收藏 分享(赏)

2020年高中英语Module2TrafficJamSectionⅢIntegratingSkills.doc

上传人:a**** 文档编号:400102 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:2.30MB
下载 相关 举报
2020年高中英语Module2TrafficJamSectionⅢIntegratingSkills.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020年高中英语Module2TrafficJamSectionⅢIntegratingSkills.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020年高中英语Module2TrafficJamSectionⅢIntegratingSkills.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020年高中英语Module2TrafficJamSectionⅢIntegratingSkills.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020年高中英语Module2TrafficJamSectionⅢIntegratingSkills.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020年高中英语Module2TrafficJamSectionⅢIntegratingSkills.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 Section Integrating Skills & Cultural Corner课时作业.单句语法填空1If there are some urgent situations, press this red button to switch off the electricity.2The soldiers courage was partly because of his ability to keep cool(coolly) in the face of danger.3He is lazy and doesnt work hard, so there is no way th

2、at he can pass the exam.4She needed a clear head to carry out her instructions.5(2019黑龙江双鸭山一中期末)Marys pale face suggested that she was(be) ill.And her mother suggested that she (should)have (have) a medical examination.6There is no easy solution(solve) to the problem, so youd better consider it care

3、fully.7Please have your names written(write) on this piece of paper.8How did he react to the way to settle the traffic jams?9With two exams to worry about, Im not in the mood to go(go) to the cinema tonight.10Mary had to go to a meeting, so she left her children playing(play) at home.单句改错1The boss i

4、s not on a good mood now; youd better not ask for trouble.onin2Successful leaders always react quickly for political events.forto3It is very important to keep calmly in an emergency.calmlycalm4He had the boy stand in the classroom the whole morning.standstanding5I suggest we went out to have lunch a

5、t a new restaurant.wentgo.阅读理解AIt is quite reasonable to blame traffic jams, the cost of gas and the great speed of modern life, but manners on the road are becoming horrible.Everybody knows that the nicest men would become fierce tigers behind the wheel.It is all right to have a tiger in a cage, bu

6、t to have one in the drivers seat is another matter altogether.Road politeness is not only good manners, but good sense too.It takes the most coolheaded drivers great patience to give up the desire to beat back when forced to face rude driving.On the other hand, a little politeness goes a long way t

7、owards reducing the possibility of quarrelling and fighting.A friendly nod or a wave of thanks in answer to an act of politeness helps to create an atmosphere of good will and calm so necessary in modern traffic conditions.But such behaviours of politeness are by no means enough.Many drivers nowaday

8、s dont even seem able to recognize politeness when they see it.However, misplaced politeness can also be dangerous.Typical example is the driver who waves a child crossing the street at a wrong place into the path of oncoming cars that may be not able to stop in time.The same goes for encouraging ol

9、d ladies to cross the road wherever and whenever they want to.An experienced driver, whose manners are faultless, told me it would help if drivers learnt to correctly join in traffic stream without causing total blockages that give rise to unpleasant feelings.Unfortunately, modern drivers cant even

10、learn to drive, let alone master the roadmanship.Years ago, experts warned us that the fast increase of the car ownership would demand more giveandtake from all road users.It is high time for all of us to take this message to heart.【解题导语】本文主要讲述的是道路使用者应注意道路交通礼貌问题。1According to the passage, troubles o

11、n the road are often caused by _.Aroad conditionsBthe speed of modern lifeCthe behaviour of the driversDthe large number of cars解析:选C细节理解题。从第一段第一句可知,公路上的麻烦事经常是由道路交通礼貌引起的。2In the writers opinion, _.Adrivers should avoid traffic jamsBstrict traffic rules are badly neededCunskillful drivers should be p

12、unishedDdrivers should show road politeness properly解析:选D推理判断题。从第二段和第三段可知,司机要有正确的道路交通礼貌。3The underlined word “giveandtake” in the 4th paragraph probably means _.Apoliteness and impolitenessBgood manners and bad mannersCoffering help to others as much as possibleDwillingness of each person to give in

13、 to each others wishes解析:选D词义猜测题。第二、三段讲述了道路礼貌问题,第四段又谈到了汽车在增加。要想避免交通问题的发生,道路使用者需要具有“互让”的品质。4What is the best title of the passage?ARoad PolitenessBTraffic ProblemsCBad Manners on the RoadDGood Drivers and Bad Drivers解析:选A标题归纳题。纵览全文,作者讲述的是道路使用者应注意道路交通礼貌问题。BSome people are lucky enough to be born with

14、a good sense of direction and even if they have just visited a place once, they will be able to find it again years later.I am one of those unfortunate people who have a very poor sense of direction and I may have visited a place time after time but I still manage to get lost on my way there.When I

15、was young I was so shy that I never dared to ask complete strangers the way and so I used to wander round in circles and hoped that by some chance I would get to the spot I was heading for.I am no longer too shy to ask people for directions, but I often receive replies that puzzle me.Often people do

16、 not like to admit that they do not know their hometown and will insist on telling you the way even if they do not know it; others, who are anxious to prove that they know their hometown very well, will give you a long list of directions which you cannot possibly hope to remember; and still others d

17、o not seem to be able to tell between their left and their right and you find in the end that you are going in the opposite direction to that in which you should be going.If anyone ever asks me the way somewhere, I always tell him/her that I am a stranger to the town in order to avoid giving him/her

18、 wrong directions, but even this can have embarrassing results.Once I was on my way to work when I was stopped by a man who asked me if I would direct him to the Sunlight Building.I gave my usual reply, but I had not walked on a few steps when I realized that he had asked for directions to my office

19、 building.However, at this point, I decided it was too late to turn back and search him out of the crowd behind me, as I was going to meet with someone at the office and I did not want to keep him waiting.Imagine my embarrassment when my secretary showed in the very man who had asked for directions

20、to my office and his astonishment when he recognized me as the person he had asked.【解题导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了方向感很差的作者在问路和被问路时遇到的事情。5The author seems to be very frustrated(沮丧的)by the fact that _.Ahe is poor at giving directionsBhe is too shy to ask for directions to improve his sense of directionChe is jea

21、lous of those who have excellent sense of directionDhe is not born with an adequate sense of direction解析:选D细节理解题。根据文章第二段中的“I am one of those unfortunate people who have a very poor sense of direction”可知,作者方向感很差。“unfortunate”一词体现了作者的感情色彩。故选D。6Poor in recognizing the way, the author managed to _.Ago w

22、ithout asking anyone the way in the streetBlose himself even visiting a place repeatedlyCshow others the way when necessaryDgo to his office all by himself解析:选B细节理解题。根据文章第二段“I am one of those.and I may have visited a place time after time but I still manage to get lost on my way there.”可知,作者由于方向感很差,

23、 当再次去同一个地方时仍会迷路。故选B。7The author prefers not to ask the way now because _.Ahe knows many people are just like himBhe has been used to getting lostChe finds it hard to trust strangersDfew people can give effective instructions解析:选D推理判断题。根据第四段整体大意可知,问路时, 知道的人会给出很长的路线, 不知道的人也会给出不同的路线, 这样就会使作者非常迷惑, 所以现在作

24、者宁愿不问路。故选D。8An example is given to show the authors _.Aembarrassing encounterBsuccessful escapeCpoor sense of directionDstupid response解析:选A细节理解题。由文章最后一段可知,作者遇到一件令人尴尬的事情。故选A。.七选五Amazing MachinesIs every machine on the cutting edge? When an invention changes the way people live or complete a task, it

25、 is an important development. But many amazing machines of the past did not stay on the cutting edge._1_The abacus was an important math invention. It is a wooden frame(框架) on which small balls can be moved along rods(杆). The user moves the balls to represent different numbers._2_ People used the ab

26、acus instead of counting on their fingers to make everyday counting easier.Another great invention was the printing press. Before 1450, books were uncommon. All books were written by hand. _3_ Then, a man named Johannes Gutenberg discovered how to make type, or blocks with letters carved(雕刻) on them

27、. He fitted the carved letters into a frame and applied ink to them. The machine pressed the inked type against paper. In 1452, Gutenberg printed 200 books. _4_ Because of the printing press, many more people could have books and learn to read.Computers are amazing machines. Many people can remember

28、 a time before computers existed._5_ They help run cars and fly planes. They help keep records. Someday, people will look back and think that todays computers seem oldfashioned. Like the abacus and the printing press, one day computers will no longer seem amazing.APeople enjoy these new technologies

29、.BNew technologies made them outofdate.CIt usually took years to make just one book.DNow, computers are part of our everyday lives.EIt is difficult for people to invent new machines.FBefore it was invented, people counted on their fingers.GPeople were amazed at how quickly his invention could make b

30、ooks.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了三项重要的科技发明算盘、印刷机和电脑。1解析:选B根据空处上一句“But many amazing machines of the past did not stay on the cutting edge.”可知,由于科技的不断创新,许多发明变得过时。2解析:选F根据空处下一句“People used the abacus instead of counting on their fingers to make everyday counting easier.”可知,在发明算盘以前,人们用指头算数。3解析:选C根据空处上一句“All books were written by hand.”可知,由于书都是手写的,所以制作一本书需要很长时间。4解析:选G根据空处上一句“In 1452,Gutenberg printed 200 books.”可知,谷登堡一年印刷了200本书,这让人们对他的发明惊讶不已。5解析:选D根据空处下文中的“They help run cars and fly planes.They help keep records.”可知,计算机成为了人们生活的一部分。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1