收藏 分享(赏)

2019高考英语一轮选练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:394259 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:138KB
下载 相关 举报
2019高考英语一轮选练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019高考英语一轮选练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019高考英语一轮选练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019高考英语一轮选练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019高考英语一轮选练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019高考英语一轮选练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019高考英语一轮选练习题Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选修8Unit 4Pygmalion李仕才一、阅读理解AAccording to a team of researchers, an animals ability to perceive(感知) time is linked to their pace of life. “Our results lend support to the importance of time perception in animals where the ability to perceive time in a very short time may be the difference between lif

2、e and death for fast moving creatures,” commented the lead author Kevin Healy from Trinity College Dublin.The study was done with a variety of animals using a phenomenon based on the maximum speed of flashes of light an individual can see before the light source is seen as constant. Dogs, for exampl

3、e, have eyes with a refresh rate higher than humans.One example of this phenomenon at work, the authors say, is the housefly and its ability to avoid being hit. The research shows flies observe motion in a shorter time than our own eyes can achieve, which allows them to avoid being hit.Professor Gra

4、eme Ruxton of the University of St Andrews in Scotland, who worked jointly on the research project, said in a statement, “Having eyes that send updates to the brain at much higher frequencies than our eyes do is of no value if the brain cannot process that information equally quickly, Thus, this wor

5、k highlights the impressive abilities of even the smallest animal brains. Flies might not be deep thinkers, but they can make good decisions very quickly.” In comparison, the tiger beetle (虎甲虫) runs faster than its eyes can keep up, basically becoming blind, which requires it to stop periodically to

6、 reevaluate its preys(猎物) position. Our results suggest that time perception offers an as yet unstudied dimension in which animals can specialize and there is a considerable range to study this system in more detail.【文章大意】本文是一篇科普说明文。研究发现,动物感知时间的能力和它们的生活节奏有关,对于快速移动的动物来说,在短时间内感知时间的能力决定着它们的生死。文章列举了家蝇、狗

7、和虎甲虫等动物,证明了动物感知时间的能力的重要性。1. What is the research mentioned in the passage mainly about?APace of life of animals.BTime perception of animals.CLifetime of small animals.DImpressive abilities of animals.答案与解析:B考查主旨大意。通读全文可知,“According to a team of researchers, an animals ability to perceive(感知) time is

8、 linked to their pace of life.”为本文的主题句;结合下文内容可知,本文主要介绍了一项研究发现:动物感知时间的能力和它们的生活节奏有关,故B项正确。2. What does Kevin Healys comment mean in Para. 2?AThe ability of animals to perceive time depends on their high moving speed.BThe survival of fast moving animals relies on their ability to perceive time.CAnimals

9、 with quicker pace of life have better perception of time.DAnimals with poor ability of time perception have a shorter life.答案与解析:B考查细节理解。根据第二段Kevin Healy所说的话“Our results lend support to the importance of time perception in animals where the ability to perceive time in a very short time may be the d

10、ifference between life and death for fast moving creatures.”可知,Kevin Healy认为,对于快速移动的动物来说在短时间内感知时间的能力决定着它们的生死;据此可知,该句是说快速移动的动物的生存依赖于它们对时间的感知能力,故B项正确。3Why can houseflies avoid being hit?AThey can think very deeply before they act.BThey can fly much faster than their eyes can keep up.CThey can process

11、information as quickly as they receive it.DThey can send information to the brain more quickly than to their eyes.答案与解析:C考查细节理解。根据第四段的“The research shows flies observe motion in a shorter time than our own eyes can achieve, which allows them to avoid being hit.”可知,家蝇能比我们在更短的时间内感知到物体的运动,这是它们得以避免被拍死的原

12、因,故C项正确。4What will a tiger beetle have to do to catch a moving prey?ATry to run as fast as it can.BPrevent itself from becoming blind.CSlow down to gain its time perception.DStop occasionally to spot the prey again.答案与解析:D考查细节理解。根据第六段“In comparison, the tiger beetle(虎甲虫) runs faster than its eyes ca

13、n keep up, basically becoming blind, which requires it to stop periodically to reevaluate its preys(猎物) position.”可知,虎甲虫虽然奔跑的速度快,但是视力跟不上奔跑的速度,需要偶尔停下来重新确定猎物的位置,故D项正确。BTravel-worthy Destinations in Best FilmsARRIVAL Bozeman, Montana, U. S.The years best thriller, Arrival follows a professor to a milit

14、ary camp in Montana, where she works to translate the language coming from alien visitors. The film, set in the wide landscape of Montana, connects the vastness of the universe with the natural beauty of Bozeman. Travel to Bozeman, and youre bound to feel its quietness. In this town, the wildlife of

15、 the Bridger Mountains lives alongside the constant inflow of Montana State University students. With all its breathtaking landscape, Bozeman is the perfect place to do some soul-searching.FENCES Pittsburgh, Pennsylvania, U. S.Fences tells of an African-American father supporting his family during t

16、he Civil Rights movement of the 1950s. The film was shot in Pittsburgh, known for its blue collar history. Today it has grown into a center of progress and culture. It is home to the worlds first green convention center. On top of its environmental development, the city has worked to keep its divers

17、e cultural heritage. Visitors can discover Pittsburghs history at the Heinz History Center and taste the Mediterranean food at Cure.MOONLIGHT Miami, Florida, U.S.A masterpiece of self-discovery, Moonlight follows an African-American boy in Miami who is trying to find his place in the world. Much of

18、the film is set in a low-income neighborhood north of downtown, but visitors to Miami will likely see a different side of the lively city. Modern art museums and restaurants fill the inner corridors, while Miami Beach is filled with music and ocean lovers. Theres something for everyone in Miami, so

19、enjoy the party.4.What makes Bozeman a travel-worthy destination?A. The story of the movie Arrival. B. The peaceful landscape it has.C. Mantana State University. D. Alien visitors.1.Pittsburgh is known for according to Paragraph 2.A. its diverse culture B. African-American familiesC. the Civil Right

20、s movement D. beautiful scenery2.In the movie Moonlight, audiences will see a side of Miami.A. modern B. poorC. hi-tech D. luxury3.The author wrote the passage with the intention of .A. writing a film reviewB. introducing some famous filmsC. describing how the movies were shotD. recommending travell

21、ing destinations【文章大意】本文主要向读者介绍了几个最佳影片拍摄的旅游目的地。1.B 【解析】细节理解题。根据第一部分With all its breathtaking landscape, Bozeman is the perfect place to do some soul-searching.可知在它令人惊叹的风景中,Bozeman是一个完美的自我反省的地方。故选B。3.B 【解析】细节理解题。根据第三部分Much of the film is set in a low-income neighborhood north of downtown, but visitor

22、s to Miami will likely see a different side of the lively city.可知这部电影的大部分都是在市中心北部的一个低收入社区拍摄的,因此在电影中可以看到迈阿密贫穷的一面,故选B。7.D 【解析】主旨大意题。这篇文章作者主要是向读者介绍了几个最佳影片的拍摄旅游目的地。故选D。二、七选五(2018成都市高中毕业班摸底测试) Traveling alone gives you the freedom to create your own schedule and do as you please. _1_ For example, a trave

23、l partner can provide practical support and share in the rewards of firsthand experience with unfamiliar locations and cultures. Here are several tips to find a travel partner who will improve your journey. _2_ Traveling should be fun. When you are on a trip, you will want to do lots of activities t

24、hat you enjoy. Preferably, your companion will want to do the same things as you. Discuss financial plans. Before you travel, you should plan a budget. _3_ You dont want to be planning an expensive getaway at the same time your friend is looking for budget travel. Have an honest conversation. If you

25、 are thinking about traveling with a companion, take some time to have an open discussion. Schedule a time to sit down and talk. Try saying,“I know weve talked about the idea of traveling through Europe together. Lets have a coffee this week and actually talk that through.” _4_ You should also talk

26、about your travel style. Find someone who is flexible. Choose a travel partner who can adjust. _5_ Maybe it will rain on the day you planned to visit the Grand Canyon. Or you might not be able to get reservations at that French restaurant youve been dying to try.ALook for someone with common interes

27、ts.BYou should discuss your goals for the trip.CTravel with a friend who is pretty easygoing.DBut traveling with a partner has its benefits,too.EMake sure that you are on the same page concerning money.FTry to meet your new travel partner in person before your trip.GNo matter how carefully you plan

28、your trip, it is likely that something will go wrong.【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了如何找到一个很好的旅伴。1答案与解析:D根据空后句子“For example, a travel partner can provide practical support and share in the rewards of firsthand experience”可知,空处谈论的是和旅伴一起旅行有关的,而空前讲述的是独自旅行,上下文之间存在转折关系。所以D选项正确。2答案与解析:A根据空处所在位置可知,此处为段落主题句。根据本段最后一句可知,

29、最好和你的旅伴有共同的兴趣,所以A选项正确。3答案与解析:E根据本段中的关键词“financial plans”、“plan a budget”和“budget travel”可知,选项E中的“on the same page concerning money”与此内容相呼应,所以选E。4答案与解析:B根据本段主题句“进行诚实的谈话”可知,此段的核心话题是“谈话”;又根据空后的“You should also talk about your travel style.”可知,你还需要和你的旅伴讨论你们的旅行方式。选项B中的关键词“discuss your goals”与此呼应,所以选B。5答案

30、与解析:G本段主题句是“找到一个头脑灵活的旅伴”。根据空后的例子可知,在旅行中会突然出现意想不到的事情。G选项中的“carefully you plan your trip”和“go wrong”与此照应,所以选G。四、短文改错(2018师大附中模拟)Jinan is facing seriously traffic problems. Too much cars travel on the roads. This heavy traffic causes delays and the plenty of air pollution. Besides Jinan, many cities in

31、 China have traffic problems and Beijing is the worse one. One of the reason why there is so much traffic is because only a small number of people use public transportation.In my opinion, one way to solve the traffic problems was to encourage people to make use public transportation systems. For exa

32、mple, people can take buses instead of drive cars. Meanwhile, the government should take measures to make them more reliable and convenient to travel by bus.答案:Jinan is facing traffic problems. Too cars travel on the roads. This heavy traffic causes delays and plenty of air pollution. Besides Jinan,

33、 many cities in China have traffic problems and Beijing is the one. One of the why there is so much traffic is only a small number of people use public transportation.In my opinion, one way to solve the traffic problems to encourage people to make use public transportation systems. For example, peop

34、le can take buses instead of cars. Meanwhile, the government should take measures to make more reliable and convenient to travel by bus.四、语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。How would you use a radio or a telephone 1. you had no electricity or batteries?These problems bothered British inventor Trevo

35、r Baylis.So in 1996 he 2.(invent) a wind-up(装有发条的) radio which doesnt need electricity or batteries.You wind it up 3. hand.It plays for about an hour.Then you wind it up again.After three years,Baylis invented a mobile phone 4. is powered by shoes.The shoes contain a small battery that 5.(power) whe

36、n you walk.This battery is connected to a mobile phone.These two simple inventions can bring modern 6.(communicate) to all parts of the world.Baylis doesnt have 7. university degree in engineering.In fact,he left high school before 8.(graduate).He just loves making things 9.(help) people.He never knows when ideas will come to him.The idea for the mobile phone 10.(sudden) came to him in a dream.答案1.if2.invented3.by4.that/which5.is poweredmunications7.a8.graduating/graduation9.to help10.suddenly

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1