1、单元检测(十一) Newspapers and Magazines.阅读理解AWalk into a newsroom of journalists and you will smell coffee brewing and see people rushing for their 14th bathroom break of the day. You will see a business “about people and why they do what they do, and what it all means”Thats how Jack Smith, 72yearold form
2、er newspaper reporter and editor, described it to 30 visiting students from Auburn and Opelika high schools on the Auburn University campus.While growing up, Smith waited every day for the mail carrier to pull up in his 1939 Ford and drop the newspaper off. “Id read and study every issue, sometimes
3、for hours on end,” he said. The stories and design of the paper began his love for journalism.His first route when he went to college wasnt journalism though. He first wanted to become a civil engineer until someone told him the amount of math and physics involved. He then changed to the business sc
4、hool, eventually making the move to journalism. Paul Burnett, standing on the same place as Smith did during his speech, inspired him while he was in college.Smith walked up the steps to his first job at the Montgomery Advertiser earning 50 a week. His first task was to rewrite an article on Martin
5、Luther King Jr.“Those seemingly meaningless stories could be just as important as a story on the front page.” He told the students that it is a job that needs hard work and they have to be eager to go and do all again the next day.“Im glad I didnt decide to build the Golden Gate Bridge or take Wall
6、Street by storm,” Smith said. That wouldnt have landed him a job that is so near his heart. For him, the sweat and pain in the life of a journalist was worth every moment.语篇解读:一位退休的老新闻记者向一群学生讲述了作为记者的工作性质以及其中的甘苦。1When did Jack Smith first become interested in journalism?AWhen he was in college.BWhen
7、he worked as a mail carrier.CWhen he was at the Montgomery Advertiser.DWhen he read newspapers while growing up.解析:选D细节理解题。根据第三段中的“The stories and design of the paper began his love for journalism.”可知,杰克史密斯打小就期待着送报纸的来,读了报纸以后被报纸的设计及内容深深吸引,因此对新闻行业产生了兴趣。2Why did Jack Smith give up being a civil enginee
8、r?AHe wasnt interested in it.BHe wanted to learn business.CPaul Burnett inspired him to be a reporter.DHis math and physics werent good enough.解析:选D推理判断题。根据第四段中的“. until someone told him the amount of math and physics involved”可知,杰克史密斯因为数学和物理不够好,因此放弃了当工程师的想法。3What did the students probably learn abo
9、ut journalism?AIt is hard and boring.BIt requires many talents.CIt should focus on important events.DIt deserves peoples love and hard work.解析:选D细节理解题。根据倒数第二段可知,杰克史密斯向学生介绍说看起来没意思的故事可能跟头版的文章一样重要。而新闻这个行业需要努力工作,需要人们热爱它。4The last paragraph suggests that _.ASmith tried many different jobsBjournalism most
10、ly gave Smith pleasureCSmith loves being a journalist from his heartDSmith would have chosen a more worthy job解析:选C推理判断题。根据最后一段可知,杰克史密斯对新闻行业由衷热爱,从未后悔过没有选择其他职业。BDoes your local high school have a student newspaper?Only 1 in 8 of New Yorks public high schools has student newspapers and many of those a
11、re published just a few times a year. A few more are online, which can leave out poorer schools.Rebecca Dwarka, an 18yearold senior who works for her student paper, said, “Facebook is a new way of finding out what happened. Nobody wants to actually sit down and read a whole article about it, which m
12、akes a whole article sound a little like a long sentence in lonely places.”I am not nostalgic (怀旧的) about high school student newspapers and never worked for mine. I put out what was then called a personal magazine with a group of friends because we wanted to write about peace, war, rock n roll with
13、out school officials warning us not to make jokes about the local officials.School newspapers are in decline because students now find out what happened on social networking websites is a little discouraging because it proves that to millions of Americans, journalism is becoming a doityourself thing
14、. Every citizen can be a reporter.When something happens, we look for social media messages as soon as they flash, too. Facebook posts and Tweets have become the means by which citizens and reporters can prove, deny, pass on stories and express opinions without the presss challenging, researching, o
15、r slowing the message. But truly good journalism is a craft, not just a blog post. It requires not only seeing something carefully, but also reporting it with perspective. It uses an eye for detail to help prove a larger view. And even journalism that conveys an opinion strives (力求) to be fair. If s
16、chool newspapers begin to disappear, I hope there are other ways for students to learn that.语篇解读:在美国,许多学校都有校办报纸,但是网络媒体的发展使校办报纸遇到了困境。5We can infer from what Rebecca said that _.Astudents like reading detailed articlesBschool newspapers are becoming unpopularCFacebook is the quickest way of spreading
17、newsDlong sentences are becoming popular in lonely places解析:选B细节理解题。根据第二段中的“Only 1 in 8 of New Yorks public high schools has student newspapers and many of those are published just a few times a year.”和第三段中丽贝卡说的“Facebook is a new way . read a whole article about it”可知,校报已经变得不受欢迎。6In the authors opin
18、ion, social media messages_.Amake journalism become a craftBarent based on careful researchCreflect the power of small voicesDare usually discouraging for readers解析:选B细节理解题。根据倒数第二段中的“Facebook posts and Tweets have become the means . without the presss challenging, researching, or slowing the message
19、.”可知,社交网站上的信息没有经过仔细的调查。7According to the author, good journalism should _.Afairly convey an opinionBconvey a message quicklyCreport news in detailDact as blog posts in modern times解析:选A推理判断题。根据最后一段中的“It uses an eye for detail to help prove a larger view. And even journalism that conveys an opinion s
20、trives (力求) to be fair.”可知,作者认为新闻业应该公平地传达某种观点。8What might be the most suitable title for the text?ASocial media or newspaper?BEveryone can become a reporter at presentCSocial networking brings about new journalismDHigh school newspapers an endangered species解析:选D标题归纳题。本文介绍了由于网络媒体逐渐成为人们获取新闻的主要来源,造成了校
21、报几乎消失的境况,故选D。.完形填空I have always believed that reading books can broaden the mind, touch the heart, and enrich the soul. It can also cause your imagination to do some _1_ things at times.I can _2_ several years ago reading a book where the hero went through several _3_ and at one point in the midst o
22、f his pain he cried out: “Where is love?” At that moment in my _4_ I leaped into the story, _5_ him by the arm and told him: “Its everywhere! Its everywhere!” _6_ is everywhere. You just have to open your heart to _7_ it.For me it is there every time I _8_ the dawn break upon a new day. It is there
23、every time a(n) _9_ cool breeze blows across my face. It is in the first _10_ flower of Spring. It is in the green grass of Summer. It is in the last _11_ of Fall. It is there every time my daughter _12_ at one of my foolish jokes. It is there every time my handicapped son gives me a hug. It is in t
24、he _13_ eyes of my new young dog. It is in the smile of the clerk behind the counter. It is there when I _14_ a letter from a friend. It is in everything I write and every act of _15_ I do.The Bible tells us that “God is Love.” It _16_ us as well every time we open our hearts and souls to it. Dont s
25、hut out love then. Dont live your life in pain. Open your heart boldly. Share your love _17_. You will find that the more love you _18_, the more love you will have. You will find that the more love you _19_, the more Gods love will _20_ you. You will find that when you live your life in love, you w
26、ill find love everywhere.语篇解读:阅读能够开阔胸襟、打动心灵、丰富灵魂,更重要的是它能够激发一个人的想象力。作者几年前阅读了一本书,书中主人公在经历了一番磨难之后所发出的呐喊,让作者意识到:爱无处不在,只要我们敞开心胸就能够拥抱爱。你给予的爱越多,得到的爱越多。1A.foolishBfunnyCridiculous Dterrible解析:选B根据下文中的“At that moment in my _4_ I leaped into the story, _5_ him by the arm and told him”的描述可知,阅读有时候也会让人做一些有趣的事情。f
27、oolish“愚蠢的”;funny“有趣的”;ridiculous “荒谬的”;terrible“可怕的”。2A.explain BnoticeCremember Dsearch解析:选C此处表示作者仍能记起几年前阅读一本书的事情。explain“解释”;notice“注意到”;remember“记起”;search“寻找”。3A.comedies BadjustmentsCexperiences Dtragedies解析:选D根据下文中的“and at one point in the midst of his pain cried out:Where is love”的语境提示可知,此处表
28、示这位英雄经历了许多不幸。comedy“喜剧”;adjustment“调整,适应”;experience“经历”;tragedy“悲剧,不幸”。4A.imagination BopinionCconsideration Dsoul解析:选A根据上文中的“It can also cause your imagination to do some _1_ things at times.”可知,此处为原词复现,即在那一刻在作者的想象中作者走进了这个故事。imagination“想象”;opinion“观点”;consideration“考虑”;soul“灵魂”。5A.dragged Bpushed
29、Cgrabbed Dhit解析:选C根据上文中的“At that moment in my _4_ I leaped into the story”的描述可知,此处作者抓住他的胳膊告诉他。drag“拖拽”;push“推”;grab“抓住”;hit“打”。6A.Sympathy BLoveCPity DComplaint解析:选B根据上文中的“Where is love”可知,此处表示作者在回应爱无处不在。sympathy“同情”;love“爱”;pity“怜悯”;complaint“抱怨”。7A.embrace BseeCbelieve Dobserve解析:选A此处表示爱无处不在,你只需要敞
30、开心扉拥抱它,故选A。embrace“拥抱”;see“看见”;believe“相信”;observe“观察”。 8.A.feel BhearCsmell Dwatch解析:选D此处表示对于作者来说,爱就在每次作者看见黎明破晓的时刻,故选D。9A.alive BlivelyClive Dliving解析:选B此处表示它出现在每当一阵令人兴奋的凉风吹过作者脸颊的时刻,故选B。alive“活着的”;lively“令人兴奋的,生机勃勃的”;live“实况转播的”;living“活的”。10A.warmhearted BbrightcoloredCthick Dclean解析:选B根据下文中的“It i
31、s in the green grass of Summer”的提示可知,前后形成并列,所以此处应为春天鲜艳的花朵,故选B。warmhearted“热心的”;brightcolored“鲜艳的”;thick“茂密的”;clean“干净的”。 11.A.harvest BbranchCview Dleaf解析:选D根据上文中的“It is in the green grass of Summer”的提示可知,前后形成并列,所以此处应为秋天的树叶,故选D。harvest“收获,产量,结果”;branch“树枝”;view“风景”;leaf“树叶”。12A.stares BlaughsCpoints
32、 Dglances解析:选B此处表示它在每次作者愚蠢的笑话引起女儿大笑的时刻,故选B。stare“盯着看”;laugh“笑”;point“指”;glance“瞥”。13A.panic BshockingCadorable Dterrified解析:选C此处表示它在作者那条新来的小狗讨人喜爱的眼睛中,故选C。panic“恐慌的”;shocking“令人震惊的”;adorable “可爱的,讨人喜爱的”;terrified“感到恐惧的”。14A.read BapplyCanswer Daccept解析:选A此处表示它在作者阅读来自朋友的信的时候,故选A。15A.satisfaction Bimpo
33、litenessCkindness Ddishonesty解析:选C此处表示它在作者写的每一件事以及作者做的每一次善意的举动中,故选C。satisfaction“满意”;impoliteness“不礼貌”;kindness“善意”;dishonesty“不诚实”。16A.laughs BchangesCcomforts Dfills解析:选D根据下文中的“. every time we open our hearts and souls to it. Dont shut out love then”可知,此处表示当我们敞开心胸面对爱,爱也会填满我们的心胸,故选D。17A.selflessly
34、BconsciouslyCabsolutely Dproudly解析:选A此处表示无私地分享你的爱,与上文中的“Open your heart boldly”形成并列,故选A。selflessly“无私地”;consciously“有意识地”;absolutely“绝对地”;proudly “自豪地”。18A.pay for BgiveCobtain Denjoy解析:选B句意:你将发现你给予的爱越多,你将拥有的爱就越多。give“提供”与have“拥有”前后形成对比,故选B。pay for“支付”;give“提供”;obtain“获得”;enjoy“享受”。19A.thank BshareCseize Drequest解析:选B根据上文中的“Share your love _17_”的提示可知,此处为原词复现,即你将发现你分享的爱越多,越多的上帝之爱将围绕在你的身边,故选B。thank“感谢”;share“分享”;seize“抓住”;request“要求”。20A.forget BrememberCpray Dsurround解析:选D参见上题解析。forget“忘记”;remember“记起”;pray“祈祷”;surround“围绕”。