收藏 分享(赏)

山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc

上传人:a**** 文档编号:389416 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:37 大小:259KB
下载 相关 举报
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第1页
第1页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第2页
第2页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第3页
第3页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第4页
第4页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第5页
第5页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第6页
第6页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第7页
第7页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第8页
第8页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第9页
第9页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第10页
第10页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第11页
第11页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第12页
第12页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第13页
第13页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第14页
第14页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第15页
第15页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第16页
第16页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第17页
第17页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第18页
第18页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第19页
第19页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第20页
第20页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第21页
第21页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第22页
第22页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第23页
第23页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第24页
第24页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第25页
第25页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第26页
第26页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第27页
第27页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第28页
第28页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第29页
第29页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第30页
第30页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第31页
第31页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第32页
第32页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第33页
第33页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第34页
第34页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第35页
第35页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第36页
第36页 / 共37页
山东省2021届高考英语二轮复习 考点透析解密13 阅读理解之细节理解题讲义 分层训练.doc_第37页
第37页 / 共37页
亲,该文档总共37页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、解密13 阅读理解之细节理解题考点详解高考中细节理解题通常占阅读理解题总数的一半以上。2014年新课标全国卷考区及其他各考区的高考试题中考查细节理解的题目占阅读理解题目总数的55%左右。细节理解题要求考生对阅读材料中的某一具体事实和细节进行理解。它们大都是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。有些问题可以在文章中直接找到答案,有些则需要我们在理解的基础上将有关内容系统化才能找到,比如计算、排序、是非判断、图形比较等。常见的命题方式通常有:1.特殊疑问句形式。以when, where, what, which, who, how much/many等疑问词开头引出的问题

2、;2. 以是非题的形式。true /false, not true / false或EXCEPT,近年这种题型较少;3. 以According to 开头提问方式;4. 以填空题的形式,如:(1)To avoid attracting mountain lions, people are advised_.(2)By the first sentence of the passage author means that_.(3)It seems that now a countrys economy depends much on_.(4)If you are interested in kn

3、owing about what peoples life will be, you may visit_.(5)The policemen were told “to look the other way” (the underlined part in Paragraph 2) so that_.(6)The policeman who said “Good evening” to Rolls wanted to_.5. 就文中数字、排序、识图等提问。做细节理解题时,大多数学生易出现的问题是阅读速度太慢,缺乏一定的快速阅读技巧,考生要培养自己快速获取信息的能力。解答此类试题时,不必通篇细看

4、原文,而常常可采取 “带着问题找答案”的方法先从问题中抓住关键性词语。然后以此为线索。要快速地辨认和记忆事实或细节,就要恰当地运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的段落、语句仔细品味,对照比较确定答案。除了运用扫读法(scanning)外,还可以兼用排除法将“无此细节”和“与此细节相反”的选项排除。了解细节题干扰选项的特点也有助于考生提高答题的正确率。一般情况下,干扰项有如下几个特点:(1)是原文信息,但不是题目要求的内容;(2)符合常识,但不是文章内容;(3)与原文的内容极其相似,只是在程度上有些变动;(4)在意思上与原文大相径庭甚至完全相反;(5)部分正确,部分错误。有的细节理

5、解题只要直接辨认不要求读者对客观的事实作出解释或判断,只要求从阅读材料中直接获取信息。同时还要求读者记住重要细节,在必要的时候(做判断、推断或结论的时候)能够准确而迅速地将他们回忆起来。解此类题要求考生快速抓住原文中的关键信息,直接得出答案,但要注意往往答案与原文中的语句并非一模一样,而是用不同的词语或句型结构表达相同的意思。有的细节理解题就需要通过有关词语和句子的转换。利用主要事实、图表、图形来获取信息,然后利用因果、类比、时间、空间等关系将零碎的细节经过一系列加工、整理,方能做出正确的判断此类试题在高考中占大多数。值得一提的是,有时原文中的信息可能只是一个短语,甚至一个单词,因此需要我们在

6、阅读中特别仔细才能捕捉到真正有用的信息。细节理解题大致有如下几种常考题型:题型一 描写类细节题描写类细节题,常常考查考生对文中有关人物动作、思想感情、心理活动、观点,或事件的起因、发展、过程、结果等方面的理解。这类描写信息往往较直接,一般不太需要考生对它们进行较深入的理解,对于该类题,考生一般都可以较直接地从原文中找到与题目对应的有关信息。(2020全国卷I A)Train InformationAll customers travelling on Transl ink services must be in possession of a valid ticketbefore boardi

7、ng. For ticket information, please ask at your local station or call 13 1230.While Queensland Rail makes every effort to ensure trains run as scheduledthere can be no guarantee of connections between trains or between train servicesand bus serviceLost property(失物招领)Call Lost Property on 13 16 17 dur

8、ing business hours for items lost onQueensland Rail services. The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5: 00 pm and is located (11) at Roma Street stationPublic holidaysOn public holidays, generally a Sunday timetable operates. On certain majorevent days, i. e. Australia Day, Anza

9、c Day, sporting and cultural days, special additional services may operate. Christmas Day services operate to a Christmas Day timetable. Before travel please visit translink. com. au or call TransLink on 13 12 30 anytime.Customers using mobility devicesMany stations have wheelchair access from the c

10、ar park or entrance to station platforms. For assistance, please call Queensland Rail on 13 1617Guardian trains (outbound)DepartOriginDestinationArrive6:42pmAltandiVarsity Lakes7:37pm7:29pmCentralVarsity Lakes8:52pm8:57pmFortitude ValleyVarsity Lakes9:52pm11:02pmRoma StreetVarsity Lakes12:22am21. Wh

11、at would you do to get ticket information?A.ca1l 13 16 17 B. Visit translink. com. atC. Ask at the local station. D. Check the train schedule22. At which station can you find the lost property office?A. Altandi B. Roma Street.C. Varsity Lakes. D. Fortitude valley.23.Which train would you take if you

12、 go from Central to Varsity Lakes:A.6:42pm. B.7:29pm.C.8:57 D.11:02语篇解读:本文是一篇应用文,文章介绍了来坐火车的相关信息21选C细节理解题。根据第一段的第二句” For ticket information, please ask at your localon or call1l31230.”可知,答案选C。22选B细节理解题。根据第三段的第二句“ The lost property office is open Monday to Friday7:30 am to 5:00 pm and is located(位于) n

13、t Roma Street station.”可知,答案选B。23.选B细节理解题。根据文中最后表格的内容可知,从 Central到 Varsity Lakes的列车的出发时间为晚上7:29。题型二 信息寻找题、广告阅读题信息寻找题一般在应用文体中较常见,体现于查字典、阅读广告、公告、演出海报、车船航班时间表等之中。这类阅读材料包含的某一方面的信息非常全面,能满足各种人对信息的需求,但在高考试题中,常常是就某一方面提问,考生完全没有必要从头到尾仔细阅读,因为材料中有很多冗余无效信息。做此类题时,宜采用“题干定全法”。即:先阅读题干,然后根据问题要求,有针对性地阅读相关部分快速寻找有效信息。广告

14、是阅读理解题常考的一种题材。广告属应用文体。严格来说广告属快速寻找信息题。但是广告有着其他快速寻找信息题不同的特点。广告文体简洁明快,省略了大量的词语,达到了篇幅小、信息多的目的。同时具有语言精练,形象性、鼓动性强的良好效果。广告阅读题多为细节理解题,关键在于正确理解广告内容。考生必须具备较强的语言运用能力,熟悉文化背景,利用各种手段(如:补全、联想、推测等)正确解读广告的内容。通常运用“补全成分法”和“联想推测法”两种方法来解读广告的内容。做题方法同样采用“题干定向法”。(1)补全成分法省略名在广告体阅读材料中大量出现,可以说广告阅读理解材料中大多数句子都是省略句。我们应结合全文语境及逻辑关

15、系将省略句补全,从而更加准确地理解。如:Driver wanted. 根据文义,可将该句补充为:A driver will be wanted. (招聘一名司机)。(2)联想推测法在些广告时间、日期、地点、电话、票价等用了缩略词,甚至一概没有提及,这就需要考生前后连贯,充分想象,整体理解。搜寻已知信息,推断语篇意义。为节省篇幅,特别是在商业广告中,常使用缩写词,尽管有些缩写不太规范,但却常用,常见的缩写词有:Tel. =telephone number Ph. =phone Add (r). =address co. =company Ltd=LimitedMax=maximum Min=mi

16、nimumhr=hour t=timefig=figure ft=foot ml=mile doz=dozenMt=Mountain P=pageprof. =professor Dr. =doctors=south n=north w=west Sta=Station pop=popular vs=versusXmas=Christmas info=information VIP=very important persons hrs=hoursaft=after ad=advertisement p/t=part time exp=experienced PC=personal comput

17、er MA=Master of ArtsBS degree=bachelors degree (学士学位)(2020全国卷)The Lake District Attractions GuideDalemain Mansion Historic GardensHistory, Culture & Landscape (t X). Discover and enjoy 4 centuries of history, 5 acres of celebrated and award-winning gardens with parkland walk. Owned by the Hasell fam

18、ily since 1679, home to the International Marmalade Festival. Gifts and antiques, plant sales, museums & Mediaeval Hall Tearoom.Open:29Mar-29 Oct, Sun to ThursTearoom, Gardens Gift Shop: 10. 30-17. 00(16. 00 in Oct)House:11.15-16.00(15.00 in Oct).Town: Pooley Bridge &. PenrithAbbot Hall Art Gallery

19、MuseumThose viewing the quality of Abbot Halls temporary exhibitions may be forgiven for thinking they are in a city gallery. The impressive permanent collection includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives.Open: Mon to Sat and Summer

20、 Sundays. 10. 30-17.00Summer. 10. 30-16. 00 WinterTown: KendalTullie House Museum Art GalleryTullie House Museum Art GalleryDiscover, explore and enjoy award- winning Tullie House, where historic collections, contemporary art and family fun are brought together in one impressive museum and art galle

21、ry. There are four fantastic galleries to visit from art to interactive fun, so there is something for everyone!Open: High Season 1 Apr-31 Oct: Mon to Sat 10. 00, Sun 11.00-17.00Low Season I Nov-31 Mar: Mon to Sat 10 00-16. 30. Sun 12. 00-16.30Town: CarlisleDove Cottage& The Wordsworth MuseumDiscove

22、r William Wordsworths inspirational home. Take a tour of his Lakeland cottage, walk through his hillside garden and explore the riches of the collection in the Museum. Visit the shop and relax in the cafe. Exhibitions, events and family activities throughout the year.Open: Daily, 09. 30-17. 30(last

23、admission 17.00).Town: Grasmere2I. When is the House at Dalemain Mansion & Historic Gardens open on SundaysA.09.30-17.30 B.10.30-16.00C.11.15-16 D.12.00-16.30.22. What can visitors do at Abbot Hall Art Gallery & Museun?A Enjoy Romneys worksB. Have some interactive fun.D. Learn the history of a famil

24、y.C. Attend a famous festival.23. Where should visitors go if they want to explore Wordsworths life?A. Penrith B. Kendal.C. Carlisle, D. Grasmere语篇解读:本文是一篇应用文,主要介绍了几个湖区景点,包括其营业时间及地点等21.选C细节理解题,根据 Dalemain Mansion& Historic Gardens部分中的信息“Hose11.15-16.00(15.00 in Oct),”可知,答案选C22选A。细节里解题,根据 Abbot Hall

25、Art Gallery& Museum部分中的信息“ The impressivepermanent collection includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programmehas Canaletto and the artists from St Ives.”可知,游客可以在此处欣赏 Romney的作品,故23.选D细节理解题,根据 Dove Cottage& The Wordsworth Museum部分中的信息“TownGrasmere”可知,如果游客想探索 Wordsworth的生活可以去 Grasme

26、re,故选D题型三 数据计算题此类试题一般要求考生能根据阅读材料中给出的有关数据,找出计算关系,通过计算,得出正确的结论。这类计算一般来说比较简单,关键是要弄清各数据间的逻辑关系,选准比较的数据,弄清单位换算关系,确定计算方法,问题便迎刃而解了。对于数据较多、项目复杂用时间或空间跨度较大的短文,通常可采用“列表法”,即按一定的规律将数据分门别类地列出,化模糊为清晰,为计算打下基础。对于相对不太复杂的数据,可采用“推算法”,即以有关数据为基准,进行简单的运算就可得出。(全国新高考A)POETRY CHALLENGEWrite a poem about how courage, determina

27、tion, and strength have helped you face challenges in your life.Prizes3 Grand Prizes:Trip to Washington, D. C. for each of three winners, a parent and one other person of the winners choice. Trip includes round-trip air tickets, hotel stay for two nights, and tours of the National Air and Space Muse

28、um and the office of National Geographic World.6 First Prizes:The book Sky Pioneer:A Photobiography of Amelia Earhart signed by author Corinne Szabo and pilot Linda Finch.50 Honorable Mentions:Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earhart

29、s final flight.RulesFollow all rules carefully to prevent disqualification.Write a poem using 100 words or fewer. Your poem can be any format, any number of lines.Write by hand or type on a single sheet of paper. You may use both the front and back of the paper.On the same sheet of paper, write or t

30、ype your name, address, telephone number, and birth date.Mail your entry to us by October 31 this year.1. How many people can each grand prize winner take on the free trip?A. Two.B. Three.C. Four.D. Six.【解析】这是一篇应用文。本文是一篇诗歌大赛的征稿启事。文章就参赛作品的内容、奖项、参赛规则等做了介绍。1. A。细节理解题。根据Prizes部分中第一段中的“Trip to Washington

31、, D.C. for each of three winners, a parent and one other person of the winners choice”可知,每位获奖者都可以带一名家长和另一名由获奖者选择的人员。因此,每位获奖者可以带两个人。故选A。题型四 排序题这种试题要求考生根据事情发生的先后顺序和句子之间的逻辑关系,找出事件的正确顺序。做此类题目可采用首尾定位法,即先找出第一个事件和最后一个事件,这样可以迅速缩小选择范围,从而迅速找到答案。阅读理解的文章如果是记叙文,排序题通常以事件发生的时间为线索;如果是说明文,排序题通常以说明的先后顺序为线索;如果是议论文,排序题

32、通常以逻辑顺序为线索。从近几年高考试题来看,这类试题主要出现在记叙文和说明文中。题型五 图文转换题此类试题要求根据短文中的描写找出相应的图形,或根据图形选出相应的文字。可采用“文字锁定法”,即找出描述图形的句段,按“文”锁“图”,迅速锁定相关图形,或用“图形标示法”,在图形中标出相应的内容,以便做题。The Home of My PeopleWhen Lewis and Clark stepped onto the Weippe Prairie in present-day Idaho in September 1808, they met the Nez Perce Indians. In

33、the following years, the white explorers(探险者)began to fight with the Indians for their land. Some Nez Perce chiefs signed agreements with the U.S. government, selling part of their lands. But the government always broke those agreements and demanded more land. Other chiefs refused to go along with t

34、he governments plans. The most famous was Chief Joseph, whose people lived in the Wallowa Valley(present-day Oregon). “In order to have all people understand how much land we owned, ” he once explained, “my father planted poles around it and said: Inside is the home of my peopleIt circled around the

35、 graves(坟墓)of our fathers, and we will never give up these graves to any man. ”But in 1874, the U.S. government declared the valley open for white settlement and ordered the Nez Perce onto a reservation(保留地). Seeing that resistance was useless, Chief Joseph agreed to move. Later, fighting broke out

36、between the Nez Perce and U.S. soldiers. Chief Joseph tried to lead his people to Canada, winning several battles against the soldiers during their flight. But finally, he was forced to give in. 1. Which historic site (on the map)lies in the south of todays Nez Perce Reservation? A. Buffalo Eddy. B.

37、 Dug Bar. C. Joseph Canyon Viewpoint. D. Chief Looking Glass Camp. 2. What can we learn about the Nez Perce lands from the map? A. They were in the state of Oregon. B. They have become a historic site. C. They have become much smaller. D. They were limited to the Wallowa Valley.【答案与解析】1.D 此题考查学生的图示理

38、解能力。首先要找到并标出现在Nez Perce Reservation所在的位置,然后找到它以南的历史景点。可以看到Chief Looking Glass camp位于Nez Perce Reservation的南部。2.C 从地图中我们可以看到,Nez Perce原先所拥有的土地比现在Nez Perce保留区的位置大多了。6代词指代题解题技能代词指代题要求考生一定的上下文推测代词的指代意义。此类题一般是在人物或事物关系比较复杂的情况下使用的一种题型,所以理清人物及事物之间的逻辑关系是关键所在。(全国新高考C篇) In the mid-1990s, Tom Bissell taught Eng

39、lish as a volunteer in Uzbekistan. He left after seven months, physically broken and having lost his mind. A few years later, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea.His visit, however, ended up involving a lot more than t

40、hat. Hence this book, Chasing the Sea: Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia, which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan, where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea. It is the story of an American travelling to a strange land, and of the

41、 people he meets on his way: Rustam, his translator, a lovely 24-year-old who picked up his colorful English in California, Oleg and Natasha, his hosts in Tashkent, and a string of foreign aid workers.This is a quick look at life in Uzbekistan, made of friendliness and warmth, but also its darker si

42、de of society. In Samarkand, Mr Bissell admires the architectural wonders, while on his way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing. In Ferghana, he attends a mountain funeral(葬礼)followed by a strange drinking party. And in Karakalpakstan, he is saddened by the du

43、st storms, diseases and fishing boats stuck miles from the sea.Mr Bissell skillfully organizes historical insights and cultural references, making his tale a well-rounded picture of Uzbekistan, seen from Western eyes. His judgment and references are decidedly American, as well as his delicate stomac

44、h. As the author explains, this is neither a travel nor a history book, or even a piece of reportage. Whatever it is, the result is a fine and vivid description of the purest of Central Asian traditions.9. What does the underlined word “that” in paragraph 2 refer to?A. Developing a serious mental di

45、sease.B. Taking a guided tour in Central Asia.C. Working as a volunteer in Uzbekistan.D. Writing an article about the Aral Sea.【答案】【解析】本文是记叙文。文章讲述了Bissell写的追逐大海:迷失在中亚帝国的幽灵这本书。这本书是Bissell在乌兹别克斯坦做志愿者后写的,是对乌兹别克斯坦人生活的一个快速观察。9. D。词句猜测题。划线句是第二段首句,that用来指代上文提的事情,因此推断that指代第一段的内容,根据第一段最后一句”A few years later

46、, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea(几年后,仍然被这个国家所吸引。他回到乌兹别克斯坦写了一篇关于咸海消失的文章)”可知,that指代写了一篇关于死海消失的文章这件事,故选D。检测训练题组一 真题在线Passage 1 (2020全国新课标卷IIA)The Lake District Attractions GuideDalemain Mansion & Historic GardensHist

47、ory, Culture & Landscape(景观). Discover and enjoy 4 centuries of history, 5 acres of celebrated and award-winning gardens with parkland walk. Owned by the Hasell family since 1679, home to the International Marmalade Festival. Gifts and antiques, plant sales, museums & Mediaeval Hall Tearoom.Open:29

48、Mar-29 Oct,Sun to Thurs.Tearoom,Gardens & Gift Shop:10.30-17.00(16.00 in Oct).House:11.15-16.00(15.00 in Oct)Town: Pooley Bridge & PenrithAbbot Hall art Gallery & MuseumThose viewing the quality of Abbot Halls temporary exhibitions may be forgiven for thinking they are in a city gallery. The impress

49、ive permanent collection includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives.Open: Mon to Sat and Summer Sundays. 10.30 -17.00 Sumner.10.30 -16.00 Winter.Town:KendalTullie House Museum & Art GalleryDiscover, explore and enjoy award-winning T

50、ullie House, where historic collections, contemporary art and family fun are brought together in one impressive museum and art gallery. There are four fantastic galleries to visit from fine art to interactive fun, so theres something for everyone!Open: High Season 1 Apr 31 Oct: Mon to Sat 10.00 17.0

51、0, Sun 11.00 17.00.Low Season 1 Nov 31 Mar: Mon to Sat 10.00 16.30, Sun 12.00 16.30.Town: CarlisleDove Cottage & The wordsworth MuseumDiscover William Wordsworths inspirational home. Take a tour of his Lakeland cottage, walk through his hillside garden and explore the riches of the collection in the

52、 Museum. Visit the shop and relax in the caf. Exhibitions, events and family activities throughout the year.Open: Daily, 09.30 17.30 (last admission 17.00).Town: Grasmere1. When is the House at Dalemain Mansion & Historic Gardens open on Sundays in July?A. 09.30-17.30.B. 10.30-16.00.C. 11.15-16.00.D

53、. 12.00-16.302. What can visitors do at Abbot Hall Art Gallery & Museum?A. Enjoy Ronneys works.B. Have some interactive fun.C. Attend a famous festival.D. Learn the history of a family3. Where should visitors go if they want to explore Wordsworths life?A. Penrith.B. Kendal.C. Carlisle.D. Grasmere.【答

54、案】21. C 22. A 23. D【解析】本文是应用文。是湖区景点指南,介绍了几个主要的景点的特色,地点和参观时间。21. 细节理解题。根据题干中的Dalemain Mansion& Historic Gardens 可知定位在第一部分,根据段中的House:11:15-16:00可知,在7月周日的参观时间是11:15-16:00。C. 11:15-16:00.符合以上说法,故选C项。22. 细节理解题。根据题干中的Abbot Hall Art Gallery& Museum可知答案定位在第二部分,根据其中的The impressive permanent collection inclu

55、des Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives.(令人印象深刻的永久性收藏包括特纳和罗姆尼,临时展览计划有卡纳莱托和来自圣艾夫斯的艺术家)可知,在这个博物馆可以欣赏到Romneys的作品。A. Enjoy Romneys works.(欣赏Romneys的作品)符合以上说法,故选A项。23. 细节理解题。根据题干中的explore Wordsworths life可知答案定位在最后一部分第一句,以及最后一行Town: Grasmer

56、e可知,如果想了解Wordsworths的生活,可以去Grasmere。D. Grasmere.符合以上说法,故选D项。 Passage 2 (2020全国新课标卷B) Jenifer Mauer has needed more willpower than the typical college student to pursue her goal of earning a nursing degree. That willpower bore fruit when Jennifer graduated from University of Wisconsin-Eau Claire and

57、became the first in her large family to earn a bachelors degree.Mauer, of Edgar, Wisconsin, grew up on a farm in a family of 10 children. Her dad worked at a job away from the farm, and her mother ran the farm with the kids. After high school, Jennifer attended a local technical college, working to

58、pay her tuition(学费), because there was no extra money set aside for a college education. After graduation, she worked to help her sisters and brothers pay for their schooling.Jennifer now is married and has three children of her own. She decided to go back to college to advance her career and to be

59、able to better support her family while doing something she loves: nursing. She chose the UW-Eau Claire program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kid

60、s. Jenifer received great support from her family as she worked to earn her degree: Her husband worked two jobs to cover the bills, and her 68-year-old mother helped take care of the children at times.Through it all, she remained in good academic standing and graduated with honors. Jennifer sacrific

61、ed(牺牲)to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study. Some nights my heart was breaking to have to pick between my kids and studying for exams or papers, she says. However, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her

62、degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family-and thats pretty powerful.4. What did Jennifer do after high school?A. She helped her dad with his work.B. She ran the family farm on her own.C. She supported herself through college.D. She taught her sisters and brothe

63、rs at home.5. Why did Jennifer choose the program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield?A. To take care of her kids easily.B. To learn from the best nurses.C. To save money for her parents.D. To find a well-paid job there.6. What did Jennifer sacrifice to achieve her goal?A. Her health.B.

64、 Her time with family.C. Her reputation.D. Her chance of promotion.7. What can we learn from Jenifers story?A. Time is money.B. Love breaks down barriers.C. Hard work pays off.D. Education is the key to success.【答案】4. C 5. A 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Jennifer在家里不能提供大学教育的情况下,通过自己的努力,以及家人的帮助完成了四年学位。

65、她的努力不仅让自己以优异的成绩毕业,还给家人,尤其是她的三个孩子树立了榜样,让他们得到了激励。4. 细节理解题。根据第二段的After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition, because there was no extra money set aside for a college education.(高中毕业后,Jennifer上了一所当地的技术学院来支付她的学费,因为家里没有额外的钱用来支付大学教育)可知,高中毕业后Jennifer通过自己挣钱来完成大

66、学教学,因为家里没有额外的钱。C. She supported herself through college.(她自食其力读完了大学)符合以上说法,故选C项。5. 细节理解题。根据第三段的She chose the UW-Eau Claire program at Misnistry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening

67、to help with her kids.(她选择了位于马什菲尔德的圣约瑟夫医院的UW-Eau Claire项目,因为她可以在离家近的地方攻读四年的学位。她可以开车去上课,晚上可以回家照顾孩子)可知,Jennifer选择位于马什菲尔德的圣约瑟夫医院的UW-Eau Claire项目是因为离家近,这样便于照顾她的三个孩子。A. To take care of her kids easily.(为了方便照顾她的孩子)符合以上说法,故选A项。6. 细节理解题。根据最后一段的Jennifer sacrificed to achieve her goal, giving up many nights w

68、ith her kids and missing important events to study.(Jennifer为了实现自己的目标牺牲了很多,她放弃了很多个和孩子待在一起的晚上,错过了很多重要的活动)可知,为了实现自己的目标Jennifer放弃了和家人待在一起的时光。B. Her time with family.(她与家人的时光)符合以上说法,故选B项。7. 推理判断题。根据最后一段的Through it all, she remind in good academic standing and graduated with honors.(虽然经历了这些,但她一直保持着良好的学术地

69、位,并以优异的成绩毕业)和However, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family-and thats the pretty powerful.(然而,她的孩子们在见证母亲获得学位的过程中得到了重要的一课。Jennifer是第一代毕业生,这对她的家庭来说是一种激励-这是非常强大的。)可知,Jennifer在艰苦的环境中

70、通过自己的努力不仅以优异的成绩毕业,还给孩子树立了榜样,同时也让家人得到了激励。由此推测,我们可以从Jennifer的故事中学到:努力总会有回报。C. Hard work pays off.(努力会得到回报)符合以上说法,故选C项。 Passage 2 (2020全国新课标卷C) With the young unable to afford to leave home and the old at risk of isolation(孤独), more families are choosing to live together.The doorway to peace and quiet,

71、 for Nick Bright at least, leads straight to his mother-in-law, she lives on the ground floor, while he lives upstairs with his wife and their two daughters.Four years ago they all moved into a three-storey Victorian house in Bristol - one of a growing number of multigenerational families in the UK

72、living together under the same roof. They share a front door and a washing machine, but Rita Whitehead has her own kitchen, bathroom, bedroom and living room on the ground floor.“We floated the idea to my mum of sharing at a house,” says Kathryn Whitehead. Rita cuts in: “We spoke more with Nick beca

73、use I think its a big thing for Nick to live with his mother-in-law.”And what does Nick think? “From my standpoint, it all seems to work very well. Would I recommend it? Yes, I think I would.”Its hard to tell exactly how many people agree with him, but research indicates that the numbers have been r

74、ising for some time. Official reports suggest that the number of households with three generations living together had risen from 325,000 in 2001to 419,000 in 2013.Other varieties of multigenerational family are more common. Some people live with their elderly parents; many more adult children are r

75、eturning to the family home, if they ever left. It is said that about 20% of 25-34-year-olds live with their parents, compared with 16% in 1991.The total number of all multigenerational households in Britain is thought to be about 1.8 million.Stories like that are more common in parts of the world w

76、here multigenerational living is more firmly rooted. In India, particularly outside cities, young women are expected to move in with their husbands family when they get married.8. Who mainly uses the ground floor in the Victorian house in Bristol?A. Nick.B. Rita.C. KathrynD. The daughters.9. What is

77、 Nicks attitude towards sharing the house with his mother-in -law?A. Positive.B. Carefree.C. Tolerant.D. Unwilling.10. What is the authors statement about multigenerational family based on?A. Family traditions.B. Financial reports.C. Published statistics.D. Public opinions.11. What is the text mainl

78、y about?A. Lifestyles in different countries.B. Conflicts between generations.C. A housing problem in Britain.D. A rising trend of living in the UK.【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】这是一篇新闻报道。短文报道了在英国,由于年轻人负担不起离家的费用,而老年人又面临着被孤立的风险,越来越多的家庭选择住在一起,出现了多世同堂的现象。8. 细节理解题。根据第三段“ but Rita Whitehead has her own kit

79、chen, bathroom, bedroom and living room on the ground floor.”可知,但Rita在一楼有自己的厨房、浴室、卧室和客厅。由此可知,Rita 在布里斯托尔的维多利亚式住宅中使用一楼。故选B项。9. 推理判断题。根据第五段“And what does Nick think? “From my standpoint, it all seems to work very well. Would I recommend it? Yes, I think I would.”可知,尼克是怎么想的?“从我的角度来看,一切都很顺利。我推荐它吗?是的,我想我

80、会推荐在一起居住的。”由此判断出,尼克对和和岳母合住房子的态度是积极的。故选A项。10. 细节理解题。根据第六段“ Official reports suggest that the number of households with three generations living together had risen from 325,000 in 2002 to 419,000 in 2013.”官方报告显示,三代同堂的家庭数量从2002年的32.5万户增加到2013年的41.9万户。根据第七段“It is said that about 20% of 25-34-year-olds l

81、ive with their parents, compared with 16% in 1991.The total number of all multigenerational households in Britain is thought to be about 1.8 million.”可知,据说,25-34岁的年轻人中有20%和父母住在一起,而1991年这一比例为16%。据估计,英国多代同堂的家庭总数约为180万。由此可知,作者关于多世同堂家庭的论述基于发布的统计数据。故选C项。11. 主旨大意题。通读全文,尤其根据第一段“With the young unable to aff

82、ord to leave home and the old at risk of isolation(孤独), more families are choosing to live together.”可知,由于年轻人负担不起离家的费用,而老年人又面临着被孤立的风险,越来越多的家庭选择住在一起。所以短文主要是关于英国生活方式的一种上升趋势。故选D项。 Passage 4(2020江苏B) Sometimes its hard to let go. For many British people, that can apply to institutions and objects that r

83、epresent their countrys past-age-old castles, splendid homes and red phone boxes.Beaten first by the march of technology and lately by the terrible weather in junkyards (废品场), the phone boxes representative of an age are now making something of a comeback. Adapted in imaginative ways, many have reap

84、peared on city streets and village greens housing tiny cafes, cellphone repair shops or even defibrillator machines (除颤器).The original iron boxes with the round roofs first appeared in 1926. They were designed by Giles Gilbert Scott, the architect of the Battersea Power Station in London. After beco

85、ming an important part of many British streets, the phone boxes began disappearing in the 1980s, with the rise of the mobile phone sending most of them away to the junkyards.About that time, Tony Inglis engineering and transport company got the job to remove phone boxes from the streets and sell the

86、m out. But Inglis ended up buying hundreds of them himself, with the idea of repairing and selling them. He said that he had heard the calls to preserve the boxes and had seen how some of them were listed as historic buildings.As Inglis and, later other businessmen, got to work, repurposed phone box

87、es began reappearing in cities and villages as people found new uses for them. Today, they are once again a familiar sight, playing roles that are often just as important for the community as their original purpose.In rural areas, where ambulances can take a relatively long time to arrive, the phone

88、 boxes have taken on a lifesaving role. Local organizations can adopt them for l pound, and install defibrillators to help in emergencies.Others also looked at the phone boxes and saw business opportunities. LoveFone, a company that advocates repairing cellphones rather than abandoning them, opened

89、a mini workshop in a London phone box in 2016.The tiny shops made economic sense, according to Robert Kerr, a founder of LoveFone. He said that one of the boxes generated around $13,500 in revenue a month and cost only about $400 to rent.Inglis said phone boxes called to mind an age when things were

90、 built to last. I “like what they are to people, and I enjoy bringing things back,” he said.12. The phone boxes are making a comeback _.A. to form a beautiful sight of the cityB. to improve telecommunications servicesC. to remind people of a historical periodD. to meet the requirement of green econo

91、my13. Why did the phone boxes begin to go out of service in the 1980s?A. They were not well-designed.B. They provided bad services.C. They had too short a history.D. They lost to new technologies.14. The phone boxes are becoming popular mainly because of _.A. their new appearance and lower pricesB.

92、the push of the local organizationsC. their changed roles and functionsD. the big funding of the businessmen【答案】12. C 13. D 14. C【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了在英国,电话亭在20世纪80年代开始停止使用。后来,一些商人使电话亭的角色和功能发生了变化,电话亭又变得流行起来。12. 细节理解题。根据第一段Sometimes its hard to let go. For many British people, that can apply to institu

93、tions and objects that represent their countrys past-age-old castles, splendid homes. and red phone boxes.(有时候真的很难放手。对许多英国人来说,这可以适用于代表他们国家过去历史的机构和物品-古老的城堡、辉煌的住宅还有红色的电话亭)和最后一段Inglis said phone boxes called to mind an age when things were built to last.(英格利斯说,电话亭让人想起了一个东西经久耐用的时代)可知,电话亭正在卷土重来,以提醒人们一个历史

94、时期。故选C。13. 细节理解题。根据第三段After becoming an important part of many British streets, the phone boxes began disappearing in the 1980s, with the rise of the mobile phone sending most of them away to the junkyards.(在成为英国许多街道的重要组成部分后,电话亭在20世纪80年代开始消失,随着移动电话的兴起,大部分电话亭被扔到了垃圾场)可知,电话亭在20世纪80年代开始停止使用是因为它们输给了新技术。故

95、选D。14. 推理判断题。根据第五段As Inglis and, later other businessmen, got to work, repurposed phone boxes began reappearing in cities and villages as people found new uses for them. Today, they are once again a familiar sight, playing roles that are often just as important for the community as their original pu

96、rpose.(随着英格利斯和后来的其他商人开始工作,改装后的电话亭开始在城市和乡村重新出现,人们发现了它们的新用途。今天,它们再次成为人们熟悉的景象,扮演着与它们最初的目的同样重要的角色)和第六段In rural areas, where ambulances can take a relatively long time to arrive, the phone boxes have taken on a lifesaving role.(在农村地区,救护车要花相当长的时间才能到达,电话亭就起到了拯救生命的作用)以及第七段Others also looked at the phone box

97、es and saw business opportunities.(其他人也在电话亭寻找商机)可推断出,电话亭之所以变得流行,主要是因为它们的角色和功能发生了变化。故选C。 Passage 5(2020天津A)How to Use a Modern Public LibraryHas it been a while since your last visit to a public library? If so, you may be surprised to learn that libraries have changed for the better. Its been years s

98、ince they were dusty little rooms with books. They have transformed themselves into places where you can develop your love of knowledge meet interesting people, or find out how to start a business.Check out a book. While libraries still loan out(出借)books, youll find it easier to get a copy of whatev

99、er youre looking for, thanks to a cooperative network of area libraries. Via such networks, libraries share their books with each other through the use of delivery vehicles. Once the book youve requested is delivered to the nearest branch, they will inform you by e-mail, so you can pick it up.Check

100、out other items. The library is now a multimedia zone, loaded with information in many formats(载体形式). You can borrow movies on DVDs, music on CDs, and popular magazines. Some libraries even loan out toys and games. If a popular magazine you want isnt offered and the library keeps a list of such requ

101、ests, they may bring it in when enough interest is shown.Join targeted reading groups. Libraries will often hold reading-group sessions targeted to various age groups. Perhaps youd like to learn a language or improve your English. The library may sponsor a language group you could join. If you have

102、difficulties reading, ask about special reading opportunities. Your library might be able to accommodate you. And you might find it relaxing to bring your small kid to a half-hour Story Time while you sit quietly in a corner with a good book.Start a business using the help of your local library. If

103、you want to have a business of your own, your local library can become a launch space for it. In library books and computers, you can find information on starting a business. Many libraries will help you with locally supplied information about business management shared through chambers of commerce(

104、商会)and government agencies, and they will offer printing, faxing and database services you need.15. Public libraries connected by a cooperative network benefit readers by_.A. sharing their books on the InternetB. giving access to online reading at a library branchC. sending a needed book to a librar

105、y branch nearbyD. making the checkout procedures diverse16. According to Paragraph 3, what items may be checked out from a public library?A. A magazine and an e-book.B. A game and an oil painting.C. A music CD and a kids toy.D. A DVD and a video player17. As is described in Paragraph 4, taking a sma

106、ll kid to a half-hour Story Time allows _.A. the kid to learn a new languageB. the parent to enjoy quiet readingC. the kid to overcome reading difficultiesD. the parent to meet their program sponsor18. Your local library can help you start a business by _.A. providing relevant information and suppor

107、ting servicesB. offering professional advice on business managementC. supplying useful information of your potential buyersD. arranging meetings with government officials19. What is the purpose of the passage?A. To point out the importance of public libraries.B. To encourage people to work in public

108、 libraries.C. To introduce the improved services of public libraries.D. To call for the modernization of public library systems.【答案】15. C 16. C 17. B 18. A 19. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了如何使用改造升级后现代公共图书馆。15. 细节理解题。根据文章Check out a book中“Via such networks, libraries share their books with each other through

109、the use of delivery vehicles. Once the book youve requested is delivered to the nearest branch, they will inform you by e-mail, so you can pick it up.( 通过这样的网络,图书馆通过运载车辆的使用彼此分享图书。一旦你要的书送到最近的书店,他们会通过电子邮件通知你,你就可以去取了。)”可知,合作网络连接的公共图书馆通过向附近的图书馆分支机构发送所需的书籍,使读者受益。故选C项。16. 细节理解题。根据文章第三段“You can borrow movi

110、es on DVDs, music on CDs, and popular magazines. Some libraries even loan out toys and games. ( 你可以借DVD电影、CD音乐和流行杂志。一些图书馆甚至借出玩具和游戏。)”可知,从公共图书馆可以外借DVD电影、CD音乐、流行杂志、玩具和游戏等物品。故选C项。17. 细节理解题。根据文章第四段“And you might find it relaxing to bring your small kid to a half-hour Story Time while you sit quietly in

111、a corner with a good book. (你可能会发现带着你的孩子去半个小时的“故事时间”是一种放松,那时你安静地坐在角落里看一本好书,)”可知,带孩子去半小时的“故事时间”,可以让父母享受安静的阅读。故选B项。18. 细节理解题。根据文章最后一段“Many libraries will help you with locally supplied information about business management shared through chambers of commerce(商会)and government agencies, and they will o

112、ffer printing and database services you need. (许多图书馆会通过商会和政府机构分享本地提供的商业管理信息,并提供你需要的打印和数据库服务。)”可知,你当地的图书馆可以通过提供相关信息和支持服务来帮助你创业。故选A项。19. 推理判断题。根据文章标题How to Use a Modern Public Library(如何使用一个现代公共图书馆)和第一段中的“you may be surprised to learn that libraries have changed for the better. They have transformed t

113、hemselves into places where you can develop your love of knowledge meet interesting people, or find out how to start a business.(你可能会惊讶地发现图书馆已经变得更好了。他们已经把自己变成了一个地方,在那里你可以发展你对知识的热爱,遇见有趣的人,或者发现如何创业)”。再结合几个小标题:Check out a book(借一本书); Check out other items(借其他物品);Join targeted reading groups(加入有针对性的阅读小组

114、);Start a business using the help of your local library(在当地图书馆的帮助下创业)可知,本文主要介绍了在经过改善后的图书馆里,人们可以做些什么,即:经过改善后的图书馆可以给人们提供什么服务。故选C。题组二 名校模拟二、应用文模拟题2020届模拟题A(2020届浙江省绍兴市高三4月试适应性试卷)COURTESY PAUL BOZYMOWSKI-Three New York City police officers paid for a womans groceries rather than arresting her. As temper

115、atures approached 90 degrees in New York City last July 4th, three police officers ducked into a Whole Foods Market to get something cold to drink. What they walked into was a heated human drama. Once inside, the cops, Lt. Louis Sojo and Officers Esanidy Cuevas and Michael Rivera, were approached by

116、 a store security guard who asked for help with a suspected shoplifter. The woman in question didnt have the look of a career criminal. She was obviously scared, and her cheeks were wet with tears. The cops peeked inside her bag. “All we saw was containers of food.” Cuevas told CBS New York. Im hung

117、ry, she explained quietly. Caught red-handed, the woman no doubt expected to be sentenced to jail for the crime of being hungry while poor. But the cops had other ideas. “Well pay for her food,” Sojo told the surprised security guard. Thered been no discussion among the three men. It went unsaid. In

118、stead, they picked up the womans bag and accompanied her to a cash register, where each took out $10 to pay the tab. She would not be arrested today. All the woman could do was weep in gratitude. Covering her face with a kerchief and drying her eyes, she repeated, “Thank you, thank you.”She wasnt th

119、e only one touched by this act of mercy. “It was a very beautiful, genuine moment,” says Paul Bozymowski, who was at the store. He was so taken by what hed witnessed that he posted a photo on Twitter for all to see. But attention was never what the officers sought. They were driven by a far more com

120、mon emotion. As Sojo told CNN, “When you look at someones face and see that they need you and theyre actually hungry, its pretty difficult as a human being to walk away from something like this.”1. What can be learnt about the woman from the passage?A. She had stolen in the shop several times before

121、.B. She was caught on the spot by three police officers.C. She was found innocent and would not be arrested.D. She was forced to commit the crime due to the dilemma of life.2. Paul Bozymowski posted a photo on Twitter to .A. appeal for sympathy for the people in needB. express his gratitude to the p

122、olice officersC. show more people the cops act of kindnessD. record the unforgettable moment in his life3. What drove the three police officers to pay for the woman?A. Their great devotion to workB. A deep sense of being humanC. The attraction of the public attentionD. Their different attitude towar

123、ds shoplifting【文章大意】这是一篇新闻报道。文章讲述纽约市的三位警察非但没有逮捕一名偷东西的妇女反而为她买单的新闻。1. D【解析】推理判断题。根据文章Im hungry, she explained quietly(“我饿了,”她平静地解释道)以及最后一段 When you look at someones face and see that they need you and theyre actually hungry, its pretty difficult as a human being to walk away from something like this (

124、当你看着一个人的脸,发现他们需要你,而且他们真的很饿,作为一个人很难从这样的事情中走开)可知,这位女士是因为肚子饿才不得已到超市偷东西的,是因为生活的不易才导致犯罪的。故选D项。2. C【解析】推理判断题。根据文章倒数第二段 She wasnt the only one touched by this act of mercy. “It was a very beautiful, genuine moment,” says Paul Bozymowski, who was at the store. He was so taken by what hed witnessed that he p

125、osted a photo on Twitter for all to see(她不是唯一一个被这种仁慈行为感动的人。“那是一个非常美丽、真实的时刻,”在店里Paul Bozymowski说。他被所见所闻深深吸引,并在推特上发布了一张照片供所有人观看)可知,他被警察的善良感动了,并且他想让更多的人知道警察的善良行为。选C项。3. B【解析】细节理解题。根据文章最后一段When you look at someones face and see that they need you and theyre actually hungry, its pretty difficult as a hum

126、an being to walk away from something like this(当你看着一个人的脸,发现他们需要你,而且他们真的很饿,作为一个人很难从这样的事情中走开)可知,警察们觉得,作为一个人很难做到见到需要帮助的人而不伸手帮助的。故选B项。B(2020届山东省青岛市高三第三次模拟)Innovative Designs for AccessibilityDeadline: 2020-04-30 Award: $ 7,500 CADOpen to: University studentsThe Innovative(创新的) Designs for Accessibility

127、student competition challenges students across Canada to use their creativity to develop innovative, cost-effective and practical solutions to accessibility barriers for people with disabilities. (Read more)Clean Tech CompetitionDeadline: 2020-04-13Award: $ 28,000Open to: Students 13-15 years oldThe

128、 Clean Tech Competition is a unique, worldwide research and design challenge for pre-college youth. The competition is designed to build a deeper understanding of STEM (science, technology, engineering, and math) related concepts, recognize outstanding talent, and prepare the next generation of glob

129、ally competitive innovators. (Read more)Agile Robotics CompetitionDeadline: 2020-04-10Award: $ 17,500 Open to: AdultsAgile Robotics Competition is a simulation-based(仿真) competition designed to promote agility(灵活) in industrial robot systems by employing the latest advances in artificial intelligenc

130、e and robot planning. The competition will be held virtually(虚拟的), so there is no need to travel to compete. The competition will use the Gazebo simulation tool. (Read more)Wearable Robotics Innovation ChallengeDeadline: 2020-04-24Award: $ 5,000 Open to: EveryoneThe Wearable Robotics Association is

131、inviting entries that represent the most innovative new ideas in wearable robotic technology. The review committee will select as many as ten finalists. The one considered to be the most innovative will be announced at the conference and will receive $ 5,000 to accelerate the new technology. (Read m

132、ore)1. Which competition favors competitors with a creative mind in helping the disabled?A. Innovative Designs for Accessibility.B. Clean Tech Competition.C. Agile Robotics Competition.D. Wearable Robotics Innovation Challenge.2. Whats the aim of Clean Tech Competition?A. To make a research about ST

133、EM.B. To encourage university students to be innovators.C. To help students prepare for the university.D. To find talented teenagers and develop their ability to innovate.3. What can we know about the four competitions?A. They are open to everyone.B. Every competitor can get an award.C. They are hel

134、d in April.D. They are held virtually.【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了四种比赛,说明了四个比赛各自的截止日期、奖项和针对对象等情况。1. A【解析】细节理解题。根据Innovative Designs for Accessibility部分中The Innovative (创新的) Designs for Accessibility student competition challenges students across Canada to use their creativity to develop innovative, cost-ef

135、fective and practical solutions to accessibility barriers for people with disabilities. (Read more)可知“无障碍学生创新设计大赛”向加拿大各地的学生提出挑战,让他们发挥自己的创造力,为残疾人开发创新的、符合成本效益的和实用的解决方案。由此可知,在帮助残疾人方面,Innovative Designs for Accessibility更喜欢有创造性思维的选手。故选A。2. D【解析】细节理解题。根据Clean Tech Competition部分中The competition is designe

136、d to build a deeper understanding of STEM (science, technology, engineering, and math) related concepts, recognize outstanding talent, and prepare the next generation of globally competitive innovators.可知比赛旨在建立对STEM(科学、技术、工程和数学)相关概念的深入理解,找到优秀人才,培养下一代具有全球竞争力的创新人才。由此可知,Clean Tech Competition的目的是寻找有才华的

137、青少年,培养他们的创新能力。故选D。3. C【解析】细节理解题。根据Innovative Designs for Accessibility部分中Deadline: 2020-04-30可知截止日期为2020年4月30;Clean Tech Competition部分中Deadline: 2020-04-13可知截止日期为2020年4月13日;Agile Robotics Competition部分中Deadline: 2020-04-10可知截止日期为2020年4月10日;Wearable Robotics Innovation Challenge部分中Deadline: 2020-04-2

138、4截止日期为2020年4月21日。由此可知,这四场比赛都是在四月举行。故选C。C(2020届山东省威海市文登区高三下学期一轮总复习)TGBWP(the Great Books Winter Program) is an experience like no other in American education. For the past eleven years, TGBWP has gathered outstanding middle and high school students from across the world to read selections from the gr

139、eatest works of literature, experience college-level lectures, engage in lively discussions and enjoy winter camp fun with other literary-minded students.Here is a sample of what you will get at Great Books:Membership in an international community of enthusiastic young learners and distinguished col

140、lege teachers who read and discuss great books and big ideas. You will discuss the likes of Plato, Mark Twain, Dickens, and Tolstoy with other teens from around the globe who love literature just as much as you do!Find your voice in the classroom. TGBWP gives students the opportunity to grow academi

141、cally and socially as they prepare for high school and college. Open discussions encourage students to express themselves and give power to their ideas. Students gain confidence in their ability to read a text closely and express their ideas clearly both orally and in writing.Experience time away fr

142、om home and spend it at a top college choose from two campus settings: Amherst College in Massachusetts and Stanford University in California. This is the perfect opportunity to preview life on a college campus!Dont miss this opportunity to join students from 47 states and 28 countries in this uniqu

143、e learning environment.CategoriesReading/Writing Arts/Photography/Film Music/Singing/Dancing Travel/ Touring Academic/Pre-CollegeAges11-18TypeOvernight/ResidentialMore information: CLICK HERE1. What do we know about TGBWP?A. A course on literacy skills improvement.B. An education department of unive

144、rsities.C. A camp suitable for teen literature lovers.D. A program of studying American literature.2. What does TGBWP offer its participants according to the text?A. College-level evaluation in literature.B. Admissions to world famous universities.C. Free literature courses and literature works.D. C

145、hances to experience college life beforehand.3. Suppose this text is an Ad, what else must be included in “More information”?A. Contact information.B. Membership benefits.C. Registration requirements.D. Activity arrangements.【文章大意】本文是一篇广告。介绍了TGBWP冬令营活动的有关信息。1. C【解析】推理判断题。根据第一段的For the past eleven ye

146、ars, TGBWP has gathered outstanding middle and high school students from across the world to read selections from the greatest works of literature, experience college-level lectures, engage in lively discussions and enjoy winter camp fun with other literary-minded students.(在过去的十一年里,TGBWP聚集了来自世界各地的优

147、秀中学生,阅读最伟大的文学作品,体验大学水平的讲座,参与生动的讨论,并与其他有文学头脑的学生一起享受冬令营的乐趣。)因此推断,TGBWP是适合青少年文学爱好者的营地。 故选C。2. D【解析】细节理解题。根据第四段的TGBWP gives students the opportunity to grow academically and socially as they prepare for high school and college.(当学生为高中和大学做准备时,TGBWP给了他们在学术和社会上成长的机会。)可知,TGBWP给参与者提供提前体验大学生活的经验。故选D。3. A【解析】推

148、理判断题。根据文中的表格可知,表格中包括了活动安排;注册学员的年龄等,因此推断如果是广告,进一步的信息应该是联系方式。B项的会员福利不是广告的必要内容。故选A。D(2020届湖北省黄冈市麻城市实验中学高三模拟)Kids Flying Alone GuideHelpful tips for children traveling aloneAirlineAgeFee per child (each way).NotesAir TranAirways6 to 8 years old non-stop or direct flights only$ 48 for a non-stop flightUn

149、accompanied children.American6 to 8 years old non-stop or direct flights only$ 110Flights for unaccompanied children cannot be booked online.BritishAirways7 to 15 years old can travel alone on connecting flights$ 60 for flights within UKFlights for unaccompanied children cannot be booked online.Fron

150、tierAirlines6 to 15 years old non-stop or direct flights or connecting flights $ 60 for non-stop or direct flights$120 for connecting flightsFlights for unaccompanied children cannot be booked online.Before the flight:Try to book a morning flight. If it is delayed or canceled, you have the rest of t

151、he day to make alternate planes. Make sure your child doesnt wear any clothing that has his or her name on it, which would make it easier for a stranger to convince a child he can be trusted.At the airport:Make sure the flight attendants know that your child is traveling alone. Make sure that he or

152、she will be seated in an area of the aircraft thats convenient for attendants to keep an eye on the very front of very back of the aircraft is ideal.Register your childs travel plans with the U. S. State Department, which can provide assistance in an emergency. This is a free service.What to pack:Ce

153、ll phone: If your child doesnt have a cell phone, buy him or her a pay-as-you-go phone at a cell phone retailer (零售店) so he or she has an easy form of communication for emergencies.Gift cards: Invest in a few pre-paid gift cards worth $ 25 or $ 50, This will reduce the worry of traveling with a larg

154、e amount of cash.Family/ friends contact information: Give your child a complete list of names, numbers and addresses of the people who are picking your child up at the airport.1. How much should you pay if your child aged eleven travels alone on a connecting flight by Frontier Airlines?A. $ 50.B. $

155、 75.C. $ 120.D. $ 160.2. What can we learn from the passage?A. Juice or water cant be brought onto the aircraft.B. Unaccompanied children cant fly on the last flight of the day.C. Pay-as-you-go phones are provided for free at the airport for children without cell phones.D. Parents can register child

156、rens travel plans with the U. S. State Department for free.3. Which of the following is recommended for unaccompanied children?A. Booking them morning flights.B. Giving them a large amount of cash.C. Making them sit in the middle of the aircraft.D. Dressing them in clothing with their names on it.【文

157、章大意】本文是应用文。文章是关于孩子独自乘坐航班的指南。1. C【解析】细节理解题。根据表格中最后一栏“6 to 15 years old non-stop or direct flights or connecting flights.” “$120 for connecting flights”可知,如果乘坐Frontier航空公司的航班,11岁的孩子独自乘坐转接航班,应该付120美元。故选C项。2. D【解析】细节理解题。根据At the airport部分中“Register your childs travel plans with the U. S. State Departmen

158、t, which can provide assistance in an emergency. This is a free service. ”可知,父母可以向美国国务院免费登记孩子的旅行计划,以供在紧急情况下提供帮助。故选D项。3. A【解析】细节理解题。根据Before the flight部分中“Try to book a morning flight. If it is delayed or canceled, you have the rest of the day to make alternate planes.”可知,建议父母给孩子预订早上的航班。这样如果航班延误或取消,还

159、会有时间来安排其他的航班。故选A项。E(江西省高安中学2017-2018学年高二上学期期末考试) China is a big country, and there is no simple answer to the question “When is the best time to visit China? ” There are two best times to visit China, depending on your preference.OctoberThings to do: hike on the Great Wall, photography tourPlaces to

160、 visit: Beijing, Xian, Shanghai, Guilin,Jiuzhaigou, ChengduThe best time to go to China is early autumn (October).Most of China has warm temperatures, and the summer rains have stopped (apart from around HongKong and Sanya) so its pretty dry. The autumnn colours are also amazing. It is quiet at tour

161、ist attractions for most of the month, as the summer holiday travel crowds have gone. But try to avoid October 1 st -7 th, which is the Chinese National Day holiday, as attractions, transport and hotels are packed with Chinese tourists and prices go up a lot.Late Spring (April to May)Things to do: a

162、ppreciate flowers, Li River cruise, ethnic festivalsPlaces to visit: Beijing, Xian, Guilin, Huangshan, GuiZhou, ZhangjiajieThe second-best time to travel to China is probably in April and May, when the flowers are in bloom and the temperatures are warming up. In late spring, temperatures across Chin

163、a are getting into the 20s (), except the extreme northwest and northeast. While the North of China is still dry, the summer rains have already begun in the South. This could actually improve the view in the form of mountain fog in mountainous areas like the Li River and the Yellow Mountains.Ethnic

164、festivals in GuiZhou are concentrated in April and May, such as the Sisters Meal Festival. If you are interested in Miao and Dong ethnic cultures, this is a good time to visit.Travel prices are average: cheaper than June to October, but more expensive than the lower season from November to March.1.

165、Which time is best if you want to attend the ethnic festivals in GuiZhou?A. April 25 th.B. June 17 th.C. October 1 st.D. November 9 th.2. Which are the best places to visit in both October and late spring?A. Beijing and Zhangjiajie.B. Shanghai and GuiZhou.C. Xian and Guilin.D. Huangshan and Jiuzhaig

166、ou.3. Why is late spring the best time to visit Huangshan?A. Because the summer rains havent come yet.B. Because the wet weather adds to its beauty.C. Because there are several special festivals there.D. Because the prices are the lowest of the year.【文章大意】本文主要介绍了两个访问中国的最佳时间。1. A【解析】细节理解题。根据Late Spri

167、ng (April to May)中的Things to do: appreciate flowers, Li River cruise, ethnic festivals.可知,要在一年的四月份到五月份期间过the ethnic festivals这个节日。故选A。2. C【解析】细节理解题。根据October中的Places to visit: Beijing, Xian, Shanghai, Guilin,Jiuzhaigou, Chengdu.和Late Spring (April to May)中的Places to visit: Beijing, Xian, Guilin, Hua

168、ngshan, GuiZhou, Zhangjiajie.可知,在十月和晚春时节最佳旅游地点是西安和桂林。故选C。3. B【解析】细节理解题。根据Late Spring (April to May)中的This could actually improve the view in the form of mountain fog in mountainous areas like the Li River and the Yellow Mountains.可知,晚春的湿润天气使黄山更加美丽了。故选B。F(2020届四川省眉山市彭山区第一中学高三高考适应性考试) Four Excellent A

169、merican Universities Princeton UniversityPrinceton University is a private institution founded in 1746. Located in Princeton, New Jersey, it offers various events, activities and organizations. Famous alumni include the 28th US President Woodrow Wilson and former first lady Michelle Obama.Harvard Un

170、iversityHarvard University is a private institution founded in 1636. Located outside Boston in Cambridge, Massachusetts, it is made up of more than 10 schools and institutes. Eight US presidents graduated from Harvard, including Franklin Roosevelt and John F. Kennedy.Massachusetts Institute of Techn

171、ologyMIT is a private institution founded in 1861. Located outside Boston in Cambridge, Massachusetts, MIT focuses on scientific and technological research. Famous alumni include Apollo 11 astronaut Buzz Aldrin and former UN Secretary General Kofi Annan.Yale UniversityYale University is a private in

172、stitution founded in 1701. Located in New Haven, Connecticut, it is known for its excellent drama and music programs. Famous alumni include five US presidents and actress Meryl Streep.1. Which university has the longest history?A. Princeton University.B. Harvard University.C. Massachusetts Institute

173、 of Technology.D. Yale University.2. What do we know about Yale University?A. It provides various events, activities and organizations.B. It concentrates on scientific and technological research.C. It is the university that John F. Kennedy graduated from.D. It is known for its excellent drama and mu

174、sic programs. 3. What do the four universities have in common?A. They are all private institutions.B. They are all named after cities.C. They are all located in Cambridge.D. They all have more than 10 schools.【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了四所优秀的美国大学:普林斯顿大学、哈佛大学、麻省理工学院和耶鲁大学。1. B【解析】细节理解题。根据文章“Princeton Universi

175、ty is a private institution founded in 1746.(普林斯顿大学是一所成立于1746年的私立大学。)”;“Harvard University is a private institution founded in 1636. (哈佛大学是一所创建于1636年的私立大学。)”;“MIT is a private institution founded in 1861.( 麻省理工学院是创立于1861年的私人机构。)”;“Yale University is a private institution founded in 1701. (耶鲁大学是一所成立于

176、1701年的私立大学。)”比较可知,哈佛大学历史最为悠久。故选B。2. D【解析】细节理解题。根据文章最后一段“Located in New Haven, Connecticut, it is known for its excellent drama and music programs. (它位于康涅狄格州的纽黑文,以其出色的戏剧和音乐节目而闻名。)”可知,耶鲁大学以其优秀的戏剧和音乐节目而闻名。故选D。3. A【解析】细节理解题。根据文章“Princeton University is a private institution founded in 1746.(普林斯顿大学是一所成立于

177、1746年的私立大学。)”;“Harvard University is a private institution founded in 1636. (哈佛大学是一所创建于1636年的私立大学。)”;“MIT is a private institution founded in 1861.( 麻省理工学院是创立于1861年的私人机构。)”;“Yale University is a private institution founded in 1701. (耶鲁大学是一所成立于1701年的私立大学。)”可知,四所大学的共同点是它们都是私人机构。故选A。G(2020届西藏拉萨市高三第一次模拟

178、考试)RAF FlypastTuesday, central Londonraf. mod. ukMore than one hundred airplanes, from Spitfires to the Lightning, will be coming together. The amazing once-in-a-lifetime display is expected to pass over Buckingham Palace at around 1 pm.PetfringeSunday, Petworth, West Sussex petfringe. co.ukPetworth

179、, home of the 17th-century Grade I listed Petworth House, is the setting for this definitely-not-animal-related festival, featuring everything from classical music to theatre and film screenings. Petfringe also hosts the final of its Comedian Of The Year competition, where the winner will take home

180、10,001the UKs largest stand-up prize.Fast FringeMonday, Underbelly Festival, Southbank, Londonunderbelly festival. comImagine going to the Edinburgh Fringe but dont know who to see? This will helpits a showcase (展示) of 28 Scotland-bound acts each performing three-minute-teasers of their sets. Acts i

181、nclude Lost Voice Guy, who has already been an overnight success thanks to his “Britains Got Talent” win.Henley FestivalOctober 11-15, Henley-on-Thames henleyfestival. co.ukTheres much to enjoy here, whether youre fond of comedy, the arts, or opera (歌剧). Black tie is a must, as is drinking Pimms.As

182、You Like ItOctober 28, Open Air Theatre, Regents Park, London Bill Shakespeares comedy in the Forest of Arden is directed by Max Webster, and comes to Regents Park. It features new music too.1. Which event includes airplane shows?A. Petfringe.B. Fast Fringe.C. RAF Flypast.D. Henley Festival.2. What

183、do we know about Petfringe?A. It is held on Monday.B. It is festival for animal lovers.C. It sets up an award for comedians.D. It hosts “Britains Got Talent” competition.3. What do Henley Festival and As You Like It have in common?A. They are suitable for comedy fans.B. They are planned by Max Webst

184、er.C. They will take place on the same day.D. They require visitors to wear black tie.【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了几个展览,包括地点、时间和内容简介等。1. C【解析】细节理解题。根据RAF Flypast部分的More than one hundred airplanes, from Spitfires to the Lightning, will be coming together. 可知,超过一百架飞机(从喷火到闪电)会一起出现。因此,会出现飞机秀的是RAF Flypast。故选C。2. C

185、【解析】细节理解题。根据Petfringe部分的Petfringe also hosts the final of its Comedian Of The Year competition, where the winner will take home 10,001the UKs largest stand-up prize.可知Petfringe主持年度喜剧演员大赛的决赛,胜者能得到10,001,这是英国最大的单口奖。因此,Petfringe设立了喜剧演员奖。故选C。3. A【解析】细节理解题。根据Henley Festival部分的Theres much to enjoy here, w

186、hether youre fond of comedy, the arts, or opera (歌剧). Black tie is a must, as is drinking Pimms.可知,在那儿有很多可以享受的,不管你是喜欢喜剧,艺术还是歌剧。黑色领带是必不可少的,就像喝皮姆酒一样。根据As You Like It部分的Bill Shakespeares comedy in the Forest of Arden is directed by Max Webster, and comes to Regents Park. It features new music too.可知,比尔莎士比亚的喜剧阿登森林由马克斯韦伯斯特执导,会在摄政公园上映。它也以新音乐为特色。因此,Henley Festival和As You Like It的共同点是他们适合喜剧迷。故选A。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1