收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:389939 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:18 大小:98.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第1页
第1页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第2页
第2页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第3页
第3页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第4页
第4页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第5页
第5页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第6页
第6页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第7页
第7页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第8页
第8页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第9页
第9页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第10页
第10页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第11页
第11页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第12页
第12页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第13页
第13页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第14页
第14页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第15页
第15页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第16页
第16页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第17页
第17页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Unit 2 Cloning单元质量检测(含解析)新人教版选修8.doc_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元质量检测二(Unit 2)时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What would the woman rather do in the evening?AStay at home.BGo to a ball game.CSee a film.2How much did the man pay for his new car?

2、A$5,000. B$7,500. C$10,000.3Where is the man going to spend his holiday?ASomewhere not warm and sunny.BSomewhere in Southeast Asia.CNot mention.4What does the woman advise the man to do to lose weight?ATo go on a diet. BTo buy pants. CTo take exercise.5Who is the greatest novelist in the womans opin

3、ion?AD.H. Laurence. BHardy. CCharles Dickens.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What is the second gift for Tom?AA car. BA bike. CA computer.7Why does Tom feel happy?AHe lives

4、 with his parents.BHes got what he dreamt of.CHes received lots of presents.听第7段材料,回答第8至10题。8Where are the man and the woman?AAt a railway station.BIn a post office.CIn a shop.9How much will the woman pay?A$5.90. B$10.20. C$16.20.10How long does it take to send the package first class?AAbout 9 days.

5、 BAbout 19 days. CAbout 30 days.听第8段材料,回答第11至13题。11Why does the woman go to Florida?ATo buy a bird.BTo have a holiday.CTo look after her father.12What does the woman ask the man to do?ALook after her bird.BWrite a letter.CGo with her.13What is the probable relationship between the two speakers?AStra

6、ngers. BFriends. CA couple.听第9段材料,回答第14至17题。14Where was the old Ghost Town located?AClose to Denver.BNear Grand Canyon.CNear Virginia City.15What was the result of Jimmys sickness?AThey had to stay in Denver for two days.BThey missed to see the Grand Canyon.CThey almost didnt see Indian falls.16Whic

7、h highway did the family take from Denver?AHighway 14. BHighway 40. CHighway 90.17Which of the statements is TRUE?AThey visited all the places they wanted to see.BThey had a good time though they met with some difficulties.CThey didnt feel tired at all when they came back.听第10段材料,回答第18至20题。18Who nee

8、d more sleep?AGrowing children.BGrownups.CThe old men.19What probably come into our dreams?AOur feelings.BWhat we have thought of.CWhat we have never heard of.20How will we feel if we sleep well at night?AHappier. BMore worried. CSleepy.答案15 ABBCC610 CBBCA1115 BABCB1620 ABABA附:听力录音材料Text 1M:We could

9、 go to a ball game this evening or would you rather eat in a restaurant and then see a film?W:To tell you the truth, I cant really go anywhere this evening, because Im expecting an important phone call.Text 2M:My new car originally cost $10,000, but they gave me a 25% discount.W:Its a good car. Your

10、e lucky.Text 3M:Hi, Im thinking of taking a trip during the Christmas holidays.W:Where would you like to go?M:Well, maybe somewhere warm and sunny.W:How about a tour to Southeast Asia?Text 4M:Im going on a diet.W:What for?M:Im putting on too much weight recently and I cant get into my pants any more

11、.W:Thats a silly decision. To lose weight, youd better do more physical exercise.Text 5M:Who do you think is the greatest novelist in the history of English literature?W:Charles Dickens. Actually no one can match him in writing.M:Im afraid I cant agree with you on that. I like DH. Laurences and Hard

12、ys novels better.Text 6W:Happy birthday, Tom. Are you ready for the next present?M:You mean theres more besides the bike?W:Yes. Come with us. Its in the car. Now, here we are. Youve been talking about this for a month.M:Oh, its a new computer. Its just what I want, Im so happy about it. Thank you so

13、 much. Mom and Dad.Text 7W:Id like to mail this package to New York. How much will it be, please?M:Do you want to send it first class or parcel post?W:How much is the first class and how long does it take?M:Its a light package. Er.first class would cost $10.20. I guess it will take about eight to te

14、n days to arrive.W:And parcel post?M:Sending it parcel post would be cheaper, but it wont arrive for about a month. The rate for parcel post is $5.90.W:Oh, I want it to arrive earlier than that. Ill mail it first class. Ill also buy ten 60cent stamps.M:Lets see. Your total bill is $16.20.W:Thank you

15、. Have a nice day.Text 8W:Could you do something for me, please?M:Certainly! What would you like me to do?W:Well, do you know Im going to Florida next week for a holiday?M:Yes.W:Well. I cant take the bird with us. Could you look after her for me while were away?M:With pleasure.W:Are you sure you don

16、t mind?M:Yes, of course, Im sure. Id love to look after her. Glad to help! What do I have to do?W:Ive written everything down on this list.M:Good, dont worry. Ill take good care of her.W:Im sure you will.Text 9W:Well, John, how was your vacation? Did you visit all the places you wanted to see?M:Oh,

17、hardly but we had a good time just the same. We managed to stop at the old Ghost Town near Virginia City. Thats what Jimmy was all excited about.W:Did you go to Denver as your wife wanted to?M:Yes, we stayed with her cousin for two days. We had to pass up the Grand Canon, though, because Jimmy got s

18、ick from eating too many grapes.W:How about the stop at Indian falls? Did you have any time for that?M:Yes, but we almost didnt. We left Denver on Highway 14 when we should have taken Highway 90. When we returned back to the right way, it was almost dark. Still we got there in time to take a few pic

19、tures.W:Where else did you go?M:Well, we went through Phoenix, Arizona. We all liked that. But we had some trouble with the car there. We had to stay another day because of that.W:I bet that made you mad.M:It sure did, especially because I had the boy at the garage give the car a checkup just before

20、 we left home.W:All in all, you did quite a lot.M:Yes, we certainly did. But after we went back home, it took us two days to rest up. All that driving was really a trouble.Text 10Everybody needs sleep so that their bodies can make up the energy used in the day. Growth takes place mainly when we are

21、sleeping. Children need more sleep than grownups because they are still growing. Newborn babies sleep nearly all the time except when they are being fed. Although we are not conscious of anything when we are asleep, sometimes we dream. Often strange things seem to be happening to us. Dreams are a mi

22、xture of our fears and hopes and what we have done and thought. Sleep and dreams affect our moods and the moods affect our performance throughout the day. Generally, we will feel happier in the day if we sleep well at night.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选

23、项。ASmart Cameras to Help You Take Better PhotosGoogle ClipsOne of the latest to launch is Google Clips. It is designed to be put somewhere in a room to take pictures by itself. It can also be attached to an object or a persons clothing.Google says machine learning helps the camera choose the best ti

24、mes and situations for taking pictures and videos. Interested buyers can join a waiting list to be informed when it is on the market.GoPro HeroGoPro also uses machine learning to power its QuikStories characteristic. This tool takes existing photos and videos and automatically creates a finished vid

25、eo piece, complete with music and effects.Snap SpectaclesMessaging app Snapchat sells a pair of sunglasses with a builtin camera that can record short videos with the push of a button. Snap Inc. says the product, called Spectacles, is designed to “catch the moment, without taking you out of it”The g

26、lasses can record short video clips that can be shared with Snapchat users. Snap Inc. has started selling its Spectacles sunglasses online in the United States.Apple iPhone XApples new iPhone X is being launched with its new Face ID system that it says will unlock the phone just by having the user l

27、ook at it. This replaces the Touch ID on previous ones that used a fingerprint to unlock the phone.Apple says the system works by projecting more than 30,000 dots on the face to create a kind of map. Apple says its facial recognition is even secure enough to allow payments through its Apple Pay serv

28、ice.本文介绍了四款可以拍摄出更好照片的美颜相机。21What is the special function of Google Clips?AIt can play videos by itself.BIt can take pictures automatically.CIt can change photos into videos.DIt can provide music and effects.答案:B解析:细节理解题。根据Coogle Clips部分中的“It is designed to be put somewhere in a room to take pictures

29、 by itself.”可知,其特殊功能在于可以自动拍照。故选B。22Which of the following can now be bought on the Internet according to the passage?AGoogle Clips. BGoPro Hero.CSnap Spectacles. DApple iPhone X.答案:C解析:细节理解题。根据Snap Spectacles部分中的“Snap Inc. has started selling its Spectacles sunglasses online in the United States.”可知

30、,现在在网上可以买到的就是Snap Spectacles。故选C。23How is Apple iPhone X unlocked?ABy a fingerprint. BBy facial recognition.CBy pushing a button. DBy making a map.答案:B解析:细节理解题。根据Apple iphone X部分中的“Apples new iphone X is being launched with its new Face ID system that it says will unlock the phone just by having the

31、 user look at it.”以及最后一句可知,是通过人脸识别功能解锁的。故选B。BOne day when I was 12, my mother gave me an order: I was to walk to the public library, and borrow at least one book for the summer. This was one more weapon for her to defeat my strange probleminability to read.In the library, I found my way into the “Ch

32、ildrens Room”. I sat down on the floor and pulled a few books off the shelf at random. The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beagle. I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a child. He was my secret sharer, but one morning, he was gone,

33、 given away to someone who had the space and the money to care for him. I never forgot my beagle. Without opening the book titled Amos, the Beagle with a Plan, I borrowed it from the library for the summer.Under the shade of a bush, I started to read about Amos. I read very, very slowly with difficu

34、lty. Though pages were turned slowly, I got the main idea of the story about a dog who, like mine, had been separated from his family and who finally found his way back home. That dog was my dog, and I was the little boy in the book.My mothers call returned me to the real world. I suddenly realized

35、something: I had read a book, and I had loved reading that book. Everyone knew I could not read. But I had read it. Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.I never told my mother about my “miraculous” experience that summer, but she saw a slow but remarkable improvement in m

36、y classroom performance during the next year. And years later, she was proud that her son had read thousands of books, was awarded a PhD in literature, and authored his own books, articles, poetry and fiction. The power of the words has held.文章讲述了作者从一名阅读困难的孩子最终成为一名成功的作家的故事,告诉了我们书本的魅力。24The authors m

37、other told him to borrow a book in order to _.Aencourage him to do more walkingBhelp cure him of his reading problemClet him spend a meaningful summerDmake him learn more about weapons答案:B解析:细节理解题。根据文章第一段最后一句“This was one more weapon for her to defeat my strange probleminability to read.”可知,母亲让他借书看是

38、为了治愈他的阅读问题。故选B。25The book caught the authors eye because _.Ait contained pretty pictures of animalsBhe found its title easy to understandChe was reminded of his own dogDhe liked childrens stories very much答案:C解析:细节理解题。根据文章第二段第三、四、五句“The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beag

39、le. I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a child.”可知这本书使他回想起自己的狗。故选C。26What can be concluded from the last paragraph?AThe authors mother rewarded him with books.BThe authors mother read the same book.CThe author has become a successful writer.DThe author has

40、 had happy summers ever since.答案:C解析:推理判断题。根据最后一段第二句“And years later, she was proud that her son had read thousands of books, was awarded a PhD in literature, and authored his own books, articles, poetry and fiction.”可知选C。27Which one could be the best title of the passage?AMy Passion for Reading BMu

41、ms Strict OrderCReunion with My Beagle DThe Charm of a Book答案:D解析:标题归纳题。文章讲述了作者从一名阅读困难的孩子最终成为一名成功的作家的故事,告诉了我们书本的魅力。故选D。CAccording to a new study, putting preschoolers in bed by 8 pm could reduce their chances of becoming overweight or obese later in life by half. Preschoolers are children around the

42、 age of 4 or 5.The World Health Organization says obesity can lead to serious longterm health problems like diabetes, heart disease and stroke.Researchers from the Ohio State Universitys College of Public Health have found that young children who go to bed after 9 pm are twice as likely to be obese

43、later in life. The researchers wrote their findings in The Journal of Pediatrics.The lead author of the study is Sarah Anderson. She is an associate professor of epidemiology (流行病学). Anderson says that, for parents, the results of the study support the importance of creating a bedtime routine.She sa

44、ys that having a usual bedtime routine is something families can do to lower their childrens risk of becoming overweight.Researchers used data from 977 children for the study. These children are part of a larger project called the Study of Early Child Care and Youth Development. The project follows

45、healthy babies born in 1991 in 10 cities in the US.When these children turned 15 years old, the researchers looked at their rates of obesity. Of those with the earliest bedtimes, only one out of ten was obese. Of those who went to bed between 8 and 9 pm, 16 percent became obese. And out of those wit

46、h the latest bedtimes, 23 percent became obese.The World Health Organization reported in 2014 that the number of overweight babies and young children worldwide had increased from 31 million in 1990 to 44 million in 2012. If that trend continues,the WHO warns, there will be 70 million obese children

47、in the world by 2025.本文介绍了关于早睡能有效减少儿童肥胖风险的研究,作者客观介绍了研究过程及结果。28According to the passage, the risk of obesity _.Acan be cut by half if children go to bed by 9 pmBcan lead to low blood pressure, diabetes and heart diseaseCis the highest at the age of 4 or 5Dis higher for those children who sleep late a

48、t night答案:D解析:推理判断题。根据第一段首句“According to a new study, putting preschoolers in bed by 8 pm could reduce their chances of becoming overweight or obese later in life by half.”可推断出,那些晚睡的孩子更有可能变得肥胖。故选D。29The underlined word “obese” in the first paragraph means _.Aheavy BlightCfat Dslim答案:C解析:词义猜测题。根据所在句句

49、意及其前的“overweight”可知,此处应指“肥胖的”。故选C。30Which of the following statements is TRUE about the research?AThe research is organized by the World Health Organization.BThe result shows that children sleeping before 8 pm have the lowest rate of obesity.CThe findings are based on the data provided by The Journa

50、l of Pediatrics.DThe research is funded by the Study of Early Child Care and Youth Development.答案:B解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“Of those with the earliest bedtimes, only one out of ten was obese. Of those who went to bed between 8 and 9 pm, 16 percent became obese. And out of those with the latest bedtimes, 2

51、3 percent became obese.”可知,八点之前睡觉的孩子变得肥胖的几率最低。故选B。31What is the authors attitude towards the result of the research?AObjective. BDisappointed.CPositive. DSatisfied.答案:A解析:观点态度题。通读全文可知,本文介绍了关于早睡能有效减少儿童肥胖风险的研究,作者客观介绍了研究过程及结果,没有发表自己的观点。objective客观的。故选A。DPetra may be the treasure of an ancient world, hi

52、dden behind a tall mountain. Its beautiful scenery makes it one of the greatest ancient sites still standing today. Common sense says “perhaps theres nothing on the planet that looks like it”. Without doubt, theres nothing in the world that resembles it. The rockcarved rosered town of Petra is fille

53、d with a mysterious charm that had been “designed to strike wonder into all who entered it”Petra is the legacy from the Nabataeans, a hardworking group of Arab people who settled in southern Jordan more than 2,000 years ago. Admired then because of their culture, architecture and complex dams and wa

54、ter channels, Petra has become a UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) World Heritage Site and been listed in the New Seven Wonders of the World.Petra is the most wellknown site in Jordan located about 262 kilometers south of Amman and 133 kilometers north of Aqab

55、a. The Dead Sea is 80 kilometers north of it. The steeply rising sides of a long, cool, dark and narrow gorge (峡谷) basically keep the sunlight out. Suddenly the gorge opens right into a natural square covered with Petras most wellknown monuments, which glows in the bright sun. The ancient city shows

56、 the visitors its beautiful look. The town is large and the quality of the architecture is surprising. It leads someone to think about the creativity from the Nabataeans who made Petra their capital.Petra was the top architectural site for more than 400 years until it was occupied by the Romans in 1

57、06 AD. It was seen first when discovered in 1812 after being lost through the 16th century for nearly 300 years! Petra has 800 monuments, including buildings, tombs, baths, halls ,temples, and streets, which were mostly carved in the pretty sandstone. Petra sights are in their finest in the early mo

58、rning and the late afternoon. Once the sun warms the colorful stones, you will see the majesty of Petra.本文主要介绍了Petra的奇妙和特色。32What do we know about Petra from the passage?AIt is on the top of a mountain.BIt was a palace for the king.CIt is a unique site.DIt was built by the Nabataeans in 106 AD.答案:C解

59、析:细节理解题。根据第一段中“Common sense says perhaps theres nothing on the planet that looks like it”可知佩特拉风光的独特性,故选C。33Where is Petra according to the passage?AIt is about 133 km south of Aqaba.BIt is about 262 km north of Amman.CIt is 80 km south of the Dead Sea.DIt is in southeast Jordan.答案:C解析:细节理解题。根据第三段中“T

60、he Dead Sea is 80 kilometers north of it.”可知,答案为C。34According to the passage, Petra was lost _.Ain the 1500s Bin the 1600sCin the 1700s Din the 1800s答案:A解析:推理判断题。根据末段中“It was seen first when discovered in 1812 after being lost through the 16th century for nearly 300 years!”可知,答案为A。35What is the best

61、 title for the passage?AJordan, a Country Worth VisitingBPetra, Jordans Wonder of the WorldCThe Treasure Hidden Behind a MountainDPetra, the Bestknown Ancient City in the World答案:B解析:标题归纳题。根据第一段中“designed to strike wonder into all who entered it”和全文内容可知,本文主要介绍了Petra的奇妙和特色,故答案为B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12

62、.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。WorkLife BalanceMany articles are focused on the importance of worklife balance. Below are some suggestions mentioned frequently.Decide on priorities (优先的事物). _36_ You do not need to do everything in one night. Prioritize what needs to be done early in th

63、e week and what can be done later. If you are focusing on a few projects, you will do a better job on each assignment.Dont be an overachiever. Being an allaround person is good. However, you do not need to be the captain of the football team, the lead in each activity and the employee of the month.

64、_37_ And at the same time get your work done and have time to relax or hang out with friends._38_ If theres an activity that no longer brings you joy, think about whether you really want to continue pursuing it. Its hard to let go of something youve invested in for years, but if it has become a burd

65、en with little return for you, its time to give it up.Take care of yourself. _39_ Do not sacrifice (牺牲) your health because you are too busy to take care of yourself. A combination of a healthy diet, regular exercise and plenty of sleep helps you relieve stress.Schedule time for relaxation. Set asid

66、e half an hour a day to do something that just makes you feel good. Read a book or a favorite magazine, take a walk or ride your bike. _40_AGive up if necessary.BMake a considerate plan in advance.CDecide what is the most important and what needs to be done first.DChoose one or two things that you r

67、eally enjoy and do it or them well.EHave a balanced and healthy diet, exercise regularly and get enough sleep.FSet goals that you can see yourself achieving within a certain period of time.GThe time that you take for yourself will help you focus when you finish your work.本文是说明文。主要就如何平衡工作与生活提出了几点建议。3

68、6C解析:本选项是对本段主旨句的解释说明。本句意为“决定什么是最重要的事以及什么是应该首先要做的事”。故选C。37D解析:本选项承接上一句,从正面说明要选择一两项你喜欢做的事并尽力做好,与本段的主旨“Dont be an overachiever.”相对应,故选D。38A解析:本段两个条件句都表达了在必要的时候应该放弃,故选A。39E解析:本选项是对本段主旨句的展开陈述。说明要从哪些方面照顾好自己,与本段的最后一句相对应,故选E。40G解析:本选项接着前两句说明给自己留出休闲放松时间的好处,故选G。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,

69、从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Getting out of my car one evening, I met my neighbor Theresa. “Mrs Taylor is in _41_ again,” she said. I had last _42_ Mrs Taylor before Christmas when I took her a loaf of bread. Taylor and I had been neighbors for 17 years. And she had a dog which greeted every

70、one, making people _43_. We all loved him.Most of my conversations with Mrs Taylor were by accident casual visits by the mailbox; quiet talks at the funeral home where we went to _44_ a common friend.After I moved here with our four _45_ kids, the quiet neighborhood was gone. We had little in common

71、 with the mostly elderly people, _46_ they welcomed us warmly. Over the years they helped us quite a lot. They _47_ our kids when our car was out of order, and fed the cat when we were away. We have enjoyed the comfort of living with these friendly people.Robert Frost had a neighbor who insisted tha

72、t “good fences make good neighbors”. However, Frost thought _48_. He believed theres something “that doesnt love a wall”. I _49_ with him. I believe “something” he talked about lives inside of me, too.I want to _50_ the walls of loneliness that go up when I slip _51_ into my garage for fear of distu

73、rbing some people. And I _52_ to take the fastest route to my back porch (门廊). Its quicker than meandering (蜿蜒) through the yard. However, it leaves little room for communication. But as a child, I would sit on the porch with my mother and wave to neighbors out for an evening walk or drive.Mrs Taylo

74、r didnt _53_ her latest cancer. So again, I walked into the funeral home to say goodbye to a neighbor. I remembered the barking dog and the chats by the mailbox. I was in _54_ for the loss of her. Now there is a new family moving into Mrs Taylors place. I see childrens toys in the yard. Its time to

75、take a(n) _55_ around. I want to find the past experience.本文是一篇记叙文。讲述了作者听到邻居泰勒夫人住院的消息而回忆起自己和邻居们之间的点点滴滴的往事,揭示了邻里相处之道。41A.hospital BschoolCcourt Dprison答案:A解析:考查名词词义辨析。句意:泰勒夫人又住院了。A.hospital医院;B.school学校;C.court法庭;D.prison监狱。根据下文So again, I walked into the funeral home to say goodbye to a neighbor.可知,

76、在说话时泰勒夫人是住院了,而且最终去世了。故选A。42A.trained BseenCforgiven Dhurt答案:B解析:考查动词词义辨析。句意:我上次见到泰勒夫人是在圣诞节前,当时我给她拿了一条面包。A.trained 训练;B.seen看见;C.forgiven原谅;D.hurt伤害。根据我给她拿了一条面包可知是上次见到她,故选B。43. Ascared BannoyedCcheerful Dcareful答案:C解析:考查形容词词义辨析。句意:她有一只狗,它欢迎每一个人,使人们高兴。A.scared害怕的;B.annoyed恼怒的;C.cheerful振奋人心的;D.careful

77、小心的。根据greeted可知是让人高兴,故选C。44A.remember BcongratulateCsave Dconsult答案:A解析:考查动词词义辨析。句意:我们在殡仪馆安静地交谈,在那里缅怀一位共同的朋友。A.remember纪念;B.congratulate祝贺;C.save拯救;D.consult咨询。根据funeral home和a common friend可知是纪念去世的朋友,故选A。45A.shy BmodestCnoisy Dlazy答案:C解析:考查形容词词义辨析。句意:当我和四个吵闹的孩子搬到这里后,这个安静的社区就消失了。A.shy害羞的;B.modest谦虚的

78、;C.noisy吵闹的;D.lazy懒的。与quiet形成对比,故选C。46A.and BbutCor Dso答案:B解析:考查连词词义辨析。句意:我们和大多数老年人没有什么共同之处,但他们热情地欢迎我们。A.and并且;B.but但是;C.or或者;D.so因此。此处表示转折关系,故选B。47A.brought up Bbelieved inCappealed to Dpicked up答案:D解析:考查动词短语辨析。句意:当我们的车坏了的时候,他们就会接送我们的孩子。A.brought up抚养;B.believed in相信;C.appealed to呼吁;D.picked up接送。根

79、据前面的helped us a lot以及后半句when our car was out of order可知是帮助我们接送孩子,故选D。48A.carefully BwronglyCdifferently Dperfectly答案:C解析:考查副词词义辨析。句意:然而,弗罗斯特的想法不同。A.carefully小心地;B.wrongly错误地;C.differently不同地;D.perfectly完美地。根据转折词However可知他的想法不一样,故选C。49A.agree BargueCteam Dmeet答案:A解析:考查动词词义辨析。句意:我同意他的观点。A.agree同意;B.ar

80、gue争论;C.team合作;D.meet相遇。根据下文I believe “something” he talked about lives inside of me, too.可知作者同意他的观点,故选A。50A.climb up Bprevent fromCseek for Dbreak down答案:D解析:考查动词短语辨析。句意:我想打破孤独的墙。A.climb up爬上去;B.prevent from阻止;C.seek for寻求;D.break down打破。根据the walls of loneliness可知此处意为要打破孤独这道墙,故选D。51A.eventually Bq

81、uietlyCsuddenly Dhappily答案:B解析:考查副词词义辨析。句意:我想打破当我悄悄溜进车库,害怕打扰别人时就会竖起来的孤独的墙。A.eventually最后;B.quietly安静地;C.suddenly突然地;D.happily高兴地。根据for fear of disturbing some people可知此处意为安静地走进车库怕打扰别人,故选B。52A.permit BdecideCrefuse Dtend答案:D解析:考查动词词义辨析。句意:我倾向于采取这条最快的路线到后门廊。A.permit允许;B.decide决定;C.refuse拒绝;D.tend倾向。根据

82、下一句quicker than可知此处表示倾向于这条最快的路线,故选D。53A.fear BtreatCignore Dsurvive答案:D解析:考查动词词义辨析。句意:泰勒夫人没有从晚期癌症中存活下来。A.fear害怕;B.treat治疗;C.ignore忽视;D.survive幸存。根据本段中So again, I walked into the funeral home to say goodbye to a neighbor.可知她没有幸存下来,故选D。54A.anger BhopeCsadness Dshame答案:C解析:考查名词词义辨析。句意:我为失去她而悲伤。A.anger愤

83、怒;B.hope希望;C.sadness悲伤;D.shame羞耻。根据后面the loss of her可知此处是表示因为失去泰勒夫人而感到悲伤,故选C。55A.rest BwalkCtrip Dexam答案:B解析:考查名词词义辨析。句意:是时候四处走走了。A.rest休息;B.walk走路;C.trip旅游;D.exam考试。根据下文I want to find the past experience.可知,作者要找回过去的经历,所以是时候四处走走了,故选B。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The questi

84、on of _56_ invented the computer cannot be answered with a single name. Throughout history, many different people have helped in the development of this _57_ (value) machine. And many date the first important _58_ (invent) to the fourth century BC when the abacus was developed.It could be said that

85、the first computer _59_ could store programs was the 1949 Electronic Delay Storage Automatic Calculator. It _60_ (create) by Maurice Wilkes. From this point forward, many developers helped to make various types of computers.In the early 1970s, many skilled inventors _61_ (include) Bill Gates, Steve

86、Jobs, and Steve Wozniak did much to develop personal computers in the form of PCs and Apples. By the 1990s, ownership of PCs became common as production grew _62_ (little) expensive than before. Also, with the development of technology, the size of these machines became smaller so that they could _6

87、3_ (easy) be used in homes.There is no doubt _64_ there are so many thinkers and inventors who helped to develop the computer. There are even legal battles (斗争) over who should be considered as the primary inventors. As _65_ matter of fact, it is their joint (共同的) efforts that led to the development

88、 of this most useful machine.本文介绍了计算机的发明、发展、改进的过程。56who解析:设空处引导宾语从句,且在从句中作主语,又由句意“谁发明了计算机”可知,此处填who。57valuable解析:设空处作定语,修饰machine,故填形容词valuable。58invention解析:设空处作宾语且前面有the first important修饰,故填invention(发明)。59that解析:设空处引导限制性定语从句修饰先行词computer,且computer被序数词first修饰,同时设空处在从句中作主语,故填that。60was_created解析:It

89、(指代Electronic Delay Storage Automatic Calculator)与create之间是被动关系,且create表示的动作发生在过去,故填was created。61including解析:Bill Gates, Steve Jobs, and Steve Wozniak与inventors之间是所属关系,故填including(包括在内)。62less解析:由than可知,设空处应用比较级,且由句意“随着制造变得没以前费用大,拥有计算机也变得普遍了”可知,此处应填less。63easily解析:设空处修饰谓语,故填副词easily。64that解析:考查固定结构

90、。There is no doubt that.意为“毫无疑问”。65a解析:as a matter of fact,固定短语,意为“事实上”。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节:应用文写作(满分15分)现在越来越多的女士加入了减肥大军,最近你们班就此事展开了讨论。60%的同学赞成,40%的反对。请你写一篇英语短文,短文应包括下表中的内容:赞成反对1.使人身材苗条、漂亮1.浪费时间、精力和钱2.正确减肥有利于身体健康2.吃减肥药会有损身体健康3.坚持减肥有助于锻炼人的意志3.过分看重减肥的人往往缺乏自信你的看法(内容由考生自己拟定)注意:1.对所给要点,不要简单翻译,要有适当发挥;2词数

91、80左右。参考词汇:毅力perseverance;看重take sth. seriouslyAs we know, more and more ladies are beginning to lose weight in different ways now. Recently, our class have had a heated discussion about it.About 60% students are for it. They think one can stay slim and look beautiful by losing weight. If one does th

92、is in a proper way, it can stop one from getting fat and can keep one healthy. Besides, taking everyday exercise and going on a diet can help to train a persons perseverance. However, the others have different ideas. They hold the view that it is a waste of time, energy and money. Some often try to

93、lose weight by taking weightloss pills. As a result, their health gets damaged badly. Whats worse, whoever takes weight loss too seriously often lacks confidence.In my opinion, if one is too fat and often falls ill, he or she should try to lose weight with the help of a doctor.第二节:读后续写(满分25分)阅读下面材料,

94、根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。For as long as her parents can remember, 11yearold Breana Carsey has had this crazy dream. She has always wanted a mommy horse who would give birth to a baby horse, who would then grow up to become a racing champion. “Absolutely, this was a fairy tale for h

95、er from day one. We put it off for five years because we dont have a farm,” said her father, Brian Carsey, who explained that his daughter has “me wrapped around her finger.”Her horse was born in the spring of 2013. Breana named it MJB Got Faith for the faith she instantly had in him. “I really love

96、d him. Hes super soft too,” she said.But that quick bond posed a real problem for this Dad. See, for whatever reason, Brian thought once he explained to his daughter that her horse could never run in a racethat it was a runt from poor breeding stockshe would just agree to sell it. “She thought her h

97、orse was priceless,” he said. “So I had a chat with my wife and we really got ourselves in a mess here. And I didnt know how we were going to get out of this. So we took him to the races, the horse that I thought we should have got rid of already.”Brian was stuck, committed to boarding and training

98、this long shot to end all long shots. And this is not a wealthy family. Brian runs a small company. And Ohio racing, which is harnessstyle racing, is a $900 millionayear industry.MJB Got Faith was so slow that it was barely even qualified to compete but then somehow won his first race, then his seco

99、nd, third and fourth qualifying him for the state championship held in Columbus, Ohio. “And I said to my daughter, If you finish third, you should be so thankful,” Brian remembered. “She said, Daddy, if he finishes last, Im going to be thankful. But hes going to win.”答案Paragraph 1:This little horse

100、won an important match. Breana went home with a hundred thousand dollars that day. She contributed half of it to charity and intended to use the other half to buy a farm. “I just want to have a farm and be able to walk MJB Got Faith,” she said. Since we first told this story last year, Breana has li

101、ved a better life. She got a national horse racing award and her story was reported by many media.Paragraph 2:Her dad now has a racehorse whose name is Steve Hartman. Perhaps because of many reasons, Brian has not won a race yet. Hopefully his daughter will allow him to live on her farm. He watches his daughter walking the horse on the farm. Sometimes he walks his horse. He had a chat with his daughter about the future. She said she would like to take part in more competitions. And she wanted to live with her family forever.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1