收藏 分享(赏)

2019高考英语一轮基础自练题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc

上传人:a**** 文档编号:401734 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:8 大小:58KB
下载 相关 举报
2019高考英语一轮基础自练题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019高考英语一轮基础自练题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019高考英语一轮基础自练题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019高考英语一轮基础自练题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019高考英语一轮基础自练题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019高考英语一轮基础自练题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019高考英语一轮基础自练题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019高考英语一轮基础自练题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 The Million Pound Bank Note李仕才*阅读理解。Unless action is taken immediately,there is a good chance that all the oceans of the world will be dead by the year 2020.How can this possibly happen? We have already seen that people allow all sorts of waste products to flow into the sea.It is almost impos

2、sible to measure how much waste water and industrial waste end up in our oceans,but we can find out how much oil is poured into them legally and illegally.It is illegal to pour oil into the sea close to the shore,but when a ship is many miles out to sea there are no such rules.Scientists have differ

3、ent ideas as to the amount of oil put into the sea,but the lowest figure for oil poured in European waters alone is nearly 200,000 tons every year.Some people say the figure could be ten times as high. It is not only our coasts that suffer from oil pollution.Among other things,many shell fish (creat

4、ures which live in water,and have a hard shell)oysters and mussels,for examplenow have high amounts of poisonous substances.Next time you have shell fish to eat,how can you be sure that they are free from oil pollution?You cannot see the effects and you cannot taste them,either.It is really quite a

5、problem.1.This passage is mainly about_.A.pollution in the oceansB.the amounts of oil in the seaC.the amounts of poison in shell fishD.oil pollution in the waters2.According to the passage,what is the main cause of oil pollution?A.Oil ships which meet and strike each other.B.Oil poured at sea when t

6、he oil tanks are cleaned out.C.Oil coming out of the bottom of the sea.D.Oil from waste water and industrial waste.3.Which of the following is illegal?A.Pouring oil into the sea from land,especially when there is no other choice.B.Allowing waste materials to flow into the waters.C.Pouring oil at sea

7、side.D.Going fishing when the water is polluted by oil.参考答案: 1.D; 2.D; 3.C解析: 本文说明的是海水的污染问题之一:向海中倾倒油所导致的污染。如果不立刻采取措施的话,在2020年之前所有的海洋就极有可能都变成死水一潭。1.D 主旨大意题。本文说明的是向海中倾倒油所导致的污染。2.D 细节理解题。根据第二段“It is almost impossible to measure how much waste water and industrial waste end up in our oceans.”可知,这些油来自污水和

8、工业废物。3.C 细节理解题。根据第二段“It is illegal to pour oil into the sea close to the shore”可知选C项。*语法填空。Being raised in a family of teachers, I _1_(get) plenty of chances to connect myself with literature since a young age. So I have many stories about me and reading. It was my father who took me on the road to

9、reading and made me appreciate _2_(it) beauty. When I was a little girl, he bought me a book _3_(name) Romance of the Three Kingdoms. I was too young to read this difficult work, so my father explained it to me _4_(patient). From then on, I started to enjoy reading books.When I became a middle schoo

10、l student, I began to read some simplified English classics on my own. Sometimes, I would write down my thoughts and _5_ (feel)and share them with my father. Among all the books that I read during my middle school years, Jane Eyre left the _6_(deep)impression on me. I was having some difficulties wi

11、th my studies at that time, _7_Jane Eyres persistence (坚持) and courage inspired me a lot. Thankstomyreadinghabit, Imanaged _8_(overcome) the difficulties of my studies. Now, Im a senior high school student and very busy with my studies. But I still keep on reading in my spare time. My mother told me

12、 that I should be absorbed _9_my studies, but in my point of view, I regard reading as an oasis (绿洲)that can make me relax. Recently, I thought about the benefits _10_reading could bring us. Reading can clear our minds and motivate us. In addition, we may broaden our horizons and gain more knowledge

13、 through reading. I hope that my story can inspire you to start your own reading adventure.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述了作者和阅读之间的故事,鼓励大家多读书。1have got/gotten考查动词的时态。由句中的时间状语“since a young age(自从小时候以来)”可知,句子一般用现在完成时。2its考查代词。修饰名词一般用形容词,本句中表示“阅读的美”故用形容词性物主代词its修饰名词beauty,

14、作定语。3named考查非谓语动词。name和句子谓语bought之间没有连词,故用非谓语动词,且name和其逻辑主语a book构成动宾关系,故用过去分词作后置定语。4patiently考查词性转换。本句中应用副词patiently修饰动词explained。5feelings考查词性转换。根据and可知,此处与thoughts并列,故用名词形式,feeling在本句中意为“看法,意见”为可数名词,故填feelings。6deepest考查形容词的最高级。与“Among all the books”和定冠词the呼应,此处用形容词的最高级形式,修饰名词impression。7but考查连词。

15、根据语境可知,上下文表示逻辑上的转折关系,故用连词but。8to overcome考查非谓语动词。固定搭配manage to do sth.意为“设法完成某事”,故填不定式。9in考查介词。固定搭配be absorbed in sth.意为“专注于某事”,故用介词in。10that/which考查定语从句的引导词。所填词引导定语从句,从句修饰先行词the benefits,关系词在从句中作宾语,故应填that/which。*完形填空。Honesty is always the best policy,especially when it comes to mental health probl

16、ems. In a TV 1 ,one girl gets very real about dealing with anxiety and panic.“I was the best student in my high school. I put so much 2 on myself,” she said. “I never 3 a class. But I got sick during 10th grade and I started to 4 . That was when the panic attacks began.” She goes on to describe what

17、 a panic attack 5 like,“One day the teacher handed me my grade 6 ,and I couldnt breathe. My heart was beating very 7 . I felt disconnected. I saw people trying to talk to me but I couldnt hear them. Afterwards,I was sent to 8 ,” she shared.It was then 9 the attacks started happening 10 daily,and the

18、y havent stopped. “Last year I started college. And I cant be the best student here no matter how hard I try,” she said. “Everyone is so 11 . My panic attacks got so bad that I had to 12 my first semester.”However,now she is facing her anxiety,and things are getting better. “I used to try to hide 13

19、 . I thought that 14 nobody knew,it would not exist,” she said. “But the more I talk about my 15 ,the more I realize that other people experience 16 things. So Im trying to express it more. I had a great teacher 17 told me,Instead of letting anxiety keep you from doing your art,let it be the thing t

20、hat 18 your art.”Recently,women all over the world took to Twitter to 19 what anxiety is like. We are 20 alone.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。一个女孩分享了她曾经的焦虑经历,后来,她勇敢面对焦虑,情况得以好转。作者借这个事例说明直面困难、坦陈问题往往是解决心理健康问题的良策。1A.projectBprogramCplatformDstationB解析:根据“In a TV ,one girl gets very real about dealing with anxiety and

21、 panic.”可知,在一个电视节目(program)中,一个女孩坦诚地分享了她克服焦虑和惊恐的经历,故B项正确。A项意为“项目”,C项意为“平台”,D项意为“站”,都与语境不符。2A.weightBheightCpressureDmeasureC解析:根据前一句“I was the best student in my high school.”再结合该句“ I put so much on myself”可知,该句是说,在学校里这个女孩是一位优等生,她自己给自己施加了很多压力。C项意为“压力”,符合语境,故C项正确。A项意为“体重”,B项意为“身高”,D项意为“度量单位”,都与语境不符。3

22、A.joinedBsucceededCfailedDattendedC解析:根据上文,再结合该句“I never a class.”可知,这个女孩从没有考试不及格过;C项意为“不及格”,符合语境,故C项正确。A项意为“加入”;B项意为“成功”;D项意为“参加”。4A.fall behindBfall downCleave behindDleave aloneA解析:根据上下文可知,在十年级时这个女孩生病了,成绩开始落后;A项意为“落后”,符合语境,故A项正确。B项意为“跌倒;失败”;C项意为“留下,遗留”;D项意为“不打扰”。5A.looksBsoundsCtastesDfeelsD解析:根据

23、空处前后句可知,这个女孩是在描述焦虑症发作时的感觉。feel like为固定搭配,意为“感觉像是”,符合语境,故D项正确。6A.reportBsurveyCresearchDnoticeA解析:根据该句中“One day the teacher handed me my grade ,and I couldnt breathe.”可知,老师将成绩单交给了这个女孩;表示“成绩单”用“grade report”,故A项正确。7A.mildlyBwildlyCslowlyDseverelyB解析:根据后一句“I felt disconnected.”可以判断,这个女孩看到了她的成绩单后感觉无法呼吸,

24、心脏疯狂地(wildly)跳动,故B项正确。A项意为“温和地”;C项意为“缓慢地”;D项意为“严格地”。8A.schoolBworkChospitalDhomeC解析:参见上题解析并结合该句“Afterwards,I was sent to ”可以判断,最后,这个女孩被送往医院。故C项正确。9A.whenBsinceCbeforeDthatD解析:根据该句“It was then the attacks started happening daily,and they havent stopped.”可知,该句使用了强调句型,被强调的部分是then,故用that引导句中的其他部分,故D项正确。

25、10A.stillBalwaysCmerelyDalmostD解析:根据空处所在句可知,从那时起焦虑几乎每天发生,没有停止过。D项意为“几乎”,符合语境,故D项正确。11A.ambitious BanxiousCtalentedDexperiencedC解析:根据空处前一句可知,在大学里,无论这个女孩怎么努力都无法成为最好的学生;结合该句“Everyone is so ”可知,每个人都有天赋;C项意为“有天赋的”,符合语境,故C项正确。12A.arrangeBperformCoperateDcancelD解析:根据该句“My panic attacks got so bad that I ha

26、d to my first semester.”可知,这个女孩的焦虑症变得如此严重,她不得不休学。D项意为“取消”,符合语境,故D项正确。13A.itBthemCmeDusA解析:根据空处前后句可知,空处指代前一句的“anxiety”,后一句中的“it would not exist”也是提示。故此处用it。14A.unlessBifCwhileDasB解析:根据语境可知,空处引导条件状语从句,故此处用if。15A.confidenceBdreamCissueDdesireC解析:根据上下文可知,空处是指这个女孩的焦虑问题。C项意为“问题”,符合语境,故C项正确。A项意为“信心”;B项意为“梦

27、想”;D项意为“渴望”。16A.similarBfamiliarCvariousDseriousA解析:根据上下文可知,此处是指这个女孩对她的问题谈得越多,她就越意识到其他人也经历过相似的事情。文章的最后一段也是提示。故A项正确。17A.whoBwhomCwhoseDwhichA解析:分析该句结构可知,该句为定语从句,先行词为“a great teacher”,在从句中作主语,故用who引导该定语从句。18A.abandonsBquitsCmotivatesDprotestsC解析:根据语境可知,空处应用与“keep you from doing your art”意义相反的一个动词。C项意为

28、“激励”,符合语境,故C项正确。A项意为“放弃”;B项意为“停止”;D项意为“反对”。19A.advertiseBadviseCshareDcompareC解析:根据该句“Recently,women all over the world took to Twitter to what anxiety is like.”可知,最近,世界各地的女性都在推特上分享了焦虑的经历。C项意为“分享”,符合语境,故C项正确。20A.alwaysBsometimesCseldomDneverD解析:参见上题解析,再结合该句“We are alone.”可知,焦虑者不是孤独的,故用否定词never。*短文改错

29、。Tourism is booming in Tibet. More than 6.8 million Chinese and foreign tourists visit the region in the first half of this year. Tourism income during that period rose on to 7 billion yuan. More tourists are expected to traveling around Tibet in the second half of this year. The region is hosting t

30、he China Tibet Tourism or Culture Expo, featuring series of festivals. Currently, foreigners need a special travel permission to tour the region in addition for a Chinese visa. They have to wait for the permit patient. It is cheerful what the local authorities have promised us to shorten the time of

31、 obtaining it.答案:Tourism is booming in Tibet. More than 6.8 million Chinese and foreign tourists the region in the first half of this year. Tourism income during that period rose to 7 billion yuan. More tourists are expected to around Tibet in the second half of this year. The region is hosting the

32、China Tibet Tourism Culture Expo, featuring series of festivals. Currently, foreigners need a special travel to tour the region in addition a Chinese visa. They have to wait for the permit . It is cheerful the local authorities have promised to shorten the time of obtaining it.难项分析:第一处:visitvisited考查动词的时态。根据本句中的时间状语“in the first half of this year”及下一句可知,此处叙述的是过去的事情,因此应用一般过去时。故将visit改为visited。第五处:series前加a考查冠词。a series of 为固定短语,意为“一系列”。故在series前加a。第九处:whatthat考查主语从句的连接词。本句中,It作形式主语,其后的从句为真正的主语;主语从句结构完整,不缺成分,应用that引导。故将what改为that。*

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1