1、英语译林版选修7 Unit 2Fit for life单元检测单项填空1I _ a bank account after I made $1,000 by doing a parttime job during the summer vacation.Aborrowed BopenedCentered Dordered2 The furniture,with its modern style and bright colors,suits modern houses and their gardens,but looks_in the garden of a traditional home.
2、Aout of question Bout of orderCout of sight Dout of place3 China has been pushing the reform of public hospitals _ all its citizens.Ain charge of Bfor the purpose ofCin honor of Dfor the benefit of4Interest is as _ to learning as the ability to understand,even more so.Avital BavailableCspecific Dsim
3、ilar5Be _you cant expect me to finish all this work in so little time.Areasonable BconfidentCcreative Dgrateful6 It was with the help of the local guide _ the mountain climber was rescued.Awho BthatCwhen Dhow7It rained cats and dogs this morning.Im glad we took an umbrella.Yeah,we would have got wet
4、 all over if we _.Ahadnt BhaventCdidnt Ddont8Nowadays,there is a_ increase in childrens creativity,for they are greatly encouraged to develop their talents.Asharp BslightCnatural Dmodest9The road is designed for only motor vehicles,so once _,bicycles are not allowed to go along it.Aopens Bhaving ope
5、nedCopening Dopened10My camera can _ pictures in various conditions.Aadjust to takingBbe adjusted to takeCadjust to takeDbe adjusted to taking11Large quantities of water _ for cooling purpose in the only one of the plants which _ steel.Ahas been needed;produceBare needed;producesCis needed;produceDh
6、ave been needed;produce12He went to the American Embassy many times to apply _ his visa.Awith BinCfor Dat13More than 1.2 _ trees were planted _ 1975 and 1980 in that village.Amillions;betweenBmillion;betweenCmillions of;amongDmillion of;among14George Orwell,_ was Eric Arthur,wrote many political nov
7、els and essays.Athe real name Bwhat his real nameChis real name Dwhose real name15_ to drugs,his wife left him.AHaving addictedBHaving been addictedCBecause he was addictedDHis addicting完形填空Surfing:Its Not Just for Boys AnymoreIf you asked high school girls to name their favorite sports,most would p
8、robably say basketball or volleyball.I happen to be one of the few girls who would _16_:surfing.But isnt that a boy thing?Some people _17_.Most certainly not.I started surfing about five years ago and_18_in love with the sport on the very first day.Riding that first_19_ was the best feeling I had ev
9、er experienced.When I try to _20_surfing with other things,I find it very difficult because,in my _21_,theres nothing like it.It involves body,_22_,and soul.Theres sand between my toes and cool,salt water all _23_us.The feeling I get when Im surfing across that _24_,becoming one with the_25_,is like
10、 Im weightless.The one thing I can _26_from surfing and not any other sport is endless challenges.You can never be the “best surfer” because the ocean _27_ an uncountable variety of waves that nobody can ever master.The variations of surfing styles are wonderful.Some surfers are free and flowing;oth
11、ers are very aggressive(活跃有力的)and_28_.All of these things attract me to surfing and make it _29_ from any other sport.Ive _30_ to tell every girl I know to do something that people dont think girls can do.Its part of being human to advance to new_31_,so shouldnt it be expected that girls should step
12、 up and start _32_ the limits of things boys and men used to dominate(主宰)?Therere women _33_ side by side with the President of our country,so why not side by side with the boys _34_the football team or out in the water surfing? Give girls a chance to _35_,and they will.16Atell Banswer Cgive Drealiz
13、e17Awonder Bunderstand Creply Dbelieve18Astayed Bcame Cdropped Dfell19Awave Bstorm Csail Dboat20Abring Bconnect Ccompare Dtie21Awork Bstudy Choliday Dlife22Amind Beffort Chealth Dtime23Aalong Babove Caround Dby24Abeach Bwater Cboard Dlake25Asky Bworld Cearth Docean26Atake Bget Cmake Dkeep27Acatches
14、Bincludes Coffers Dcollects28Asharp Bgreat Chard Dcalm29Aknown Bright Cfar Ddifferent30Achosen Btried Clearned Dpromised31Alevels Bpoints Csteps Dparts32Areaching Baccepting Cpushing Dsetting33Asitting Bwalking Cfighting Dworking34Aof Bfrom Con Dwith35Athink Bsucceed Cperform Dfeel阅读理解The African el
15、ephant,the largest land animal remaining on the earth,is of great importance to African ecosystem(生态系统)Unlike other animals,the African elephant is to a great extent the builder of its environment.As a big planteater,it largely shapes the forestandsavanna(大草原)surroundings in which it lives,therefore
16、 setting_the_terms of existence for millions of other animals that live in its habitat.It is the elephants great desire for food that makes it a disturber of the environment and an important builder of its habitat.In its continuous search for the 300 pounds of plants it must have every day,it kills
17、small trees and underbushes,and pulls branches off big trees.This results in numerous open spaces in both deep tropical forests and in the woodlands that cover part of the African savannas.In these open spaces there are numerous plants in various stages of growth that attract a variety of other plan
18、teaters.Take the rain forests for example.In their natural state,the spreading branches overhead shut out sunlight and prevent the growth of plants on the forest floor.By pulling down trees and eating plants,elephants make open spaces,allowing new plants to grow on the forest floor.In such situation
19、s,the forests become suitable for large hoofed planteaters to move around and for small planteaters to get their food as well.What worries scientists now is that the African elephant has become an endangered species.If the African elephant disappears,scientists say,many other animals will also disap
20、pear from vast areas of forest and savanna,greatly changing and worsening the whole ecosystem.36What is the passage mainly about?ADisappearance of African elephants.BForests and savannas as habitats for African elephants.CThe effect of African elephants search for food.DThe eating habit of African e
21、lephants.37What does the underlined phrase “setting the terms” most probably mean?AFixing the time.BWorsening the state.CImproving the quality.DDeciding the conditions.38What do we know about the open spaces in the passage?AThey result from the destruction of rain forests.BThey provide food mainly f
22、or African elephants.CThey are home to many endangered animals.DThey are attractive to planteating animals of different kinds.39According to the passage,which of the following statements is TRUE?AThe African elephant is the largest animal on the earth.BAfrican elephants have 300 pounds of plants eve
23、ry day,including small trees and underbushes.CThe African elephant is in a way the builder of the environment like other land animals.DIf the African elephant disappears,the whole ecosystem wont be affected.40The passage is developed mainly by_.Ashowing the effect and then explaining the causesBpoin
24、ting out similarities and differences Cdescribing the changes and differencesDgiving examples任务型阅读Of the hundreds of selfchange techniques that have been suggested over the centuries,perhaps only a dozen are totally different.Researchers have tried to see which ones work best.Three techniques deserv
25、e special mention:theyre powerful,simple and easy to learn.Whats more,individuals who have made successful changes in their liveschanges in eating habits,career paths,coping strategies,and so onoften rely on one or more of the three techniques.To get yourself started in a new direction,try the Three
26、 Ms:Modify(改变)your environmentThe power of modifying ones space has been well displayed in studies since it was reported in the 1960s for the first time.Psychologist Richard Stuart showed in the 1960s that overweight women could lose pounds by modifying both their eating behavior and “stimulus envir
27、onment”for example,eating from smaller plates and confining all food to the kitchen.People who have never tried this are astonished by the enormous effect it often has.Ive known several people who have overcome nailbiting simply by buying 50 nail files and distributing them everywhere:in their pocke
28、ts,their desks and their bedrooms.With a nail file always within reach,they tended to groom rather than bite.To change yourself,change your world.Monitor your behaviourIve been reading research studies on selfmonitoring for 20 years,and Ive conducted some myself.The fact is,if you monitor what you d
29、o,youll probably do better.Weigh yourself regularly and you may well start to lose weight.Keep a record of what you eat and youll probably start eating more wisely.A study by Canadian researchers showed that teenagers arrived more promptly at a swim practice when they were given an attendance sheet
30、to record their arrival times.Sonya Carr and Rebecca Punzo reported that selfmonitoring improves academic performance of emotionally disturbed children in reading,mathematics and spelling.Dozens of studies have similar results,all inspired by heightening our awareness of our behavior.Make commitment
31、sWhen you commit yourself to another person,you establish a possibility of reinforcement(后效强化);youve automatically arranged for a reward if you stick to it and a punishment if you dont.It puts some pressure on you,and thats often just what you need.For instance,if you want to exercise more,arrange t
32、o do it with a friend.If you dont show up,your friend will get angry,and that may be just the ticket to keeping you punctual(准时的)In 1994 Dana Putnam and other researchers showed that patients who made written commitments were far more likely to take prescribed medicine than patients who hadnt.Theres
33、 good news here for all of us.We can meet many of the demands and overcome many of the challenges of life with simple skills that anyone can master and that dont require willpowerin other words,with skill,not will.Change your bad habits to good onesParagraphoutlineSupporting detailsIntroductionMost
34、of the selfchange techniques that have been suggested before are 41_.People who are 42_ in making changes in their lives often rely on one or more of the Three Ms.Modifyyour 43_Those who have never tried this method can 44_ enormously from it.Several people have overcome nailbiting with a nail file
35、always 45_ reach.46v_yourbehaviorIf you monitor what you do,you are very 47_ to do better.The more you become 48_ of what youre doing,the better you will perform.MakecommitmentsCommitting yourself to someone else will pressure you to carry it out,which helps reward yourself.The patients who made wri
36、tten commitments probably 49_ medicine as instructed by doctors.ConclusionAnyone can satisfy most of his demands and overcome most of the challenges with simple skills 50_ than great willpower.书面表达书面表达假定你是新华中学的高二学生李华,你准备参加学校举办的主题为“健康成长”的英语作文比赛。请按要求写一篇短文,主要内容包括:1乐观的人生态度;2努力学习;3参加体育锻炼;4多和同学们交往,建立良好的同学
37、关系。注意:1词数150左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。_参考答案. 1. 答案:B解析:考查动词辨析。由空后的a bank account(银行账户)可知,此处应选择动词opened表示“开了一个银行账户”。句意:在我通过暑假打工挣了1000美元之后,我开了一个银行账户。故选B项。 2. 答案:D解析:考查介词短语辨析。句意:这些家具有着现代的式样和明亮的颜色,适合现代的房子和庭院,但在一个传统的家庭庭院里看起来就不合适了。out of question“毫无疑问”;out of order“有毛病,出故障”;out of sight“看不见的”;out of place“不合适,不
38、协调”。 3. 答案:D解析:考查介词短语。in charge of意为“掌管,负责”;for the purpose of意为“为了的目的”;in honor of意为“向表示敬意,为纪念”;for the benefit of意为“为了的利益”。句意:为了全体公民的利益,中国一直推行公立医院的改革。故选D项。 4. 答案:A解析:考查形容词辨析。vital“极其重要的,必不可少的”;available“可用的,在手边的,可利用的”;specific“明确的,具体的”;similar“相似的”。句意:兴趣对于学习就像理解能力一样重要,甚至还要重要。由句意可知,A项符合题意。 5. 答案:A解
39、析:考查形容词。句意:讲点儿道理好不好,你不能指望我在这么短的时间里完成所有的工作啊。reasonable“合理的,公道的,通情达理的”;confident“自信的,确信的”;creative“创造性的”;grateful“感激的,感谢的”。故选A项。 6. 答案:B解析:考查强调句型。该题强调状语with the help of the local guide。句意:这位登山者是在当地向导的帮助下才得救的。 7. 答案:A解析:考查虚拟语气。we took an umbrella说明了过去事实,结合we would have got wet all over判断应选A项,构成与过去事实相反的
40、虚拟语气,从句用过去完成时。 8. 答案:A解析:考查形容词辨析。sharp“锋利的,急剧的”;slight“轻微的”;natural“自然的”;modest“谦虚的,适度的”。 9. 答案:D解析:此句选opened表示被动,是“once it is opened”的省略形式。 10. 答案:B解析:camera与adjust之间为被动关系;to take pictures作目的状语。 11. 答案:B解析:large quantities of作主语,谓语动词用复数形式;定语从句的先行词为the only one,谓语动词用单数形式。 12. 答案:C解析:apply for a visa
41、“申请一份签证”。 13. 答案:B解析:当million前有具体的数字时,million用单数形式,其后不接of。 14. 答案:D解析:本题考查定语从句。分析题干结构可知,空格处应为定语从句,若用A、C两项,则句子结构错误,而what只能引导名词性从句。 15. 答案:C解析:句意:因为他吸毒成瘾,他的妻子离开了他。若选B项,其后的主语应是he而不是his wife。 . 16. 答案:B解析:由文章开头提示句If you asked high school girls to name their favorite sports“向女生提问”,当然下文是要“回答(answer)”这一问题。
42、tell后面搭配sb.或sth.to sb.;give后面接an answer表示“作出回答”;realize是指从潜意识里明白,与文章中作者明确的态度不符。17. 答案:A解析:上文是个反问句,说明有些人对作者作为一个女孩而喜欢冲浪运动这一现象心里持不太肯定的观点,“感到疑惑(wonder)”,这里的wonder相当于think。 18. 答案:D解析:fall in love with“爱上;喜欢上”。19. 答案:A解析:本文作者描述的是冲浪的感受,因此用sail,boat都不合逻辑,而storm“风暴”又与句意相差甚远。wave才符合作者第一次冲浪的情景,riding则很形象地描绘出作
43、者驾驭浪潮,乘风破浪的飒爽英姿。20. 答案:C解析:单纯从搭配上来看,B、C项都可以,但从下文的nothing like it可见是在作比较,只有compare 合意。 21. 答案:D解析:work,study,holiday都是生活(life)的一部分,难免失之偏颇,只有life涵盖了作者能体验到的所有人生经历,也突出了surfing在这些经历中独一无二的特点。22. 答案:A解析:本句说的是冲浪运动集body“身体”、soul“灵魂”,还有一个应该是mind“思维”于一体。health是属于body的范畴,effort是soul的范畴,至于time则与body,soul不能相提并论。
44、23. 答案:C解析:本句描述的是冲浪时情景。脚趾间有沙子,浑身是凉凉的、咸咸的海水。只有around可以表示浑身上下,all around相当于all over。 24. 答案:B解析:本句描述的也是冲浪时情景。冲浪的滑板滑过的当然是海水。 25. 答案:D解析:冲浪时的感觉是与大海ocean合为一体。26. 答案:B解析:单纯从搭配来看,take,get,keep都可以与from连用,但表示的意思不一样。再从行文逻辑来看,上文是描述,此处应该是要讲这一项目给作者的一些收获。本句表示“我能从冲浪而不能从别的运动项目上得到的一样东西是无尽的挑战”,get表示“得到”最合题意。27. 答案:C解
45、析:联系上文的endless challenges,本句是陈述其原因,因为大海不断出现任何人都无法把握的各种各样的海浪。只有offer“提供”在句中最能表达这层含义。28. 答案:A解析:分号前后的两个分句描述的两种不同风格的冲浪,因此用来描述的形容词在意义上应该是对立的,与free和flowing相对的可以是sharp或hard,但在特定情景下用sharp描述冲浪较为贴切,第二种冲浪是活跃的、浪头陡峭的。29. 答案:D解析:上文把冲浪跟其他运动项目作比较,本句说明比较结果:所有这些(特征)吸引着我,使冲浪与其他运动项目不一样。选different符合文章的观点。30. 答案:B解析:本句意
46、思是“我想告诉每个我认识的女孩去做人们认为女孩不能做的事情”。try最符合作者的意图。31. 答案:A解析:从下文的step up可以推断此处表明的是:不断地向新的水平前进是作为人(人生旅程)的一部分。从语意上看levels最贴切。steps表示“脚步;步伐”,不合题意。32. 答案:C解析:从作者的观点来看,她是觉得传统观念中男孩女孩所做的事情范围太受限制,因此用pushing the limits才符合作者的意图,其他选项都与此意相反。33. 答案:D解析:政府中有妇女与总统共同工作,这里根据常识可以排除A、B、C选项。34. 答案:C解析:作为球队或其他单位的一员为其效力,介词通常用on
47、。35. 答案:B解析:上下文尽管没有提示,但从作者的思想来看,她是认为女孩做男孩做的事情是可以成功的,但需要人们给予机会,后面的they will表示她的推测,“她们会成功的”。. 36. 答案:C解析:主旨大意题。往往文章的第一段和最后一段都是透露文章主旨的地方,本文正是这样。从这两段可知,这篇文章是关于非洲象寻找食物所带来的影响,所以C项正确。37. 答案:D解析:词义猜测题。根据上半句和下文的“existence for millions of other animals”可知。38. 答案:D解析:细节理解题。open spaces出现在文中第二段的第三句和第四句。从第四句中得知这样
48、的空地很容易吸引各种各样的食草动物,所以选择D项。39. 答案:B解析:细节理解题。根据文章第二段的第二句话可判断B项为正确答案。40. 答案:A解析:推理判断题。通读后发现,这篇文章是先讲述大象寻找食物所带来的影响,然后再解释原因,所以选择A项。. 答案:41similar42successful43environment/space44benefit45within46Monitor47likely48aware/conscious49took50rather. 答案:All of us want to grow up happily and healthily,and for this
49、goal we must do several things.Firstly,we should develop a good attitude to life.Life consists of not only sunshine but also hard times.We should be brave in front of difficulties.Secondly,we must study hard because knowledge is power.If we have the power,we can help to build our country and enjoy l
50、ife better.In order to study well,we need to do sports so that we can keep fit.We can go running,play ball games or simply take a walk after a days study.Last but not the least,a good interpersonal relationship is fundamental to us.Therefore,we should help each other not only in our studies but also in our daily life.If we do those things well,we will be able to grow up happily and healthily.