收藏 分享(赏)

2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:390511 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:23 大小:189KB
下载 相关 举报
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第1页
第1页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第2页
第2页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第3页
第3页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第4页
第4页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第5页
第5页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第6页
第6页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第7页
第7页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第8页
第8页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第9页
第9页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第10页
第10页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第11页
第11页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第12页
第12页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第13页
第13页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第14页
第14页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第15页
第15页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第16页
第16页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第17页
第17页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第18页
第18页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第19页
第19页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第20页
第20页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第21页
第21页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第22页
第22页 / 共23页
2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、综合测试(选修8)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。(Text 1)M:How is the fish?W:It couldnt be better.Cooking is really your field.M:Thanks.Glad to hear that.1.How does the woman find the fis

2、h?(C)A.Just so-so.B.Bad.C.Very good.(Text 2)W:Good morning.Is that Professor Greens office?M:Yes,it is.Im his new assistant.His late assistant left to have a baby.How can I help you?2.What can be inferred from the dialogue?(A)A.Professor Greens former assistant is a woman.B.Professor Greens new assi

3、stant has a baby.C.Professor Green answered the phone.(Text 3)M:You cant stop!You have another lap to run.W:Sorry,I cant.Im feeling out of breath and my left foot hurts a lot.3.What is the most probable relationship between the two speakers?(B)A.Boss and assistant.B.Coach and athlete.C.Doctor and pa

4、tient.(Text 4)M:Are you watching the Winter Olympic Games in Vancouver?W:Sure.I just watched ice hockey,Womens Gold Medal Games between Canada and the United States.M:Oh,did you?I watched it on TV at the same time.4.What are the speakers talking about?(A)A.An ice hockey game.B.A TV programme.C.Vanco

5、uver City.(Text 5)M:I have to do a book report for Astronomy,but I havent read the book yet!W:Too bad.Who do you have for Astronomy,David?M:Mr.White.Hes the one who gave Jack a D last year.W:Oh,yeah.Ive heard about Mr.White.I hope I never get him.5.What do we know about Mr.White?(C)A.He is the boss

6、of a company.B.He will teach the girl Astronomy.C.He is Davids teacher of Astronomy.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。(Text 6)W:Hey,Mike!Its a long time since we met last time.How are things

7、going?M:Everything is fine.Just been shopping for the Halloween party.W:Halloween?Its one of your holidays?M:Yes,next week.Its on the last day of October.W:So what do you do on Halloween?We dont have that holiday in China.M:Well,its a day when kids dress up in masks and costumes.They knock on people

8、s doors and ask for candy by saying “Trick or treat.”W:Hmm.Sounds interesting.M:But its not just for kids.Lots of people have costume parties,Im going to my friend Lindas Halloween party.Would you like to go?W:Sure.Id love to.6.When is the holiday they are talking about?(C)A.October 1.B.October 21.C

9、.October 31.7.What do the kids ask for on this day?(A)A.Candy.B.Masks.C.Dresses.8.What will the woman probably do next week?(B)A.Have a party. B.Attend a party.C.Buy costumes.听第7段材料,回答第9至11题。(Text 7)M:Have you read the story of The Gift of the Magi written by O.Henry?W:Yes.I enjoy reading his short

10、stories.What I admire most about him is that he started to write stories while he was in prison.Who is your favorite American writer?Mark Twain?Ernest Hemingway or Jack London?M:Jack London.He was born of a poor family in San Francisco in 1876.He left school at 14 and became a sailor,a hunter and an

11、 explorer.In 1897,he went to the Klondike in Canada.London found adventures that he put into his most famous stories and novels.London continued to travel until a few years before his death in 1916.Now Im reading his story Love of Life.I am sure youll like his works.W:Great.Can you lend it to me aft

12、er you finish?M:No problem.9.Whats the man mainly talking about?(A)A.Jack Londons life.B.O.Henrys books.C.American literature.10.How many American writers have the speakers mentioned?(B)A.Three.B.Four.C.Five.11.When did Jack London go to Canada?(C)A.In 1916.B.In 1876.C.In 1897.听第8段材料,回答第12至14题。(Text

13、 8)M:What a lovely place!Walking along here is just like going back in time.Imagine all those noble men and ladies having huge parties here,dancing in the halls and gardens.W:Well,how about Mozart?He gave a concert here when he was only six.Isnt that unbelievable?M:It is the colors that really impre

14、ss me.The yellow walls and the green window frames. Its like a fairy tale world.W:What about the rooms full of paintings and the huge lights hanging from the ceilings?Arent they magnificent?Dont you wish we were millionaires?M:You dont need money to enjoy view like that.You only need eyes.W:Still wo

15、uldnt it be nice to live in a place like this one here?Imagine 200 different rooms.M:It would be nice as long as I dont have to clean them.12.What are the two speakers doing?(B)A.Visiting a concert hall.B.Enjoying an ancient palace.C.Discussing a modern museum.13.What does the man like best in this

16、place?(C)A.The lights.B.The paintings.C.The colors.14.What do we know about the two speakers?(A)A.Theyre having a good time.B.They wish to become rich soon.C.They hate the upper-class life.听第9段材料,回答第15至17题。(Text 9)W:Are you going to the School Science Fair this year?M:Yes.I plan to.When is it?W:Its

17、on 5th and 6th December,for two days.M:Oh,the 5th and 6th.I thought it was closer to Christmas.W:No,its the first weekend of December.And this year it will be open from 10:00 am to 7:30 pm.M:Well,I suppose thats good.It will give more people the chance to attend it.How much are the tickets?W:Only $2

18、 for students,but adults pay $10.M:If I bring my four-year-old brother,do I need to pay for him?W:No,you neednt.Children under 5 get in free.M:Good news for him.And I wish this kind of fair to be held every year.15.How much do an adult and his ten-year-old son need to pay?(C)A.$5.B.$10.C.$12.16.Who

19、can visit the Fair for free?(C)A.Students. B.Adults.C.Children under 5.17.What do we know about the Fair?(C)A.It is held every year.B.It will be held after Christmas.C.There will be more visitors to the Fair this year.听第10段材料,回答第18至20题。(Text 10)One summer,a library in Texas was having a terrible pro

20、blem.They had grown too big for their building and had to move to a brand-new library across town.Everything was finished and paid for,but they discovered that they hadnt left enough money to move their mountain of books across town.Even the cheapest moving company was going to charge several hundre

21、d thousand dollars to pack and transfer the books.What could they do?Finally one smart librarian had a bright idea.She said that the move was going to take all summer and during that time,the library would be closed.Why not ask everyone to come in and borrow 20,40 or 100 books?At the end of the summ

22、er they could return them to the new library.The plan worked beautifully and not only did the library save a lot of money,but people read a lot more books.Think of an unusual solution to a problem youve faced,or tell another partner about a problem youre facing at the moment.Brainstorm possible solu

23、tions.18.What trouble did the library fall in?(C)A.It hadnt enough money left to move its instruments.B.It hadnt enough money left to buy all the books it needed.C.It hadnt enough money left to move all the books it had.19.What bright idea did one of the librarians offer?(A)A.The library could have

24、all the books lent to the readers in the city.B.The students around the city could come for help.C.The librarians could have all the books delivered to their homes.20.What can we learn from the talk?(A)A.Use your head,and you can find a way.B.More hands,lighter work.C.Where there is a will,theres a

25、way.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATake a trip to one of Londons theme parks for an adrenaline-packed day out.From thrilling rides through history,to wild animalsboth mythical and realLondons theme parks offer great entertainment for families and groups.Un

26、like most London attractions,some amusement parks arent in central London,but are easily reached by train,coach or car.Chessington World of AdventuresWhether its adrenaline-pumping rides,wild animals or underwater adventures youre after,Chessington delivers.There are three main sections:the Theme Pa

27、rk has 10 themed lands with more than 40 rides and attractions including roller coasters,dodgems and rides suitable for younger children.Chessington Zoo houses 1,000 animals including tigers,lions,giraffes,penguins and a petting zoo.Shreks AdventureBoard the Dreamworks.Tour Bus for a 4D experience w

28、ith cheeky Donkey as your guide.Youll be taken through 10 live,fairy-tale-themed shows including Shreks Swamp and a mirror maze(迷宫).Suitable for all ages,but particularly those aged 6 to 12 years old.London DungeonTake a scary but humorous 90-minute journey through 1,000 years of Londons history at

29、the ever-popular London Dungeon.There are 18 interactive shows with 20 live theatre actors and two rides to guide you through the citys murky past.Walk the Whitechapel Maze with Jack the Ripper,visit a medieval torture chamber,and be careful not to lose your head on The Tyrant boat ride with King He

30、nry !KidZaniaSet your imagination free at KidZania at Westfield Londonthe new role-playing park for children thats taking the world by storm.A child-size city complete with shops and locations including a fire station,a bank and a theatre stage where children can role-play around 60 different jobs a

31、nd professions,KidZania aims to teach life skills such as financial literacy,teamwork and independence.21.If visitors want to enjoy the excitement of roller coasters,they can go to .A.KidZaniaB.Shreks AdventureC.London DungeonD.Chessington World of Adventures22.Who might be most likely interested in

32、 London Dungeon?A.Students studying history.B.Underwater adventurers.C.Police officers.D.Animal lovers.23.Where does this text probably come from?A.A science textbook.B.A news report.C.A travel guidebook.D.A geography magazine.语篇解读:本文是一篇应用文,主要介绍了伦敦的几个主题公园。答案及剖析:21.D细节理解题。根据第三段第二句“There are three mai

33、n sections:the Theme Park has 10 themed lands with more than 40 rides and attractions including roller coasters,dodgems and rides suitable for younger children.”可知,想体验过山车的游客可以去Chessington World of Adventures。22.A推理判断题。根据倒数第二段第一句“Take a scary but humorous 90-minute journey through 1,000 years of Lond

34、ons history at the ever-popular London Dungeon.”可推断出,学历史的学生最有可能对London Dungeon感兴趣。23.C推理判断题。根据第一段第一句“Take a trip to one of Londons theme parks for an adrenaline-packed day out.”以及下文的具体内容可知,本文主要介绍了伦敦的几个主题公园;由此可推断出,本文可能出现在旅游指南上。BOn Christmas Day,2003,a woman named Nancy Sue Brown took her daughter and

35、 grandchildren to see a movie at an AMC theater.When the movie was over,the crowd made for the exits.A theater employee had just finished mopping the hallway and dutifully placed the “wet floor” sign in the slippery area.No one slipped due to the wet conditions,but someone did manage to knock over t

36、he sign.And by the time Ms.Brown got to the area,the sign was lying on the floor.And shortly thereafter,so was she.Her foot got caught in the sign,in a bad way,and she fell.Unfortunately Ms.Brown had undergone a back operation,and the fall caused more damage than it otherwise would have.So she and h

37、er husband sued(提起诉讼).AMC argued that the entire point of the “wet floor” sign above was to warn of danger,and therefore,courts should encourage the use by not allowing Browns case to proceed(继续进行).AMC referred to a case about a December,1998 incident,where a “wet floor” sign,not in use,fell to the

38、floor causing another trip-and-fall.In that case,Georgias Court of Appeals ruled in favor of the store,but didnt go so far as to say that “wet floor” signs couldnt give rise to legal liability(责任) in trip-and-fall accidents.In the Brown case,the Supreme Court therefore rejected AMCs argument that th

39、e former case applied.But the Browns argued something surprising that the “wet floor” sign was,itself,dangerous,because “using this type of sign in areas passed by lots of customers creates an unreasonable risk of foreseeable harm to the public in the form of tripping hazards(危险).” Thats rightthe sa

40、fety sign,used in the way it was designed,was itself dangerous.The court thankfully didnt accept that argument,at least not entirely.But it did conclude that Browns case could continue to a jury(陪审团)“a merchants selection and use of equipment designed to warn customers of one danger that has the pot

41、ential to expose them to a different one”.24.According to the text,Ms.Brown .A.slipped on the wet floorB.tripped over a warning signC.knocked over a warning signD.was knocked down by the crowd25.AMC mentioned the 1998 case in order to .A.accept its legal liability for Ms.Browns lossB.prove Ms.Brown

42、had some physical problemsC.stress that it had no legal liability for the accidentD.prove other customers were responsible for the accident26.What can we learn about the Browns case from the last paragraph?A.It would be judged by a jury.B.It would not be allowed to proceed.C.The court would rule in

43、favor of AMC.D.The court accepted all the arguments of the Browns.27.The underlined word “one” in the last paragraph refers to “”.A.dangerB.customerC.business ownerD.equipment in public places语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文,主要介绍了布朗夫人在美国一家AMC影院看完电影离开时,被“小心地滑”的指示牌绊倒受伤后,向法院提起诉讼以及法院的审判结果。答案及剖析:24.B细节理解题。根据文章第一段中的“.Ms.B

44、rown got to the area,the sign was lying on the floor.And shortly thereafter,so was she.Her foot got caught in the sign,in a bad way,and she fell.”可知,布朗夫人被“小心地滑”的指示牌绊倒了。B项中的tripped over意为“被绊倒”,与文章表述相符,故选B项。C项中的knocked over意为“打翻,撞倒”,不符合文意。25.C推理判断题。根据文章第二段第一句“AMC argued that.encourage the use by not a

45、llowing Browns case to proceed(继续进行).”可知,AMC影院认为布朗夫人的控诉不成立,法院应该鼓励使用这样的警示牌,接着第二句AMC影院举出1998年的案例来支持自己的观点。由此可推测,AMC影院提到这一案例是为了强调自己不应该承担本次事故的责任。26.A细节理解题。根据文章最后一段中的“But it did conclude that Browns case could continue to a jury.”可知,法院提请陪审团来审理此案。27.A猜测词义题。根据文章最后一段最后一句可知,一个商人选择和使用某一种设备来警示顾客某种危险,而这种设备本身就可能将

46、顾客置于另一种危险中。由此可猜测,one指代上文中的danger。CMany of us have reached in our pockets,feeling a vibration(振动),wrongly believing our mobile phones have just rung.The phenomenon even has a name:“phantom vibration syndrome”and found it is surprisingly common.Now scientists believe that we are so alert(警觉的) for phon

47、e calls and messages we are misinterpreting slight muscle spasms(痉挛) as proof of a call.Robert Rosenberger,an assistant professor at the Georgia Tech Institute of Technology has studied the delusional calls.He said sufferers describe a vague tingling feeling which they think is their mobile phone in

48、dicating it has received a text message or call while on “silent”.But when the device is retrieved,there was no one onthe other end.Dr.Rosenberger said,“I find so many people say,This happens to me,but I thought I was the only one.I thought I was odd.”It seems that the syndrome particularly affects

49、people at the beck and call of mobile phones or pagers.A 2010 study by Michael Rothberg and colleagues found that nearly 70 per cent of doctors at a hospital in Massachusetts suffered phantom vibrations.A more recent study of US college students found the figure was as high as 90 per cent.While the

50、odd feeling is widespread,it does not seem to be considered a grave problem.Dr.Rosenberger said,“Its not actually a syndrome in a technical sense.Thats just the name thats got stuck to it.”He added,“Only 2 per cent of people consider it a problem.”While widespread,the scientific community has not ye

51、t invested much effort in getting to the bottom of why we suffer phantom calls.Dr.Rosenberger said,“People are guessing it has something to do with nervous energy.The cognitive(认知的) scientists are talking about brain chemistry,cognitive pathways changing.But its not like they have brain scans to go

52、on.”He said,“We have a phone call in our pocket all the time and it becomes sort of an extension of ourselves.We have this sort of readiness to experience a call.We feel something and we think,OK,that could be a call.”28.Why do some people mistake slight muscle spasms for a call?A.They all have a vi

53、vid imagination.B.They are sensitive to calls and messages.C.There are few calls and messages in their life.D.Slight muscle spasms affect them more than other people.29.Which of the following are more likely to have phantom vibration syndrome than others?A.Doctors.B.University professors.C.College s

54、tudents.D.The cognitive scientists.30.In Dr.Rosenbergers opinion,phantom vibration syndrome .A.isnt a kind of disease actuallyB.is considered a problem by most peopleC.is a serious problem ignored by peopleD.has something to do with brain chemistry31.What does the text mainly talk about?A.Most peopl

55、e have phantom vibration syndrome.B.How to keep away from phantom vibration syndrome.C.How to reduce phantom phone vibrations.D.People care too much about phantom phone vibrations.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了一种非常普遍的病症振动幻听综合征。答案及剖析:28.B细节理解题。根据第二段第一句Now scientists believe that we are so alert(警觉的) for phone c

56、alls and messages we are misinterpreting slight muscle spasms(痉挛) as proof of a call.可知,产生这种误解的原因是这些人对电话和信息比较敏感。29.C细节理解题。根据第三段最后一句A more recent study of US college students found the figure was as high as 90 per cent.可知,90%的大学生患有振动幻听综合征。30.A细节理解题。根据第四段中的Its not actually a syndrome in a technical se

57、nse.Thats just the name thats got stuck to it.可知,Rosenberger博士认为振动幻听综合征并不是一种病。31.A主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了大多数人都患有振动幻听综合征。DA new keyboard can tell whether you are its owner.The keyboard records information about the typing pattern and sends it to a computer program.The program then checks to see if the p

58、attern matches the right user.If not,an alarm sounds,and the computer locks the typist out.It locks out anyone else,even if the person knows password.Whats more,this device needs no batteries.It harvests all the energy it needs from the action of your typing.Besides,the keyboard is also self-cleanin

59、g and the keys are free of damage from water,oil and dirt.The keys of the new keyboard are made of the same inexpensive plastic that might be found on any other standard keyboard.But instead of being smooth,the keys have millions of tiny plastic nanowires(纳米线) on their surface area to every key,incr

60、easing the effective contact area between the plastics and fingers.This ensures that theres enough power to run the keyboard as someone types.Liming Dai,a scientist,did not work on the new keyboard,but he thinks the design could be important in getting better performance from a variety of devices.“I

61、t could also be applied to a touch screen,for instance,” Dai says.“Then smartphones and notepads could harvest energy from the action of someone typing or drawing.”“Future work might make the keyboard even more useful,”Dai adds.“A later design might build tiny capacitors(电容器)onto the nanowires,”he s

62、uggests.Capacitors are little devices that temporarily store electric charges.Those might then power LEDs to light a keyboard in the dark.Zhonglin Wang is a co-designer of the new keyboard.His team has built a working model of the keyboard.“If a company decides to fund(投资) its production,this keyboa

63、rd could be in stores in as little as two years,”says Wang.32.How does the new keyboard tell whether you are its owner?A.By checking the right users passwords.B.By sending alarms to a computer program.C.By matching the typing pattern to the right user.D.By recording information about the typing patt

64、ern.33.Why are there many nanowires on the surface of the keys?A.To make the keys beautiful.B.To help produce power.C.To make the keys smooth.D.To improve the speed of typing.34.Whats Dais attitude to the new keyboard?A.Unconcerned.B.Positive.C.Doubtful.D.Critical.35.What is the best title for the t

65、ext?A.A New Keyboard Made of NanowiresB.A New Keyboard Powered by TypingC.A New Keyboards FutureD.A New Keyboard Entirely Owned by You语篇解读:本文是一篇说明文,为读者推荐了一款新型的键盘,这种新的键盘通过输入模式进行正确的用户匹配来识别它的主人。答案及剖析:32.C细节理解题。根据第一段中的“The keyboard records.a computer program.The program then checks to see if the pattern

66、 matches the right user.”可知,这种新的键盘通过输入模式进行正确的用户匹配来识别它的主人。33.B细节理解题。根据第二段中的“This ensures that theres enough power to run the keyboard as someone types.”可知,键盘表面有许多纳米线是用来帮助产生电力的。34.B推理判断题。根据第三段中的“Liming Dai,a scientist,did not work on the new keyboard,but he thinks the design could be important in gett

67、ing better performance from a variety of devices”可推断出Dai对这个新型键盘持积极态度。35.D主旨大意题。本文为读者推荐了一款新型的键盘,这种新的键盘通过输入模式进行正确的用户匹配来识别它的主人,所以这篇文章的最佳题目是一款完全属于你的新型键盘。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。All animals are part of the food chain:they are listed on someone elses menu and always r

68、un the risk of ending up as someone elses lunch,dinner or snack.36.Many animals have adapted to their environment in such a way that they can hide better.Having the right colour can make a big difference.37. Some can change colour very quickly,even in a few seconds,making it more difficult for other

69、 animals to find them.38. Some insects look just like a small stick and can easily hide in a tree or bush.If it is too late to hide or run away,an animal must use other methods to survive an attack.One type of snake that lives in Texas has developed an interesting way to defend itself.If it is attac

70、ked,it first makes itself look bigger and pretends to be a dangerous snake.If that doesnt work,the snake uses another trick:it rolls over,opens its mouth and acts as if it were dead.The snake is such a good actor that it seems quite dead.39. However,if you roll it back on its stomach,it will roll ov

71、er on its back again in order to look dead.40. Many animals stay together in large groups and use sounds and body language to warn each other if they see or hear something suspicious.Some animals even work together with other species to stay safe.The birds you often see on the back of a water buffal

72、o have an important job:they help warn the buffalo of danger.A.Useful body parts help other animals and insects a lot.B.Like human beings,animals often try to hide or run away when they are being attacked.C.Other animals and insects have a body shape that helps them hide.D.To survive in the wild,man

73、y animals have developed clever ways to escape from or avoid danger.E.The best way to stay safe is to develop a way to receive an early warning when danger comes.F.Many animals have the same or similar colour as their environment.G.If someone picks it up,it hangs like a rope and doesnt move.答案:36-40

74、DFCGE第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I was in third grade,my parents let me join an advanced preparatory math class,Sigma.41,I had never displayed a liking for math at school.I stepped into class on the first day thinking that I would spe

75、nd a year at Sigma before leaving.On the first day of class,we 42 an hour long test.I 43 did the best I could and tried to 44 how to solve the problems I hadnt learned how to do in school.However,45 I hadnt expected was to come 46!Before that day,I had never believed I was good at math at all.But as

76、 the year went on,I 47 got the highest score.When I was in eighth grade,I joined my schools math team where I was one of the 48 four students chosen to 49 our school at a statewide middle school math competition.By the time I had created a 50 for myself at school as a math girl.But what drew me to t

77、he math team was that it was the first community I felt like I was a real 51 of.It was a home I 52,where everyone was as excited about 53 as I was.I stopped going to Sigma when I was in ninth grade,but I still stayed in the math team.The math team isnt like Sigmaa place to make you believe in yourse

78、lf,to take 54 tests and compete to see where you are 55 relative to your classmates.The math team is the community where I have pushed myself to my 56 and have seen other people 57 themselves.And most 58,the math team is the place where I have met some of the kindest people I know today.Thank you,ma

79、th team,for giving me friends and people I will 59 even after I go off to college in less than a year and a half.Thank you for making me feel 60.41.A.ThereforeB.BesidesC.However D.Luckily42.A.hated B.arrangedC.took D.failed43.A.hardly B.extremelyC.rarely D.merely44.A.give outB.figure outC.send out D

80、.turn out45.A.as B.what C.which D.that46.A.firstB.secondC.third D.last47.A.constantly B.graduallyC.accidentally D.immediately48.A.center B.middleC.top D.bottom49.A.presentB.replaceC.reserve D.represent50.A.plan B.gameC.scene D.reputation51.A.part B.girlC.student D.presenter52.A.felt atB.belonged toC

81、.created D.left53.A.picture-takingB.problem-solvingC.trouble-makingD.lecture-giving54.A.fruitless B.helplessC.hopeless D.endless55.A.taught B.visitedC.ranked D.scanned56.A.competence B.limitsC.class D.ability57.A.pushB.enjoy C.find D.show58.A.surprisinglyB.necessarilyC.importantly D.strictly59.A.tre

82、asureB.knowC.preserve D.forget60.A.pitied B.desertedC.graded D.loved语篇解读:本文是一篇记叙文。“我”在三年级时经过层层选拔进入预科班,八年级时加入学校队参加全州的数学竞赛,成为公认的数学天才,对此,“我”十分感谢数学班的朋友们。答案及剖析:41.C考查副词辨析。根据上文和下文中的“I had never displayed a liking for math at school”可知,父母让“我”参加高级预科数学班和“我”从未在学校表现出对数学的爱好构成转折关系(However)。A项意为“因此”;B项意为“此外”;C项意为

83、“然而”;D项意为“幸运地”。42.C考查动词辨析。根据语境及下文中的“test”可知,“我们”参加了(took) 一场时长为一小时的考试。43.D考查副词辨析。根据语境可知,“我”只是(merely)尽“我”所能。A项意为“几乎不”;B项意为“非常”;C项意为“罕见地”;D项意为“只,仅仅”。44.B考查动词短语辨析。根据空格后的“how to solve the problems I hadnt learned how to do in school”可知,“我”设法想出(figure out)如何解决那些“我”在学校没有学习过的问题。A项意为“发出”;B项意为“想出”;C项意为“发出”;

84、D项意为“结果是”。45.B考查连接词辨析。此处指“我”没预料到的是主语从句中缺少宾语(what)。46.A考查序数词辨析。根据下文内容可知,之前我从不相信自己擅长数学,然而我没想到的是“我”得了第一名(first)。47.A考查副词辨析。根据语境可知,随后的一年“我”时常(constantly)得到最高分。A项意为“不断地”;B项意为“逐渐地”;C项意为“偶尔地”;D项意为“立即”。48.C考查名词辨析。根据本句中的“competition”可知,“我”被选去参加竞赛,所以此处指四名尖子生(top)。49.D考查动词辨析。根据空格后的“our school at a statewide mi

85、ddle school math competition”可知,“我们”代表(represent)学校参加全州中学数学竞赛。50.D考查名词辨析。根据语境及下文中的“as a math girl”可知,那时“我”作为数学天才女孩,已经为自己创造了名声(reputation)。51.A考查名词辨析。根据下文中的“It was a home”可知,“我”感觉自己真正是团体的一份子(part)。52.B考查词义辨析。根据空格前的“It was a home”及语境可知,它是属于(belonged to)“我”的家。B项意为“属于”,符合语境。53.B考查名词辨析。根据语境可知,像“我”一样,每一个人

86、都对解决问题(problem-solving)感到兴奋。54.D考查形容词辨析。根据下文中的“and compete to see.”及语境可知,此处指要参加无休止的(endless)考试。55.C考查动词辨析。根据上文中的“compete”和下文中的“relative to your classmates”可知,此处指要参加无休止的考试并且和同学相比看看排名(ranked)到什么位置。56.B考查名词辨析。根据空格前的“I have pushed myself to”及语境可知,在数学队,“我”努力使自己达到极限(limits)。57.A考查动词辨析。根据本句中的“I have pushed

87、 myself”可知,此处指“我”也看到别人在努力争取(push)。58.C考查副词辨析。根据下文及语境可知,最重要的是(importantly),在数学队,“我”遇到了一些最善良的人。A项意为“令人惊讶地”;B项意为“必要地”;C项意为“重要地”;D项意为“严格地”。59.A考查动词辨析。根据语境及下文中的“even after I go off to college”可知,“我”将珍视(treasure)这些朋友。A项意为“珍视”;B项意为“认识”;C项意为“保护”;D项意为“忘记”。60.D考查词义辨析。根据语境可知,此处指感谢数学队让“我”感受到被爱(loved)。第二节(共10小题;

88、每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。November 21 is United Nations World Television Day.TV is one of the greatest 61. (invent) of the 20th century.We mostly had to rely on the radio or newspapers to know 62. was going on in the world.But after television arrived,the world seemed a lot 63.

89、(small).It brought information right to our home.People were able to communicate better,address issues faster and become aware 64. things happening around the world by watching the news.We all have at least one TV memory that will last a lifetime.65. there is undoubtedly a bad side to TV.It could be

90、 said to have destroyed communication as much as it enhanced(加强) it.In the days before television,a typical family would have played games or just chatted with each other after their evening meal.But since then,sitting around the TV in silence 66. (become) a regular evening activity.Still,the United

91、 Nations 67.(say) that TV continually invites people 68.(explore) beyond their living rooms and that is undoubtedly true.But sometimes,this “exploration” is at the expense of 69.(ignore) the people closest to us.Although television is indeed a brilliant tool,lets not forget about the people sitting

92、next to us on the couch.After all,what good is watching something 70. (interest) if you dont want to share your opinions on it?答案及剖析:61.inventions考查词性转换及名词复数。此处指电视是20世纪最伟大的发明之一。根据前面的“one of the greatest”可知,此处应用名词及其复数形式。62.what考查宾语从句。此处指我们主要依靠广播和报纸去了解世界正在发生什么。空格处引导宾语从句,且从句中缺少主语。故填what。63.smaller考查形容词

93、的比较级。根据语境及转折连词“But”可知,电视出现后,世界似乎变得小了很多。64.of考查介词。become aware of是固定短语,意为“知道,发觉”。65.But考查连词。根据上下文可知,“我们至少拥有一段贯穿一生的电视回忆”和“毫无疑问电视有一个弊端”形成转折关系。故填But。注意首字母大写。66.has become考查动词的时态和主谓一致。根据时间状语“since then”可知,此处应用现在完成时;动名词短语作主语时谓语动词应用单三形式。67.says考查动词的时态和主谓一致。主语“the United Nations”是一个组织,谓语动词应用单三形式;且结合上下文可知,此处

94、时态应用一般现在时。68.to explore考查非谓语动词。invite sb.to do sth.意为“邀请某人做某事”。69.ignoring考查非谓语动词。根据空格前的“of”可知,介词后应用动名词作宾语。70.interesting考查形容词。根据空格前的“something”可知,此处应用形容词作定语,修饰不定代词。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(

95、),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。As we all know,everyone have a dream.I have dreamed of being a doctor since I entered into the primary school.Nowadays with modern life go rapidly,many people suffer from different kind of diseases,b

96、oth mentally and physically.As a result,doctors are in great need at home and abroad.My dream is to become successful doctor,helping to save peoples lives.Although to be a good doctor was very difficult,I will do whatever I can to keep everyone health.To make my dream come true,I have told me over a

97、nd over again that Ill concentrate more to studies.After all,only by working hardly can one succeed.答案:As we all know,everyone a dream.I have dreamed of being a doctor since I entered into the primary school.Nowadays with modern life rapidly,many people suffer from different of diseases,both mentall

98、y and physically.As a result,doctors are in great need at home and abroad.My dream is to become successful doctor,helping to save peoples lives.Although to be a good doctor very difficult,I will do whatever I can to keep everyone .To make my dream come true,I have told over and over again that Ill c

99、oncentrate more studies.After all,only by working can one succeed.剖析:everyone作主语,谓语动词用单数。此处表示“考入学校,”enter为及物动词,故其后不用into。此处考查with复合结构在句中作状语,modern life与go之间存在主动关系,故用动词-ing形式。different后应为复数名词。doctor为可数名词,此处表泛指,故加a。全文叙述的是现在的情况,应用一般现在时。此处考查keep+宾语+adj.结构,healthy作宾补。“一次次告诉自己”,所以用反身代词。concentrate.on.为固定搭

100、配,把集中在上。用hard表示“努力”工作,hardly几乎不。第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你的美国朋友Jack想学习汉语,你推荐他去孔子学院,请给他写封邮件,内容包括:1.推荐理由; 2.相关课程,如中国历史,传统文化等。 注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:孔子学院Confucius InstituteDear Jack, Yours,Li HuaOne possible version:Dear Jack,Im more than pleased to know that you are eager to learn Chinese.Co

101、nfucius Institute may be a good choice,which is intended for the Chinese learners who are not native.Confucius Institute provides various interesting subjects.You will learn Chinese history and traditional culture as well as Chinese writing.Also,you have more chances to talk with classmates in Chine

102、se.Besides,teachers will introduce some Chinese traditional festivals,such as the Spring Festival,Dragon Boat Day and Mid-Autumn Day.Some relevant activities will be held during different festivals,such as making dumplings or eating zongzi,where you can not only enjoy delicious meals but also have a good knowledge of Chinese life.I hope you will find my recommendation helpful and attractive.Yours,Li Hua23

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1