收藏 分享(赏)

2020_2021学年高中英语课时分层作业2LanguagePointsⅡLesson2.doc

上传人:a**** 文档编号:384189 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:2.31MB
下载 相关 举报
2020_2021学年高中英语课时分层作业2LanguagePointsⅡLesson2.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业2LanguagePointsⅡLesson2.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业2LanguagePointsⅡLesson2.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业2LanguagePointsⅡLesson2.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业2LanguagePointsⅡLesson2.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业2LanguagePointsⅡLesson2.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(二)语言知识练习固基础.单句语法填空1The plane is leaving(leave) for Shanghai.2If he comes,I will phone(phone) you first.3More attention should be paid(pay) to your handwriting.4The next morning I found the fields covered(cover) with snow.5He graduated(graduate) from Cambridge University in physics.6Children a

2、bove 12 are able to take part in skiing or other activities designed(design) for them.7Rather than go shopping in the mall,Tom prefers to go(go) shopping on the Internet.8Mary is 5 kilos thinner than before.Thats to say,she reduced her weight by 5 kilos.9He graduated from a famous foreign language i

3、nstitute.10He resigned in order to take a more challenging(challenge) job.完成句子1你觉得我们昨晚看的电影怎么样?How do you find the film we saw last night? 2厨师如果被发现在厨房里抽烟,将会被立即解雇。A cook will be immediately fired if he is found smoking in the kitchen.3据说格林先生已经到了北京。It is said that Mr.Green has arrived in Beijing.4我简直受不

4、了这样的对待。I cant really stand being treated like that5实验的目的是试验新药。This experiment is designed to test the new drug高考题型练习提能力.阅读理解The Healthy Habits Survey (调查) shows that only about one third of American seniors have correct habits.Here are some findings and expert advice.1How many times did you brush yo

5、ur teeth yesterday?Finding: A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.Step:Remove the 300 types of bacteria (细菌) in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush.Brush gently for 2 minutes,at least twice a day.2How many times did you wash your hands or bathe yesterday?Find

6、ing:Seniors,on average,bathe fewer than 3 days a week.And nearly 30% wash their hands only 4 times a dayhalf of the number doctors recommend.Step:We touch our faces around 3,000 times a dayoften inviting germs (病菌) to enter our mouth,nose,and eyes.Use toilet paper to avoid touching the door handle.A

7、nd,most importantly,wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.3How often do you think about fighting germs?Finding:Seniors are not fighting germs as well as they should.Step:Be aware of germs.Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge (海绵) that can carry mor

8、e germs than anything else?To kill these germs,keep your sponge in the microwave for 10 seconds.【语篇解读】本文为说明文。文章介绍的是一个对美国老年人进行的健康习惯的调查结果以及专家给出的建议。1What is found out about American seniors?AMost of them have good habits.BNearly 30% of them bathe three days a week.CAll of them are fighting germs better

9、 than expected.DAbout one third of them brush their teeth only once a day.D细节理解题。根据第一个问题下Finding的内容“A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.”可知D项正确。2Doctors suggest that people should wash their hands Atwice a dayBthree times a dayCfour times a day Deight times a dayD推理判断题。根据wash the

10、ir hands可锁定第二个问题下的内容,根据“And nearly 30% wash their hands only 4 times a dayhalf of the number doctors recommend.”可知,每天洗手四次只是医生建议的一半,由此可推知,医生建议的次数是每天8次。故选D项。3Which of the following is TRUE according to the text?AWe should keep from touching our faces.BThere are less than 300 types of bacteria in the m

11、outh.CA kitchen sponge can carry more germs than a toilet.DWe should wash our hands before touching a door handle.C细节理解题。根据最后一段中的“Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海绵) that can carry more germs than anything else?”可知C项正确。4The text probably comes from Aa guide book Ba popular

12、magazineCa book review Dan official documentB推理判断题。本文显然不是书评(a book review),也不是官方文件(an official document)。A项有较强的干扰性,但本文主要是面向公众的科学知识普及,而不是生活指南,故选B项。.完形填空From the time I lined up my dolls on the sofa in playschool,I wanted to be teacher.“Open your books,” I would 1 my teddy bear and dolls.Then I would

13、2 teach them whatever new things I had just 3 at school. For me,dream was one thing,and 4 was quite another.My family was too poor to 5 my tuition.Finally,with others help,I attended a state university.However,I 6 needed more money to pay for my other expenses,so I found a parttime job, 7 test tubes

14、 in the science department.By then I believed that every dirty test tube I washed meant I was one step closer to my 8 When working as a substitute (代替) teacher in the local area,I learned they were planning to 9 the biology teacher I had substituted for.I was sure the 10 was meant for me.However,the

15、 principal (校长) said,“Youre too 11 This last teacher had a lot of discipline problems because of his age.We want someone older with more 12 ”I cried all the way to work,disappointed and 13 Suddenly,a stranger who I met by chance asked me what had happened.I told him how much I wanted to 14 and how u

16、pset I was to be 15 because of my age.Then I also shared some of my thoughts with him.He 16 me,“Never lose heart.I believe you can make it.” The next morning my phone rang.It was the principal calling to offer me the 17 position.I was totally 18 and asked him why.He explained,“You made quite an impr

17、ession on the chairman of our Board of Directors.He 19 that you should have this position.” A few weeks later,I stood by the door of my classroom,welcoming my 20 on their first day of school.When they were settled,I said with a smile,“Open your books.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者从小就想要当老师,但是家庭条件有限,作者只好半工半读,经过一番

18、周折后,终于成了一名生物老师。1A.persuadeBcalmCinstruct DcongratulateCpersuade说服;calm使镇定;instruct指导;congratulate祝贺。我想要成为老师,所以我是以老师的口气来指导泰迪熊和布娃娃。2A.angrily BdelightedlyCjealously DdisappointedlyBangrily生气地;delightedly高兴地;jealously嫉妒地;disappointedly失望地。因为我喜欢当老师,所以我在教它们的时候是非常高兴的。3A.found BchangedCundertaken DlearnedD

19、根据句意“我非常高兴地把我在学校刚学到的所有新东西都教给它们”可知,选D。4A.advice BinterestCschooling DtimeCadvice建议;interest兴趣;schooling学校教育,学费;time时间。根据下文可知,我家非常穷交不起学费,所以对我来说,梦想是一回事,上学又是另外一回事了。故选C。5A.cover BignoreCforget DplanAcover足够支付;ignore忽视;forget忘记;plan计划。根据句意“我家非常穷,交不起学费”可知,选A。6A.almost BsuddenlyChardly DstillD根据句意“最后,在别人的帮助

20、下,我上了一所州立大学。但是,我仍然需要更多的钱来支付其他的费用”,故选D。7A.decorating BcleaningCcollecting DproducingB根据下文“By then I believed that every dirty test tube I washed.”可知,我的兼职工作是清洗试管,故选B。8A.house BjobCdream DschoolC根据句意“那时我相信我每洗一个试管,就离我的梦想又近了一步”可知,答案为C。9A.punish BreplaceCpraise DacceptB根据下文我想要申请这个职位可知,他们想要换掉生物老师。故选B。10A.r

21、esult BscholarshipCexperiment DpositionD我确信这个职位就是为我准备的,故选D。11A.young BimpatientCbusy DstrangeA根据下文的“We want someone older”可知,校长嫌我太年轻。12A.adventure BconfidenceCexperience DindependenceC根据句意“我们想要年龄大些的,经验丰富的”可知,选C。13A.tired BcomfortableCnervous DsorrowfulD因为被拒绝,所以我感到非常失望和难过。14A.travel BteachCstudy Dsin

22、gB因为我想要当老师,所以这里用teach(教书)。15A.called on Blooked afterCturned down Dbrought upCcall on拜访,号召;look after照顾;turn down拒绝;bring up抚养,呕吐。根据句意“因为年龄而被拒绝,我是多么的沮丧啊。”可知,选C。16A.comforted BorderedCthanked DpromisedA根据下文的“不要灰心,我相信你会成功的。”可知,他在安慰我。17A.biology BmathCEnglish DChineseA根据上文提到的生物老师可知,选A。18A.selfish BupsetCanxious DconfusedD因为昨天我刚刚被拒绝,而现在又给了我这个职位,所以我感到非常困惑。19A.recommended BinformedCcomplained DregrettedArecommend推荐;inform通知;complain抱怨;regret遗憾。根据句意“他推荐你担任这个职位”可知,选A。20A.parents BstudentsCteachers DfriendsB我站在教室门口,迎接第一天上学的学生们。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1