收藏 分享(赏)

2020版高考英语总复习Module5EthnicCultureModule6TheWorld.doc

上传人:a**** 文档编号:391070 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:8 大小:2.42MB
下载 相关 举报
2020版高考英语总复习Module5EthnicCultureModule6TheWorld.doc_第1页
第1页 / 共8页
2020版高考英语总复习Module5EthnicCultureModule6TheWorld.doc_第2页
第2页 / 共8页
2020版高考英语总复习Module5EthnicCultureModule6TheWorld.doc_第3页
第3页 / 共8页
2020版高考英语总复习Module5EthnicCultureModule6TheWorld.doc_第4页
第4页 / 共8页
2020版高考英语总复习Module5EthnicCultureModule6TheWorld.doc_第5页
第5页 / 共8页
2020版高考英语总复习Module5EthnicCultureModule6TheWorld.doc_第6页
第6页 / 共8页
2020版高考英语总复习Module5EthnicCultureModule6TheWorld.doc_第7页
第7页 / 共8页
2020版高考英语总复习Module5EthnicCultureModule6TheWorld.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 5 Ethnic Culture Module 6 The Worlds Cultural Heritage 高考题型分组训练 阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:25 分钟).阅读理解 A(2018河北唐山期末)Back in the 20th century,nursing students learned how to give injections by using an orange to simulate(模拟)the skin of a patient.“We dont do that anymore,”says Lynn Richter,assistant pr

2、ofessor at Rush University College of Nursing.Instead,21stcentury nursing students work with lifelike simulators.Obviously,todays simulators are not the plastic dummies(人体模型)used to learn CPR.Instead,they have lifelike skin and programmable brains to simulate nearly every clinical situation a patien

3、t might present,and undergo nearly every clinical nursing procedure.They can simulate shock,a heart attack or even giving birth.“All the nursing students have access to simulators,and they are increasingly introduced into all the courses,”says Lynn Richter.At Rush,beginning nursing students first me

4、et the simulators in nursing management courses,where they are used to assess basic skills.This allows instructors like Richter to determine skills to focus on.By the end of the term,the students practice emergency response to lifethreatening cases.Instructors love the simulators because they presen

5、t a wide variety of situations students might not otherwise experience in the clinic.The simulators also promote patients safety.“Something is very risky.Nursing students dont get to do it until they graduate.But we can do it down in the simulative lab,”says Richter.Students love the technology,too.

6、The addition of video technology is making learning even richer.For example,simulator sessions(研讨 会)are videotaped,then reviewed and reported afterward.New technology is on the horizon for future students to look forward to.“The major focus of the new area is 12 clinic exam rooms where students meet

7、 patient actors.It will have the same clinical communication and electronic medical record that is used in the hospital.Its a step toward creating a virtual hospital environment,”says Richter.However,the need for students to work with real patients in a clinical setting will never go away completely

8、.“Nothing can replace that human to human interaction,”he adds.语篇解读:早先的护理专业学生可能要到毕业后才能真正接触实际的医学操作,而医学模拟体的出现让护理学生提前接触到高仿真的“病人”。医学模拟体不仅为学生提供真实的操作环境,并且可以提高实际操作的安全性。1What is the advantage of the lifelike simulators?AThey can be used to treat a heart attack.BThey can be programmed to move around.CThey pe

9、rform the task of nursing students.DThey produce more possible clinical situations.解析 细节理解题。从第四段第一句可知,医学模拟体为学生们提供了只有在临床时才能经历的情景。故选 D 项。答案 D 2What does the word“This”in Paragraph 3 refer to?AThe introduction of all the courses.BThe use of lifelike simulators.CThe evaluation of basic skills.DThe pract

10、ice of emergency response.解析 词义猜测题。由画线词前一句可知,初级护理学生首次见到医学模拟体是在护理管理课上,这门课是用来评价基本技能的。因此选 C 项,This 指对基本技能的评估。答案 C 3What is mainly conveyed in Paragraph 4?AStudents experience fewer situations in the clinic.BSimulator sessions are often held to instruct students.CThe addition of video technology ensures

11、 patients safety.DInstructors,students and patients benefit from the simulators.解析 主旨大意题。老师们喜欢医学模拟体是因为它们能为学生提供不同的真实医学场景,还能提高病人的安全保证;学生们用医学模拟体操作时可以录像,可以回看并作报告。因此,老师、学生和病人均从中受益。答案 D 4Where would this text probably appear?AAn educational brochure.BA medical tech magazine.CAn amusement website.DA scienc

12、efiction novel.解析 推理判断题。文章主要是讲医学模拟体在医学教学中的种种益处,是介绍一种医疗技术,因此 B 项正确。答案 B B(2018辽宁五校联考)A research has shown that nearly 90 percent of traffic accidents are caused by human errors.So our aim is a fully autonomous(自动的)car that gets rid of the cause of most accidents:the driver.Researcher Hodgson points o

13、ut,“For safety,the faster you can remove humans,the better,even if there are unfortunately a few accidents from new causes.Its a question of balancing the number injured or killed by autonomous vehicles with the people whose lives are potentially saved.”Its an idea that Elon Musk,chief executive of

14、electric car company Tesla Motors,has long believed.His company is determined to be the first to deliver a fully autonomous vehicle to consumers.Last year,Musk announced that Teslas 2017 goal was“to do an example drive of full autonomy all the way from LA.to New York.and have the car park itself.”Ho

15、wever,even Tesla admits that there are problems to overcomethe software needs further validation(批准生效)and the appropriate regulatory approval needs to be in place.Indeed,recent crashes of Tesla vehicles and Google cars confirm that the software isnt ready yet.The UK government appears committed to e

16、ncouraging the development of autonomous vehicles.Its supporting four city trials,publishing the Modern Transport Bill to reduce red tape around their introduction and adapting the legal system to take into account problems such as insurance liability when a human isnt in control of a vehicle.The in

17、surance industry is similarly eager to help increase autonomy in cars.As the Association of British Insurers(ABI)points out,“Nearly 90 percent of road accidents are caused by human errors.”This costs motor insurers a shocking 20 million per day in claims.语篇解读:研究表明近 90%的交通事故主要是人为失误造成的。所以很多公司(如特斯拉)和政府

18、开始制造或支持制造自动驾驶汽车,希望借此来减少交通事故。5What difficulty does the company Tesla Motors have?ANew inventions may cause more injuries and deaths.BThe company lacks confidence to make new creations.CThe software should be made officially acceptable.DThe traffic regulation has proved unreasonable.解析 细节理解题。从第三段中的“.T

19、esla admits that there are problems to overcomethe software needs further validation and the appropriate regulatory approval needs to be in place.”可知,特斯拉公司的问题是,他们的软件需要批准,即需要得到官方的认可与接受。答案 C 6What is the UK governments attitude to autonomous cars?AAmbiguous.BPositive.CCautious.DDisapproving.解析 细节理解题。根

20、据第四段中的“The UK government appears committed to encouraging the development of autonomous vehicles.”可知,英国政府鼓励自动驾驶汽车的发展。答案 B 7What is the main idea of the last paragraph?AInsurance companies would like to support autonomous cars.BHuman mistakes may be the key cause of traffic accidents.CTraffic acciden

21、ts waste insurance companies quite a lot.DMotorists are surprised to hear about autonomous cars.解析 主旨大意题。从最后一段可知,保险业也在急切地帮助提升汽车驾驶的自动性,因为人为失误造成大量的交通事故,机动车投保人需要向保险公司大量索赔。答案 A 8What is the authors purpose in writing the text?ATo show his deep love for autonomous cars.BTo introduce a new development in

22、technology.CTo amuse readers with funny examples.DTo provide a persuasive argument against autonomy.解析 主旨大意题。本文主要介绍了自动驾驶汽车的发展以及政府对这一技术的支持等,因此本文的写作目的是介绍一项新的技术。答案 B.七选五阅读填空(2018 安 徽“江 淮 十 校”第 三 次 联 考)Teens are certainly confusing and complicated,but there is one thing thats clear about them:More than

23、anything else,they want to fit in with their peers.They want and need to stay connected.Without connection,they feel lonely,anxious and sad,_1_.Teens,like adults,run into all sorts of dilemmas with their friends.Friendships are neither all good nor all bad.As an adult,you have experience with these

24、sorts of friends and have made your own adjustments in these relationships.Given both your own life experience and your concern for your teens,youre in an excellent position to help your teens set boundaries with friends.Certainly,some friendships are worth maintaining,while some are not,_2_.There a

25、re many ways you can help your teens handle these relationships effectively.Here are some steps I would suggest taking:1Teach your teens to label their feelings.They need to know what it is that they are feeling first to effectively set limits and boundaries with friends.Help them label setbacks,exh

26、austion,disappointment and anger.This is no small task.Many kids struggle with labeling their feelings.2_3_.If they sense that something is wrong in a friendship,theyre probably right,and they need to quit it as soon as possible.3Explain to your teens that they cant be all things to all friends.And

27、let them know that friendships are most likely to grow and continue if they feel good about them.4Discuss different ways to set boundaries.Explain to your kids that just as it makes sense to say yes at times,_4_.Just as its fine to spend lots of time with a friend during the week,its equally OK to s

28、pend less time with the same friend when that friend is being too demanding or needy.5Look at your behavior in relationships._5_.They are quietly watching your every move.So,make sure youre setting a good example for them to follow in your relationships as well.Aso they need to tell what are right r

29、elationships Band they shall find their way out of those friendship CKeep in mind that you are your teens most important role model DRemind your teens of bad relationships Eits also socially acceptable to say no at other times FEncourage your teens to mind their feelings and follow the sixth sense G

30、but they may get exhausted by their friendships as well 语篇解读:青少年没有朋友会感到孤独、焦虑和悲伤,也会因为友谊而感觉疲惫。本文提出了几条建议,指导父母帮助孩子处理同龄人相处的问题。1解析 根据上文中的 They want and need to stay connected.Without connection,they feel lonely,anxious and sad 可知,如果孩子们缺乏与他人的交往,就会感到孤独、焦虑和悲伤;再根据下一段中的 Friendships are neither all good nor all

31、 bad 可知,G项(但是他们也会因为友谊而感到身心疲惫)符合语境。答案 G 2解析 根据空前的 Certainly,some friendships are worth maintaining,while some are not 可知,有些友谊值得维持,而有些不值得,又根据空后的 many ways you can help your teens handle these friendships effectively,由此推断当友谊不值得维持时,孩子们应该找到方法摆脱那些友谊。故选 B 项。答案 B 3解析 根据下文可知,如果孩子们感到友谊有什么不对,那他们可能是正确的,这时候就需要尽快

32、摆脱这样的友谊。由此可推断,本段应讲述的是父母应该鼓励孩子遵从自己的感觉,听从直觉。故选 F 项。答案 F 4解析 根据本段中心句 Discuss different ways to set boundaries.和空前的Explain to your kids that just as it makes sense to say yes at times 可知,父母应当与孩子讨论设置友谊边界的方法,向孩子们解释,在维护友谊的过程中,有时候要说“是”,故 E 项(在其他时候说“不”在社交中也是可以接受的)符合语境。答案 E 5解析 根据下文 They are quietly watching

33、your every move.So,make sure youre setting a good example for them to follow in your relationships as well.可知,孩子们静静地注视着你的一举一动,因此确保你在人际相处方面为他们做好表率。由此可推断,C 项(记住你是你孩子最重要的行为榜样)符合语境。答案 C.短文改错(2018云南省高中毕业生复习统一检测)Hello Jack,I have a good news to tell you!A Karaoke party will be held in our School Lecture H

34、all in February 7,2018.The party organizing by Student Union of Xinhua Middle School will start at 7:00 pm.and last for about two hours.Then teachers and students are fond of singing English songs can be welcome to attend the party.I was writing to invite you to the party or expecting to sing an English song together with you.I real hope you will accept my invite if it is convenient for you.Lets enjoy myself.Please write to me back for more informations if you can turn up.Im looking forward to your early reply.Yours,Li Hua 答案 Hello Jack,Im looking forward to your early reply.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1