收藏 分享(赏)

新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt

上传人:a**** 文档编号:396850 上传时间:2025-11-30 格式:PPT 页数:40 大小:201KB
下载 相关 举报
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第1页
第1页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第2页
第2页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第3页
第3页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第4页
第4页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第5页
第5页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第6页
第6页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第7页
第7页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第8页
第8页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第9页
第9页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第10页
第10页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第11页
第11页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第12页
第12页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第13页
第13页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第14页
第14页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第15页
第15页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第16页
第16页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第17页
第17页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第18页
第18页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第19页
第19页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第20页
第20页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第21页
第21页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第22页
第22页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第23页
第23页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第24页
第24页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第25页
第25页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第26页
第26页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第27页
第27页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第28页
第28页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第29页
第29页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第30页
第30页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第31页
第31页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第32页
第32页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第33页
第33页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第34页
第34页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第35页
第35页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第36页
第36页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第37页
第37页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第38页
第38页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第39页
第39页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt_第40页
第40页 / 共40页
亲,该文档总共40页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、六 Unit 2Using Language【语用训练】.单词拼写1.Many heroes sacrificed themselves for the _(解放)of the people.2.If the time is used to study or rest,we will be _(有活力的)and get better results.3.The man who is tall and has thick _(胡须)is my father.4.We should work together to fight against the _(病毒).5.After his famil

2、y was contacted,and he was wheeled into emergency _(外科手术).liberationdynamicbeardvirussurgery6.It can _(增强)nations sense of pride,self-confidence and patriotic enthusiasm.7.They think they look cool or appear to be more mature while having a _(香烟)at hand.8.Lying on the ground,I felt _(眩晕的).9.Instead

3、of turning to _(毒品)or alcohol,it is far better to go fishing.10.Our school has invited Dr.Wang,a diet _(专家),to give a lecture on how to choose healthy food.enhancecigarettedizzydrugsspecialist.单句语法填空1.The noise outside is really _(disturb).2.I like to go camping in spring and I feel so _(refresh)in

4、the surroundings of nature.3._(absorb)in their game,these children didnt feel hungry at all.4.She contacted her _(consult)at once to consult with him about this problem.5.I have a good command of the English language,_(make)the process of communication easier.disturbingrefreshedAbsorbedconsultantmak

5、ing6.Her dad reminded her that _(sugar)treats were bad for her teeth.7.I will make plans for several short periods,such as _(month)plans and weekly plans.sugarymonthly.完成句子1.They often _after long hours of study.他们在经过长时间学习后经常会感到很疲惫。2.He was too busy to _.他太忙以至于没时间刮胡子。3.All of us were deeply _happy r

6、eminiscences.我们都深深地沉浸在幸福的回忆中。4.By doing so,we set more practical goals,_motivated.通过这么做,我们设定了更为实际的目标,使我们更有动力。feel worn outhave his beard shaved offabsorbed inmaking us more5.I _because I cant speak English well.我感到紧张是因为我的英语说得不好。6.Around 15%of our diet _protein.我们的饮食中大约有15%的蛋白质。7.They gave me a week

7、to _.他们允许我有一周的时间作决定。feel stressed outis composed ofmake up my mind【主题阅读】.阅读理解A (2020湖州高二检测)Being fat is a non-stop fight between not being noticed and attracting much notice.Sometimes you want to be accepted;instead,youre singled out and judged.In 2015,when I became the first plus-size designer to w

8、in Project Runway,I hoped it would be a moment not only for inclusive fashion,but also for all other fat human beings out there.It wasnt just me who had won;wed won.Many women told me they were afraid to wear bright colors or show off their arms until they saw me doing it.But some of the words on th

9、e Internet were terrible:“Why did they pick that fat designer?”“How can she encourage such an unhealthy lifestyle?”I got sad and put on more weight.I reached a point where I couldnt climb stairs without losing my breath.I finally realized that if I didnt take care of myself,I couldnt keep doing what

10、 I loved,so I went to see a doctor and started doing exercise every day.After that I got more judgment,this time from people in the fat group who once supported me.They turned their backs on me and said,“You cant be body positive and still losing weight.”I thought,“Well,why not?I wasnt trying to be

11、prettier;I wanted to have control of my life.”Size should not divide us,whether we are fat,thin,or anywhere in the between.Im designing clothes for plus woman,but one day I might be open to designing straight sizes.People judge me for that,too.But I just want to create clothes that make people feel

12、good.I want every woman to love herself and go after her dreams like I did.【文章大意】“我”在Project Runway(时装设计师展示才华的真人秀节目)节目中获奖时身体很胖,互联网上的评论让“我”感到难过,于是“我”每天开始做运动来控制自己的生活。不管胖与瘦,“我”希望每个女人都像“我”一样爱自己并追逐自己的梦想。1.What was the authors hope after she won Project Runway?A.People would look up to her.B.Other fat peo

13、ple would share her pride.C.The clothes she designed would sell well.D.Fat people would lead the fashion industry.【解析】选B。细节理解题。根据第一段中的In 2015,when I became the first plus-size designer to win Project Runway,I hoped it would be a moment not only for inclusive fashion,but also for all other fat human

14、beings out there.(2015年,当我成为第一个赢得Project Runway大奖的胖人设计师时,我希望这不仅是一个包容时尚的时刻,也是属于所有其他胖人的时刻)可知,作者在获奖后的希望是其他胖人也会分享她的骄傲,为胖人感到自豪。故选B。2.After the author saw the words on the Internet,she.A.lost interest in fashionB.lost control of her bodyC.stopped wearing bright colorsD.decided to have a healthy lifestyle【

15、解析】选B。细节理解题。根据第一段中的But some of the words on the Internet were terrible:“Why did they pick that fat designer?”“How can she encourage such an unhealthy lifestyle?”I got sad and put on more weight.(但网上有些词却让人很不舒服:“他们为什么选那个胖设计师?”“她怎么能鼓励这种不健康的生活方式呢?”我很伤心,体重增加了)可知,作者在互联网上看到这些文字后,她很悲伤,体重又增加了,即她无法控制自己的身体。故选B

16、。3.What was fat peoples attitude to the author when she started losing weight?A.Dissatisfied.B.Uninterested.C.They laughed at her.D.They couldnt believe it.【解析】选A。推理判断题。根据第二段中的After that I got more judgment,this time from people in the fat group who once supported me.They turned their backs on me an

17、d said,“You cant be body positive and still losing weight.”(在那之后,我得到了更多的评价,这次是来自曾经支持我的胖人。他们背弃了我,认为我不可能在保持健康的同时还在减肥)可知,胖人们在为自己不想减肥找理由,对于他们的“优秀代表”在减肥这件事上自然会表示出“不支持,不高兴”。A选项可以表达胖人们的感受。故选A。B(2020浏阳高二检测)Smoking in your own home in Thailand may now be considered a crime,if the smoke is considered harmful

18、to other people in the house.The new law,Family Protection and Development Promotion Act,aiming at controlling smoking at home which might be hazardous for others health living under the same roof,was initiated by the Ministry of Social Development and Human Security and was announced in the Royal G

19、azette on May 22,2019.It came into force on August 20.According to the center for research and knowledge management for tobacco control,at the Faculty of Medical Science of Mahidol University,there are about 4.9 million households where one or more family members smoke.An average of 10.3 million peo

20、ple have unwittingly(不知不觉地)become passivesmokers because theyve been breathing smoke at home.Scientific studies show that passive smokers are at greater risk of being affected by cancer.Of 75 child patients from houses where smoking is practiced,76%of them were found to have nicotine traces in their

21、 urine(尿液),with 43%of them having nicotine content exceeding(超过)permissible levels.Smoking at home also“may lead to physical or emotional violence”because of aggressiveness when there is a lack of smoking,and might as well ruin relationships between smokers and non-smoker family members.According to

22、 the new law,anyone who thinks they are affected by domestic smoking can report to government departments concerned so that officials willbesent to investigate and take legal action against the smokers.Once convicted(证明有罪的),the court may order a person to receive treatment to quit smoking in an atte

23、mpt to protect the persons family.【文章大意】本文主要内容是作者通过相关研究数据表明,在家中吸烟会危及家人的身体健康,甚至还可能破坏吸烟者和不吸烟者家庭成员之间的关系。根据新的法律,在泰国,在自己家里吸烟现在可能被视为犯罪。4.What does the underlined word“hazardous”in Paragraph 2 probably mean?A.riskyB.beneficialC.influentialD.dangerous【解析】选D。词义猜测题。根据第二段的The new law.aiming at controlling smok

24、ing at home which might be hazardous for others health living under the same roof,was initiated by the Ministry of Social Development and Human Security.(这项新法律是由社会发展和人类安全部发起的,旨在控制在家中吸烟,因为吸烟可能会危害在同一屋檐下生活的人的健康)及常识可知,吸烟有害人体身体健康,hazardous意为“危险的”,相当于dangerous。故选D。5.How does the author organize Paragraph

25、3?A.By listing figures.B.By giving examples.C.By comparing the differences.D.By explaining the reasons.【解析】选A。推理判断题。根据第三段内容可知,作者列出了Mahidol大学医学院的烟草控制研究和知识管理中心的相关数据,说明了大约490万家庭中有一个或多个家庭成员吸烟,平均有1030万人因为在家里吸烟而不知不觉地成为被动吸烟者。并通过数据说明被动吸烟者患癌症的风险更大,由此可推知,作者通过列举数据的方法组织第3段内容。故选A。6.We can learn from the passage

26、thatA.smoking anywhere in Thailand is considered a crime.B.passive smokers are more likely to have lung cancer.C.76%of the children in Thailand have nicotine traces in their urine.D.smoking at home may hurt other family members both physically and emotionally.【解析】选D。推理判断题。从倒数第二段的Smoking at home also

27、“may lead to physical or emotional violence”.might as well ruin relationships between smokers and non-smoker family members.(在家吸烟也“可能导致身体或情绪暴力”而且还可能破坏吸烟者和不吸烟者家庭成员之间的关系。)可知,在家里吸烟可能会伤害到其他家庭成员的身体和情感。故选D。7.According to the new law,A.anybody must report to the officials once they are affected.B.officials

28、 will take legal action against all the people concerned.C.smoking in ones own home in Thailand may now be considered a crime.D.the court may order a smoker to stop smoking to protect all nonsmokers.【解析】选C。推理判断题。根据第一段的内容(在泰国,如果你在自己家里吸烟被认为对家里其他人有害,那么在家里吸烟就可能被视为犯罪。)可知,根据新的法律,在泰国自己家里吸烟现在可能被视为犯罪。故选C。.阅读

29、填句(2020华中师大附中高二检测)Have you ever wondered why successful people are so successful?Habits play an essential role in shaping our lives.We all know that bad habits can be harmful to your mental and physical well-being.1Good habits,on the other hand,can help you rise above others and be at your best.So,w

30、hat are the common habits of successful persons that set them apart from the rest of us?2Most successful figures spend half an hour or more on newspapers,magazines and other books on a daily basis.Most of them have a preference for non-fiction pieces that include history,self-help books,and biograph

31、ies.Getting up early.The majority of successful people rise approximately 3 hours before their actual workday starts.It gives them adequate time to get additional things done,which may include completing side projects,working out,or just planning ahead.3Working out and staying in shape.We all know t

32、he benefits of a healthy lifestyle especially working out and staying physically fit.4Clearing your mind and challenging yourself physically with a tough workout daily helps you stay ready for the daily challenges of a business.To sum it up,a strong body carries a strong mind.Working on communicatio

33、n skills.Communication plays a key role in building constructive interpersonal relationships on a personal as well as on a professional level.5However,if you are unable to convey the right information and message in a timely manner,you are less likely to achieve your goals.As with other skills,it is

34、 vital to continuously work on improving communication to help you stay more efficient while communicating with anyone on any level.A.Applying technology.B.Keeping reading as a habit.C.After all,the early bird catches the worm.D.Developing a healthy lifestyle is demanding.E.Working with data,facts,a

35、nd figures is important.F.Successful people require mental and physical fitness.G.They can block your road to achievement and success.【文章大意】作者通过这篇文章主要向我们描述了习惯在塑造我们的生活中起着重要的作用,并介绍了一些成功人士的良好的习惯。1.【解析】选G。根据上一句We all know that bad habits can be harmful to your mental and physical well-being.我们都知道坏习惯会对你的

36、身心健康有害,可知空白处要填有什么危害,选项G“他们会阻碍你的成就和成功之路”符合题意。故选G。2.【解析】选B。根据下一句Most successful figures spend half an hour or more on newspapers,magazines and other books on a daily basis.大多数成功人士每天花半个小时或更多的时间在报纸、杂志和其他书籍上。可知空白处填阅读是人们的一种习惯,选项B“保持阅读是一种习惯”符合题意。故选B。3.【解析】选C。根据上一句It gives them adequate time to get addition

37、al things done,which may include completing side projects,working out,or just planning ahead.这给了他们足够的时间去完成更多的事情,这可能包括完成副业,锻炼,或者只是提前做计划。可知空白处要填提前完成事情的好处,选项C“毕竟,早起的鸟儿有虫吃”符合题意。故选C。4.【解析】选F。根据上一句We all know the benefits of a healthy lifestyle especially working out and staying physically fit.我们都知道健康生活方式

38、的好处,特别是锻炼和保持身体健康;以及下一句Clearing your mind and challenging yourself physically with a tough workout daily helps you stay ready for the daily challenges of a business.每天进行艰苦的锻炼,理清思绪,挑战自己的身体。可知成功的人在身体上和心理上都是健康的,选项F“成功的人需要心理和身体健康”符合题意。故选F。5.【解析】选E。根据下一句However,if you are unable to convey the right information and message in a timely manner,you are less likely to achieve your goals.然而,如果你不能及时传达正确的信息,你就不太可能实现你的目标。可知选项E“处理数据、事实和数字是很重要的”符合题意。故选E。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1