1、Unit 4Astronomy:the science of the stars课时作业13Warming Up & Reading.单词拼写1Scientists do not know how much and what kinds of noises are harmful (有害的) to ocean animals.2Mammals exist (存在) when the animals that were harmful to them disappeared.3Hand washing can prevent (阻止) the spread of many infections
2、(感染)4In his book, he explained the operating theories (理论) of computers in detail.5Man cant live without oxygen (氧气)6The younger generation tell me that religion (宗教) is “old hat” and science has proved this.7These computers are a puzzle (难题) to me.8With so many problems arising, the system (制度) sho
3、uld be improved.9Thirtyone people have been injured in violent (暴力的) incidents throughout the day.10As is well known, fresh air is fundamental (基本的) to good health.单句语法填空1It is uncertain whether hell succeed in passing the driving test or not.2His decision made it possible for us to finish the work
4、by four oclock this afternoon.3Each of us in turn had to describe how alcohol had affected our lives.4The situation in that country should be_prevented (prevent) from becoming worse.5You neednt worry because this snake is harmless (harm)6My relationship with the actors is fundamental to my work as a
5、 director.7If you give up this chance, youll regret it in time.8Look at the pictures and take turns to_tell (tell) the story.选词填空(可变换形式)do great harm to, give birth to, in time, puzzle about, protect.from., lay eggs, prevent.from., in ones turn1They are used to laying_eggs in trees in the cold weath
6、er.2To their delight, Lucy gave_birth_to five babies at a time.3Eating too much sugar will do_great_harm_to kids teeth.4You must hand in your paper in time, or he will be angry.5At first, curtains are used to protect us from shame.6So many people are prevented_from attending the lecture because of t
7、he terrible weather.7I have been puzzling_about this question for weeks.8The students, in their turn, performed their favorite songs.课文语法填空The earth was just a cloud of dust after the “Big Bang”. The earth _1_ (explode) loudly with fire and rock. They were in time _2_ (produce) many things, which we
8、re to make the earths atmosphere. _3_ the earth cooled down, water began to appear on its surface. It allowed the earth to dissolve _4_ (harm) gases. Then life began to develop.The first small plants multiplied and filled the oceans and seas _5_ oxygen. This encouraged the _6_ (develop) of early she
9、llfish and fish. Land animals such as insects, reptiles _7_ dinosaurs and so on appeared after green plants appeared. Small clever animals spread all over the earth. They _8_ (put) too much carbon dioxide into the atmosphere, which prevents heat from _9_ (escape) from the earth into space. Whether l
10、ife will continue on the earth for millions of years _10_ (come) will depend on whether this problem can be solved.1exploded2.to_produce3.As4.harmful5.with6development7.and8.are_putting9.escaping10to_come.串点成篇微表达这条河流的两岸有(exist)许多工厂,有些已经对环境造成损害(harm)。去年,有家工厂发生了剧烈(violently)爆炸。因此,当地人们都陷入巨大的恐慌中。听到已经及时(
11、in time)采取措施阻止(prevent.from)污染的进一步恶化,他们都感到非常高兴。There_exist_many_factories_along_the_river,_some_of_which_have_done_great_harm_to_the_environment._Last_year,_one_of_them_exploded_violently;_as_a_result,_the_local_people_got_into_a_great_panic._Hearing_that_some_measures_had_been_taken_in_time_to_prev
12、ent_the_pollution_from_getting_bad_to_worse,_they_were_all_more_than_glad.阅读理解AIf there is life on another planet, what is it like? This is the question that a new science fiction (科幻) programme, Alien Planet (异形星球), tries to answer.In the 94minute programme, two robots explore (探索) a fictional plan
13、et. The planet, Darwin IV, has two suns, and is smaller and hotter than Earth. It seems likely that Darwin IV was covered with large oceans a few million years ago, just like Earth. But because of climate (气候) changes, the oceans disappeared. Darwin IV is also home to many alien plants and animals.
14、The robots look at the land and air on the planet, and then send information to a team of scientists on Earth. The programme is based on the book Expedition by Wayne Barlowe.However, Alien Planet is not just normal science fiction, because it is based on real scientific information. A team of design
15、ers and scientists carefully designed the animals and plants that could live on Darwin IV. The team included famous scientists such as Professor Stephen Hawking and Dr James Garvin. In the programme, scientists explain the science behind Darwin IV. They explain why the animals have certain features
16、(特点)Here are four alien life animals from Alien Planet:UnthAn Unth is about 2.5 metres tall and has two legs. It runs fast and lives on the ground. It eats plants, and lives and travels in a group.Trunk SuckerA Trunk Sucker has a long nose and is about 1 metre long. It lives in the forest and drinks
17、 the juice from trees. It has wings and flies like a bird.DaggerwristA Daggerwrist is about 2 metres long. It jumps from tree to tree like a monkey and eats other animals.Arctic Sedge SliderAn Arctic Sedge Slider is 10 metres tall and feeds on grasslike plants growing near water.Alien Planet is an e
18、xciting programme and it really makes the science come alive. I really think it is worth watching.本文是一篇说明文。文章主要介绍了异形星球这个科幻节目。1Whats the purpose of Alien Planet?ATo discover other unknown planets.BTo find out if there is life on another planet.CTo learn about possible life forms on another planet.DTo
19、 explain scientists plans for exploring other planets.答案:C解析:细节理解题。根据第一段“If there is life on another planet, what is it like? This is.Alien Planet 异形星球 tries to answer.”可知,异形星球这个节目主要是要探索其他星球上可能存在的生命形式。2What can we infer about Alien Planet?APlants and animals in it are real.BIt is a sciencebased prog
20、ramme.CThe science behind it is unexplainable.DIt is designed by the author of Expedition.答案:B解析:细节理解题。根据第三段中的“Alien Planet.is based on real scientific information.”可知,异形星球不是一般的科幻片,而是一档基于真实科学发现的节目。3Which of the following is a meateating animal?AUnth.BDaggerwrist.CTrunk Sucker.DArctic Sedge Slider.答案
21、:B解析:细节理解题。根据文中的信息“Unth:It eats plants; Trunk Sucker:. drinks the juice from trees; Daggerwrist: eats other animals; Arctic Sedge Slider: feeds on grasslike plants growing near water.”可知,只有B项是肉食动物。BSatellites are an important part of our ordinary lives. For example, the information for weather forec
22、asts is sent by satellites. Some satellites have cameras which take photographs of the Earth to show how clouds are moving. Satellites are also used to connect our international phone calls.Computer connections of the World Wide Web and Internet also use satellites. Many of our TV programmes come to
23、 US through satellites. Airplane pilots also sometimes use a satellite to help them find their exact location.We use satellites to send television pictures from one part of the world to another. They are usually 35,880 kilometres above the equator (赤道). Sometimes we can see a satellite in the sky an
24、d it seems to stay in the same place. This is because it is moving around the world at 11,000 kilometres an hourexactly the same speed that the earth rotates (转动). A satellite must orbit the Earth with its antennae (天线) facing the earth. Sometimes, it moves away from its orbit, so there are little r
25、ockets on it which are used to put the satellite back in the right position. This usually happens about every five or six days.Space is not empty! Every week, more and more satellites are sent into space to orbit the Earth. A satellite usually works for about 1012 years. Satellites which are broken
26、are sometimes repaired by astronauts or sometimes brought back to the Earth to be repaired. Often, very old or broken satellites are left in space to orbit the Earth for a very long time. This is very serious because some satellites use nuclear power and they can crash into each other.本文是一篇科普说明文。文章对
27、各种卫星的用途、卫星工作的状态以及人们对已损坏卫星的处理办法进行了解释说明。4Which of the following is NOT done by satellites according to the passage?ASending information for weather forecasts.BTaking photographs of the Earth.CSending TV pictures.DProviding food for airplane pilots.答案:D解析:细节理解题。根据第一段和第三段首句不难看出,卫星可以传递天气预报信息、拍摄地球照片、传递电视图
28、片等,但是没说为飞行员提供食物,所以选择D项。5Why does the satellite move around the world at the same speed as the Earth rotates?AIn order to take photographs.BIn order to stay in a certain position in the orbit.CIn order to move away from its orbit.DIn order to send television pictures.答案:B解析:细节理解题。根据第三段内容可以看出,卫星之所以用和地
29、球自转相同的速度绕地球旋转,是为了与地球保持在相对同一位置上。显然B项正确。6What does the underlined word “This” in the 3rd paragraph refer to?AA satellite.BA little rocket.CA satellite seems to stay in the same place in the sky.DThe satellite puts the rockets in the right position.答案:C解析:代词指代题。This 在此替代前文的“Sometimes we can see a satel
30、lite in the sky and it seems to stay in the same place.”。故选C项。7Which is true of satellites?AA satellite usually works for about 1012 years.BEvery time a satellite gets broken, it is brought back to the Earth to be repaired.CA broken satellite is never left in space.DBroken satellites often crash into each other.答案:A解析:细节理解题。根据最后一段不难看出A项正确。