1、Unit4FriendsforeverSectionAStartingout&Understandingideas课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.It requires a new type of technology that people arent already (熟悉的) with.答案familiar2.People also realised that the supply of coal and gas would not last f.答案forever3.Most Americans would (更喜欢) to keep their problems to th
2、emselves,and solve them by themselves.答案prefer4.Did you d my message to my father?答案deliver5.The customer must pay a reasonable charge for a service,where no price has been fixed in a.答案advance6.They developed the ability to communicate successfully in order to m relationships.答案maintain7.The purpos
3、e of her design project is to (使可能) children to resist the temptation of TV.答案enable8.Teachers have to constantly (更新) their knowledge in order to maintain their professional competence.答案update.短语填空face to face,lose track of,take part in,keep in mind,communicate with,thanks to,in view of1.Bob his f
4、riends at camp after summer was over.答案lost track of2. his parents encouragement and support,he finally realised his dream.答案Thanks to3. the present situation,well have to revise our original plan.答案In view of4.If you want knowledge,you must the practice of changing reality.答案take part in5.She pushe
5、d her way through the crowds and met her friend .答案face to face6. these important facts that I would like to share with you.答案Keep in mind7.If you speak English,you can business people from other countries.答案communicate with.完成句子1.我决定实现我的梦想,尽管我父母反对。I decided to realise my dream,my parents were again
6、st it.答案even though/if2.孩子要什么就给什么,这种做法被普遍认为是不明智的。It is generally considered unwise to give a child .答案whatever he wants3.我读英语课本时睡着了。I fell asleep the English textbook.答案while reading4.我今天下午不来,明天来,怎么样?I came tomorrow instead of this afternoon?答案What if5.她没和我们打招呼就离开是不礼貌的。It was impolite of her to leav
7、e .答案without telling us关键能力提升练.阅读理解APeople all need friends because nobody wants to be lonely and a friend can help you in good and bad times.Youve made friends since childhood,but you still dont know who your true friends are.Here are some signs to tell you if your friend is a true friend:Alwayshon
8、estHonesty is important to keep a relationship alive.A true friend always tells you the truth.It may be hard sometimes but lying can destroy a friendship.It is important that your friend speaks honestly and never makes up stories.There are always periods in your life when you have problems or diffic
9、ulties.A true friend will always have time to listen to your problems and give advice.It may not be able to offer a solution to your problems but the fact that your friend made time to listen is a sign he/she cares for you.Your friend is not a true friend if he/she can never make time for you when y
10、ou are in trouble.You also need to be reasonable and accept that your friend also has other things to do so he/she cant always listen immediately to your problems.AlwaysrespectfulA true friend will always respect your opinion no matter whether he/she agrees or not.Your true friend may disagree but n
11、ever insists that he/she is correct.AlwaysunderstandingIt is possible that some problems will arise between you and your friend.A true friend will always be forgiving and understanding even if it isnt his /her fault.We are all different people and we all make mistakes.A true friend is always forgivi
12、ng and understanding because he/she doesnt want to take the risk of losing his/her best friend.【语篇解读】本文是一篇说明文,告诉我们如何判断一个朋友是否是真正的朋友。1.Whats the best title for the third paragraph?A.Always happy for youB.Always there for youC.Always solve your problemsD.Always remember your important days答案B解析主旨大意题。第三
13、段主要讲述当你有问题或困难时,真正的朋友会陪着你,倾听你的问题并给出建议,帮你解决问题。由此可知,B项适合做本段的小标题。2.According to the passage,what will a true friend always do?A.Share the same interests with you.B.Offer a solution to your problems in time.C.Respect your opinion even if he/she disagrees with it.D.Be a good listener and listen immediatel
14、y to your troubles.答案C解析细节理解题。根据Alwaysrespectful中的“Atruefriendwillalwaysrespectyouropinionnomatterwhetherhe/sheagreesornot.”可知,真正的朋友即使不同意也会尊重你的观点。3.Whats the authors purpose in writing this passage?A.To teach us how to make true friends.B.To find out how long a friendship can last.C.To introduce his
15、 experience in making friends.D.To tell us how to find out if a friend is a true friend.答案D解析推理判断题。根据第一段最后的“Herearesomesignstotellyouifyourfriendisatruefriend”可知,作者的写作意图是帮助我们辨别自己的朋友是否是真正的朋友。BWhen you choose a friend,you should be very careful.A good friend can help you study.You can have fun togethe
16、r and make each other happy.Sometimes you will meet fair weather (晴天) friends.They will be with you as long as you have money or luck,but when you are down,they will run away.How do I know when I have found a good friend?I look for certain qualities of character,especially understanding,honesty and
17、reliability (可靠).Above all else,I look for understanding in a friend.A good friend tries to understand how another person is feeling.He is not quick to judge.Instead,he tries to learn from others.He puts himself in the other persons place,and he tries to think of ways to be helpful.He is also a good
18、 listener.At the same time,however,a good friend is honest.He does not look for faults in others.He notices their good points.In short,good friends will be honest to each other and accept each other.Another quality of a friend is reliability.I can always depend on a good friend.If he tells me he wil
19、l meet me somewhere at a certain time,I can be sure that he will be there.If I need a favour,he will do his best to help me.If I am in trouble,he will not run away from me.There is a fourth quality that makes a friend special.A special friend is someone with whom we can have fun.We should enjoy our
20、lives,and we would enjoy our friendship.That is why I especially like friends who are fun to be with.A good friend likes the same things I like.We share experience and learn from each other.A good friend has a good sense of humour,too.He likes to laugh with me.That is how we share in the joy of bein
21、g friends.And I know that he is looking for the same quality in me.When I meet someone who is reliable,honest,and understanding,I know Ive found a good friend!【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了好朋友应该具备的几种品质,并对各种品质进行了详细的说明。4.If you have fair weather friends,.A.you will become richB.you can be sure that you get real f
22、riendsC.they will give you all that they have when you need helpD.you will be refused when you get into trouble答案D解析细节理解题。根据第一段第四、五句内容可推断,这样的朋友在你遇到困难的时候会离去,故选D项。5.Which of the following qualities the writer thinks is the most important in choosing a friend?A.Honesty.B.Reliability.C.Understanding.D.A
23、 sense of humour.答案C解析细节理解题。根据第二段第一句“Aboveallelse,Ilookforunderstandinginafriend.”可知,作者认为理解是最重要的。故选C项。6.This passage mainly discusses .A.the qualities of a good friendB.where to choose friendsC.how to get along with friendsD.the importance of having a friend答案A解析主旨大意题。通读全文内容可知,文章属于总分式结构,主要分析好朋友究竟应该具
24、有什么样的品质。故选A项。.七选五SignsofHealthyFriendshipsOnce in a while its helpful to see if your friendship is as healthy as it can be.You might get used to a friendship over time to the point where you dont see room for improvement.And since great friendships are priceless,you should always surround yourself w
25、ith the kind of people who will lift your spirits,make you laugh,and remind (提醒) you that you are loved.1 Here are characteristics(特征) that strong friendships share.2Friends make you feel comfortable with yourself,so you dont need to act like someone youre not.Your friends know your shortcomings and
26、 love you anyway.You are perhaps the “best version” of yourself when youre with your friends.A healthy friendship includes plenty of gentle honesty.True friends wont pretend just to avoid an argument(争论).3 As a result,youll know where you stand with your friends and wont be afraid to share your true
27、 opinions.Theyargueinahealthyway.One of the biggest misunderstandings about good friends is that they never fight.But lets face it: everyone fights.4 In fact,voicing your opinions freely will cause you to disagree from time to time and thats okay.Healthyfriendshipsmeanyoucanbefriendswithsomeoneelse,
28、too.5 Thats why great friends will improve your relationship,yet still encourage you to meet people and try new things without them.A healthy friendship means that sometimes the two of you spend time apart,and thats okay.A.Arguing isnt unhealthy.B.Is your friendship as healthy as it can be?C.Good fr
29、iends dine out together from time to time.D.Good friends are real and honest with each other.E.With an unhealthy friendship,you know clearly that something is “off”.F.Even if you have the best friend,it doesnt hurt to expand your social circle.G.In a positive friendship,your friends wont lie to you,
30、and they wont hurt your feelings either.答案与解析【语篇解读】本文是说明文,介绍了健康友谊的一些特征。1.B由上文中的“Onceinawhileitshelpfultoseeifyourfriendshipisashealthyasitcanbe.”以及下文中的“Herearecharacteristics(特征)thatstrongfriendshipsshare.”可知,B项符合语境,起承上启下的作用,且B项中的“ashealthyasitcanbe”与上文相照应。故选B项。2.D分析文章结构可知,空处是下面两段的小标题。由下文中的“youdontn
31、eedtoactlikesomeoneyourenot”及“Ahealthyfriendshipincludesplentyofgentlehonesty.”可知,空处应是说好朋友之间应真诚相待,故选D项。3.G由空前内容可知,此处指朋友不会对你撒谎,也不会伤害你的感情,故选G项。4.A由本段小标题“Theyargueinahealthyway.”及空处所在段内容可知,A项符合语境,故选A项。5.F由“Healthyfriendshipsmeanyoucanbefriendswithsomeoneelse,too.”及空处所在段内容可知,空处应指即使你有最好的朋友也不会影响你扩展社交圈,故选F项。