1、Module 5The Great Sports Personality.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2017四川成都二诊,D)Some young Cambodians are learning a new sportskateboarding. The countrys first skateboard park is located on the grounds of a local charity group at the edge of Phnom Penh, the capital.Sports like Khmer boxing
2、and soccer are wildly popular in Cambodia. But Chea, who has been skating for 6 months, says skating has already become his favorite sport.The skaters are learning tricks like launching off a jump or half-pipe and flying through the air on their narrow wooden boards.A non-governmental organization c
3、alled Skateistan Cambodia organizes weekly programs at the park. Skateistan started its work in Afghanistan years ago. Rory Burke is working with the group which expanded to Cambodia last year.Rory Burke points out, “Yeah, its definitely not a typical Cambodian pastime (消遣). And I think the idea of
4、why skateboarding is that its not been done before here. We want to use skateboarding as something saying, Hey,this is new, this is something different. And that kind of itself becomes a little bit of hook. People see it and they think and say, Wow, what is that?And they want to get involved. ”Skate
5、istan partners with local groups that work with young people. The park is on the grounds of the group known as PSE, where children attend school and learn a trade. There are almost one hundred and twenty participants. They all come from troubled lives.Seventeen-year-old Sang Rotha is a student at PS
6、E. “Sometimes I dont do well on subjects like math,” he says, “I feel bad when I find it hard to keep up with my lessons. So that is why I skateboardto improve my bad feelings.”He says he began skateboarding more than a year ago. Before he started training, it seemed very easy. But it was very diffi
7、cult to learn tricks, and he got hurt a lot from falling off.Rory Burke says learning to deal with the difficulties is part of the lesson for these young skateboarders.1.According to the passage, PSE is a group .A.that works with Cambodian studentsB.for young Cambodians to learn a tradeC.for young C
8、ambodians in troubled livesD.for young Cambodians taking skateboarding2.What is said about skateboarding in the passage?A.It is easy for young Cambodians to learn.B.It is a good sport to help regain good feelings.C.It originated in Afghanistan years ago.D.It is as popular as Khmer boxing in Cambodia
9、.3.The underlined part “a little bit of hook” probably means .A.something strangeB.something quite newC.something differentD.something attractive4.It can be inferred from the passage that skateboarding is becoming .A.a sport liked by most young CambodiansB.an increasingly popular sport in CambodiaC.
10、a sport used to better young Cambodians lifeD.a good way to train young Cambodians learning skillsB(2017江西南昌十所重点中学冲刺10,B)Colonel Harland Sanders became a world-known figure by marketing his Kentucky Fried Chicken(KFC).One of the most amazing aspects of his life is the fact that when he reached the a
11、ge of sixty-five, after running a restaurant for several years, Harland Sanders found himself penniless. He retired and received his first social security check which was for one hundred and five dollars. And that was just the beginning of his international fame and financial success story.Colonel S
12、anders was a fellow who really loved to share his fried chicken recipe. He had a lot of positive feedback from those who tasted the chicken. When he retired he decided to sell the world his cool new chicken recipe. Colonel Sanders traveled door to door to houses and restaurants all over his local ar
13、ea. He wanted to partner with someone to help promote his chicken recipe. Unfortunately, he received little enthusiasm.He started traveling by car to different restaurants and cooked his fried chicken on the spot for restaurant owners. If the owner liked the chicken, they would enter into a handshak
14、e agreement to sell the Colonels chicken. Legend has it that Colonel Sanders heard 1009 “no”s before he heard his first “yes”. OK, let me repeat that. He was turned down one thousand and nine times before his chicken was accepted once!The deal was that for each piece of chicken the restaurant sold,
15、Sanders would receive a nickel (五分镍币). The restaurant would receive packets of the Colonels secret herbs and spices(调味品) in order to keep them from knowing the recipe. By 1962, Colonel Sanders had 600 franchises (特许经营店) selling his trademark chicken. At this time, he sold his company for 2 million d
16、ollars but remained its spokesperson. In 1976, Colonel was ranked as the worlds second most recognizable celebrity.5.What did Colonel Harland Sanders want to do in retirement?A.To visit many restaurants.B.To open a new restaurant.C.To sell his chicken recipe.D.To travel around the world.6.Which word
17、 can best describe Colonel Harland Sanders according to Paragraph 4?A.Smart.B.Brave.C.Determined.D.Humorous.7.For what purpose did Colonel Harland Sanders send restaurants herbs and spices?A.To cut costs.B.To perfect his recipe.C.To introduce his chicken.D.To keep his recipe a secret.8.What can we i
18、nfer from the story?A.Every man has his faults.B.Four eyes see more than two.C.Early start makes easy stages.D.Its never too late to start all over.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2017吉林东北师大附中四模)“Fire! Fire!”What terrible words to hear when one wakes up. I jumped out of the bed, opened the door
19、 and 1 (step) outside the room. It was full of thick smoke. I began to run, but as I was still only half-awake, I did not go towards the stairs. 2, I went in a wrong direction. The smoke grew much 3 (thick) and I could see 4 (burn) wood all around me. I found an open door and ran into a room to get
20、to the window. But I could reach it, one of my 6 (foot) was caught in something soft and I fell down. The thing that made me fall like a bundle(包) of clothes, and I picked it up 7 (protect) my face from the smoke and heat. As I reached the cold air outside, my bundle of clothes gave 8 thin cry. I ne
21、arly dropped 9 in my surprise. Then I found myself in a crowd gathered in the street. A woman in her night dress and a 10 (borrow) mans coat screamed as she saw me and came running to me madly. She was the Mayors wife, and I had saved her baby.1.2.3.4.5. 6.7.8.9.10.答案精解精析.阅读理解A语篇解读最近一些柬埔寨年轻人开始喜欢上了一种
22、新型体育运动滑板运动。这种运动是通过一个非政府组织传入了柬埔寨,并得到了一些青少年的喜爱,那这些人为什么喜欢该项运动呢?1.C细节理解题。根据第六段中的They all come from troubled lives. 可知PSE是一个生活中遇到困难和麻烦的柬埔寨青少年组成的集体,所以答案为C项。2.B细节理解题。根据第七段中的Seventeen-year-old Sang Rotha对该项活动对自己的影响的描述to improve my bad feelings可知该活动可以帮助青少年改善自己糟糕的情绪,重新获得好的感觉,所以答案为B项。3.D推理判断题。根据第五段中的描述:人们看到这是一
23、项新鲜事,和以前玩的不一样,于是人们都跃跃欲试。由此推断出这项活动成了一件吸引人的东西,吸引人们去尝试它,故选D项。4.C推理判断题。文章最后一句话对该项运动对这些参与的青少年带来的真正影响做了总结:学会应对生活中遇到的各种困难,让他们的生活更加美好,所以答案为C项。B语篇解读本文介绍了人人皆知的世界著名食品肯德基炸鸡的创始人桑德斯的创业故事。这么美味的炸鸡竟然在遭遇了1009次拒绝后才听到了第一声 “YES”。5.C细节理解题。根据第三段中的When he retired he decided to sell the world his cool new chicken recipe.可知,
24、在他退休后开始售卖他的炸鸡。故答案为C项。6.C推理判断题。他在售卖炸鸡时一次一次地被拒绝,一共被拒绝了1009次,终于等到了第一个 “yes”。由此推断出他是一个意志坚定的人。所以答案为C项。7.D细节理解题。根据最后一段中的in order to keep them from knowing the recipe可知,为了不让饭店知道他的秘方,他直接供应秘密草药和调味品,故答案为D项。8.D主旨大意题。第二段告诉我们桑德斯65岁退休时,发现自己身无分文,靠政府养老金生活,但是他锲而不舍并最终成功。由此推断出只要想成功就永远不会晚。答案为D项。.语法填空语篇解读文章讲述了作者一次半夜失火的经
25、历。作者住的地方突然失火,慌乱中作者抱着一捆衣服一样的东西逃了出来,结果却救了一个小婴儿,原来衣服里包着的是市长的孩子!1.stepped考查动词时态。根据句意可知此处是三个并列的谓语动词,应使用一般过去时,故答案为stepped。2.Instead考查副词。根据下文I went in a wrong direction.可知“我”跑错了方向,当然是没有朝楼梯跑。此处应填表示转折的副词,故答案为Instead。3.thicker考查比较级。此处意思是烟比刚才更浓了。 4.burning考查现在分词。句中burning作wood的定语,表示正在燃烧的木头,要用现在分词形式。 5.before句意
26、表达的是在到达窗户之前,“我”的一只脚被某个东西绊住了,要用before来引导时间状语从句。6.feet考查名词复数。根据句意,“我”的脚被某个东西绊住了,one of后应该使用复数形式,故答案为feet。7.to protect考查非谓语动词。此处表达的是目的,要用动词不定式作目的状语,故答案为to protect。8.a考查冠词。根据句意可知,衣服里发出弱弱的哭声,表示泛指,故使用不定冠词a。 9.it考查代词。此处指代的是前面的bundle,指代同一事物,要用it。10.borrowed根据句意可知,一个女士穿着一件借来的男士的外套,衣服是被借来的,应该使用过去分词作定语,故答案为borrowed。