1、WELCOMEUNITSectionBReadingandThinking课后篇巩固提升必备知识基础练.单句语法填空1.His anxiety knowledge is worth our praise.答案for2.The little child was frightened the dog.答案of3.Im (annoy) that he didnt show up when he said he would come.答案annoyed4.The sights of the city never fail (impress) foreign tourists.答案to impress5
2、.The tennis players need total (concentrate) during play.答案concentration6.The experts (explore) every part of the island now.答案are exploring7.We have full (confident) that we shall succeed.答案confidence8.Many people disagree with scientists who experiment animals.答案on9.Many people are senior me in th
3、is company.答案to10.John (awkward) cleared his throat as he tried to think of something to say.答案awkwardly.用适当的介词填空1.He was waiting for his brothers return anxiety.答案with2.We were deeply impressed the painting that day.答案by/with3.He has told me his plans and hes made a good impression me.答案on4.You mus
4、t concentrate your attention improving your English.答案on5.Of the two clerks,Tom is junior his colleague.答案to6.I think we should leave now and have some coffee.答案off7.She left Beijing New York last year.答案for8.I notice that the advertisement leaves the price of the product.答案out9.He got annoyed the b
5、oy for being so stupid.答案with10.He is confident his ability to achieve success.答案in.短语填空at last,make a good impression,what if,concentrate on,leave.alone1.Frank ,so the manager gave him the job.答案made a good impression2.After several delays,he set out at 8 oclock .答案at last3.They said that they had
6、been for 3 days with no food in the house.答案left alone4.Dont take yourself too seriously:so you make a mistake?答案what if5.I cannot my attention my book with all that loud music going on.答案concentrate;on.完成句子1.It (确实使我不悦) when people forget to express thanks.答案really annoys me2.It was up to him (专心学习
7、) and make something of himself.答案to concentrate on his studies3.But (要是又会怎样) you want to find someone by her first name?答案what if关键能力提升练.完形填空One Saturday morning,Jeremy woke up in a quiet house.Usually Mom was 1 making breakfast and cleaning the kitchen,but not today.Jeremy walked to her 2 and knoc
8、ked at the door.“Dont come in,Jeremy,” said Mom.“I have a terrible cold.I dont want you to get 3.You can have cereal (麦片) for breakfast and watch cartoons.Im going to 4 in bed.”Jeremy 5 some cereal into a bowl and ate the pieces dry.Mom must feel very bad if she was lying in bed all day.“How could I
9、 6 her?” Jeremy thought.Saturday was the day that Mom washed clothes.He ran to his room to get his dirty clothes.Jeremy opened the door to the washer and put all of his clothes 7.He had 8 Mom do laundry (洗衣服) lots of times,so he knew where to find the soap and how to pour it into the 9.Finally,he cl
10、osed the door and pressed the big 10 that said “START”.Jeremy 11 the round,glass window.12 was pouring in,and the machine was starting to work,making his clothing tumble (翻滚) around.Jeremy watched cartoons 13 he heard the washing machine beep (发出嘟声).That meant the 14 was done.Jeremy opened the door
11、to take out the wet clothes.Everything seemed clean,and Jeremy felt 15.【语篇导读】这是一篇记叙文。文章讲述了主人公杰里米的妈妈生病了,在卧床休息,他想帮助妈妈做些什么,最后帮助妈妈洗衣服的事情。1.A.awkwardB.busyC.silentD.curious答案B解析句意:通常妈妈正忙着做早餐和打扫厨房,但今天没有。awkward“令人尴尬的”;busy“忙碌的”;silent“沉默的”;curious“好奇的”。根据句中“makingbreakfastandcleaningthekitchen”和生活常识可知,通常早
12、晨妈妈是“忙着”做早餐,busy“忙碌的”。故选B项。2.A.kitchenB.carC.bedroomD.study答案C解析句意:杰里米走到她的卧室去敲门。kitchen“厨房”;car“小汽车”;bedroom“卧室”;study“书房”。根据后文中妈妈的话“Imgoingtoinbed.”可知,妈妈在卧床休息,由此可推断出妈妈是在卧室里,杰里米是去了妈妈的卧室。故选C项。3.A.hurtB.addictedC.angryD.sick答案D解析句意:我得了重感冒。我不想让你生病。hurt“受伤的”;addicted“上瘾的”;angry“生气的”;sick“生病的”。根据句中“Dontc
13、omein,Jeremy”和“Ihaveaterriblecold.”可知,妈妈得了重感冒,她不让杰里米进来,是不想把感冒传染给他,不想让他生病。故选D项。4.A.stayB.sitC.readD.work答案A解析句意:我要卧床休息。stay“停留”;sit“坐”;read“阅读”;work“工作”。根据上文“Ihaveaterriblecold.”可知,妈妈得了重感冒,由此可推断出,她是打算卧床休息,stayinbed“卧床休息”,为固定短语。故选A项。5.A.hidB.pushedC.leftD.poured答案D解析句意:杰里米往碗里倒了些麦片,然后吃了这些干麦片。hide“隐藏”;p
14、ush“推动”;leave“离开”;pour“倾倒”。根据句中“intoabowl”可知,杰里米应该是往碗里倒了些麦片,pour.into.“把倒进”,为固定短语。故选D项。6.A.treatB.helpC.supportD.feed答案B解析句意:“我能怎样帮助她呢?”杰里米想。treat“对待,治疗”;help“帮助”;support“支持”;feed“喂养”。根据后文可知,杰里米帮妈妈洗了衣服,由此可推断出,这里杰里米想的是能够如何“帮助”妈妈。故选B项。7.A.awayB.outsideC.insideD.aside答案C解析句意:杰里米打开洗衣机的门,把他所有的衣服都放进去了。awa
15、y“离开”;outside“在外面”;inside“在里面”;aside“在旁边”。根据上文可知,杰里米想要帮助妈妈洗衣服,由此可推断出,是把衣服放进洗衣机里,put.inside“把放进去”,为固定短语。故选C项。8.A.madeB.heardC.letD.watched答案D解析句意:他看过妈妈洗衣服很多次,所以他知道在哪里可以找到肥皂,以及如何把肥皂倒进洗衣机。根据后文“soheknewwheretofindthesoapandhowtopouritintothe”可知,杰里米知道如何洗衣服,由此可推断出他之前“看”过妈妈洗衣服很多次。故选D项。9.A.machineB.basketC.
16、bowlD.plate答案A解析句意:他看过妈妈洗衣服很多次,所以他知道在哪里可以找到肥皂,以及如何把肥皂倒进洗衣机。根据生活常识可知,洗衣服应该把肥皂放进洗衣机里,空格处单词代指的是洗衣机,machine意为“机器”,洗衣机是一种洗衣机器。故选A项。10.A.bottomB.buttonC.cardD.device答案B解析句意:最后,他关上门,按下了写着“开始”的大按钮。bottom“底部”;button“按钮”;card“卡片”;device“装置”。根据句中“START.”和生活常识可知,洗衣服需要按动洗衣机上的开始“按钮”。故选B项。11.A.cleaned upB.checked
17、onC.looked throughD.broke into答案C解析句意:杰里米透过圆形的玻璃往里看。水正往里灌,机器开始工作,他的衣服在四处翻滚。cleanup“打扫干净”;checkon“检查”;lookthrough“浏览,仔细查看”;breakinto“闯入”。根据句中“theround,glasswindow”和“makinghisclothingtumble(翻滚)around”可知,他是在透过玻璃看机器里面的情况,lookthroughsth“通过看”,为固定搭配。故选C项。12.A.WaterB.SoapC.ClothingD.Sunlight答案A解析句意:杰里米透过圆形的
18、玻璃往里看。水正往里灌,机器开始工作,他的衣服在四处翻滚。根据句中“themachinewasstartingtowork”和生活常识可知,洗衣机启动后应该是先注水。故选A项。13.A.onceB.untilC.afterD.since答案B解析句意:杰里米看动画片,直到听到洗衣机发出嘟声。once“一旦”;until“直到为止”;after“在以后”;since“自以来”。根据句中“Jeremywatchedcartoons”和“Jeremyopenedthedoortotakeoutthewetclothes.”可知,杰里米一直在看动画片,“直到”听到洗衣机发出嘟声,才停止看动画片,去取洗
19、好的衣服。故选B项。14.A.arrangementB.experimentC.washingD.beating答案C解析句意:这意味着洗好了。arrangement“安排”;experiment“实验”;washing“洗,洗涤”;beating“打”。根据上文和句中“heheardthewashingmachinebeep.”可知,杰里米在用洗衣机洗衣服,洗衣机发出嘟声,这意味着衣服洗好了。故选C项。15.A.gracefulB.anxiousC.pitifulD.proud答案D解析句意:一切看起来都很干净,杰里米感到很自豪。graceful“优雅的”;anxious“焦虑的”;piti
20、ful“可怜的”;proud“自豪的”。根据上文可知,杰里米帮助生病的妈妈洗了衣服,由此可推断出,他对自己的做法是自豪的。故选D项。.课文语篇填空Han Jing felt a little anxious at the beginning of her first senior high school day.She was worried that her 1. (classmate) wouldnt talk to her because she isnt an outgoing girl at all.Though she 2. (want) to leave a good impre
21、ssion on other students,she wasnt sure of it.In the morning,Han Jing had her first maths class,which was difficult.While 3. (give) the lesson,the kind and friendly maths teacher told 4. funny story to the students and it made everyone laugh a lot.In the afternoon,a guy made trouble to Han Jing 5. ta
22、lking all the way while they were having a chemistry lesson in the science lab.Han Jing 6. (angry) wanted to ask him to keep silent 7. she couldnt concentrate on the experiment.When the first day was over,Han Jing didnt feel 8. (fright).She realised that she would make new friends at the new school,though she missed her old friends.Whats 9. (much) important,she knew that theres a lot 10. (explore) here.答案1.classmates2.wanted3.giving4.a5.by6.angrily7.because8.frightened9.more10.to explore