1、Unit 4 Amazing artPeriod 1Starting out&Understanding ideas语篇研读课自主素养储备.根据汉语提示写出单词1.He _(问候,迎接)all the guests warmly as they arrived.2.We watched a live _(广播节目)of the speech.3.The plane took off with a full _(某物的量).4.He _(折起)the map up and put it in his pocket.5.His American wife is a _(雕刻家)and design
2、er.6.She refused to allow the _(展览)of her husbands works.greetedbroadcastloadfoldedsculptorexhibition.短语熟记选择恰当的短语补全下列语境。make an impression on;get a load of;come up;a sense of sadness;reach out;for oneself1.Shes always trying to _people with her new clothes.2.Lets all _to the people in need!3.Somethi
3、ng new has just _and I must go and attend to it immediately.4.Ill give you all the facts so that you can judge _.5._that girl over there.I wonder what her name is.6.All I am filled with is _and loss.make an impression onreach outcome upfor yourselfGet a load ofa sense of sadness.课文浅触1.阅读Live from th
4、e Louvre,体会作者的心情。2.Which of the three artworks makes the greatest impression on you?Why?参考答案:1.Zack is excited and marveled at the skill of the artists.2.Mona Lisa.The painting vividly shows the typical image of a females dignity,elegance and peace.Step 1Pre-reading The Louvre used to be a palace in
5、 Paris,France,but is now one of the worlds most famous museums.It is also one of the largest museums in the world and a historic monument.The museum(Muse du Louvre)has a collection of more than a million works of art,35,000 of which are on display in three wings of the former palace.Do you know what
6、 are the most famous artworks in the Louvre?探究素养提能Step 2While-reading.Answer the following questions.Q:What does the passage mainly talk about?A:Some of the Louvres most _treasures were found out by _who brought a _to us from the Louvre.Q:How many artworks are introduced by Zack in the passage?What
7、are they?A:_._,_and _.amazingZackbroadcastThreeThe Winged Victory of Samothrace or Nike of Samothracethe MonaLisathe Rembrandts self-portrait.Choose the best answer.1.Which one of the largest museums in the world is mentioned in the text?A.National Museum of China.B.The Louvre.C.American Museum of N
8、atural History.D.British Museum.2.Why is Mona Lisa so attractive?A.Mona Lisa was very beautiful.B.It is well protected.C.Her smile is magical.D.Because she was sad.3.Why did Rembrandt make so many self-portraits?A.The reason is not clear.B.He was taking a selfie.C.He didnt afford to pay for a model.
9、D.He is one of historys great artists.4.What does Zack want to express by saying“it would take a lifetime to see everything”?A.He is shocked at the Louvre.B.He will spend all his life visiting the museum.C.The Louvre is so large and has plenty of artworks.D.The Louvre has so many rooms.答案:14.BCAC.Se
10、ntence explanation.1.句意:_她的头和手臂不见了,但你可以想象她高举双臂,庆祝一场古老战争的结果。2.The painting is a lot smaller than you would expect.分析:_是连词,引导比较状语从句。句意:_than这幅画比你想象的要小得多。3.句意:我认为这就是她_。为何能每天吸引那么多游客的原因Step 3Post-reading.Fill in the blanks according to the text.The Louvre:Regarded as one of the 1._museums on Earth;about
11、35,000 works are 2._being displayed in over 300 rooms.largestcurrentlyThe Winged Victory of Samothrace:It 3._like she has just flown down out of the sky and is standing on a ship.4._head and arms are missing,and her dress 5._by the wind.She is made of stone.The Mona Lisa:6._by glass,the painting is
12、a lot smaller 7._you would expect.One moment she seems to be laughing at me,but then again I catch a sense of 8._in her smile.The Rembrandts self-portrait:As one of historys greatest 9._,Rembrandt made over 90 10._throughout his life.However,no one really knows why.looksHeris being foldedProtectedth
13、ansadnessartistsself-portraits.Continuation exercise.The next view that came into my sight is the glass pyramid at the LouvreMuseum._参考答案:The famous Chinese-American designer Ieoh Ming Pei,known as I.M.Pei built the transparent pyramid made of 673 pieces of glass from Jiangsu,China.The French call i
14、t“A huge jewel flying into the courtyard of the Louvre,”embracing I.M.Peiand his architectural art.【主题情景思考】Suppose you are watching Zacks live broadcast,how do you feel?Write down your opinions._参考答案:I feel the infinite beauty of art and the wisdom of human beings.We should learn how to describe and
15、 appreciate those great works.From early times,man has been interested in art.People have often worked together to collect and save the worlds art treasures.Fine art treasures from many countries are kept in an art museum called the Louvre(卢浮宫)in Paris,France.The works of art have been collected by
16、the people of France over many centuries.It is the biggest art museum in the world.课时素养达标The Louvre has not always been a museum.The first building was a fort(堡垒).In 1190,it was the kings castle with high walls and a round tower.It had a moat(护城河)to keep out the enemies.Over the years,the number of
17、buildings around the fort grew.By 1350,the fort was no longer needed and became a palace home for French kings and queens.During times of peace,new treasures were brought in.During times of war,many treasures were stolen,and the buildings were damaged.When Francis became King of France in the year o
18、f 1515,he brought in artists from many countries.One of the artists was Leonardo Da Vinci from Italy.DaVincis Mona Lisa is the best known painting in the museum today.In 1793,the Louvre became a public museum.It is a place where art treasures have been saved for everyone to enjoy.Every year millions
19、 of people from all over the world come to the Louvre to see the masterpieces.【语篇概述】这是一篇说明文。文章介绍了卢浮宫的相关情况。.Skim the passage and find the main idea quickly.It mainly tells us _.an art museum called the Louvre in Paris,France.1.Most of works of art in the Louvre have been collected probably by _.A.the
20、 French peopleB.Francis C.Leonardo Da VinciD.people of the world【解析】选A。细节理解题。由第一段中的“The works of art have been collected by the people of France over many centuries.”可以看出,卢浮宫的大多数艺术作品是由法国人民收集来的。2.Which of the following is NOT mentioned in the passage?A.Leonardo Da Vinci once stayed in France.B.Mona L
21、isa is kept in the Louvre.C.The Louvre was once a church.D.The Louvre is a place of interest to different people from all over the world.【解析】选C。细节理解题。由第四段的最后两句内容可知A、B两项正确。由最后一段的最后一句可知D项正确。C项未被提及。3.Why is it good for the works of art to be kept in public museums?A.The works of art will not be stolen.
22、B.The works of art will not be damaged.C.Artists can study the works of art.D.Everyone has a chance to enjoy the works of art.【解析】选D。细节理解题。由最后一段中的“It is a place where art treasures have been saved for everyone to enjoy.”可知,每个人都有机会欣赏艺术作品。4.According to the passage,which of the following statements is
23、 TRUE?A.Louvre is always a museum since it was built.B.All the art treasures in the Louvre have been destroyed in the war.C.Louvre was once the kings castle in history.D.There is still a fort near the Louvre now.【解析】选C。细节理解题。由第二段中的“In 1190,it was the kings castle with high walls and a round tower.”可知,卢浮宫在历史上曾是国王的城堡。本课结束