人来她家。故选A。5D考查副词辨析。A项意为“频繁地”;B项意为“逐渐地”;C项意为“故意地”;D项意为“可能,也许”。根据语境可知,Lisa希望如果有可能的话,卡车司机可以载Jorge一程。故选D。6B考查动词辨析。A项意为“犹豫”;B项意

23、为“发生”;C项意为“打算”;D项意为“假装”。此处指丈夫是卡车司机的Melissa Whelan碰巧在线并联系了Lisa。happen to do意为“碰巧发生”。故选B。7A考查名词辨析。A项意为“惊喜”;B项意为“邀请”;C项意为“晚上”;D项意为“舞蹈”。根据第三段第五句中的“the birthday surprise spread”可知,此处指Lisa做这一切是想给儿子一个生日惊喜。故选A。8A考查动词辨析。A项意为“结束”;B项意为“开始”;C项意为“转动”;D项意为“意思是”。根据下文内容可知,这个故事并没有到此结束。故选A。9C考查动词短语辨析。A项意为“靠边停车”;B项意为“

24、移交”;C项意为“接替,接任”;D项意为“仔细考虑”。根据下文中的“he set up a _ page Jimboomba Jorge”可知,另一位卡车司机介入并接替了这件事情。故选C。10D考查形容词辨析。A项意为“正常的”;B项意为“频繁的”;C项意为“通常的”;D项意为“特别的”。根据下文内容可知,这是一张特别的“page”。故选D。11D考查连词短语辨析。A项意为“万一,假使”;B项意为“即使”;C项意为“只要”;D项意为“以便”。此处指Gavin建立一个写有“Jimboomba Jorge”的页面以便每个人都能知道这件事情的进展。空格后面的状语从句表示的是结果,能引导结果状语从句的

25、只有so that。故选D。12D考查名词辨析。A项意为“时间”;B项意为“地点”;C项意为“规则”;D项意为“消息”。根据语境可知,生日惊喜的消息很快就传播开了。故选D。13A考查动词辨析。A项意为“增长”;B项意为“下沉”;C项意为“丢失”;D项意为“落下”。根据下文内容可知,生日惊喜的消息很快就传播开来,热情和当地社区人们的情绪高涨。故选A。14B考查名词辨析。A项意为“医生”;B项意为“司机”;C项意为“职员”;D项意为“病人”。根据上文中的“Gavin had organized a convoy(车队)of 214 trucks”可知,Gavin组织了一个由来自全国各地的司机组成的

26、卡车车队。故选B。15D考查副词辨析。句意为:有人联系了澳大利亚的Channel 9,他们也做出了安排,那天会在那里(进行报道)。故选D。16C考查动词辨析。A项意为“展示”;B项意为“擦”;C项意为“天亮,破晓”;D项意为“变化”。根据“bright and sunny”可判断出,天亮之后才能阳光明媚。故选C。17A考查动词辨析。A项意为“筹集”;B项意为“赚得”;C项意为“浪费”;D项意为“花费”。根据空格后的“a total of $1 700”可知,社区也为Jorge筹集了1 700美元。故选A。18B考查形容词辨析。A项意为“全体的,普遍的”;B项意为“医疗的”;C项意为“活着的”;

27、D项意为“旅行的”。因为Jorge是一个患病的孩子,根据空格前后的“Jorges ongoing”和“costs”可知,这些钱是用来支付Jorge的医疗费用的。故选B。19C考查介词辨析。根据语境可知,Jorge的生日礼物很多,among the birthday presents表示“在这些礼物当中”,符合语境。故选C。20B考查名词辨析。A项意为“决定”;B项意为“交流”;C项意为“驾车路程”; D项意为“关系”。根据第一段中的“is unable to speak”和本段中的“a tablet PC from the local Telstra shop”可知,当地的Telstra商店送

28、给Jorge一个平板电脑,Lisa认为这对Jorge的交流会有所帮助。故选B。亮点句积累:The offers of trucks and time kept pouring in.(第三段第二句)译文:可供使用的卡车和时间段不断涌来。词汇积累:pour v不断涌向organize v组织keep pace with保持同步,并驾齐驱四、单句改错1Under the help of the computer, it is now easy to deal with and share information. 答案:UnderWith2With the wealth of the countr

29、y increases, more waste will be produced. 答案:WithAs或increasesincreasing3In the way, Im glad you made that mistake, for it will serve as a warning to you. 答案:thea4The environment of Hong Kong is very outstanding that it is chosen as one of the worlds most livable cities. 答案:veryso5Can you give me som

30、e advice on what to deal with this difficulty? 答案:whathow或dealdo五、单元语法现在完成时的被动语态1(2019上海卷)In recent years,stress (regard) as a cause of a whole range of medical problems,from high blood pressure to mental illness.答案:has been regarded2(2019天津卷)Despite the previous rounds of talks,no agreement (reach)

31、 so far by the two sides.答案:has been reached3(2019江苏东台月考)So far, large quantities of information (send) to the company by email, which has a great effect on improving the quality of its products.答案:have been sent4In the past ten years,a lot of trees (plant) on the hills in my hometown.答案:have been planted5Why do you look so upset?The electricity was cut off suddenly and my essay (leave) unfinished since.答案:has been left

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1