1、2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修4U2及答案*阅读理解Mahendra, a former senior officer at the State Bank of India, talks about his disabled and wounded dogs like a father about his childrenwith the same love, affection, and warmth. Hes a wellknown animal rights activist, the secretary at People for Animals (PFA). B
2、ut nothing explains Mahendra better than his love for animals. It was this love that led him to establish Indias first shelter home for dogs living with disabilities. It all started in 2019 when, while taking a midnight walk, Mahendra came across a very weak dog on the street, whose bones were seen
3、under its skin. Mahendra decided to feed it and for the next couple of days it became the centre of his life, until the night when he found it dead. Since then, Mahendra started providing treatment to all wounded and sick dogs he came across. After some time, somebody told Mahendra about PFA, Indias
4、 largest animal welfare organization, chaired by Mrs Maneka Gandhi. Mahendra contacted her and, impressed by the work he was doing, Mrs Gandhi asked him to start a PFA chapter in Ahmedabad. Thus, in 2019, he started the shelter. It took a long time for Mahendra to find land where the shelter could b
5、e set up. Finally, Ramesh Bhai Patel, a farmer from a village named Jundal, agreed to give his land for nothing. Along with a team of four doctors and many volunteers, the shelter now has twentyfive dogs that were unable to walk at all when they were brought in. Today, theyre slowly healing. Do
6、gs that have healed with proper treatment are sent back to where they came from if the environment there is safe. However, the shelter will be home to the blind dogs for all their lives, says Mahendra. The shelter runs on the money coming from Mahendras own pocket. There have been some financial cru
7、nches now and then but Mahendra is determined that no matter what challenges come their way, theyll fight through.1.From Paragraph 1, what can we know about Mahendra?A.His affection for animals.B.His love for senior people.C.His care for disabled people.D.His devotion to protecting his children.2.Ma
8、hendra decided to do something for animals because of _.A.the death of a homeless sick dogB.his meeting with a sick dog one nightC.the encouragement of Mrs GandhiD.his contact with the organization PFA3.In his effort to build the shelter, Mahendra _.A.spent much money hiring a landB.received little
9、support from othersC.got a free land from a farmerD.was financially supported by the government4.What does the underlined word “crunches” in the last paragraph mean?A.Aids.B.Markets.C.Services.D.Difficulties.参考答案: 1.A; 2.A; 3.C; 4.D解析: 1.细节题。根据第1段“But nothing explains Mahendra better than his love f
10、or animals. It was this love that led him to establish Indias first shelter home for dogs living with disabilities”可知,Mahendra热爱动物。2.推断题。根据第2段可知,一只流浪狗的死亡让Mahendra决定为动物做些事情。3.细节题。根据第3段“Finally, Ramesh Bhai Patel, a farmer from a village named Jundal, agreed to give his land for nothing”可知,Mahendra在找地
11、方给狗建庇护所时得到了一块免费的地。4.词义推测题。根据后文“.but Mahendra is determined that no matter what challenges come their way, theyll fight through”可知,他们时常碰到经济困难。*单句语法填空1(2019江苏高考)_(determine) where we are in relation to our surroundings remains an essential skill for our survival.答案:Determining分析句子结构可知,应用动名词短语作主语,即本句中D
12、etermining where we are in relation to our surroundings作主语,remains是谓语动词。2The _(produce) of coffee beans is a huge, profitable business.答案:production由设空前的“the”和后面的“of”可知,应填所给词的名词形式。production “生产;制造”。3Nowadays, children have more _(free); they can do whatever they like.答案:freedomfreedom 名词“自由”,在本句中作宾
13、语。4Cats can help rid the home _mice.答案:ofrid . of “使摆脱或除去”。5A heavy fire reduced 90 percent of the houses _ashes.答案:toreduce . to . “使沦为”。6I bitterly _(regret) that I had missed the wonderful film.答案:regretted所填词由bitterly(副词)修饰,且由从句中had missed可知,此处用动词的一般过去时。7It is _(disturb) to think about so much w
14、ork to do.答案:disturbingdisturbing “令人不安的”,在句中作表语。8The discovery of new evidence led to the thiefs _(catch)答案:being caught本句中,lead to后接名词或动名词(短语),且the thief和catch存在被动关系,故填being caught,即动名词的被动结构,作lead to的宾语。9I am not _(satisfy) with the way he cut my hair.答案:satisfiedbe satisfied with . 为固定短语,意为“对感到满意
15、”。10Though he is young, he is struggling _(support) a large family.答案:to supportstruggle to do sth. “努力做某事”。*完形填空【说明文】(2019淄博市高三模拟考试)Make Good MemoriesMy husband Bills Grandma was in a nursing home when we moved back to Michigan.Grandma had been unable to walk for quite some time;now her eyesight wa
16、s almost gone.Over the years Grandma and I had _1_ many cards and letters.I knew how she enjoyed _2_ in touch with people.Grandma would have me write letters to go in the cards she would send.And she would always have me _3_ what I had written back to her.Grandma didnt have a problem with hearing th
17、en _4_ she was always telling me,“That is not _5_ how I said that!” I would then rewrite whatever I wrote in her exact words.Since I had some _6_ time before Christmas,I asked Grandma if she would like to send _7_ some Christmas cards.Grandma readily _8_.I rounded up several different kinds of cards
18、.I knew she had friends and family who all had different _9_.I would take each card and _10_ in detail the front of the card,then I would read the words inside.After _11_ it over Grandma would tell me who she thought would like _12_ card.After a while I _13_ and I noticed that we had several nursing
19、 home _14_ standing in the doorway.I started to notice as I read each card,the _15_ on their faces and Grandmas face,too.Each one had a _16_ smile and a faraway look in their eyes,as they were seeing the scenes in their minds eye.I thought when I went over to do the Christmas _17_ I would be doing G
20、randma a favor,but it _18_ that she did me a big favor.Ill always _19_ this special memory of bringing some Christmas joy and pleasant _20_ to Grandma and her fellow residents.1A.exchanged BchangedCtraded Dswitched2A.settling BlosingCstaying Dgetting3A.write BdiscoverCtranslate Dread4A.when Bbecause
21、Cwhile Dthough5A.carefully BtruthfullyCspecially Dexactly6A.extra BflyingCessential Dvaluable7A.for BupCout Daway8A.acknowledged BagreedCadmitted Drejected9A.addresses BadvantagesCoccupations Dinterests10A.describe BcommunicateCdistinguish Dignore11A.talking BturningCtaking Dthinking12A.another Beac
22、hCone Dother13A.looked down Blooked overClooked up Dlooked through14A.immigrants BvisitorsCpatients Dresidents15A.attention BlookCglance Dsight16A.gentle BroughCforced Dwhispered17A.trees BjobsCdecorations Dcards18A.turned over Bturned outCcame over Dleft out19A.treasure BadmireCencourage Drecognize
23、20A.stories BfacesCmemories Dletters【解题导语】本文是一篇记叙文。有一年,在圣诞节前夕,作者去帮助丈夫的奶奶做圣诞贺卡,但是在这一过程中作者却得到了莫大的帮助。1A考查动词辨析。A项意为“交换”;B项意为“改变”;C项意为“交易”;D项意为“转换”。根据逻辑关系可判断出,这些年来,作者和丈夫的奶奶两人之间互相赠送卡片和信件,即交换了很多卡片和信件。故选A。2C考查动词辨析。A项意为“解决”;B项意为“失去”;C项意为“保持”;D项意为“得到”。根据下文中丈夫的奶奶常给一些人赠送卡片可判断出,她喜欢和人们保持联系。故选C。3D考查动词辨析。A项意为“写”;B项
24、意为“发现”;C项意为“翻译”; D项意为“读”。根据第一段最后一句中的“now her eyesight was almost gone”以及此空格后下一句的描述可判断出,丈夫的奶奶让作者读一下她让作者所写的那些话。故选D。4B考查连词辨析。根据下文中的“Thats not.how I said that!”可知,丈夫的奶奶的听力是没有问题的。此处应用because引导这个原因状语从句。故选B。5D考查副词辨析。A项意为“细心地”;B项意为“诚实地”;C项意为“专门地”;D项意为“精确地,准确地”。根据语境可知,此处指丈夫的奶奶常说作者所写的跟她所说的并不完全一样。故选D。6A考查形容词辨析
25、。A项意为“额外的”;B项意为“飞行的”;C项意为“必要的”;D项意为“值钱的,宝贵的”。由下文中的“I asked Grandma if she would like to send”可知,此处指在圣诞节前夕作者有些空闲时间。故选A。7C考查介词辨析。四个选项皆可与空格前的“send”构成短语:send for意为“派人去叫”;send up意为“发射,使上升”;send out意为“分发,发送”; send away意为“解雇”。根据语境可知,此处指是否需要帮助丈夫的奶奶分发贺卡。故选C。8B考查动词辨析。A项意为“承认”;B项意为“同意”;C项意为“承认”;D项意为“拒绝”。根据下文“I
26、 rounded up several different kinds of cards.”可判断出,丈夫的奶奶同意了作者的提议。故选B。9D考查名词辨析。A项意为“地址”;B项意为“优势”;C项意为“职业”;D项意为“兴趣”。根据逻辑关系可判断出,丈夫的奶奶的那些朋友和亲人有不同的兴趣,所以给他们送贺卡时要根据他们的兴趣来送。故选D。10A考查动词辨析。A项意为“描述”;B项意为“交流”;C项意为“区分”;D项意为“忽视”。语境表示,每拿起一张贺卡,作者就会向丈夫的奶奶详细描述贺卡封面上的内容。故选A。11D考查动词辨析。四个选项皆可与后面的“over”构成短语:talk over意为“详细
27、地商议”;turn over意为“使翻转”;take over意为“接管”;think over意为“仔细考虑”。根据常识可判断出,丈夫的奶奶应该是经过仔细考虑后告诉作者哪个人会喜欢哪一张贺卡。故选D。12B考查限定词辨析。根据本段第五句中的“each card”可判断出,此处指哪个人会喜欢哪一张贺卡,此处应用each。故选B。13C考查动词短语辨析。A项意为“向下看”;B项意为“检查”;C项意为“抬头看”;D项意为“浏览”。根据下文中的“I noticed that”可判断出,作者应该是抬头看到了门口的几个人。故选C。14D考查名词辨析。A项意为“移民”;B项意为“参观者”;C项意为“病人”
28、;D项意为“居民”。根据语境可知,此处指作者看到了几位住在养老院的人站在门口。故选D。15B考查名词辨析。A项意为“注意力”;B项意为“表情,神情”;C项意为“一瞥”;D项意为“视力”。根据下一句中的“smile”和“a faraway look”可判断出,作者应该是看了看那些人脸上的神情。故选B。16A考查形容词辨析。A项意为“温和的”;B项意为“粗糙的”;C项意为“被迫的”;D项意为“低语的”。根据逻辑关系可判断出,每个人脸上都有很温和的笑容。故选A。17D考查名词辨析。A项意为“树”;B项意为“工作”;C项意为“装饰”;D项意为“卡片”。根据第三段第一句中的“some Christmas
29、 cards”可判断出,作者本想去帮助丈夫的奶奶做圣诞贺卡。故选D。18B考查动词短语辨析。A项意为“使翻转”;B项意为“结果是”;C项意为“突然感到”;D项意为“不包括”。根据语境可知,此处指结果却是丈夫的奶奶帮助了作者。故选B。19A考查动词辨析。A项意为“珍视”;B项意为“钦佩”;C项意为“鼓励”;D项意为“认出”。语境表示,作者会一直珍视这种能给圣诞节带来快乐的特别回忆。故选A。20C考查名词辨析。A项意为“故事”;B项意为“脸”;C项意为“记忆”,D项意为“信”。根据上文中的“this special memory”及文章标题可知,此处指对丈夫的奶奶以及她那些朋友的美好回忆。故选C。
30、*单句改错1They focused all their attention to finding a solution to the problem._答案:第一个toonfocus ones attention on (doing) sth.“集中精力(做)某事”。2They equipped with two sharp axes and set off for the forest._答案:They后加were或equipped后加themselvesbe equipped with和equip oneself with . “配备有”。3Some people say that Ch
31、inese tend to be satisfying with what they have._答案:satisfyingsatisfiedbe satisfied with “对感到满意”,主语通常为人。4Thanks for the success of the business, we can afford a holiday this year._答案:fortothanks to “多亏了;由于”。5She would rather to buy her clothes through the Internet than in the supermarket._答案:去掉towould rather do A than do B “比起做B更愿意做A”。