收藏 分享(赏)

四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc

上传人:a**** 文档编号:394659 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:27 大小:92.50KB
下载 相关 举报
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第1页
第1页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第2页
第2页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第3页
第3页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第4页
第4页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第5页
第5页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第6页
第6页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第7页
第7页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第8页
第8页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第9页
第9页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第10页
第10页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第11页
第11页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第12页
第12页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第13页
第13页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第14页
第14页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第15页
第15页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第16页
第16页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第17页
第17页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第18页
第18页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第19页
第19页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第20页
第20页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第21页
第21页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第22页
第22页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第23页
第23页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第24页
第24页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第25页
第25页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第26页
第26页 / 共27页
四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题.doc_第27页
第27页 / 共27页
亲,该文档总共27页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、四川省南充市阆中中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题 注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名和座位号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项

2、,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman probably do this evening?A. Watch a movie. B. Learn something. C. Look after her father. 2. How many people eat together? A. 3. B. 4. C. 5. 3. What do we know about the woman?A. She is good at cooking. B. She likes Chinese

3、food much. C. She hasnt come to this restaurant. 4. What are the speakers mainly talking about?A. A comment. B. A book. C. A new writer. 5. Whom did the girl go to Scotland with? A. Her parents. B. Her cousin. C. Her classmate. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选

4、项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What did the man buy?A. A pumpkin. B. A lantern. C. A costume. 7. How will the woman spend Halloween?A. Attend a party. B. Go on a holiday. C. Stay with her family. 听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。8. How did the man

5、find the job interview?A. Competitive. B. Easy. C. Unimportant. 9. What was the result of the job interview?A. The man failed. B. The man succeeded. C. The man hasnt got the result. 10What are the speakers going to do? A. Enjoy a meal. B. Go to a party. C. Have some drinks. 听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。11W

6、hen will Flight 962 arrive?A. At 9:35. B. At 10:35. C. At 11:35. 12What caused the delay of Flight 962?A. Bad weather. B. Fuel shortage. C. Engine trouble. 13Where does Flight 962 make a scheduled stop?A. In Boston. B. In Chicago. C. In San Francisco. 听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。14Why does the girl want t

7、o have a car?A. To be independent. B. To show her ability. C. To travel with her friends. 15What can we learn about the girls friends?A. They study hard. B. They dont work. C. They dont have cars. 16Why doesnt the man buy the girl a car now?A. He cant afford another car. B. He expects her to earn a

8、car. C. He thinks she is too young to drive. 听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17 How long were the flying hours?A. About 2 hours. B. About 3 hours. C. About 5 hours. 18 Why did the speaker go to Miami to spend his holiday?A. It didnt cost too much. B. The view was unique. C. The weather was pleasant. 19 Where

9、did the speaker eat breakfast?A. In the hotel room. B. In the dining hall. C. Outdoors close to the pool. 20When did the speaker go dancing?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACentral ParkExplore Centr

10、al Park, one of the largest city parks in the world and one of the most famous symbols of New York. Lets have a look at its main sights.Central Park is New Yorks largest city park and one of the biggest in the world, with an area of 843 acres (about 3.4km2). This park is home to man-made lakes, wate

11、rfalls, grass and wooded areas. You will also find the Central Park Zoo, among other attractions in this green space of New York.Besides being the citys primary green lungs, Central Park is also a favorite spot for many New Yorkers. It is perfect for sunbathing, going for walks, or doing any outdoor

12、 sports. Something that we found curious is seeing so many people running with their babies in prams (婴儿车).On Foot or by BicycleTo get to know some of the wildest parts of Central Park we suggest walking. However, to get a general feel for the whole park, the best thing to do is hire a bicycle and e

13、njoy the scenery.If you decide to hire a bike, you will find lots of bike rental stores around Central Park that are not very expensive.Open TimeFrom 7 a.m. to 10 p.m. on weekends.From 6 a.m. to 8:30 p.m. on weekdays.PriceEntry to the Park is free. But if you visit some parts like Central Park Zoo,

14、you need to buy a ticket.TransportSubway: Line 5, 6, 7, A, B, C and DBus: Line M1, M2, M3, M4 and M10.Nearby placesMetropolitan Museum of Art (447 m)Guggenheim Museum (564 m)American Museum of Natural History (688 m)Whitney Museum of American Art (1 km)The Frick Collection (1.3 km)21What can we lear

15、n about the Central Park from the text?AIt is home to lakes and waterfalls.BIt is perfect for doing outdoor sports.CIt is the largest city park in the world.DIt is the most famous symbol of New York.22Which one of the following things is free?AHiring a bicycle.BEntrance to Central Park.CVisiting Cen

16、tral Park Zoo.DGoing to the Metropolitan Museum of Art.23Where can we find this text?AIn a science report.BIn a geography book.CIn a fashion magazine.DIn a travel guide.BLetting me move into my university dormitory wasnt an easy decision for my parents. However, they knew if I wanted a good educatio

17、n, Id have to live away from home. Id always dream of living alone the life of no rules and regulations and being independent. So I was delighted about this new stage in my life.Unexpectedly, during the first few months of living alone, I would find myself crying every day. I would call my mum every

18、 day. Coming from a big family, I was used to noises surrounding me. Therefore, the scary silence at night was the worst. I couldnt even sleep without keeping the lights on.As time went by, I started enjoying the freedom that came with living alone. I could do things in my own time: eat whenever I w

19、ant, wake up whenever I want. The space of loneliness was also then filled up by friends who became like family, so I started missing my family less.When it was time to say goodbye and go back home after my graduation I was bittersweet. Id enjoyed my time alone, learning things which wouldnt have be

20、en possible if I had never moved away from home. But Id also missed my family too much.Id learned a lot from this experience. Living alone made me value family time even more. I realized every second with them was important though I might not get the freedom while living alone.I guess its different

21、for everybody, but for me, there is no warmth in a house unless its filled with loving members and people you love.24How did the author feel before moving into the university dormitory?ASad.BHappy.CNervous.DCold.25What can we know about the author from paragraph 4?AHe had mixed feelings.BHe didnt en

22、joy his time alone.CHe has been used to the life in school.DHe found living with his family was better than in the school.26What can be inferred from the last paragraph?AThe author felt cold living in school.BThe authors dormitory was the warmest place.CThe author felt warm living with his beloved o

23、nes.DEveryone felt warm when living with his beloved ones.27What does the author want to tell us?AFamily is the most important place in peoples life.BAs time goes by, people can get used to what happened.CPeople can find freedom only when they leave their family.DPeople need to grow up on their own,

24、 but family plays an important role.CResearchers in Australia, who studied 1,500 people and their lifestyle, have found that having good friends can help you live longer. An American study of 10,000 students, over a period of 35 years, also found that if you make more friends than the average person

25、 at school, youll receive a higher salary in later life. People need good social skills at work to manage people and work in a team successfully. These are the same skills we use to make friends at school.On average, teenagers aged between 15 and 17 have 500 friends on their favourite social network

26、ing site. Adults have 130. So if you believe this research, you might live for a long time and be very rich.However, according to Professor Robin Dunbar from the University of Oxford, it probably wont make any difference. Dunbar studied the number of messages between users of a popular social networ

27、king website, each of whom had between 200 and 2,000 friends. He found that they always communicate with a maximum of 150 people.Among these 150, Dunbar believes that around five people are close friends. Youve mostly known them for a long time; they are probably old friends and you share all your g

28、ood and bad experiences with them. Then there are ten more friends. Although theyre close to you, you may not keep in touch with them every week. Next there are 35 people who you might spend time with because of a shared interest. You arent close. And finally, theres a large group of 100. You see or

29、 speak to these people at least once a year, but you dont know them well. Beyond this number, Bunbar says, its impossible to make any relationship meaningful.If you have a lot of online friends, try this experiment: First take away anyone you havent been in touch with for a year. Then remove people

30、you cant remember and, finally, take away friends who you wouldnt mind losing touch with. How many do you have left? How many of these people are actually good friends? According to the research, these are the only people that really matter.28What are the studies mentioned in the first paragraph mai

31、nly about?AThe number of friends you should have. BThe advantages of having a lot of friends.CSome social skills you may need at work. D. Some useful advice on how to make friends.29According to the American study, the most popular students at school _.Aare likely to spend more money. Bmay not be as

32、 popular at workCseem to get better- paid jobs.Dwill work harder in later years.30What does the underlined part this number in paragraph 4 refer to?A10. B35. C100. D150.31What does the text mainly want to show?AYou need to spend more time with your friends.BFriends are sometimes more important than

33、family.CThere is a lot of research on the influence of friends.DIts more important to have good friends.DIn 2015, Chennai was destroyed by one of the worst floods in over a century, leaving thousands without food, water and supplies. During the flood, many heroes arose, one of whom was Santosh, a yo

34、ung man who owned a take-out restaurant in Chennai.When the first flood hit in November, he got a call from a company called Naga Rava. The company asked him to prepare 5,000 packets of food and give them to the flood victims. He, with his partners, took the order, cooked for 14 hours and delivered(

35、递送) them. But that night, as they sat together discussing the event of the day, they actually felt ashamed(羞愧). “Here was a man not even from Chennai and he was going out of his way to help the affected people. We, while living here, had not really done anything ourselves for our own people,” said S

36、antosh later.He then began the groundwork for a collection to help cook more dishes. Little did he know that the November flood was just the beginning, and the real show was about to begin. The December flood affected them all. His own house got flooded and his family was trapped on the second floor

37、. They lost phone connection and electricity. In spite of this, Santosh went back out into the flood, creating a kitchen and preparing food all by himself for the victims.He did not sleep for four days, taking a one-hour break every day as he kept on cooking. As word got out about this mans effort,

38、others stepped out to join him. From children to the elderly, strangers came to help him in cooking, packing and transporting food. Up to 300 volunteers worked together to make it all happen. By the time the fourth day finally came to an end, Santosh and his team had prepared 170,000 food boxes and

39、delivered them to people in need.32What inspired Santosh to help the affected people?AA call for help.BHis cooking skills.CAn act of kindness of a stranger.DThe encouragement from his partners.33What does “the real show” in the third paragraph refer to?AThe help and support.BThe severer flood.CSanto

40、shs family suffering. DSantoshs cooking more food.34Which of the following can best describe Santosh?AEnergetic and helpful.BDetermined and clever.CSelfless and caring.DKind and wise.35What is the best title for the text?AMany Hands Make Light WorkBKindness Is Its Own RewardCMajor Floods Brought Cha

41、llenges To PeopleDA Man Cooked 170,000 Meals For The Affected 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。Its necessary to revise(复习) after lessons so that you can really understand, remember and use what you have learned. It is also important to revise before exams. 36 Find Your

42、 Place. To revise for an exam, you must first find a quiet and relaxing environment. 37 It should also be a place where you will not be disturbed.Take Your Time. Its a good idea to make revising part of your weekly routine. The best way to do this is to revise every school day. 38 Make sure that you

43、 study for no more than two hours every time, and that you take a little rest every half hour or so. This will keep you fresh and able to take in information.Stay Organized. 39 If you are taking notes, organize them by subject, topic and date. That way when you have an exam, you can easily find the

44、right notes to study to help you prepare. 40 At the end of every revision, review your notes carefully to check that you have understood what you have learned. You may also consider writing out revision cards. You can then use these as summary of the subjects that you have learned.AGet Ready.BCheck

45、Your Progress.CIt takes time to learn a new language.DBut dont revise for too long at a time.EHere is some advice on how to revise well.FA place where you feel comfortable works best.GIt is helpful to set up a system so you are organized.第三部分语言知识运用 (共两节,满分45分)第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给

46、的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I was 25 years old, I had a big dream in my mind and lots of things in my backpack. I wanted to travel around Africa with my 41 . So I left my hometown with great confidence and 42 in Cape Town on a one-way ticket, not really 43 what to do next. 44 , before my trip

47、actually started, I met a kind, old Nigerian man. He gave me the best travel 45 I ever received: “Be like a student on your way around the world.”It sounds 46 , but it really changed my mind about travelling. He helped me 47 that travel is about learning and observing different 48 . “Its far too eas

48、y to go into a 49 country for you and believe your ways are better. But if you study, ask questions, and 50 to learn from the locals, youll have far richer 51 , ” he promised me.On other trips 52 I was on my tour way to Cancun, I didnt know the man so I was just a 53 . I only stayed there for a week

49、 to see the 54 and places of interest and then left. The culture didnt 55 me. I left the cities and towns without really 56 anyone or anything. Those people and things 57 in those very places to which I had 58 a visit.This time, I promised myself that I would be a 59 student traveller. After seven m

50、onths of 60 travelling from Cape Town to Cairo, I returned home. Having a student-like attitude helped me learn a lot. This trip satisfied me more than any other trip ever did to me.41AfriendBpetCbackpackDfamily42AcontinuedBstoppedCdancedDarrived43AsureBexcitedCafraidDconcerned44ACertainlyBLuckilyCT

51、rulyDSadly45AknowledgeBfeelingCadviceDreason46AsimpleBfunnyCboringDfoolish47ArememberBchooseCimproveDrealize48AculturesBeventsCplacesDbackgrounds49AstrangeBmagicCnewDinteresting50AacceptBtryCdecideDforget51AtaskBdreamCachievementDexperience52AsinceBwhereCwhenDbefore53AtouristBstudentCreporterDbusine

52、ssman54ApictureBsightsCshowDmountain55AinspireBchangeChelpDinfluence56ArefusingBencouragingCknowingDteaching57AexistedBdisappearedCkeptDstarted58AwantedBpaidCorganizedDbroken59AbeautifulBproudCrealDwise60AdifficultBsuccessfulCcommonDchallenging第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式

53、。The ancient town of Fenghuang is a place with beautiful village life in rural China. Having travelled directly from the busy city, I regard Fenghuang as a better 61 (choose) to have a breath of the fresh air.When I paid 62 visit to Fenghuang, it was July. My friend and I 63 (excited) explored, walk

54、ing along the ancient wall and crossing the beautiful, old bridges. People there were very 64 (relax). They were neither troubled by the hot weather nor by the tourists, walking, eating and playing outdoors. 65 the first evening we bought spicy, cold noodles and ate on the riverbank as we watched th

55、e sunset.We stayed in a small hotel 66 was similar to many of the traditional 67 (building) in the village. Our room was built on high stilts(桩子) over the banks of the river. From our window we could hear the rush of the water and the sounds of of excited tourists 68 (travel) in small boats downstre

56、am. We saw people at work busy catching fish and young children playing in shallow waters.Although there 69 (be) many visitors to Fenghuang, we did not see any other foreigner during our stay. After several days, I was still unwilling 70 ( leave).第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 短文改错 (满分15分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作

57、文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。The rapid develop of the Internet in China has brought us greatly convenience in our daily life and work. We can get whichev

58、er we need online. But I do not agree on this opinion, because sometimes I found many students playing the computer games, which makes them fall behind in study. In my opinion, the Internet should be a good tool for us communicate with others rather than an invention for a fun. Whats more, it will d

59、o harm to us if we spend too much time look at a computer. In summary, I hope every student value this great invention but makes good use of it.第二节 书面表达(满分25分)假定你是李华,你的美国朋友Joe将要来中国做交换生(exchange student),他发来电子邮件说他担心与新同学的相处。请你根据以下提示给他发一封电子邮件。 1)安慰对方; 2)就如何与新同学相处给出合理建议(两到三条建议); 3)希望他尽早适应新学校的生活。 注意:1)词数

60、100左右; 2)可以适当增加细节,以使行文连贯。 阆中中学校2020年秋高2020级期中教学质量检测英语参考答案第一部分 听力15 BBBAC 610 ACABC 1115 CABAA 1620 BBACC第二部分 阅读理解第一节21-23 BBD【分析】这是一篇说明文。本文对纽约的中央公园做了介绍,同时提到了其开放时间、抵达方式、价格和其附近的地点。21细节理解题。结合文章的第二段第二句:This park is home to man-made lakes, waterfalls, grass and wooded areas.可知,选项A是把概念广义化了;第三段第二句:It is pe

61、rfect for sunbathing, going for walks, or doing any outdoor sports.可得出,选项B和文意一致;结合第二段第一句:Central Park is New Yorks largest city park and one of the biggest in the world, with an area of 843 acres (about 3.4km2).可看出选项C不符合文章意义。由第一段第一句:Explore Central Park, one of the largest city parks in the world an

62、d one of the most famous symbols of New York.可知,中央公园是纽约最著名的标志之一。所以,选项D错误。故选B项。22细节理解题。根据题干关键词:free,定位文章第七段第一句:Entry to the Park is free.即可看出,选项B为正确答案。故选B项。23推理判断题。结合文章的大意,是介绍了纽约的中央公园和其相关的细节,所以,可以得出其来自旅行指南。选项A:科学报告;选项B:地理书;选项C:时尚杂志;选项D:旅行指南。故选D项。24-27 BACD【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了作者在大学住宿时的经历。起初作者对离开家去学校住宿感到十

63、分的开心,但最初的几个月作者还是非常想念家人。随着时间增长,作者和朋友的相处也变得越来越好,也没有那么想念家里了。只有和自己珍爱的人在一起才会感觉到温暖。24推理判断题。文中第一段倒数第二句及最后一句提到“Id always dream of living alone the life of no rules and regulations and being independent. So I was delighted about this new stage in my life.”作者总是梦想着能够自由自在的独立生活,所以作者对于能够展开自己的生活的新阶段感到十分开心,delighte

64、d意为“高兴地、愉快的”,B项符合题意,故选B。25推理判断题。第四段第一句提到“When it was time to say goodbye and go back home after my graduation I was bittersweet.”作者在毕业后要回家的时候有一种苦乐参半的感觉,作者很享受独处的时间,但也非常的想念自己的家人。由此可知,这是一种复杂的感情。A项符合文意,故选A。26推理判断题。最后一段提到“there is no warmth in a house unless its filled with loving members and people you

65、love.”一间屋子将不会充满温暖,除非有一屋子你爱的和爱你的人。说明只要和爱的人在一起就会感觉到温暖。C项符合题意,故选C。27推理判断题。文中最后三段提到,作者一方面很享受自己独处的时光,在自己独处的时间中也学习到了很多自己料想不到的事情,一方面又很挂念家中,由此可说明作者认为人要学会独立,但家庭还是扮演着非常重要的角色。D项符合题意,故选D。28-31 BCDD【分析】这是一篇说明文。澳大利亚的研究人员对1500人及其生活方式进行了研究,发现有好朋友能帮助你长寿。文章主要介绍了得出这项发现的研究过程,以及这项研究发现背后的意义。28细节理解题。根据第一段中“Researchers in

66、Australia, who studied 1,500 people and their lifestyle, have found that having good friends can help you live longer. An American study of 10,000 students, over a period of 35 years, also found that if you make more friends than the average person at school, youll receive a higher salary in later l

67、ife. People need good social skills at work to manage people and work in a team successfully.(澳大利亚的研究人员对1500人及其生活方式进行了研究,发现有好朋友能帮助你长寿。美国一项对一万名学生进行的为期35年的研究还发现,如果你在学校里交的朋友比一般人多,那么你在以后的生活中就会拿到更高的薪水。在工作中,人们需要良好的社交技能来管理和成功地在团队中工作)” 可知,第一段提到的研究主要是关于有很多朋友的好处。故选 B。29细节理解题, 根据第一段中“if you make more friends t

68、han the average person at school, youll receive a higher salary in later life.(如果你在学校里交的朋友比一般人多,那么你在以后的生活中就会拿到更高的薪水)”可知,根据美国的这项研究,学校里最受欢迎的学生似乎能找到薪水更高的工作。故选 C。30词义猜测题。根据第三段中“He found that they always communicate with a maximum of 150 people.( 他发现他们最多能和150人交流)”由此可知,Bunbar发现,人们最多只能和150人交流,超过150这个数字,和其他

69、人的任何关系都没有意义。故画线词“this number”指的是“150”。故选 D。31主旨大意题。根据第一段中“Researchers in Australia, who studied 1,500 people and their lifestyle, have found that having good friends can help you live longer.(澳大利亚的研究人员对1500人及其生活方式进行了研究,发现有好朋友能帮助你长寿)”结合文章主要介绍了得出这项发现的研究过程,以及这项研究发现背后的意义。可知,这篇文章主要想表达有好朋友更重要。故选 D。32-35 C

70、BCD【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了在一次严重的洪灾期间,Santosh和一些好心人准备了170 000份盒饭救援灾区的故事。32. C 推理判断题。根据第二段的内容可知,是一个陌生人的善举激励Santosh帮助灾民。33. B 指代判断题。根据第三段中的“Little did he know that the November flood was just the beginning, and the real show was about to begin. The December flood affected them all.”可知,此处的“the real show”指的是1

71、2月更严重的洪水。34. C 推理判断题。根据全文内容可知,Santosh的家也遭受了洪水,但是他依然去帮助其他受灾的人们。这说明他无私且乐于助人。35. D 标题判断题。本文主要讲述了在严重的洪灾期间,Santosh和一些好心人准备了170 000份盒饭救援灾区的故事。故D项适合作本文的标题。第二节 七选五36E37F38D39G40B【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一些如何复习的建议。36根据上文提示“课后复习是很有必要的,这样你才能真正理解、记忆和运用所学的知识。在考试前复习也很重要。”再根据空格下文都是关于复习的建议。承接上下文,E项Here is some advice on ho

72、w to revise well.(下面是一些如何学好复习的建议。)切题。故选E。37根据上文提示“为了准备考试,你必须先找一个安静放松的环境。”再根据下文提示“它也应该是一个你不会被打扰的地方。”承接上下文,F项 A place where you feel comfortable works best.(一个让你感觉舒服的地方效果最好。)切题。故选F。38根据上文提示“最好的方法就是每天复习。”再根据下文提示“确保你每次学习不超过两个小时,每半个小时左右休息一下。”承接上下文,D项 But dont revise for too long at a time.(但是不要一次复习太长时间。)

73、切题。故选D。39根据下文提示“如果你在做笔记,可以按主题、主题和日期来组织。这样当你考试时,你可以很容易地找到正确的笔记来帮助你准备。”承接下文,G项 It is helpful to set up a system so you are organized.(它有助于建立一个系统,使你是有组织的。)切题。故选G。40根据下文提示“在每次复习结束时,仔细检查你的笔记,以确保你已经理解了所学的内容。”,B项Check Your Progress.(检查你的进展。)切题。为本段的标题。故选B。第三部分 语言知识运用第一节 完形填空本文是一篇夹叙夹议文,讲述了在环游非洲的旅途中遇到一位老人后,作者

74、改变了自己对旅行的看法。41. C 考查名词词义辨析。句意:我想背着背包环游非洲。A. friend朋友;B. pet宠物;C. backpack背包;D. family家人。根据文章第一句“I had a big dream in my mind and lots of things in my backpack”可知,作者有一个梦想背着行囊环游非洲。42. D 考查动词词义辨析。句意:我满怀信心地离开了家乡,坐着单程票来到开普敦。A. continued继续;B. stopped停止;C. danced跳舞;D. arrived达到。短语:arrive in 到达。43. A 考查形容词词

75、义辨析。句意:我来到开普敦,但并不确定下一步该怎么办。A. sure肯定的;B. excited感到激动的;C. afraid害怕的;D. concerned关心的,担忧的。此时作者对旅途做些什么并没有自己的想法。44. B 考查副词词义辨析。句意:幸运的是,在我的旅行开始之前,我遇到了一位善良的尼日利亚老人。A. Certainly当然,肯定地;B. Luckily 幸运地;C. Truly真正地;D. Sadly悲哀地。根据下文可知,老人的建议使作者改变了对旅游意义的看法,因此遇见了这位老人,他觉得很幸运。45. C 考查名词词义辨析。句意:他给了我最好的旅行建议:像一个学生一样去环游世界

76、。 A. knowledge知识;B. feeling感觉;C. advice建议;D. reason理由。根据文章最后一段中“Having a student-like attitude helped me learn a lot.”可知,老人给了作者旅行的建议。46. A 考查形容词词义辨析。句意:这听起来很简单,但这确实改变了我对旅行的看法。A. simple简单的;B. funny滑稽的;C. boring令人厌烦的;D. foolish愚蠢的。老人给他提的建议只有一句话,听起来很简单。47. D 考查动词词义辨析。句意:他帮助我意识到旅行就是学习和观察不同的文化。A. remembe

77、r记住;B. choose选择;C. improve提高;D. realize意识到。老人的建议让作者意识到了旅行的意义。48. A 考查名词词义辨析。句意:他帮助我意识到旅行就是学习和观察不同的文化。A. cultures文化;B. events事件;C. places地方;D. backgrounds背景。由下文“The culture didnt 55 me.”的词汇复现可知,是观察不同的文化。49. C 考查形容词词义辨析。句意:去到一个新的国家,相信你自己的方式更好,这太容易了。A. strange陌生的;B. magic有魔力的;C. new新的; D. interesting有趣

78、的。从下文“learn form the locals”可知,是到一个新的国家。50. B 考查动名词词义辨析。句意:如果你学习、问问题并试图向当地人学习,你会拥有更加丰富多彩的体验。A. accept接受;B. try试图;C. decide决定;D. forget忘记。短语:try to do 努力做,尝试做。51. D 考查名词词义辨析。句意:如果你学习、问问题并试图向当地人学习,你会拥有更加丰富多彩的体验。A. task任务;B. dream梦想;C. achievement成就;D. experience经历, 经验,体验。老人觉得旅游的目的是体验当地的生活。52. C 考查连词词义

79、辨析。句意:在其他的旅行中,当我去坎昆旅行的时候,我不认识这位老人。A. since自从;B. where在哪里;C. when什么时候;D. before在之前。作者在去坎昆的旅途中还不认识那个老人,所以对旅游的意义还不清楚。 53. A 考查名词词义辨析。句意:所以我只是个游客。A. tourist旅行者,观光客;B. student学生;C. reporter记者;D. businessman商人。在认识老人前,作者对旅游的真正意义还不清楚,只是一个纯粹意义上的观光客而已。54. B 考查名词词义辨析。句意:我只在那里待了一个星期,看看风景和名胜古迹,然后就离开了。A. picture图

80、画;B. sights风景;C. show表演;D. mountain山脉。旅游看看风景,游览名胜,是一般游客的目的。55. D 考查动词词义辨析。句意:文化并没有对我产生影响。A. inspire激发,鼓舞;B. change改变;C. help帮助;D. influence影响。根据上文可知,作者此时并不觉得旅游要体会当地的文化习俗之类的。56. C 考查动词词义辨析。句意:我离开了那些城市,却没有了解到任何人或任何事。A. refusing拒绝;B. encouraging鼓舞;C. knowing认识,了解;D. teaching教。此时作者旅游,只是表面看看,没有了解旅游深层次的东西

81、。57. A 考查动词词义辨析。句意:那些人和东西就存在于我曾经去过的那些地方。A. existed存在;B. disappeared消失;C. kept保持;D. started开始。短语:exist in 存在于。58. B 考查固定短语。句意:那些人和东西就存在于我曾经去过的那些地方。A. wanted想; B. paid付款;C. organized组织;D. broken打破。短语:pay a visit to 参观。59. C 考查形容词词义辨析。句意:我向自己保证,我会成为一个真正的学生旅行者。A. beautiful美丽的;B. proud自豪的;C. real真正的;D. w

82、ise明智的。经历过之后,作者听从老人的建议,决定成为一个真正像学生的旅行者,即以学到新的体验为目的的旅行者。60. B 考查形容词词义辨析。句意:在成功地从开普敦到开罗旅行了七个月之后,我回到了家。A. difficult困难的;B. successful成功的;C. common common常见的,普遍的;D. challenging富于挑战性的。根据下文“Having a student-like attitude helped me ”和This trip satisfied me ”可知,作者对这次旅行比以往任何一次旅行都满意,因此这次旅行是成功的。第二节 语法填空本文是一篇说明文

83、。文章介绍了凤凰古城的特色以及作者游凤凰古城的经历和感受。41. choice 考查词形转换。分析句子结构可知,空前有a better修饰,故此处要用名词作介词as的宾语。42. a 考查冠词。pay a visit to意为“参观,访问”,是固定短语。43. excitedly 考查词形转换。空处修饰动词explored, 要用副词,故填excitedly。44. relaxed 考查词形转换。分析句子结构可知,空处在句中作表语,且主语为People, 故应用-ed形式的形容词作表语。relaxed意为“放松的”。45. On 考查介词。表示在具体某天的晚上要用介词on。46. which/

84、that 考查定语从句。分析句子结构可知,先行词是hotel,空处引导限制性定语从句,且在从句中作主语,故用which/that。67. buildings 考查名词复数。根据空前的“many of”可知,此处应用名词复数。68. travelling 考查非谓语动词。tourists和travel之间是逻辑上的主谓关系,故用动词-ing形式作定语。69. were 考查动词的时态和主谓一致。此处是there be句型,主语是many visitors,故用复数。根据上下文的时态可知,此处陈述的是过去的事情, 故用一般过去时。70. to leave 考查非谓语动词。be unwilling

85、to do sth.意为“不愿意做某事”,为固定用法。第四部分 写作第一节 短文改错The rapid develop of the Internet in China has brought us greatly convenience in our daily development greatlife and work. We can get whichever we need online. But I do not agree on this opinion, because whatever with sometimes I found many students playing

86、the computer games, which makes them fall behind in findstudy. In my opinion, the Internet should be a good tool for us communicate with others rather tothan an invention for a fun. Whats more, it will do harm to us if we spend too much time look at a lookingcomputer. In summary, I hope every studen

87、t value this great invention but makes good use of it. values and第二节 写作Dear Joe,How is everything going? I can understand your worry about how to get along with new classmates. Take it easy. Ill give you some advice.First, I think you should communicate with your classmates as much as you can even t

88、hough its difficult for you to understand them. I believe that all the students are friendly. Second, I suggest you take part in some after-class activities with your classmates. It will help you find out more about your classmates and they can learn more about you too. Then you may become friends.I

89、 hope you get used to your new school life quickly and have a happy school year.Yours,Li Hua听力材料Text 1M: Shall we go to see a film tonight?W: Id like to, but I think it is more worthwhile learning practical skills from my father at home. Text 2M: Well now, before we order, lets agree first that we e

90、ach pay our own bill. W: OK, I agree. M: And what do you say, Betty and Steven?Text 3W: Ive come to this Chinese restaurant many times. I like sweet-and-sour fish, fried noodles And the mushroom soup here is delicious. M: Youre really a big fan of Chinese food. Well, you do the ordering. Text 4W: Iv

91、e read the comment on this movie. I must say that I completely disagree with the writers dislike of the work. M: I read it, too. And I am in favor of his opinion. Text 5M: Did you stay with your parents at the weekend?W: No, I did some walking up in Scotland. M: Did you go by yourself?W: No, I was g

92、oing to go with my cousin Dave, but I went with my classmate Debbie instead. Text 6M: I bought a pumpkin, and I am planning to make it into a lantern tomorrow. W: Oh, thats right. Halloween is coming!M: Yeah, the school is letting us use the gym for the Halloween party. I am so excited about it, but

93、 I have not decided what to wear this year. What about you? You looked so great in that Cat Woman costume last year. W: Me? Im still not sure. Last years party was great, but I will be at home with my family this year. Text 7W: Hello, is that John speaking?M: Hello, John speaking. W: I heard you had

94、 a job interview yesterday. How was it?M: Hundreds of applicants turned up. The situation was busy and exciting. W: Whats the result? Im eager to hear it. M: I beat all of them. I got the job. I will begin my job next month. W: Cool! Congratulations on your success!M: Thank you. You always support m

95、e. W: Shall we have a drink outside?M: OK, thats a good idea. Text 8M: Excuse me, what time is Flight 962 arriving?W: It was to arrive at 10:35. But it has been delayed one hour. M: Delayed? My wife is on that flight. Whats the matter? Engine trouble?W: Its nothing like that, sir. The plane was dela

96、yed in Chicago because of bad weather. But now it has cleared up and they are already on their way here to San Francisco. M: Did you say Chicago? My wife is flying home from Boston. W: Flight 962 takes off in Boston but makes a scheduled stop in Chicago. M: Oh, I see. Sorry to get so anxious. W: Rel

97、ax, sir. Your wife will be here safe and sound in an hour. Text 9W: Dad, can I have a car?M: Sweetheart, we talked about this. Owning a car is a big responsibility. Gas is pretty expensive nowadays. You also have to maintain your car properly, and that meansW: Yeah, I know, Dad! Youve told me a thou

98、sand times! But how am I supposed to be independent if you always drive me to places?M: Well, I feel more comfortable knowing that youre safe. W: Do you know how embarrassing it is to have your father drop you off at the mall? All my friends have cars of their own already!M: Dont all of your friends

99、 have jobs of their own, too?W: Well, yeah, I guess, butM: And havent your friends kept their grades up all through university?W: Uhyeah. M: Well, you show me a report card of straight As and two paychecks from a new job, and then well talk about a car for you. W: What? Thats so unfair!M: Life isnt

100、fair sometimes. But youll appreciate your future car if you earn it. Why dont we look through some car magazines so you can see what you are working toward?Text 10M: Last summer I went to Miami Beach, Florida, where I stayed for two weeks. My friend John and I flew to Miami from New York in three ho

101、urs. It was the first time for both of us to travel by air. We sat near the window of the plane and enjoyed an unusual and beautiful view of the world. We went there because the cost was lower. We stayed at a hotel on the beach. We slept late every morning and then had breakfast outdoors near the po

102、ol. When the weather was not too hot, we went sightseeing in the morning. In the afternoon, we would go swimming in the ocean, lie in the sun, or go water-skiing. After dinner in the evening, we usually went dancing or enjoyed ourselves in the nightclubs. The two weeks went by too quickly. We were both very sorry when we had to leave.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1