收藏 分享(赏)

2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:选修7 MODULE 5 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:391301 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:309.50KB
下载 相关 举报
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:选修7 MODULE 5 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第1页
第1页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:选修7 MODULE 5 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第2页
第2页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:选修7 MODULE 5 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第3页
第3页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:选修7 MODULE 5 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第4页
第4页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:选修7 MODULE 5 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第5页
第5页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:选修7 MODULE 5 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选修7 Module 5 课下作业(一、二)课下作业(一) 单元语基扎根练.单词拼写1Carelessness is apparently (显然) bad because it always leads to failure.2When you go abroad for further study, you should learn to adapt to the customs (风俗) of the destination country.3Some animals hibernate (冬眠) under snow, because there is much air in loos

2、e (疏松的) snow.4It was foolish (傻的) of him to refer to his note during that important test, and as a result, he got punished.5I dont think the chair is firm (稳固的) enough to stand on.6I feel awkward (尴尬的) as everyone except me is in evening dress.7It took her a month to adjust (适应) to the new life in s

3、enior high school.8The young man lay on the sofa with his arms folded (交叉) and soon fell asleep.9His study was furnished (配备) with an antique desk and chair.10English idioms are even difficult for native (本国的) English speakers, let alone Chinese.语境语法填空1This small town has a population of nearly 50,0

4、00, which is made up of 5 minorities, and apparently (apparent), their customs are also diverse (diversity), especially their clothes are varied/various (vary)2My nephew has a lame leg, but he runs (run) many a garage where you can see many people pulling out their repaired cars.3With a rooster fast

5、ened (fasten) to his spade, the farmer sets off to the market to sell it, because he needs to buy a chair which can be_folded (fold) to carry when he goes fishing (fish)4Could you pick up a tool from the bucket to help me to get in the crops? The weather forecast said there is a thunderstorm in the

6、distance which is coming here.So we must adjust ourselves (us) to this situation.语境改错1文中共有5处错误,每句中最多有两处,请找出并改正。Last winter, I come across my old friend Tony in Chengdu. I felt so happy to meet a friend,because we hadnt seen each other since graduation.We talked a lot about our life in the university

7、 and his adjusting the life of the city.The next morning he had intended to show me around the city, and I declined it because I had to set up for a meeting in Hangzhou.Today I still remember his enthusiasm.答案:第一句:comecame第二句:hadnthavent第三句:adjusting后加to第四句:andbut; upoff2文中共有5处错误,每句中最多有两处,请找出并改正。Our

8、 company is furnishing with computers and they have been in the use for several years.Most of us use them cautiously, but a minor of us often forget to turn them off after work.As we all know, if the computers runs all day long, they will be damaged.So we suggest fasten a regulation to every compute

9、r to remind everyone to take good care of them.答案:第一句:furnishingfurnished;去掉the第二句:minorminority第三句:runsrun第四句:fastenfastening.根据提示补全句子1实践是最好的学习方法。(否定词比较级)Theres no_better_way_to_learn_than by doing.2吃完晚饭,我们开始讨论野餐的事。(独立主格结构)Supper_finished,_we started to discuss the picnic.3不管他有多忙,他每周都去看望他的父母一次。(how

10、ever)However_busy_he_is,_he visits his parents once a week.短文填空()根据提示填空The Korean ethnic group is one of the 55 ethnic minorities (minority) in China.They are mainly (main) in Changbai Mountain area which is near Korea to the Northeast of China.Most of them now live_in (住在) Jilin Province. Most peop

11、le in the area speak Korean language, while some of them speak Chinese.They moved (move) there from Korea hundreds of years ago.They like wearing (wear) white clothes which stand for being pure and simple.People of the Korean ethnic group in China are fond of varieties (variety) of sports, such as w

12、restling (wrestle)and playing football.And also they are_all_good_at_singing_and_dancing (都能歌善舞)Whats more (much), they have over one thousand schools, of which Yanbian University is very famous.The Korean ethnic group in China is a great and hardworking_ethnic_minority (勤劳的少数民族)()片段选词填空local, celeb

13、rate, custom, costumes, nationality, forefather, traditional, communicate with, with the help of, dance to There are about 120 families and threefourths of them are Buyi nationality and onefourth are Miao people.On January 10th every lunar year, the villagers hold traditional dancing activities to c

14、elebrate the New Year.Buyi and Miao villagers in their best costumes sing and dance_to the melodies from the Lusheng (芦笙) and the bamboo flutes to celebrate their own traditional festival.Legends said once some robbers captured the Buyi forefather in the village.The villagers failed to rescue him by

15、 themselves and asked the local Miao people for help.The Miao people played the Lusheng and sang Miao songs to communicate_with him and the robbers couldnt understand them.With_the_help_of the Miao people, the forefather was rescued.Since then, the local Buyi people have formed the custom of singing

16、 and dancing to appreciate the help from the Miao people. People sing and dance for three days for the festival each year.课下作业(二) 高考语篇提能练.阅读理解(2019陕西高三质检)Culture shock occurs when people have been suddenly thrown into a new culture. Newcomers may be anxious because they dont speak the language. Neit

17、her do they know the customs nor understand the peoples behavior in daily life. Quite often the visitor finds that “yes” may not always mean “yes”, that friendliness does not necessarily mean friendship, or that statements that appear to be serious are really intended as jokes. The foreigners may be

18、 unsure as to when to shake hands, when to start conversations, or how to approach a stranger. The idea of culture shock helps explain the feelings of puzzlement and confusion.Language problems do not account for all the setback that people feel. When one has lost everything that was once familiar,

19、such as understanding a transportation system, knowing how to register for university classes, or knowing how to make friends, difficulties in coping with the new society may arise. When an individual enters a strange culture, he or she feels like a fish out of water. Newcomers feel at times that th

20、ey do not belong to the culture and feel deserted by the native members of the culture. When this happens, visitors may want to reject everything about the new environment and may glorify and sing their own praises of the positive aspects of their own culture. On the other side, more visitors may sn

21、eeze at their native country by rejecting its value and instead choosing to approve of the value of the new country. This may occur as an attempt to accept the new culture in order to be taken in by the people in it.语篇解读:本文是一篇议论文,主要论述了文化冲击发生的原因和结果,以及表现形式等。1What do people feel when they are abruptly

22、in a new culture?AExcited.BDelighted.CUpset.DHopeless.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“Newcomers may be anxious because they dont speak the language. Neither do they know the customs nor understand the peoples behavior in daily life.”可知,由于语言不通、不了解当地的风俗、不理解当地人日常生活中的行为习惯,新来者会感到焦虑、担心。C项意为“心烦的;不安的”,符合语境。2We can infer

23、 from the second paragraph that_.Aits impossible to get used to a new cultureBpeople feel confused due to culture shock Cforeigners often dont mean what native people sayDmost foreigners are usually quite humorous解析:选B推理判断题。根据第二段最后两句“The foreigners may be unsure . the feelings of puzzlement and conf

24、usion.”可知,外地人可能不确定什么时候握手,什么时候开始交谈,或者如何接近陌生人,文化冲击有助于解释这种困惑与窘迫的感觉。据此可以推断,由于文化冲击,人们常常会感到困惑。3The biggest barrier people often meet with in a new country is_.Athe languageBthe transportationCthe environmentDthe puzzlement解析:选A细节理解题。根据第一段第二句“Newcomers may be anxious because they dont speak the language.”并

25、结合常识可知,在一个新的国家,人们遇到的最大问题就是语言不通。4A few immigrants say no to everything of the new country because_.Athey miss their native culture seriouslyBthey know nothing about the culture Cthey cant enter the mainstream societyDthey really regret having immigrated解析:选B推理判断题。根据最后一段中的“Newcomers feel at times that

26、 . the positive aspects of their own culture.”可知,新来者有时觉得自己不属于当地的文化,觉得自己被抛弃了,他们会拒绝一切有关新环境的东西,并称赞他们自己的文化中积极的方面。据此可以推断,由于对新文化一无所知,新来的一些移民常常会拒绝新国家中的一切。.阅读七选五How to Cheer up Your Best FriendEveryone feels down every once in a while, including your best friend. Maybe your best friend has recently experien

27、ced something that could make her or him feel sad. It is difficult to see a best friend feeling miserable. _1_.CommunicationThere are cute ways to let your best friend know how important he or she is to you. You might consider sending a text you both find funny. _2_.GiftsA cute gift may be all he or

28、 she needs to cheer up. It doesnt have to be an expensive one, but if it is cute and holds a meaning between the two of you, it can go a long way. If he or she knows you are terrible at making arts and crafts, please go ahead and make him or her something. _3_. A bad attempt at an art and craft says

29、 a lot about how much you care. If you dont like to do arts and crafts, you could go out and find him or her something the two of you have always joked about buying and actually buy it for him or her._4_If your best friend feels depressed, he or she may decide to stay locked up for days. Instead of

30、letting him or her stay in, work to get him or her up and out of the house. Invite him or her to your house to play silly board games; take him or her to a surprise movie; or even walk out when youve eaten all the popcorn.MusicMusic is a powerful way to get your friend out of a bad mood. _5_. To mak

31、e it cute, you can record yourself singing a track, or put a personalized message before each track to make him or her laugh.AIts the thought that countsBInvite him or her to a surprise movieCGet him or her out of the houseDYou could make him or her a mix of some of your favourite musicEYou might al

32、so call him or her voicemail and sing him a song you both likeFHowever, there are many things you can do to cheer him or her upGGet personalized recommendations and add a new track to your list语篇解读:朋友某些时候会伤心难受,我们应做什么来帮助他们呢?本文介绍了几个让朋友摆脱坏心情并开心起来的办法。1选F根据下文介绍的几个让朋友振作起来的办法,结合设空前的内容“看见朋友心情不好很难受”可知选项F“然而,

33、你可以做很多事情让朋友振作起来”符合语境。2选E本段标题是Communication,又根据空前一句中的“sending a text”可知选项E中的“voicemail”与此呼应。3选A根据空后的内容“how much you care”可知礼物不重要,最重要的是想法。故选项A正确。4选C根据该段中的“get him or her up and out of the house”可知选项C中的“out of the house”与此呼应。5选D该段标题是Music,故该空应与music相关,故含有关键词music的选项D符合语境。.短文改错(2019豫南九校联考)What are frien

34、ds? We often talks about the topic with others. I think friends are those people can help you when you are in the trouble. As the saying went,“A friend in need is a friend indeed.” Friends can tell you your mistakes, though that they say is hard of you to listen to. You can share my happiness, troub

35、le and worry with friends. Someone also says,“You cant walk any step with a friend.” So I think friends are very importance to us. I would like to making as many friends as possible.答案:第二句:talkstalk第三句:people后加who/that; 去掉the第四句:wentgoes第五句:thatwhat; offor第六句:myyour第七句:withwithout第八句:importanceimportant第九句:makingmake

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1