收藏 分享(赏)

2021-2022学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 2 Lessons in life(含解析)外研版选择性必修第四册.doc

上传人:a**** 文档编号:385455 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:46KB
下载 相关 举报
2021-2022学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 2 Lessons in life(含解析)外研版选择性必修第四册.doc_第1页
第1页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 2 Lessons in life(含解析)外研版选择性必修第四册.doc_第2页
第2页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 2 Lessons in life(含解析)外研版选择性必修第四册.doc_第3页
第3页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 2 Lessons in life(含解析)外研版选择性必修第四册.doc_第4页
第4页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 2 Lessons in life(含解析)外研版选择性必修第四册.doc_第5页
第5页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 2 Lessons in life(含解析)外研版选择性必修第四册.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(四).单词拼写1I think youre being far too pessimistic(悲观的)2Nothing could weaken(削弱)his resolve to continue.3The illness is recognizable from the patients abnormal (反常的)behaviour.4The plan received widespread (普遍的)support throughout the country.5There is a general recognition( 认可) of the urgent need

2、 for reform.6One should never make public property his private possessions(财产)7My salary is low,so I cant lead a life of luxury (奢侈)8We anticipate(预料)that sales will rise next year.9He went to a store and bought a bottle of pure(纯净的)water.10After living in Japan for 5 years, Peter returned to his ho

3、meland to be reunited (重聚)with the two children he had left behind.阅读理解AFor art, the year 2115 will be one full of events.In May of that year in Berlin, the philosopherartist Jonathon Keats “century cameras” cameras with a 100yearlong exposure (曝光) time will be brought back from hiding places around

4、 the city to have their results developed and exhibited.Six months after that, the Future Library in Oslo, Norway, will open its doors for the first time, presenting 100 books printed on the wood of trees planted in the distant past of 2015.As Katie Paterson, the creator of the Future Library, puts

5、it: “Future Library is an artwork for future generations.” These projects, more than a century in the making, are part of a new wave of “slow art” intended to push viewers and participants to think beyond their own lifetimes.They aim to challenge todays shortterm thinking and the brief attention spa

6、ns of modern consumers, forcing people into considering works more deliberately.In their way, too, they are fighting against modern culture not just regarding money, but also the way in which artistic worth is measured by attention.In a similar fashion, every April on Slow Art Day, visitors are enco

7、uraged to stare at five works of art for 10 minutes at a time a tough task for the average museum visitors, who typically spend less than 30 seconds on each piece of art.Like the Future Library, the “century cameras” are very much a project for cities, since its in cities that time runs fastest and

8、the pace of life is fastest.“Since I started living in a city, Ive somehow been quite disconnected.” Anne Beate Hovind, the Future Library project manager, who described how working on the library drew her back to the pace of life she knew when she was growing up on a farm in her youth, told the Atl

9、antic magazine.1What will NOT happen in 2115 according to Paragraph 1?AA camera which was produced 100 years ago will be exhibited.BThe Future Library will be open to the public for the first time.CPhotos with a 100year exposure time will be developed and exhibited.DBooks printed on the wood of tree

10、s planted in 2015 will be displayed.2What can we learn about peoples attitude towards works of art nowadays?AThey spend little time on works.BThey pay more attention to works.CThey spend much money on works.DThey stare at works for 10 minutes at a time.3What is the purpose of the wave of slow art?AT

11、o advocate creating works of art slowly.BTo protect works of art from being damaged.CTo promote works of art for modern culture.DTo encourage people to consider works more deliberately.4How does Anne Beate Hovind feel about the city life?AIts discouraging.BIts awful.CIts busy.DIts developed.【语篇解读】本文

12、是一篇说明文。文章主要介绍了因为城市生活的忙碌,人们很少花时间欣赏艺术品,而慢艺术浪潮的目的是鼓励人们更多地关注艺术作品。1A细节理解题。根据第一段中的“In May of that year.cameras with a 100yearlong exposure time will be brought back from hiding places around the city to have their results developed and exhibited.”可知,曝光长达一百年的照片会被冲洗出来并展出,C正确。要注意的是,展出的不是照相机,而是照片,所以A错误。故选A。2A

13、细节理解题。根据第三段内容可知,我们能从今天的人们对艺术作品的态度中了解到,他们很少花时间在欣赏艺术品上。故选 A。3D推理判断题。根据第二段中的“forcing people into considering works more deliberately”以及“artistic worth is measured by attention”可知,“slow art”希望人们把注意力放在艺术品本身上。故选D。4C推理判断题。根据最后一段中的“Like the Future Library, the century cameras are very much a project for cit

14、ies, since its in cities that time runs fastest and the pace of life is fastest.Since I started living in a city, Ive somehow been quite disconnected.”可知,像“未来的图书馆”一样,世纪相机是城市的一个项目,因为在城市里,时间最快,生活节奏最快。安妮说:“自从我开始生活在一个城市里,我就不知怎么地被隔绝了”。由此可知,安妮觉得城市生活太忙碌了。故选C。BMinutes after the last movie ended yesterday at

15、 the Plaza Theater,employees were busy sweeping up popcorns and gathering coke cups.It was a scene that had been repeated many times in the theatres 75year history.This time,however,the cleanup was a little different.As one group of workers carried out the rubbish,another group began removing seats

16、and other theater equipment in preparation for the buildings end.The film classic The Last Picture Show was the last movie shown in the old theater.Though the movie is 30 years old,most of the 250 seats were filled with tearyeyed audience wanting to say goodbye to the old building.Theater owner Ed B

17、radford said he chose the movie because it seemed appropriate.The movie is set in a small town where the only movie theater is preparing to close down.Bradford said that large modern theaters in the city made it impossible for the Plaza to compete.He added that the theaters location(位置)was also a re

18、ason.“This used to be the center of town,”he said.“Now the area is mostly office buildings and warehouses.”Last week some city officials suggested the city might be interested in turning the old theater into a museum and public meeting place.However,these plans were abandoned because of financial pr

19、oblems.Bradford sold the building and land to a local development firm,which plans to build a shopping complex on the land where the theater is located.The theater audience said goodbye as Bradford locked the doors for the last time.After 75 years the Plaza Theater had shown its last movie.The theat

20、er will be missed.【语篇解读】本文是一篇记叙文。最后一场电影结束几分钟后,工作人员忙着清理爆米花,收拾可乐杯子。这是在电影院75年的历史中被重复了很多次的普通一幕,但这一次清扫工作有点儿不同。到底是什么原因使得它与众不同呢?快读读文章,来寻找答案吧!5In what way was yesterdays cleanup at the Plaza special?AIt made room for new equipment.BIt signaled the closedown of the theater.CIt was done with the help of the a

21、udience.DIt marked the 75th anniversary of the theater.B推理判断题。根据文章第一段中的“This time,however,the cleanup was a little different.As one group of workers carried out the rubbish,another group began removing seats and other theater equipment in preparation for the buildings end.”可知,这次清扫工作有点儿不同,清理完垃圾后,工作人员

22、也要把椅子和其他影院设备搬走,因为这个电影院要关门了,故选B项。6Why was The Last Picture Show put on?AIt was an alltime classic.BIt was about the history of the town.CThe audience requested it.DThe theater owner found it suitable.D细节理解题。根据第二段中的“Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because it seemed appropriate.”可知,影院

23、选择放映电影The Last Picture Show,是因为影院老板认为它比较合适。故选D项。7What will probably happen to the building?AIt will be repaired.BIt will be turned into a museum.CIt will be knocked down.DIt will be sold to the city government.C推理判断题。根据第四段中的“.which plans to build a shopping complex on the land where the theater is l

24、ocated.”可知,Bradford把楼和地卖给了一家当地的开发公司,这家公司打算在这个地方建一家购物中心,由此可以推断出,这个楼会被拆除(be knocked down),选C项。8What can we infer about the audience?AThey are disappointed with Bradford.BThey are sad to part with the old theater.CThey are supportive of the city officials.DThey are eager to have a shopping center.B推理判断

25、题。根据第二段中的“Though the movie is 30 years old,most of the 250 seats were filled with tearyeyed audience wanting to say goodbye to the old building.”可知,观众对电影院很有感情,挥泪告别这座老建筑,故选B项。.阅读七选五How to Make a Difference to the World Many people believe that they dont have what it takes to make a difference to the

26、world.They believe only people like Mother Teresa, Thomas Edison, Albert Einstein and Bill Gates are able to do so. 1 The following is a guide as to how small people like us can make a difference to the world.1It need not be an enormous task. 2 In this case, you already have what it takes to make th

27、e world a better place.Making a difference to the world may seem like an enormous task, but it is in fact the collective effort of everyone to make small contributions.The size of the contribution is not what matters most.The key here is to have the heart to do it.2Start now.There is no one best tim

28、e to start to make a difference to the world.You dont need to wait till you have the time to share some love; you dont have to wait till you earn more money to share a piece of bread.Little efforts count. 3 3 4 As the saying goes,“Give a man a fish; you feed him for a day.Teach him how to fish,and y

29、ou feed him for a lifetime.” The good that we seek to do will make more of a difference when there is a longlasting effect rather than a temporary effect. 5 And when more people receive education, they will in turn provide more value to the world.AFor example,building a school will benefit many peop

30、le for years to come.BNobody can do everything, but everyone can do something.CSeek to make a longlasting effect.DYou can start making small contributions today.EIf you cant feed a hundred people,then feed just one.FThe truth is,every one of us can make it in our own unique way.GStop complaining and

31、 do something.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章探讨了小人物如何改变世界。1F考查承上启下。上一句提到许多人只相信名人才会对世界有影响,F项承接上文。该项中的make it对应上文中的 make a difference,该项中的every one of us对应下一句中的 small people,故选F。2E考查细节支撑。由下文中的“but it is in fact the collective effort of everyone to make small contributions”可知,事实上每个人的努力都可以做出小的贡献,E项“如果你不能喂饱一百个人,那你就喂饱一

32、个人。”强调个体也可以做出贡献,故选E。3D考查细节支撑。该段标题“Start now”建议我们从现在开始,D项和这个主题呼应,“你可以从今天开始做一些小的贡献。”切题,故选D。4C考查段落主旨。第三部分首先说了“授人以鱼不如授人以渔”,强调持久的效果影响,C项“longlasting effect”和后文“when there is a longlasting effect rather than a temporary effect”切题,故选C。5A考查承上启下。上一句“when there is a longlasting effect rather than a temporary effect”表示:有一个长期的影响而不是短暂的影响,承接上文,A项“例如,建一所学校将使许多人受益多年。”切题,故选A。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1