1、九 Unit 3Using Language【语用训练】.单词拼写1.Since 1978 our country has been adopting the _(改革)and opening-up 2.policy.2.It was written in 1946,since when the education system has _(经历)great changes.3.It is said that it is going to have light rain firstly,then turning to _(中等的)rain in the daytime but will con
2、tinually rain heavily at night.reformundergonemoderate4.In Africa,the main _(热带的)fruits now are bananas,pineapples and papayas.5._(原子核的)power is the worlds largest source of clean energy.6.The _(丛林)School provides education to more than 200 children aged 5 to 18 years old.7.There is a lot of _(垃圾)on
3、 the surface of the ground.tropicalNuclearJunglegarbage8.Wildlife _(保护)is the means of protecting Earths species from becoming endangered or extinct.9.During his election _(运动)he promised to put the economy back on its feet.10.There were several important items on the _(议程表).conservationcampaignagen
4、da.完成句子1.The police went into the forest _.警察进入森林寻找那个失踪的男孩。2._their hospitality,we wrote a thank-you note.作为对他们热情好客的回应,我们写了一封感谢信。3.We are _ a peaceful school.我们的目的是建立一所和平的学校。4.If possible,Ill attend the meeting _.如果可能的话,我将代表我们学校出席这个会议。in search of the missing boyIn response toaiming to build/aimed a
5、t buildingon behalf of our school5.I cant go to the party this evening _.由于考试,我今晚不能去参加聚会了。6.In China,people are supposed _.在中国,人们应该握手而不是鞠躬。7._in our school _ and a large number of them _ _.我们学校的教师人数是200,其中大部分是女教师。because of the examto shake hands instead of bowing/to shakehands rather than bowThe nu
6、mber of teachersis 200arewomen teachers8.The best way _ is to ignore him.对付无礼的人最好的办法就是不理睬他。9.You need money and time,and _,you need diligence.你需要金钱和时间,此外,你还需要勤奋。10.An unhappy childhood may _ a persons character.不快乐的童年可能对一个人的性格有一些负面影响。to deal with an impolite personin additionhave some negative effec
7、ts on.翻译句子1.我们班有60名学生,其中许多来自农村。(非限制性定语从句)_.2.随着环境污染变得越来越严重,每个人都应该行动起来拯救地球。(with复合结构)_ 3.太阳开始在天上升起来,把山沐浴在金色阳光里。(现在分词作状语)_ There are 60 students in our class,many of whom are from the countrysideWith the environment pollution becoming more and more serious,everyoneshould act to save the earth.The sun
8、began to rise in the sky,bathing the mountain in golden light.4.92%的家长表示,他们担心孩子在网上分享的信息太多。(concern)_ _ 5.据说,下午2点左右的气温是一天中最高的。_ Ninety-two percent of parents said they are concerned that children share toomuch information online.It is said that the temperature is at its highest at around 2:00 pm in o
9、ne day.【主题阅读】.阅读理解A In recent years some extreme weather events have arisen from global warming because of human activities,with studies indicating an increasing threat from extreme weather in the future.Scientists were certain that global warming is being caused mostly by increasing concentrations
10、of greenhouse gases and other human activities.Its effects include warming global temperature,rising sea levels andexpansion of deserts in the subtropics(亚热带).Warming is expected to be greater over land than over the oceans and greatest in the Arctic,with the continuing loss of glaciers,permafrost a
11、nd sea ice.Other likely changes include more frequent extreme weather events including heat waves,droughts,heavy rainfall with floods,heavy snowfall and species extinction due to great change of temperature.Bad effects on humans include the threat to food security from decreasing crop yields and the
12、 loss of populated(有人口居住的)areas because of rising sea levels.Possible responses to global warming are reduction of emissions,adaptation to its effects,building systems resilient to its effects,and possible future climate engineering.Most countries are parties to the United Nations Framework Conventi
13、on on Climate Change UNFCCC),whose objective is to prevent dangerous climate change.It has adopted a range of policies designed to reduce greenhouse gas emissions and to assist in adaptation to global warming.It is agreed that future global warming should be limited to below 2.0 (3.6)relative to the
14、 pre-industrial level.On 12 November 2015,NASA scientists reported that human-made carbon dioxide continues to increase above levels that have not been seen in hundreds of thousands of years:currently,about half of the carbon dioxide releasedfrom the burning of fossil fuels remains in the atmosphere
15、 and is not absorbed by vegetation and the oceans.【文章大意】本文讲述了温室效应带来的影响,我们应该适应,并且要减少温室气体的排放以免它的加剧。1.What does the underlined word“resilient”mean?A.Be easily damaged.B.Be able to recover easily.C.Can be bent easily.D.Be difficult to change.【解析】选B。推理判断题。根据上下文语境可知,这里的系统是为了更容易地应对全球变暖的影响,故选B。2.Which of th
16、e following is NOT mentioned as an effect of global warming?A.Rising sea levels and expansion of deserts.B.More frequent extreme weather events.C.Species extinction.D.Increasing crop yields.【解析】选D。细节理解题。根据文中内容可知,只有D选项增加农作物产量没有涉及,故选D。3.Which of the following can be inferred from the last two paragrap
17、hs?A.It is likely for us to deal with global warming by reducing greenhouse gas emissions,adapting to its effects and climate engineering.B.There is no solution to too much carbon dioxide released into the atmosphere.C.It is common that human-made carbon dioxide keeps on increasing greatly in the pr
18、evious several centuries.D.Future global warming should be limited to below 3.6.【解析】选A。细节理解题。根据文中最后两段内容可知,我们应该减少温室气体排放,适应它带来的气候影响等,故选A。B Despite the long-term warming trend seen around the globe,the oceans have cooled in the last three years,scientists said.It suggests that global warming trends can
19、 sometimes take a break.In the last century,Earths temperature has risen about 1 degree Fahrenheit.Most scientists agree that much of the warming in the past 50 years has been caused by the burning of fossil fuels and other human activities,and most scientists expect the oceans will finally continue
20、 to warm in response to climate change humans have caused.This research suggests that global warming isnt always steady.The oceanstoday are still warmer than they were during the 1980s.Regardless of the cooling trend observed since 2003,average sea level has continued to rise.The rising of sea level
21、 occurs due to the thermal(热的)expansion of the oceans from the heating and run-off from melting ice sheets and glaciers.The recent cooling trend suggests sea level should have actually decreased in the past two years.Despite this,sea level has continued to rise.This may mean that the sea level rise
22、has recently changed from being mostly caused by warming to being controlled by melting.In a study before,researchers reported that in parts of the Antarctic,84 percent of glaciers have drawn back over the past 50 years in response to a warmer climate.But the melting glaciers are not the reason for
23、the cooling.The amount of ice and water from the melting glaciers is very small compared to the overall temperature of the oceans.Researchers have not yet known the cause of ocean cooling in the last three years but hope that further studies will make this unusual thing understood.【文章大意】本文是一篇说明文。短文介
24、绍了尽管全球出现了长期变暖的趋势,但海水温度反而降低。这表明,全球变暖的趋势有时会有所缓解。4.The underlined word“It”in the first paragraph refers to.A.the long-term warming trendB.Earths temperatureC.the cooling of the oceansD.climate change【解析】选C。词义猜测题。由第一段“Despite the long-term.a break.”可知,科学家们说,尽管全球出现了长期变暖的趋势,但在过去三年里,海洋温度已经冷却了。这表明,全球变暖的趋势有时
25、会有所缓解。所以根据上下文的语境,可以判断出这里的It指代的是“the cooling of the oceans”。5.According to the passage,how many causes are there leading to the sea level rise?A.One.B.Two.C.Three.D.Four.【解析】选B。细节理解题。由第四段“The rising of sea level occurs due to.glaciers”可知,海平面上升是由于海洋因热量增加而膨胀,以及冰盖和冰川融化导致的径流而造成的。所以根据文章可知,导致海平面上升的原因有两个。6.
26、Which of the following is TRUE according to the passage?A.Global warming will be worse and worse.B.The cause of ocean cooling isnt clear.C.Sea level has stopped rising for the past two years.D.The rising of sea level will cause many deaths.【解析】选B。细节理解题。由第六段“Researchers have not.in the last three yea
27、rs.”可知,研究人员还不知道过去三年海洋温度下降的原因。所以B选项“海洋温度下降的原因尚不清楚”符合文意。7.What would be the best title for the passage?A.The Rising of Sea LevelB.The Warming EarthC.The Oceans on EarthD.Global Warming Takes a Break【解析】选D。标题归纳题。通读全文尤其是第一段“Despite the long-term warming.a break.”可知,科学家们说,尽管全球出现了长期变暖的趋势,但在过去三年里,海洋温度已经下降。
28、这表明,全球变暖的趋势有时会有所缓解。以及下文解释了其他因素而不是全球变暖造成的地球温度上升和海平面上升,这些都在说明全球变暖的趋势有所缓解。故D选项“全球变暖的趋势有所缓解”为短文最佳标题。.阅读填句根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you work hard to have a positive attitude,you might be surprised by how much better you feel about yourself and life in general.1The less stress you feel,t
29、he better you will feel generally.So if youve been feeling tired,think about the good thing,put on a happy face and you just might feel better soon.But how can you have a positive attitude when life is hard?Its more than just turning lifes lemons into lemonade.2But its worth it.Here are some ways yo
30、u can develop and maintain(保持)a positive attitude even in themidst of lifes troubles.3It just means being an optimist and looking for the good things in life,rather than being a pessimist(悲观者)and focusing on the bad things in life.Sometimes your view can make all the difference in the world.Identify
31、 those areas of your life that might not be going so well.4Focus on one area at a time and think of ways you can find the positive in them.Smile and laugh!Yes,it can be that simple.Learn to love life,no matter whats going on.Smile at others and they will smile back at you.5Sometimes laughter really
32、is the best medicine.Exercise!Get off the couch and get moving.Being active and healthy can give you a completely different attitude to life.A.Have fun and find the humor in life.B.You may find it hard to stay positive in your life.C.Having a positive attitude can take some hard work.D.A positive at
33、titude doesnt mean taking no notice of lifes troubles.E.Having a positive attitude can also reduce your stress level.F.These are the areas likely to make you think negative thoughts.G.Go to bed earlier so you get the sleep you need to feel positive.【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了积极向上的生活态度会给我们带来很多好处,并提出了四个让我们养成
34、积极向上的生活态度的建议。1.【解析】选E。横线前一句告诉我们:如果你态度积极,那么你就会非常自信。后一句涉及压力的话题。本句应该介绍积极向上的态度对压力的影响。E项Having a positive attitude can also reduce your stress level.(拥有积极的态度能够减少你的压力)很好地把上下文串联在一起。2.【解析】选C。横线前一句Its more than just turning lifes lemons into lemonade.告诉我们,积极的态度不只是把柠檬变成柠檬水这么简单。C项Having a positive attitude can
35、 take some hard work.(拥有积极的态度需要付出努力)能够承接上文。3.【解析】选D。横线后句It just means being an optimist and looking for the good things in life.告诉我们积极向上意味着我们要乐观向上并寻找生活中美好的事情。D项A positive attitude doesnt mean taking no notice of lifes troubles.(积极向上不意味着忽视生活中的困境)是对积极向上内涵的解释,符合此处语境。4.【解析】选F。由横线前一句Identify those areas
36、of your life that might not be going so well.可知,我们要辨认出生活中不美好的事物。F项These are the areas likely to make you think negative thoughts.(这些方面可能会让你产生消极的想法)承接上文。5.【解析】选A。本段的主题是Smile and laugh!建议我们在生活中保持微笑。要从生活中找到快乐和幽默。A项Have fun and find the humor in life.(享受生活,发现生活中的幽默)与横线后一句Sometimes laughter really is the best medicine.(有时候笑真的是最好的药)相吻合。