1、Unit 10 Money单元测试(一)时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1When will the concert begin?AAt 5:45.BAt 6:00.CAt 6:40.2How does the woman like her coffee?AWith sugar and milk.BWith milk only.
2、CWith sugar only.3What will the weather be like tomorrow?ASunny.BCloudy.CRainy.4For which subject is Emily fully prepared?AMaths.BEnglish.CPhysics.5What did the woman buy for her mother?AA coat.BA necklace.CEarrings.第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
3、听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6Where will the woman go for her holiday?ADalian.BLijiang.CDali.7How will the woman go traveling?ABy air.BBy train.CBy car.听第7段材料,回答第8至9题。8Why does the woman need her book back?AShe doesnt trust Lily.BShe needs it to look for
4、some information.CShe is angry with Lily.9What will the woman probably do?AApologize to Lily.BAsk for the book back.CGive the book to Lily.听第8段材料,回答第10至12题。10Why does the man refuse to go shopping?AHe is busy with his work.BHe has nothing to buy.CIts too hot outside.11What does the woman want to buy
5、?AA Tshirt and a pair of sunglasses.BA Tshirt and a dress.CA dress and a pair of sunglasses.12What will the man do next week?AGo to a birthday party.BGo on a business trip.CGo to summer camp.听第9段材料,回答第13至16题。13What are the two speakers mainly talking about?AA wonderful restaurant.BThe birthday cake.
6、CTheir mothers birthday party.14When will the birthday cake be ready?AIn two weeks.BIn one week.CTomorrow.15What gift will the man give his mother?ASome flowers.BA handmade card.CA photo album.16What can we learn about the restaurant?AThe speakers wedding ceremony was held there.BIt will take charge
7、 of everything but the birthday cake.CIt is expensive but worth the money.听第10段材料,回答第17至20题。17How long did the construction of the Hong Kong Space Museum take?AAbout three years.BAbout four years.CAbout five years.18What made the museum one of the most famous landmarks in Hong Kong?AIts location.BIt
8、s service for the public.CIts unique eggshaped roof.19Which of the following is beneath the east wing of the museum?AThe Hall of Astronomy.BWorkshops and offices.CThe Lecture Hall.20Whats the function of the exhibits?ATo help visitors to learn by experiences.BTo organize plenty of extension activiti
9、es.CTo show some astronomy films to the visitors.答案与听力材料15BBCBA610BABAC1115BBCAC1620CACBAText 1W:Hurry up! The concert is about to start.M:Oh, come on! Its just a quarter past five and there is still fortyfive minutes left.Text 2W:Id like a cup of coffee with milk only. What about you?M:Also a cup o
10、f coffee, but with sugar and milk.Text 3W:It has been raining for almost two weeks. I think everyone is tired of this rainy season.M:The weather broadcast said that it would turn sunny the day after tomorrow.Text 4M:Emily, have you prepared well for the coming midterm examination?W:Oh, I think so, e
11、xcept for maths and physics. You know its impossible for me to do them as well as my English.Text 5M:Tomorrow is Mothers Day. So what have you bought for mom?W:I had planned to buy a necklace or a pair of earrings, but theyre too expensive. So I bought her a coat instead.Text 6M:Hi, Jane, where are
12、you going this holiday?W:I planned to go traveling with my family to Dalian, but recently we changed our mind to go to Lijiang.M:Great! You know Ive been dreaming to go to Dali and Lijiang. Will you go by train or by car?W:Neither, actually. We chose to go by plane. We went to a travel agency last m
13、onth, and they would get everything ready. And we will set off next Monday.M:Sounds wonderful. Im sure youll have a good time and really enjoy yourselves.W:Yes. I hope so.Text 7M:Why are you so unhappy?W:I quarreled with Lily this morning.M:What did you argue about?W:She borrowed a book from me last
14、 week, and promised to return in two days. But she couldnt find it when I asked for it back today.M:Well, she shall return it to you on time.W:Yes, but she got angry too quickly. Maybe she thought I did not trust her.M:Do you need the book very urgently?W:I have to finish my paper this weekend. So I
15、 need it to look for some information.M:Well, talk to her about it tomorrow. She probably feels as bad about it as you do.W:I guess you are right. I should apologize to her.M:Of course, you should. Dont let a silly argument ruin a long friendship.Text 8W:Have you finished your work? I want to go sho
16、pping. There are lots of things that we need to buy.M:Well, my work is finished. Its so hot outside. Why not shop online?W:Good idea! Lets make a list first. I need a Tshirt and a dress. You know I will go to Kates birthday party next week, and none of my dresses are suitable. Do you need anything?
17、You said you would be on a business trip next week.M:Oh, I think I need a pair of sunglasses.W:OK, a pair of sunglasses. Oh, what will our son need during the summer camp? Do you have any idea?M:Youd better ask him. Here he comes.Text 9M:How is the plan for our mothers birthday party going?W:Very we
18、ll. We started organizing everything early to ensure the party run smoothly. The only thing that isnt ready yet is the birthday cake.M:When will that be ready?W:It will be ready just on the day of her birthday to make sure its fresh.M:Her birthday is in two weeks, so that should be OK. So everything
19、 has been well prepared.W:Yes. What gift will you buy for her? Ive bought her a coat and your brother Tom will buy her some flowers. Our daughter has made a card.M:Oh, Ive collected all the pictures of the family and I plan to make a photo album.W:Wow, that will be a big surprise for mother!M:Yes, s
20、o which restaurant will the party be held at?W:The Palace Restaurant. Theyll take care of everything including the birthday cake. Im sure they will do a good job.M:Oh, yes. Its an excellent restaurant. A friend of mine had a wedding ceremony there, and she said it was perfect, though very expensive.
21、W:Yes, but we think it will be worth it. The people there are all experienced.M:I think youve made the right decision.Text 10Welcome to the Hong Kong Space Museum! Its construction began in 1977 and it was finished in October 1980. It aims to help the public to learn more about astronomy and space s
22、cience. The unique eggshaped roof made it one of the most famous landmarks in Hong Kong.The museum consists of two wingseast and west. The former has an eggshaped bend structure, beneath it are the Hall of Space Science, workshops and offices and so on. The west wing houses consist of the Hall of As
23、tronomy, the Lecture Hall, the gift shop and offices. The museum is also the first museum in the world to possess a fully automatic control system. The museum has two thematic exhibition hallsthe Hall of Space Science on the ground floor and the Hall of Astronomy on the first floor. The exhibits mai
24、nly interactive enable visitors to learn through a series of entertaining and educational experiences.Last but not least, the museum organizes plenty of extension activities each year, including astronomy happy hours, astronomy competitions, lectures and astronomy film shows. You can find more infor
25、mation on the museums website.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIts the 3rd Annual Family Fun Fair!GamesCrafts (工艺品)Apple pie contestFoodFace paintingDoor prizes (门票对号奖).and more!What: A chance to celebrate spring, support our community (社区), and have fun!Whe
26、n: Saturday, February 8th from 9 am to 3 pm, rain or shine!Where: The big field next to Hopedale Elementary SchoolFor more information: Contact Peter Halm at 5550191Dont miss the 3rd annual Family Fun Fair!This fair promises to be even better than last years fairno kidding!Last year the game booths
27、(摊位) were a big hit. (Who could forget Principal Snyder winning a toy dog that was so big it took four students to carry it to her truck?) This year we have two new game booths. So get ready to take part in the games.Visit our craft tables. They will be better than ever! You can buy items such as cl
28、othing, backpacks, and gift baskets.Children aged 5 and under can have their faces painted for FREE by Mr Garcias thirdgrade art class.No fair would be complete without food. We will be selling hot dogs, ice cream, roasted nuts, and cotton candy at our booths. For those of you who love to bake, why
29、not enter our new apple pie contest? Just bring your pie to the pie table on the morning of the fair. At 1 pm, our judges, Coach Carter and math teacher, Mrs Adams, will choose a winner.Wont you please support our school by coming to the fair? Tickets are only $2 each. Door prizes will be given. You
30、 could win sports equipment, a new camera, or dinner for four at Merinos Restaurant! This will be the best fair ever. Dont miss it!这是一篇广告布告类阅读。文章介绍了游园会的展出以及活动情况,并且对票价进行了说明。21What do we know about the 3rd Annual Family Fun Fair?AIt is organized by Mr Garcia.BIt will be held even if it rains.CIt is on
31、ly open to children aged 5.DIt will be held inside an elementary school.解析:细节理解题。根据When: Saturday, February 8th from 9 am to 3 pm, rain or shine!可知不论晴雨,都会如期举行,故选B。答案:B22According to the text, the apple pie contest _.Arequires the competitors to bring pies they bakeBincludes a dinner for four at Meri
32、nos RestaurantCsells the pies the competitors make in the contestDteaches the competitors how to bake apple pies解析:细节理解题。根据倒数第二段Just bring your pie to the pie table on the morning of the fair.可知“苹果馅饼比赛”要求参赛者带自己烘烤的“馅饼”,故选A。答案:A23Anyone who takes part in the fair _.Acan enjoy food for freeBmust be goo
33、d at bakingCwill have their face paintedDshould spend $2 on the ticket解析:细节理解题。根据最后一段Wont you please support our school by coming to the fair? Tickets are only $2 each.可知参加这次游园会的人,应该花两美元购买门票,故选D。答案:DBMore students than ever before are taking a gap year (间隔年) before going to university. It used to be
34、 called the “year off” between school and university. The gapyear phenomenon originated (起源) with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year.This year, 25,310 students who have accepted places in higher education institution
35、s have put off their entry until next year, according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service (UCAS)That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year. Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for ev
36、eryone in higher education. “Students who take a wellplanned year out are more likely to be satisfied with, and complete, their chosen courses. Students who take a gap year are often more mature and responsible,” he said.But not everyone is happy. Owain James, the president of the National Union of
37、Students (NUS), argued that the increase is evidence of student hardshipyoung people are being forced into earning money before finishing their education. “New students are now aware that they are likely to leave university up to 15,000 in debt. It is not surprising that more and more students are t
38、aking a gap year to earn money to support their study for the degree. NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods,” he said.本文提到大学的学费高使得很多大学生在上大学前就要先去挣钱然后再上大学学习。这样的好处是让学生更珍惜大学的时光,更成熟并且有责任感。但是也给人们带来了思考。24Wha
39、t do we learn about the gap year from the text?AIt is flexible in length.BIt is a time for relaxation.CIt is increasingly popular. DIt is required by universities.解析:推理判断题。由短文第一段第一句话及第三段第一句话可知,间隔年越来越受到欢迎,因此选C。答案:C25According to Tony Higgins, students taking a gap year _.Aare better prepared for coll
40、ege studiesBknow a lot more about their future jobsCare more likely to leave university in debtDhave a better chance to enter top universities解析:细节理解题。由人名定位到短文第三段。第三段在说间隔年的优点,有间隔年之后再去上大学,会让人更成熟并且有责任感,对大学的学习有帮助。故选A。答案:A26How does Owain James feel about the gapyear phenomenon?AHes puzzled.BHes worried
41、.CHes surprised.DHes annoyed.解析:细节理解题。根据文章最后一段But not everyone is happy.然后提到Owain认为参加间隔年学生人数的增加是学生生活困难的一个证据,并且越来越多的学生是在gap year期间去挣大学的费用。故选B。答案:B27What would most students do on their vacation according to NUS statistics?AAttend additional courses.BMake plans for the new term.CEarn money for their e
42、ducation. DPrepare for their graduate studies.解析:细节理解题。根据文章最后一句话可知:90%的学生要在假期挣学费。答案:CCEvery August, Spains countryside comes alive with fiestas (宗教节日). But hardly anyone actually lives here. People come one week a year to party in the villages of their ancestors. During the other 51 weeks, villages
43、are deserted. “There was a time when this place was growing! But not anymore,” says Felix Sacristan, whos 55 and unemployed, living in his late grandfathers house. “The only ones left are the elderly. There are lots of abandoned homes. It makes for cheap housing,” he says.Like much of Spains central
44、 Meseta Table Plateau, this land is dusty and the climate is severe. People say its like nine months of winter and three months of burning hell. “This land used to be for cereals (谷物), but its difficult to grow anything else,” Sacristan says. “And who wants to be a farmer these days now, anyway?”In
45、northern Europe, the Industrial Revolution pulled people to big cities centuries ago. But in Spain, that migration happened much later. The first wave occurred after the Spanish Civil War in the late 1930s; the second, after Spains military governing ended in the late 1970s. Now theres been a third
46、leaving, during the recent economic crisis. But its not just on Spains severe central land. Even villages in the countrys most fertile northwest region, Galicia, are being depopulated. The Galician landscape once supported Spains highest population, and half of all Spanish villages are located there
47、. Now nearly half of these villages are abandoned.“Some of the places Im finding have been empty for 50 or 60 years,” Adkinson, a Britishborn real estate (房地产) agent who searches the countryside for abandoned properties and tries to match them up with foreign buyers, says.这是一篇说明文。文章讲了许多人涌入城市,导致西班牙许多
48、农村遭到遗弃,所以,有人想要出售废弃的房产。28The text mainly tells about the present situation of_.Acountryside life in SpainBthe aging problem in SpainCold buildings in SpainDthe culture in Spain解析:细节理解题。根据第一段Every August, Spains countryside comes alive with fiestas (宗教节日). But hardly anyone actually lives here. People
49、 come one week a year to party in the villages of their ancestors.During the other 51 weeks, villages are deserted.可知,这篇文章主要讲了西班牙乡村生活的现状,故选A。答案:A29. What is the land where Felix Sacristan lives like?AIt is as rich as ever.BIt is polluted by rubbish.CIt is hard to farm for a living. DIt is frozen thr
50、oughout the year.解析:细节理解题。根据第二段this land is dusty and the climate is severe. People say its like nine months of winter and three months of burning hell. “This land used to be for cereals (谷物), but its difficult to grow anything else”可知,在Felix Sacristan居住的地方是很难依靠种植粮食谋生的,故选C。答案:C30The underlined part
51、“being depopulated” in Paragraph 3 is closest in meaning to “_”Asuffering disastersBgaining attentionCproducing moreDreducing residents解析:词义猜测题。根据第三段Even villages in the countrys most fertile northwest region, Galicia, are being_depopulated.中的Even和后面的The Galician landscape once supported Spains high
52、est population中的once,以及Now nearly half of these villages are abandoned.可判断“being depopulated”意为“大大减少某一地区的人口”,故选D。答案:D31Which of the following can we learn from the text?AVillages got empty suddenly in Spain.BSome rich people are moving to the countryside.CSpanish have experienced several migrations.
53、DWorking as a real estate agent in Spain is very easy.解析:推理判断题。根据文章第三段But in Spain, that migration happened much later. The first wave occurred after the Spanish Civil War in the late 1930s; the second, after Spains military governing ended in the late 1970s. Now theres been a third leaving, during
54、the recent economic crisis.可知,在西班牙,发生了三次人口涌入大城市的浪潮,故选C。答案:CDA day in the life of 18yearold David Lanster is full of teenage activities: school, baseball practice, homework. And then he starts cooking. “Some nights Im up until 1 am making pies, or even later if were cooking beef,” said the student at
55、 Ransom Everglades High School in Florida, US.For the past year, Lanster and Kelly Moran, his classmate, have been hosting fancy dinner parties at Lansters parents home. Their meals have 17 courses and are all made by themselves. Their guests used to give them gifts to thank them, until the pair dec
56、ided to do something nice for charity. “We got some really great Miami Heat tickets, a nice watch, and many kitchen machines,” Lanster said. “But we wanted to make this something positive for people rather than us.”Lanster and Moran focused on Common Threads, a charity(慈善机构) that helps to teach kids
57、 in poor neighborhood to cook and make healthy eating choices. The young cooks ask their guests to give however much they want as payment for their meals. It all goes to Common Threads because Lansters parents cover their food costs. After their last 12person event, Lanster and Moran gave $1,600 to
58、the charity. Now, theyre taking their show out of the kitchen and on the road. Lanster and Moran have started to organize private dinner parties in a similar way: the host pays for the ingredients (食材), and the guests make a donation (捐赠) to a charity.Outside the kitchen, the two are busy preparing
59、their college applications. Neither is sure what they will do in the future, but theyve promised their parents that theyll leave cooking alone until they finish high school.本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Lanster 和 Kelly Moran热衷于厨艺,并以举办私人晚宴的方式来为慈善团体筹款的故事。32Why does Lanster and Moran cook now?ATo get gifts from gues
60、ts.BTo raise money for charity.CTo become cooks. DTo make healthier eating choices.解析:细节理解题。根据第三段中Lanster and Moran focused on Common Threads, a charity(慈善机构) that helps to teach kids in poor neighborhood to cook and make healthy eating choices.“兰斯特和莫兰关注了Common Threads,这是一家慈善机构,帮助贫困社区的孩子学习做饭,并做出健康的饮
61、食选择。” 可知,兰斯特和莫兰现在做饭是为慈善事业筹款。故选B。答案:B33What can we infer about Lanster and Moran?AThey will give up cooking forever.BThey are sure about their future jobs.CTheir parents support cooking as a job.DThey will stop cooking for college application.解析:推理判断题。根据最后一段最后一句“but theyve promised their.theyll leave
62、 cooking alone.”可知,为了申请大学,他们将停止做饭。故选D。答案:D34How can we best describe Lanster and Moran?ASelfish and reliable.BCreative and helpful.CConfident and careful.DOutgoing and patient.解析:细节理解题。根据文章第二段中Their meals have 17 courses and are all made by themselves可知他们很有创造性,Their guests used to give them gifts to
63、 thank them, until the pair decided to do something nice for charity可知他们乐于帮助别人。结合选项,故选B。答案:B35What can be a suitable title for the text?AA Great CookBEat As You WishCHelping by CookingDCooking for School Fees解析:标题判断题。根据第三段第一句Lanster and Moran focused on Common Threads, a charity (慈善机构) that helps to
64、 teach kids in poor neighborhood to cook and make healthy eating choices.“兰斯特和莫兰关注了Common Threads,这是一家慈善机构,帮助贫困社区的孩子学习做饭,并做出健康的饮食选择。”推知本文标题是C项Helping by Cooking。答案:C第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For a bird, to fly hundreds or thousands of miles each spring and fall is
65、 a difficult and dangerous journey, one that not all birds can survive. _36_ There is more than one single reason for different birds to migrate, but it all comes down to survival.Birds are migrating for a meal.For all birds, one of the main driving forces behind migration is food. If all birds were
66、 to stay in the same places yearround, food there would become not enough. _37_ But as the food supplies decrease in the fall, they return to the southern areas._38_Over millions of years, birds have developed different migration patterns, times and destinations. This helps birds take advantage of a
67、 wide variety of suitable conditions to raise their young, which increases the survival chances of the young birds.Birds are migrating because of climate changes.Changes in climate can affect migration. Many birds leave the Arctic for example, when temperatures begin to fall. They need warmer habita
68、ts. Similarly, the hottest regions can be an unpleasant environment for raising young birds. _39_ Birds are migrating because of predators.Habitats that have rich food sources also attract a greater number of predators who may kill birds. _40_ Many birds even migrate to specialized habitats that are
69、 nearly inaccessible to predators, such as coastal cliffs or rocky offshore islands.ASo why do birds migrate (迁徙)?BBirds are migrating for their young.CSo how do young birds migrate?DBirds are migrating because of diseases.EIt is beneficial to lay eggs further north in cooler areas.FBirds that migra
70、te to different habitats can avoid being eaten by predators.GAs food sources are rich in the north each spring, millions of birds migrate from south to those areas.本文为说明文。文章主要叙述了鸟类迁徙的几点原因:为了觅食,为了养育幼鸟、气候原因及避免被捕食。36A解析:根据本空格的上文可知,鸟在春天和秋天要迁徙,在迁徙过程中并非所有的鸟都能生存下来。空后的内容说“鸟类迁徙原因不止一个”可知,此空格是指“鸟类为什么要迁徙?”。分析选项
71、可知A项符合题意,故选A。37G解析:本小题所在小标题为“鸟儿迁徙是为了觅食”。结合空前的内容“对所有鸟类来说,迁徙背后的主要驱动力之一是食物。如果所有的鸟一年到头都待在同一个地方,那里的食物就会变得不足”。以及下句“但是随着秋季食物供应的减少,它们又回到了南部地区”。由句中的转折连词but及the fall 可知,与fall相反的是春季,每年春天北方的食物丰富,鸟儿从南方迁徙到北方。分析选项可知,G项符合题意,故选G。38B解析:分析选项可知,本空格是下一段的主旨。下一段讲述的是鸟类的迁徙有很多的模式,它们利用各种各样的适宜条件来养育幼鸟,以此增加了幼鸟的生存机会,即为养育幼鸟而迁徙,故选B
72、项。39E解析:本空格前说气候影响鸟的迁徙。在气温下降时,鸟离开北极到温暖的地方栖息。同样,最热的地方也不适宜喂养幼鸟。可知不太冷也不太热的地方即较凉爽的地方适合产卵。分析选项可知E项符合题意,故选E。40F解析:本段的小标题为“鸟类因捕食者而迁徙”。分析选项可知F项(迁徙到不同栖息地的鸟类可以避免被捕食者吃掉)符合题意,故选F。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In October,I told the eightyearolds in my cla
73、ss about my plan. “Id like all of you to do extra jobs around the house to earn some money,” I said. “Then well _41_ food for a Thanksgiving dinner for someone who might not have a nice dinner _42_.”Early in Thanksgiving week, the boys and girls arrived in class with their hardearned money. They had
74、 set tables, _43_ dishes and helped with babysitting. And now they couldnt wait to go _44_.I watched while they dashed up and down the supermarket aisles (过道). At last we headed toward the_45_, pushing a cart filled with turkey and all the items needed. Much to my _46_, I saw a pot of purple chrysan
75、themums (菊花) on top of the cart. “You cant _47_ flowers,” I pronounced. “But Mrs Sherlock,” _48_ the children, “we want flowers.”We finally _49_ in front of a small house in the woods. A slightly built woman with a(an)_50_ face came to the door to welcome us.As my little group carried the boxes in,
76、the old woman _51_ and nodded. But when Amy put the chrysanthemums on the counter, the woman _52_. In the following ten minutes, she happily talked with the children. Then, we returned to the car. As we _53_ our seat belts. We could see the kitchen window. The woman inside _54_ goodbye, then turned
77、and walked across the room, past the turkey, _55_ to the chrysanthemums.She put her _56_ in their petals. When she_57_ her head, there was a smile on her lips, and tears in her eyes.The children were _58_. In that one brief moment, they had seen for themselves the_59_ they possessed to make anothers
78、 life better. The children had _60_ that sometimes a person needs a pot of funny purple flowers on a dark November day.本文是一篇记叙文。作者在给无法享用美味晚餐的人购买感恩节晚餐食物的时候,在孩子们的强烈要求下买了一盆紫色的菊花。老太太看到花后脸上露出了微笑,孩子们和鲜花改变了老太太的心情和生活。41A.makeBserveCbuyDsend解析:考查动词辨析。A.make制作;B.serve供应;C.buy买;D.send送。我们将为可能无法享用丰盛的晚餐的人买感恩节晚餐的
79、食物。serve sth. to sb.为固定用法,不与for搭配。故选C。答案:C42A.otherwiseBbesidesCthereforeDafterwards解析:考查副词辨析。A.otherwise在其他方面,另;B.besides此外;C.therefore因此;D.afterwards以后。我们将为可能无法享用丰盛的晚餐的人买感恩节晚餐的食物。故选A。答案:A43A.madeBwashedCorderedDsold解析:考查动词辨析。A.made制作;B.washed洗;C.ordered命令;D.sold 卖。他们摆桌子,洗碗,帮助照看小孩。故选B。答案:B44A.campi
80、ngBtravelingCclimbingDshopping解析:考查名词辨析。A.camping宿营;B.traveling旅行;C.climbing 登山运动;D.shopping购物。现在他们迫不及待地要去购物。故选D。答案:D45A.entranceBcheckoutCguideDmanager解析:考查名词辨析。A.entrance入口;B.checkout结账处;C.guide向导;D.manager经理。最后我们走向结账处。故选B。答案:B46A.joyBdisappointmentCsurpriseDdisgust解析:考查名词辨析。A.joy喜悦;B.disappointme
81、nt失望;C.surprise惊讶;D.disgust厌恶。令我惊讶的是,我看见购物车里有一盆紫色的菊花。故选C。答案:C47A.enjoyBappreciateCtasteDeat解析:考查动词辨析。A.enjoy喜欢;B.appreciate欣赏;C.taste尝;D.eat吃。我发表意见说:“你们又不吃花。”故选D。答案:D48A.arguedBannouncedCpredictedDcomplained解析:考查动词辨析。A.argued争辩;B.announced宣告;C.predicted预测;D.complained抱怨。孩子们争辩道:“我们想要。”故选A。答案:A49A.put
82、 upBpulled upCsettled downDset off解析:考查动词短语辨析。A.put up张贴;B.pulled up停车;C.settled down定居;D.set off出发。由下文“we returned to the car”可知我们最终在树林里的一个小房子前停了下来。故选B。答案:B50A.paleBannoyedCscaryDdisappointed解析:考查形容词辨析。A.pale苍白的;B.annoyed恼怒的;C.scary可怕的;D.disappointed失望的。一个脸色苍白的身材矮小的女士来到门口欢迎我们。故选A。答案:A51A.coughedBsm
83、iledClaughedDcried解析:考查动词辨析。A.coughed咳嗽;B.smiled微笑;C.laughed大笑;D.cried大哭。当孩子们把盒子搬进来时,老妇人笑了笑,点了点头。故选B。答案:B52A.hardenedBdarkenedCbrightenedDsoftened解析:考查动词辨析。A.hardened变硬;B.darkened变暗;C.brightened变亮;D.softened变软。但是当艾米把菊花放在柜台上时,女士喜形于色。故选C。答案:C53A.fastenedBloosened CremovedDwrapped解析:考查动词辨析。A.fastened系紧
84、;B.loosened变松;C.removed消除;D.wrapped包裹。我们系好安全带。故选A。答案:A54A.signedBwavedCkissedDshouted解析:考查动词辨析。A.signed作标记;B.waved挥手;C.kissed吻;D.shouted大叫。里面的女士挥手告别。故选B。答案:B55A.straightBgraduallyChurriedlyDfirmly解析:考查副词辨析。A.straight直接地;B.gradually逐渐地;C.hurriedly匆忙地;D.firmly紧紧地。这里指直奔菊花。故选A。答案:A56A.headBmouthCfaceDea
85、rs解析:考查名词辨析。A.head头;B.mouth嘴;C.face脸;D.ears耳朵。把脸埋在花瓣里。故选C。答案:C57A.shookBnoddedCdroppedDraised解析:考查动词辨析。A.shook摇晃;B.nodded点头;C.dropped掉下;D.raised抬起。当她抬起头,嘴角含着微笑,眼里含着泪水。故选D。答案:D58A.confusedBsilentCcrazyDfrightened解析:考查形容词辨析。A.confused困惑的;B.silent沉默的;C.crazy 疯狂的;D.frightened害怕的。孩子们沉默了。故选B。答案:B59A.stren
86、gthBenergyCeffortDpower解析:考查名词辨析。A.strength力气;B.energy精力;C.effort努力;D.power力量。他们已经亲眼看到了他们拥有的让别人的生活更美好的力量。故选D。答案:D60A.workedBsensedCrememberedDpicked解析:考查动词辨析。A.worked工作;B.sensed感知;C.remembered记得;D.picked捡。孩子们已经意识到,在一个黑暗的十一月的一天,有时一个人需要一盆有趣的紫色花。故选B。答案:B第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或
87、括号内单词的正确形式。Have you ever thought about the best meal you have ever eaten? For many people, it isnt just about the quality of the food; it is also about great memories of a particular vacation or the person it was shared _61_. We asked 100 famous chefs around the world _62_ their best meals were, and
88、 we got some _63_ (interest) answers.As the researchers expected, 30% of the chefs _64_ (survey) said that their best meal as a kid was still what they liked the most as an adult. 20% _65_ (consider) a meal in a fancy restaurant as the best one in their lives, and another 10% said that a meal while
89、they were on vacation with their wife_66_ husband was the best of all time. 15% said a simple meal that they often cooked at home ranked _67_ (high) than any other meal. And the same number said their best dish was something they made at the place where they worked. _68_ (surprising), 10% of these c
90、hefs said their favorite meal of their entire lives was at a fast food restaurant! These best _69_ (cook) in the world would pick McDonalds or KFC if they had the choice of what _70_ (eat)本文为说明文。本文是一个调查。针对“人们觉得曾经吃过的最好的美食是什么?”进行调查,结果得到了一些有趣的答案。对许多人来说,美食不仅仅有关食物的质量,也有关某个假期或与之分享的人的美好回忆。61with解析:考查固定搭配。句
91、意:这也是关于一个特别的假期或与之分享的人的美好回忆。“share.with.”为固定搭配,意为“与某人分享”,故填with。62what解析:考查宾语从句。句意:我们问了全世界100位著名的厨师他们最好的饭菜是什么。分析句子可知,本句是一个宾语从句。动词ask后有一个宾语从句,宾语从句中的系动词were缺少表语,指物,泛指,要用what。63interesting解析:考查形容词作定语。句意:我们得到了一些有趣的答案。分析句子可知,本空格在句中修饰名词answer,修饰名词要用形容词,修饰物要用interesting。64surveyed解析:考查非谓语动词作定语。句意:30%的被调查的厨师
92、说,他们小时候最喜欢的食物也是他们成年后最喜欢的。分析句子可知,本空格在句中作chefs的定语。根据句意及语境可知,chefs与动词survey之间是被动关系,厨师是被调查的,故要用过去分词作定语,故填surveyed。65considered解析:考查谓语动词。句意:20%的人认为在高档餐馆吃饭是他们生活中最好的美食。分析句子结构可知,本空格在句中作谓语,根据前面的语境可知,叙述的是过去的事,因此要用一般过去时,故填considered。66or解析:考查并列连词。句意:另外10%的人说,他们和妻子或丈夫度假时吃的饭是最好的。根据语境可知,此处的他们,有的是妻子,有的是丈夫,故要用or。67
93、higher解析:考查比较级。句意:15%的人说他们经常在家里做的一顿简单的饭比其他任何一顿饭的质量都要高。根据句中的“than”可知,要用比较级,故填higher。68Surprisingly解析:考查副词作状语。句意:令人惊讶的是,10%的厨师说他们一生中最喜欢的一餐是在快餐店!分析句子可知,本空格在句中作状语,修饰一个句子,故要用副词,因此填Surprisingly。69cooks解析:考查名词的数。句意:世界上最好的厨师会选择麦当劳或肯德基。分析句子可知,本空前被形容词最高级修饰,且有定语“in the world”修饰,cook表示“厨师”是可数名词,故此处要用复数形式,故填cook
94、s。70to_eat解析:考查固定用法。句意:如果世界上最好的厨师选择吃什么最好,他们会选择麦当劳或肯德基。根据语境可知,本空格是“特殊疑问词 to do”结构作介词of的宾语。因此此处要填to eat。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.
95、每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。My favorite Japanese story “Natsumes Book of Friends” opens exact in China at Thursday. The story of “Natsumes Book of Friends” seems describe the daily life of Natsume and his cat teacher, but their relationship is filled with warmth and touched moments. The f
96、ilm received a lot of attentions before its release, as to the story has built a fan base in China over a decade. The promo song is sung by popular Chinese star Wang Yuan, belonged to the popular teen group TFBOYS. The Chinese title of a song is translated as “As long as there is people you want to
97、see, you are not alone.”, that conveys the theme of “loneliness and companionship, reunion and farewell”答案My favorite Japanese story “Natsumes Book of Friends” opens in China Thursday. The story of “Natsumes Book of Friends” seems describe the daily life of Natsume and his cat teacher, but their rel
98、ationship is filled with warmth and moments. The film received a lot of before its release, as the story has built a fan base in China over a decade. The promo song is sung by popular Chinese star Wang Yuan, to the popular teen group TFBOYS. The Chinese title of song is translated as “As long as the
99、re people you want to see, you are not alone.”, conveys the theme of “loneliness and companionship, reunion and farewell”第二节:书面表达(满分25分)假如你是李华,你的美国朋友Tom 听说在中国通过扫描二维码(scan QR codes)就可以轻松实现移动支付(mobile payment),他感到不可思议。请你写封邮件告知移动支付在中国的相关情况。内容包括:1在中国最流行,提供了便利;2快捷且强大的功能:如买早餐,买地铁票;3改变我们的生活,引领世界。注意:1.词数100
100、左右;开头和结尾已给出,不计入总词数;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Tom,How are you? Glad_to_tell_you_something_about_mobile payment in_China._Mobile_payment_is_most_popular_in_China._It_has_made_peoples_daily_life_more_and_more_convenient._Most_of_us_are_used_to_paying_by_scanning_QR_codes.By_mobile_payment,_we_can_pay_easil
101、y_wherever_we_go._We_can_buy_breakfast_on_the_street_and_pay_by_scanning_with_our_smart_phone._In_the_subway_station,_we_can_scan_with_our_smart_phone_to_purchase_our_ticket._This_is_a_glimpse_of_most_Chinese_peoples_lifeallowing_us_to_bid_farewell_to_the_wallets_and_bank_cards.Mobile_payment_has_greatly_changed_peoples_lives_in_China._It_seems_that_China_is_really_leading_in_some_ways_and_mobile_payment_is_also_sweeping_other_nations.Looking_forward_to_hearing_from_you.Yours,Li Hua