1、Unite 3 Times change!Period 1Starting out&Understandingideas语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义。1d2c3b4f5g6e7a1.legendary2.sympathy3.dusty 4.furniture5.leadership petea.to try to be more successful or better than sb.elseb.full of dust;covered with dustc.a feeling of showing sorry for someoned.mentioned in
2、 stories from ancient timese.not large or special in any wayf.objects put into a house to make it suitable forliving or working ing.the ability to be a leader or the qualities a goodleader should have(二)结合语境,从上面的表格中选择恰当的单词填空。1.He was a _ figure,and his story was known to both the young and the old.2
3、.The _floor suggested that the house had been empty for a long time.3.The poor boy lived in a _house in the countryside.4.His _has been well recognized by the public.5.Showing _for those who are in need is a quality we should have.6.The couple furnished every room of their house with modern _.7.The
4、company has to _with its rivals to gain a bigger market.legendarydustyhumbleleadershipsympathyfurniturecompete.短语熟记选择恰当的短语补全下列语境。1.After the manager retires,his son will _the company.2.Although it was late at night,the coffee shop was still _.3.These useful tips,if _more detailed information,will be
5、 even more helpful to our life.drop in,in business,a bunch of,drop by,wave goodbye to,for good,in good hands,take over,pop up,combine withtake overin businesscombined with4.He boarded the train for Beijing and _his family.5.With the times changing,some old traditional skills have disappeared in our
6、life _.6._kids walk past our office every morning.7.I was surfing the web when an advertisement message _on the screen.8.The bookstore is not my destination.We just _.9.Dont be nervous.You are _.10.Since you are free tonight,why not _and have a chat with us?waved goodbye tofor goodA bunch ofpopped u
7、pdrop byin good handsdrop in.课文浅触阅读A New Chapter,体会实体书店随时代发展的变迁。1.What made it difficult for the old Rainbow Bookstore to stay in business?2.What factor has brought the Rainbow Bookstore back to life?参考答案:1._ 2._With times changing,young people tend to read e-books on tablets whilemore customers are
8、 turning to online chain stores.It was Jennifer Oakleys creative work that has brought the old RainbowBookstore back to life and made the old humble bookstore into the 21st century.Step 1Pre-readingA bookstore used to be a place that many people frequently visited many years ago.However,with the pop
9、ularity of the Internet and smartphones,morepeople are turning to e-books.This is the very reason why it is losing its readers and customers,especially the young people.It is struggling to survive.How to regain new customers has become a great challenge a traditional physical bookstore is facing.How
10、 can it make a change and stay in business?What change does it have to make?探究素养提能Step 2While-reading.Answer the following questions1.How many parts does the passage contain?_ 2.What does the passage mainly talk about?_ The passage contains two parts.The rebirth of the Rainbow Bookstore.Complete the
11、 structure map of the passage A New ChapterThe Struggle and Survival of the Rainbow BookstoreIn the charge of Casey1.The situation:_2.Reasons for it:young people:_competition from _.3.My feelings:_4.Reasons:_between people who love booksa place filled with childhood memoriesUnder Jennifers leadershi
12、p5.My feelings when revisiting it a few months later:_6.How it has survived?_7.What is the new bookstore like?a place for literature-lovers of the community to get together_take placeto be closedreading e-bookschain stores andonline discountssad and regretfula bondsurprised and pleasedWith the joint
13、 effort of Jennifer andthe community.more community events.Choose the best answer1.What was the authors reaction to the news that the Rainbow Bookstore would be closed?A.He felt it was something normal.B.He was sad about the news.C.He took it as something impossible.D.He had no idea what his feeling
14、 was inside.2.Why did Casey decide to close the 50-year-old bookstore?A.He was too old to work on.B.The location would be used for other purpose.C.It had fallen behind the development of times.D.He had started a more profitable business.3.What can we conclude about Jennifer Oakley?A.She is a capable
15、 and creative woman.B.She knows what peoples hobbies are.C.She shows great sympathy for competitors.D.She is always doing her part in her work.4.What has made the old bookstore regain its popularity?A.The past memories in peoples hearts.B.The modern atmosphere and rich events.C.The organic food prov
16、ided by the store.D.The discounts given to the customers.答案:14.BCAB.Sentence explanation1.句意:这家书店是附近的一个_,在这里任何人都可以通过他们对书籍的热爱来拜访和沟通。传奇的固定场所2.句意:他_,告诉我经营一家独立书店变得多么困难。深深地叹了一口气3.句意:嗯,_,企业知识与创造力相结合,把我简陋的书店带入了21世纪!正如你所看到的Step 3Post-reading.Try to retell the story of A New ChapterHearing that the Rainbow B
17、ookstore was closing after 50 years of business,I was 1._.After all,it was a place 2._ anyone could drop in and connect through their love of books.With the times changing,3._ has become difficult for Casey to keep it in business.I realized that the bookstore and all that Old Casey had given to the
18、community could soon disappear 4._ good.heartbrokenwhereitforBut a few months 5._,I found it was there and open for business.Luckily,6._ was in good and creative hands.Led by Jennifer,the community had decided to work together 7._the bookstore.8._ her leadership,the bookstore 9._into a place for lit
19、erature-loving members of the community to get together.There were more community events.Corporate knowledge 10._ with creativity has brought the humble bookstore into the 21st century.lateritto saveUnderwas being turnedcombined.Continuation exerciseUnable to hold back his excitement,_ _ Unable to h
20、old back his excitement,he couldnt wait to tell me how happyhe was to see the rebirth of the old bookstore.“In the past 50 years,the RainbowBookstore has become part of the community.It has been a beautiful memory ofmy life.If it closed down,many book fans as well as the children in thecommunity wou
21、ld lose opportunities to connect with each other.This was whatI have been worried about.But now,with Jennifers creative work,everything has changed so greatly.It is a good thing for the old bookstore to bein good and creative hands.”_I nodded.Thanks to Jennifer Oakley,a 50-year-old bookstore has bee
22、nbrought back to life.Not only can people drop by it as before,they can enjoythe modern atmosphere the bookstore is bringing them.An amazing thing,isntit?【主题情境思考】Suppose you are running a physical shop in a small town.Faced with the competition from the online book dealers,how are you going to keep
23、your shop inbusiness?_ The development of science and technology is changing everything,from theway we read to how we consume.Now that its a new trend.Lets embrace itinstead of resisting it.To improve my business,I will try new business modelsand give the consumers a better shopping experience.阅读理解T
24、he twentieth century saw greater changes than any century before.Changes for the better,changes for the worse,changes that brought a lot of benefits to human beings,changes that put man in danger.Many things caused the changes,but,in my opinion,the most important was the progress in science.课时素养达标 S
25、cientific research in physics and biology has vastly broadened our views.It has given us a deeper knowledge of the structure of matter and of the universe.It has brought us a better understanding of the nature of life and of its continuous development.Technology in the application of science has mad
26、e big advances that have benefited us in nearly every part of life.The continuation of such activities in the twenty-first century will result in even greater advantages to human beings;in pure sciencea wider and deeper knowledge in all fields of learning;in applied science-a more reasonable sharing
27、 of material benefits,and better protection of the environment.Sadly,however,there is another side to the picture.The creativity of science has been employed in doing damage to mankind.The application of science and technology to the development and production of weapons of mass destruction has crea
28、ted a real danger to the continued existence of the human race on this planet.We have seen this happen in the case of nuclear weapons.Although their actual use has so far occurred only in the Second World War,the number of nuclear weapons that were produced and made ready for use was so large that i
29、f the weapons had actually been used,the result could have been the ruin of the human race,as well as of many kinds of animals.William Shakespeare said,“The web of our life is of a mingled yarn,goodand ill together.”The above brief review of the application of only one part of human activities-scien
30、ce-seems to prove what Shakespeare said.But does it have to be so?Must the ill always go together with the good?Are we biologically programmed for war?.Read the passage and sum up the main idea of the passage.It mainly tells us _and how the change has affected us _.At the same time,it tells readers
31、that we human beings should _its good side while _its bad side.the change in science has brought us in the 20th centuryin both good and bad sidestake advantage ofavoiding.Choose the best answer according to the passage.1.Which of the following best shows the structure of the passage?【解析】选B。篇章结构题。从文章
32、首段的最后一句话,通过but找到本段的主题句,说明科技进步给人类带来的变化,第二段、第三段的主题句都出现在段尾,从正面印证科技带来的好处。而第四段首句的Sadly和however,表明文章转入另外一个方面的论证,而且是反面的论证。文章末段用Shakespeare的话再次总结文章主题。由此可知,这篇文章的整体结构是“总-分-总”式,在“分”的部分又分为正、反两方面。2.From the fourth paragraph,we can infer that_.A.a great many nuclear weapons were actually used for warB.a large num
33、ber of nuclear weapons should have been used for war C.the author is doubtful about the ruin of human beings by nuclear warD.the author is anxious about the huge number of nuclear weapons on the earth【解析】选D。推理判断题。在第四段中,作者指出科技进步给人类带来的破坏,大量核武器的生产和准备投入使用将会给人类和地球上很多动物带来灭顶之灾,故作者对此感到担忧。3.The underlined wo
34、rd“mingled”most probably means_.A.simpleB.mixedC.sadD.happy【解析】选B。词义猜测题。由画线词后的good and ill together可知,mingled在本句中意为mixed。4.What do you think the author is most likely to suggest if he continues to write?A.Further application of science to war.B.More reading of William Shakespeare.C.Proper use of science in the new century.D.Effective ways to separate the good from the ill.【解析】选D。推理判断题。在文章第五段,作者表明“科学是一把双刃剑”。而通过But does it have to be so?Must the ill always go together with the good?可知,如果作者下面继续写下去,将探讨如何有效地将科学的利弊区分开来,使之更有益于人类。