收藏 分享(赏)

2020-2021学年北师大版高中英语选修7课时作业 :UNIT 21 HUMAN BIOLOGY LESSON3 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:402221 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:60KB
下载 相关 举报
2020-2021学年北师大版高中英语选修7课时作业 :UNIT 21 HUMAN BIOLOGY LESSON3 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年北师大版高中英语选修7课时作业 :UNIT 21 HUMAN BIOLOGY LESSON3 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年北师大版高中英语选修7课时作业 :UNIT 21 HUMAN BIOLOGY LESSON3 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年北师大版高中英语选修7课时作业 :UNIT 21 HUMAN BIOLOGY LESSON3 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年北师大版高中英语选修7课时作业 :UNIT 21 HUMAN BIOLOGY LESSON3 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年北师大版高中英语选修7课时作业 :UNIT 21 HUMAN BIOLOGY LESSON3 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年北师大版高中英语选修7课时作业 :UNIT 21 HUMAN BIOLOGY LESSON3 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时素养评价 十Unit 21Lesson 2 & Lesson 3. 用所给词的适当形式填空1. In those days, only a privileged (privilege) few had the vote. 2. The best treatment(treat) for a cold is to rest and drink a lot. 3. Some of the space will at first be used for storage(store). 4. We must better understand the adaptation(adapt)of pla

2、nts to their environment. 5. The letter was delivered by a carrier (carry). 6. You should pay attention to the words and phrases underlined (underline). 7. They went about their business in a systematic(system) way. 8. Your boss must be pleased to have a loyal and faithful(faith) employee like you.

3、9. The room should be cleaned thoroughly (thorough). 10. The children were surprised by the sudden entry (enter) of their teacher. . 用适当的介、副词填空1. How can your company know the new product will cater to the customers?2. I should go and see a doctor straight away. 3. We must make every effort to wipe

4、out injustice in the system. 4. What I saw as I opened the box made me stop dead in my tracks. 5. A computer consists of thousands of components. 6. Promote physical culture and build up the peoples health. 7. The new students are very slow to adapt to the rules. 8. I decide to treat myself to a rel

5、axing vacation. 9. The public never had faith in his ability to handle the job. 10. The traffic police prohibit cyclists from riding on the sidewalk. . 完成句子1. Having driven all day, we were very tired. 开了一天的车,我们非常疲惫。2. Vitamin C is believed to help fight sore throats and colds. 一般认为维生素C对嗓子痛和感冒有疗效。3.

6、 She fell asleep with the fire burning. 火着着她就睡着了。4. With so much homework to do, I have no time to play games. 有这么多作业要做,我没时间玩游戏。5. They are not worried about what you said. 他们不担心你说了什么。. 完形填空I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a freight(货物)yard in Atlantic City and l

7、anding on my head. Now I am thirty-two. I can still 1 the brightness of sunshine. It would be 2 to see again, but a 3 can do strange things to people. I dont mean that I would prefer to go without my eyes. I simply mean that the 4 of them made me 5 more what I had. Life, I believe, asks a continuous

8、 series of adjustments to reality. The more quickly a person is able to make these adjustments, the more 6 his own private world becomes. The adjustment is never 7. I was totally confused and afraid. But I was lucky. My parents and my teachers saw something in methe 8 to livewhich I didnt see, and t

9、hey made me want to 9 against blindness. The hardest 10 I had to learn was to believe in myself. I am not talking about simply the kind of 11 that helps me down an unfamiliar staircase alone. That is part of it. But I mean something bigger than that: the confidence that I am, despite being imperfect

10、, a real, 12 person; that there is a special place where I can make myself fit. It took me years to discover and 13 this confidence. It had to start with the simplest things. Once a man gave me an indoor baseball. I thought he was making fun of me and I was hurt. “I cant use this. ” I said. “Take it

11、 with you,” he 14 me, “and roll it around. ” The words 15 in my head. “Roll it around!” By rolling the ball I could hear where it went. This gave me an idea how to achieve a goal I had thought 16 : playing baseball. At Philadelphias Overbrook School for the Blind I 17 a successful variation of baseb

12、all and I called it ground ball. All my life I have set ahead of me a series of goals and then tried to reach them, one at a time. I had to be clear about my 18. It was no good trying for something that I knew at the start was wildly out of reach 19 that only invited the bitterness of failure. I wou

13、ld 20 sometimes anyway but on the average I made progress. 【文章大意】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了灾难挫折是如何成就一个人的。作者在年幼时失明,在经历了多年的彷徨无助之后,终于在亲人朋友的帮助下,找回了自信,学会了如何面对困难,并且在纷杂的社会中找到了自己的一席之地,实现了自己一个又一个的梦想。1. A. rememberB. affectC. measureD. bring【解析】选A。由上文的“Now I am thirty-two”可知,作者4岁失明,现在32岁了,但还能记得阳光是多么灿烂。故选A。2. A. possible

14、B. wonderfulC. hopefulD. reasonable【解析】选B。由下文的“see again ”可知,能恢复视觉固然好。故选B。3. A. questionB. mistakeC. disasterD. situation【解析】选C。作者失明了,这对作者来说是一场灾难,但灾难也能对人产生奇妙的作用。故选C。4. A. importanceB. valueC. lossD. attention【解析】选C由上文的“I lost my sight when I was four years old”可知,作者失明了。故选C。5. A. recordB. expectC. of

15、ferD. appreciate【解析】选D。作者失明了,但更加珍惜自己所拥有的,这有助于作者完成自己的梦想。 故选D。6. A. naturalB. modernC. meaningfulD. challenging【解析】选C。由上文的“The more quickly a person is able to make these adjustments”可知,人愈能及时地进行调整,他的个人世界便愈有意义。故选C。7. A. necessaryB. easyC. difficultD. practical【解析】选B。由下文的“I was totally confused and afra

16、id ”可知,作者很困惑,很害怕。所以对作者来说调整绝非易事。故选B。8. A. rightB. planC. placeD. potential【解析】选D。由下文的“which I didnt see”可知,作者自己没有发现的就是自己的活下去的潜力。故选D。9. A. guardB. hitC. argueD. fight【解析】选D。父母和老师在作者身上发现了某种东西可以称之为活下去的潜力,所以他们激励作者誓与失明拼搏到底。此处fight against意为“为反对而战”,故选D。10. A. gameB. skillC. lessonD. knowledge【解析】选C。相信自己是一个

17、过程,也是作者必须学会的艰难的一课。故选C。11. A. self-controlB. self-confidenceC. self-defenseD. self-improvement【解析】选B。由下文的“I mean something bigger than that: the confidence that I am”可知,相信自己并不仅仅指支持作者独自走下陌生的楼梯的那种自信。故选B。12. A. modestB. energeticC. generousD. positive【解析】选D。由上文的“despite being imperfect ”可知,虽然作者有缺陷,但却是一个

18、真正的有进取心的人。故选D。13. A. strengthenB. expressC. shareD. destroy【解析】选A。由上文的“It took me years to discover ”可知,作者花了很长时间才树立并不断加强这一信念。故选A。14. A. urgedB. blamedC. respectedD. admired【解析】选A。别人扔给作者一个棒球,作者说不会玩,然后对方劝作者“把球四处滚动”。故选A。15. A. heldB. stuckC. botheredD. knocked【解析】选B。由下文的“This gave me an idea how to ach

19、ieve a goal”可知,他的话在作者脑子里生了根,所以决定去实现曾认为不可能达到的目标。故选B。16. A. importantB. specificC. commonD. impossible【解析】选D。作者是个盲人,且要打棒球。这在作者心里是不可能完成的。故选D。17. A. inventedB. confirmedC. checkedD. noticed【解析】选A。由下文的“ I called it ground ball”可知,作者成功发明了一种变化式棒球。故选A。18. A. interestB. limitationC. experienceD. responsibili

20、ty【解析】选B。作者是个盲人,虽然不断给自己提出目标并努力去实现,但也要清楚失明带给自己的局限。故选B。19. A. onceB. unlessC. becauseD. though【解析】选C。句意: 若开始就知道某个目标根本达不到却硬要去实现,那不会有任何好处,因为那只会带来失败的苦果。分析句意可知,前后表示因果关系。故选C。20. A. failB. tryC. actD. continue【解析】选A。由下文的“but on the average I made progress”可知,make progress与fail相对应。故选A。. 阅读填句根据短文内容,从短文后的选项中选出

21、能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Its not unusual for teens to avoid answering questions in front of others because theyre too shy or too afraid of being wrong. Sometimes a lack of self-confidence stems from a lack of experience. These tips will help you. 1 If you have a fear that people will see your shortco

22、ming, you will find it difficult to express yourself. Your shortcoming may have to do with your looks, your size, your intelligence, or your family experience. 2 Face Your Fear To get started on your self-exploration, go to a quiet and comfortable place and think about the things that make you feel

23、bad about yourself. It can be painful to think about the root of your bad feelings. 3 When the fear goes away, the hesitation goes away and you can and will start asserting yourself more. Celebrate Your Strengths 4 You can start doing this by making a big list of things you have accomplished and the

24、 things you do well in. Once you know your greatness, you will start feeling an increase in your confidence. You decrease your anxiety by facing your fears, and you start liking yourself better by celebrating your natural strengths. Change Your BehaviorYou can speed up your path to increased self-co

25、nfidence by changing your behavior. Try smiling more. This will help you fight off feelings of fear. Compliment others on their strengths. Youll find that other people will return the favor back. Exercise and get enough sleep. 5 Youll feel better inside and outside and look better too!A. All of thes

26、e can improve our moods. B. Find the Cause for Lack of Self-Confidence. C. Sometimes you cant find the cause of the fear. D. Your strengths can completely get rid of all the fear. E. Youll have to discover where and why you have a fear. F. You have great aspects about yourself that you need to explo

27、re. G. Once you have a full understanding of your problem, your fear decreases. 【文章大意】本文是一篇说明文。在青少年中普遍存在着缺少自信这种现象,本文主要介绍了如何建立自信的几种技巧。1. 【解析】选B。本段缺少小标题,本段主要介绍了如何确定缺乏自信的原因。和你的形象、你的身高、你的智商、或者你的家庭经历有关(. . . do with your looks, your size, your intelligence, or your family experience),故选B。2. 【解析】选E。本段主要介绍

28、了确定缺乏自信的原因。上文介绍了缺乏自信和你的形象、你的身高、你的智商或者你的家庭经历有关(. . . do with your looks, your size, your intelligence, or your family experience),所以你会发现在什么场合和为什么感到恐惧(Youll have to discover where and why you have a fear)。3. 【解析】选G。本段主要介绍了如何面对恐惧。上文介绍了面对恐惧的方法,思考不良感受的根源可能是痛苦的(be painful to think about the root of your b

29、ad feelings),G项承接上下文: 一旦你充分了解你的问题,你的恐惧会减少(. . . have a full understanding of your problem, your fear decreases)。4. 【解析】选F。本段主要介绍了肯定你的长处。小标题已经说明本段大意,下文认识到自己的优点,你会感觉到你的自信有所增加(Once you know your greatness, you will start feeling an increase in your confidence. ),段首只有F项符合下文语境。5. 【解析】选A。本段主要介绍了改变你的行为。上文介绍了几种可以改变的行为: 更多的微笑、肯定别人的优点、锻炼和充足的睡眠,故选A项: All of these can improve our moods(以上这些都能提高我们的心情)承接上文。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1