1、2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修4U4及答案*阅读理解 Sometimes, you just cant help it. Maybe youre watching a sad movie, or thinking about the friend who moved away. Next thing you know, theres a lump in your throat, your eyes are watering, and you have tears running down your cheeks. A professor of psychology at Tilbu
2、rg University, in the Netherlands,has studied crying.According to Vingerhoets, therere three types of tears. Basal tears are the first type. They act as a protective barrier between the eye and the rest of the world.Next are reflex tears. They wash your eyes clean when something gets in them. Finall
3、y, therere emotional tears. “These are released in response to emotional states,” explains Vingerhoets. Scientists believe crying has something to do with how humans developed and learned to depend on each other. “Humans are very complex social creatures,” says Lauren Bylsma, a professor from Pittsb
4、urgh University, in Pennsylvania. “It seems that tears can make them get help and support from others.” She says another reason why we weep is that humans have the longest developmental period of almost any animal. It takes a long time to grow up. Vingerhoets agrees. “I think that the reason why hum
5、ans shed(流出)emotional tears has to do with our prolonged(延长的) childhood,” he says. “Thats the time when were still dependent on adults for love,protection and care. The major advantage of tears is that you can target them at a specific person.” Vingerhoets says this ability could have come in handy
6、in prehistoric times, when humans were living among dangerous animals. Loud crying could attract predators(捕食者). Tears were a safer way to get attention. “In this case, its better to use a silent signal to ask for help,” he says. Vingerhoets and Bylsma do frequent studies to better understand why hu
7、mans cry.1.The tears mentioned in Paragraph 1 should belong to _.A.basal tearsB.reflex tearsC.happy tearsD.emotional tears2.What is Vingerhoets attitude to the effects of tears?A.Passive.B.Positive.C.Doubtful.D.Indifferent.3.The underlined phrase of “a silent signal” probably refers to _.A.a written
8、 languageB.predatorsC.tearsD.loud crying4.What is the best title of the text?A.Types of TearsB.Precious TearsC.Secrets of TearsD.On Tears参考答案: 1.D; 2.B; 3.C; 4.C解析: 1.推理判断题。根据第二段Finally, therere emotional tears. “These are released in response to emotional states,” explains Vingerhoets.可推断出,第一段提到的泪水
9、属于emotional tears。2.态度判断题。根据倒数第二段可知其实文中这两位科学都认为泪水有好处,即积极看待眼泪。3.词义猜测题。根据文中划线前Tears were a safer way to get attention.的叙述可知,在这种情况下(在史前时期人类大声哭泣会引来危险的动物),最好用这种“无声的信号”来寻求帮助。因此这种无声的信号就是前面所指的“眼泪”。4.标题归纳题。文章从科学研究的角度对眼泪的种类、哭的原因等做了科学的分析,揭示了眼泪不为人知的秘密。故该项用作文章的标题最佳。*单句语法填空1(2019天津高考)The hospital has recently obt
10、ained new medical equipment, _(allow) more patients to be treated.答案:allowing句意:医院最近获得了新医疗设备,从而使更多的病人得到治疗成为可能。此处用现在分词短语作结果状语。2The last one _(arrive) pays the meal.Agree!答案:to arrive代词one前有the last,所以用不定式作后置定语。3Look, dark clouds are gathering in the sky; it is likely _(rain) later on.答案:to rainbe lik
11、ely to do sth. “很可能做某事”。4There has been a close _(associate) between these two companies.答案:association由设空前的“a close”可知,应填名词形式association,意为“联系”。5The female hormones help the body defend itself _some kinds of infections.答案:against/from句意:这些雌激素帮助身体抵御某些类型的感染。defend . against/from “保护免受”。6Ones _(face)
12、expressions may tell you some of his/her inner feelings.答案:facialfacial expressions “面部表情”。7Im curious _(know) what has happened to him.答案:to knowbe curious to do sth. “很想做某事”。8They claimed that they _(represent) the interests of workers in the steel factory.答案:represented此处represent是宾语从句的谓语动词,意为“代表
13、”,由claimed可知,应用一般过去时。9He threw the papers down on my desk and walked out with _(angry)答案:anger介词with后接名词,应填anger,with anger “生气地”。10The woman said the daily _(greet) have become a habit.答案:greetings形容词daily后接名词,且此处表泛指,应用复数形式,daily greetings “日常问候”。*完形填空【说明文】(2019江西赣中五校高三第一次联合考试)My mother was a respo
14、nsible teacher and she retired.So I decided to give her one of my old computers to help her pass the time.She had a little bit of computer _1_,so I just set it up for her and let her _2_ with it on her own.As time went on,I _3_ the computer was hardly touched.She said she didnt know _4_ to use it.I
15、decided to teach her.I sat and _5_ everything and she seemed OK with what I said.Unfortunately,my sister called me at that moment _6_ we talked on the phone for an hour.Then when I saw her again,she was sitting in front of the computer,looking quite _7_.The screen saver(屏幕保护程序) had appeared and she
16、didnt know how to _8_ it off.She had tried _9_ every key and it didnt work.I told her,“Just _10_ the mouse a little.” What I meant was that she just needed to move the mouse around to _11_ the computer up.What she did was to _12_ the mouse and start shaking it around in midair until the _13_ went co
17、mpletely black.I couldnt help laughing because of her funny _14_.The more I laughed the _15_ she got.She thought that I was a(n)_16_ teacher and she decided to figure the thing out herself.Well,at least I helped her overcome her _17_ of breaking something and encouraged her to _18_ a little.About a
18、week later,I found a homemade _19_ card with a mouse on the front making a funny face _20_ to my door.It said,“Thanks for the computer lessons.Love,Mom.”1A.theoryBknowledgeCtechnology Dhistory2A.watch BtrainCplay Dsee3A.found BheardCthought Dignored4A.why BwhenChow Dwhere5A.learned BdescribedCexplai
19、ned Ddiscussed6A.and BbutCbecause Dsince7A.amusing BrelaxedCinteresting Ddiscouraged8A.get BbreakCcut Dturn9A.hitting BfeelingCchanging Dremoving10A.hang BshakeCrub Dpush11A.clean BwakeCbring Dtake12A.put up Bcut offCpick up Dput away13A.screen BcurtainCcover Dwindow14A.adjustment BimitationCexpress
20、ion Daction15A.ruder BhappierCangrier Dbetter16A.impatient BhumorousCcareful Dhelpful17A.sadness BpressureCfear Ddepression18A.reply BobserveCanswer Dexperiment19A.inviting BgreetingCshopping Dbirthday20A.appeared BstuckCcombined Dprinted【解题导语】该文主要讲述了作者教退休的母亲玩电脑的有趣故事。1B根据下文中的“She said she didnt know
21、 _4_ to use it.I decided to teach her”可推知,作者的母亲对电脑所知甚少,此处指电脑知识(knowledge)。2C根据上文中的“So I decided to give her one of my old computers to help her pass the time”可知,作者给母亲一台自己的旧电脑是让退休的母亲自己玩。play with.“玩”。3A随着时间的推移,作者发现(found)电脑几乎没被碰过。4C根据下文中的“I decided to teach her”可推知,母亲并不知道怎么(how)使用电脑,于是作者决定教她。5C根据空处前一
22、句“I decided to teach her”和空后的“and she seemed OK with what I said”可推知,作者给母亲讲解(explained)了相关的电脑知识。6A根据语境可知,空处应填连词and,表示“然后,接着”。7D结合语境可推知,母亲不会玩电脑,感到很泄气(discouraged)。8D根据空前的“The screen saver(屏幕保护程序)had appeared”及常识可推知,电脑出现屏幕保护程序,母亲不知道怎么把它关掉。turn off“关掉”。9A根据空后的“and it didnt work”可推知,母亲因为不懂得怎么关掉屏幕保护程序,于是
23、就按(hitting)了每一个键。10B根据语境可推知,作者教母亲稍微晃动(shake)鼠标即可。下文中的“start shaking it”也是提示。11B根据语境可推知,作者是让母亲移动鼠标,唤醒电脑。wake up“唤醒”,符合语境。12C根据空后的“start shaking it around in midair”可推知,母亲听了作者的话就把鼠标拿起来(pick up),在空中摇晃。13A根据语境可推知,母亲不会玩电脑,拿着鼠标乱晃,结果电脑屏幕(screen)全黑了。14D根据语境可知,作者被母亲搞笑的行为(action)给逗乐了。15C根据语境可知,作者越笑,母亲越生气(angr
24、ier)。16A根据空后的“she decided to figure the thing out herself”可推知,身为老师的母亲对作者教自己玩电脑这件事很有看法,认为作者没有耐心(impatient)。17C根据语境可推知,作者帮助母亲走出了害怕(fear)损坏东西的阴影,鼓励母亲再尝试一下。18D参见上题解析。experiment“尝试”,符合语境。19B根据语境可知,母亲自己制作了一张贺卡(greeting card) ,对作者表示感谢。20B根据语境可知,此处指卡片贴在了作者的门上。stick to.意为“粘/贴在”。*单句改错1As Teachers Day approach
25、ing, our class decided to hold a party to celebrate the important day for a change this year._答案:AsWith或approaching前加wasWith Teachers Day approaching和As Teachers Day was approaching都表示“随着教师节的临近”。前者,with是介词,构成with的复合结构;后者,as是连词,连接句子。2His mind was with ease and he felt confident in the future._答案:with
26、atat ease “不拘束,放松”符合句意。3At the airport, he kissed me goodbye on my cheek._答案:mythe表示触碰别人身上某部位时,常用“动词sb.介词the身体部位”。所涉及的动词有hit, pat, tap, beat, strike等。4General speaking, the number of the people who drive after drinking is smaller and smaller._答案:GeneralGenerallygenerally speaking “一般来说”,与in general意义相近。5There must have been some misunderstand. I did not order all these books._答案:misunderstandmisunderstandingsome后应接名词,故改为misunderstanding,意为“误解;误会”。