1、模块素养评价Units 1921(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Im so excited. M: Any good news?W: Jimmy and I got the chance to visit New York with another three people for free. 1. How many people
2、will visit New York for free?A. 2. B. 3. C. 5. 答案: CText 2M: Miss Green, Tom cant come to work this afternoon. He was injured in an accident and hes in the hospital now. W: Oh, poor Tom. Lets go and see him when our work is done. 2. Where does the conversation probably take place? A. In an office. B
3、. In Toms home. C. In a hospital. 答案: AText 3W: Why did you order so many towels online? Were the towels on sale or something?M: Yes. I decided to make the best use of the special offer. If you buy over five, two extras are free. 3. What can we learn about the towels?A. They are on sale. B. They are
4、 offered for free. C. They are of high quality. 答案: AText 4W: Im really tired from packing all these boxes for three hours. Its about time to call it a day. M: I know. Maybe we could do it first thing tomorrow morning. W: Why not? These orders are not urgent. 4. What will the speakers probably do ne
5、xt?A. Order some boxes. B. Go home and rest. C. Continue working. 答案: BText 5M: Where is that music coming from?W: My new speakers. I hung them up on the wall over there. Theyre so small. You can barely see them. M: The sound quality is great. Are they connected to your computer?W: No, theyre connec
6、ted to my iPhone, actually. 5. What is the conversation mainly about?A. The womans phone. B. The womans favorite music. C. The womans new sound system. 答案: C第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回
7、答第6、7题。Text 6W: I wish I could play music like you! When did you learn to play the guitar?M: Oh, Ive been playing since I was eight, and Im seventeen years old now. During that time I learned to play the drums too. W: What about it? That must be really difficult. M: In the beginning, it really was,
8、but after a few lessons I got better. Practice makes perfect, you know. For me, the most difficult is the piano. I once tried it, but gave up. 6. How long has the man played the guitar?A. 8 years. B. 9 years. C. 17 years. 答案: B7. What instrument does the man think is the most difficult to play?A. Th
9、e piano. B. The guitar. C. The drums. 答案: A听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W: You mustnt touch the wet paint, Bill. M: Im sorry, Mrs Fox. I wont do it again. W: Try to be more careful in the future. M: I will. I wasnt as careless as John, though. He walked across that wet floor paint over there. W: The workmen
10、 shouldnt leave it without a notice. Didnt the headmaster ask them to leave one?M: Yes, he did. W: Then why isnt there a notice?M: Maybe they forgot to put one up. W: Oh, my goodness. Thats hard to believe. How could they be so irresponsible?8. What is happening to the floor?A. It is newly repaired.
11、 B. It is newly painted. C. It is newly built. 答案: B9. Why isnt there a notice?A. John took it away just now. B. The headmaster thought it wasnt necessary. C. The workmen probably forgot to put one up. 答案: C听第8段材料,回答第1012题。Text 8W: Hi, Jack. Who are you ringing up?M: Im phoning my parents to tell th
12、em Im going to stay here this summer. W: Youre not going back home? I thought you were going on a trip to Japan with your family. M: Well, I was supposed to go with them, but I thought about it and changed my mind. W: Why is that? Why not go traveling with your family? Dont you want to relax yoursel
13、f and get refreshed?M: Yes, I do. But Michael arranged for me to work at his uncles school. W: How much will they pay you?M: Judy, Im doing it for experience, not money. Its a volunteer job. W: You mean you are going to be working without getting paid? What kind of work is it?M: Ill be teaching at h
14、is uncles school for blind kids. W: Oh, Jack, Im really impressed!M: ThanksWhen are you going back home?WTomorrow. And then we are flying to Hawaii two days later. I really should go right now. M: All right. Have a nice vacation!10. What was the mans plan at first?A. Studying in the library. B. Trav
15、elling with his parents. C. Working at his uncles school. 答案: B11. What do we know about the mans job?A. It comes with a good salary. B. The company is in Japan. C. Its a volunteer job. 答案: C12. When will the woman go home?A. In two days. B. Tomorrow. C. Next month. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: So
16、phie, what was high school like in America?W: It was great and much fun. I had lots of friends, and I learned quite a bit at school. M: OK, what did you do in high school? Any clubs or anything?W: Yeah, Id rowed for the school. I played basketball and tennis with friends, and I was on the swimming t
17、eam. M: Wow, youre quite active. What sport did you like most?W: Rowing. M: Rowing, huh? Do you still row?W: No, unfortunately not. I spent the last year in Canada. No one likes rowing there. M: Really?W: I would like to start up again. M: Do you think youll pick it up some time in the future?W: Yea
18、h, maybe, if I live near a lake or a river. M: Yeah! Not too many lakes here in Tokyo. Um, anything else? Any other memories about high school?W: Yeah, lots of parties. It was fun. M: Sounds like a good time. W: Yeah!13. What are the speakers discussing?A. High school life. B. The choice of clubs. C
19、. The education in America. 答案: A14. What team was the woman on in high school?A. Tennis. B. Basketball. C. Swimming. 答案: C15. Where was the woman last year?A. Africa. B. Canada. C. America. 答案: B16. What would the woman like to do in the future?A. Start rowing again. B. Go running around a lake. C.
20、 Go swimming in a river. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: A nickname is a shortened version of a persons name. A nickname can also describe a person, place or thing. Many American cities have interesting nicknames. They can help establish an identity, spread pride among citizens and build unity. Chi
21、cago, Illinois was once the second largest city in the United States. So, one of its nicknames is the Second City. Over the years, the population of Chicago has decreased. Today, it is the third largest American city. However, another nickname for Chicago is still true today. It is the Windy City. C
22、hicago sits next to Lake Michigan, one of North Americas Great Lakes. The language expert Barry Popik says on his website that Chicago was called a “windy city” because of the wind that blows off Lake Michigan. In the 1860s and 1870s, Chicago was advertised as an ideal place to visit in summer becau
23、se of this cool wind. But anyone who has ever lived in Chicago knows how cold that wind can be in winter. In 1916, the city gained two more nicknames from a poem called Chicago, written by Carl Sandburg. Chicago was called Hog Butcher for the World because of its huge meat-processing industry. And,
24、it was called the City of the Big Shoulders because of its importance to the nation. 17. How many nicknames for Chicago are mentioned?A. Three. B. Four. C. Five. 答案: C18. When was Chicago advertised as a good place to visit in summer?A. In the 1860s and 1870s. B. In the 1870s and 1880s. C. In the 18
25、80s and 1890s. 答案: A19. Why was Chicago called the City of the Big Shoulders?A. Because of the wind from Lake Michigan. B. Because of its importance to the nation. C. Because of its huge meat-processing industry. 答案: B20. What can we learn from the passage?A. Chicago sits next to Lake Michigan. B. C
26、hicago gained two more nicknames in 1917. C. Chicago is the second largest American city now. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe World Health Organization (WHO) has declared the outbreak of the novel coronavirus has caused a global public health em
27、ergency after the spread of the disease across the world. The WHO made the decision in its third meeting about the coronavirus, after it decided not to take such a step in the first two meetings. Officially called a Public Health Emergency of International Concern (PHEIC), it is considered to be a p
28、ublic health risk through the international spread of disease. It suggests a serious, sudden and unusual situation in which the world must act quickly. Since 2009, there have been a few global health emergencies, including the 2009 swine flu pandemic (猪流感) and the 2014 outbreak of cholera in West Af
29、rica. The novel coronavirus has got attention because of its similarity to SARS which killed about 800 people across the world in 2002-2003. So far, the novel coronavirus has spread all over the world with more than 2 million people infected and nearly 200,000 people have been dead. Its declaration
30、could cause trade and travel restriction. Those who have made holiday plans might have their plans affected in some parts of the world. The WHO said its greatest worry was the potential for the virus to spread to countries with weaker health systems, who might not be able to handle it. “We are all i
31、n this together and we can only stop it together,” said the WHOs Director General, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 【文章大意】这是一篇新闻报道。世卫组织宣布,新冠病毒为全球突发公共卫生事件,它呼吁全球携手应对这一突发事件。21. What does the underlined phrase “take such a step” refer to in the first paragraph?A. Spread the coronavirus across the world. B. D
32、eclare the coronavirus a global public health emergency. C. Hold the third meeting about the coronavirus. D. Restrict trade and travel across the world. 【解析】选B。词义猜测题。根据第一段内容可知,新冠病毒爆发之后世卫组织在第三次会议上将其宣布为全球突发公共卫生事件,而在前两次会议上世卫组织并没有采取这样的措施,由此可知,“take such a step”指的就是将新冠病毒宣布为全球突发公共卫生事件。22. Which of the fol
33、lowing statements is true?A. The 2009 swine flu pandemic was a global public health emergency. B. SARS killed about 800 people across the world in 2009. C. The novel coronavirus has fewer cases than SARS. D. The spread of the coronavirus has no risk. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段内容可知,自2009年以来,全球出现了一些突发卫生事件,包括2
34、009年的猪流感和2014年的西非霍乱疫情。由此可知,2009的猪流感属于全球突发公共卫生事件。23. What could the declaration of global public health emergency cause?A. Bigger outbreak of the novel coronavirus. B. Trade and travel restriction. C. A weaker health system. D. Immediate stop of the novel coronavirus. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第三段第一句Its decla
35、ration could cause trade and travel restriction. 可知,世卫组织的这一声明可能会使贸易和旅游受到限制。BWalking is so simple and convenient that it couldnt possibly count as exercise, right? Wrong. Study after study shows that regular walking can help you lose weight and reduce your risk of heart disease. The study published i
36、n Diabetes Research and Clinical Practice shows that the blood pressure of the overweight men being tested improved and the amount of body fat greatly decreased. Thats good news, because walking has now become the most popular fitness activity in the United States. Convenient, simple, and gentle on
37、the joints, walking is perhaps the easiest form of exercise to maintain. According to a survey, four out of five women who start a walking program continue to walk, while half of women who attempt other types of aerobic exercise(有氧运动), such as swimming, drop out during the first few months. Here are
38、 some basics for walking exercise. Walk at a pace that makes you breathe heavily, but still able to talk. Your goal, first and foremost, is to walk five days a week, 30 minutes a walk. Do that, and you are getting the base-level amount of exercise that research says should maintain your health and v
39、igor(精力). Walk for as long as you are comfortable the first week, even if it is just to your mailbox and back. Each following week, increase that amount by no more than 10 percent. Start every walk with five minutes of easy-paced walking, about the same pace at which you do shopping, to get your bod
40、y warmed up. Then, cool down at the end of each walk with another five minutes of easy-paced walking. This allows your heart rate to gradually speed up and slow down. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述的是散步锻炼身体。24. The survey mentioned in Paragraph 3 shows that _. A. 80% of the women surveyed are walking as a means
41、 of exerciseB. 50% of the women surveyed want to swim as a means of exerciseC. walking is more easily maintained than other types of aerobic exerciseD. the effect of walking is as good as that of other types of aerobic exercise【解析】选C。推理判断题。根据第三段中According to a survey, four out of five women who star
42、t a walking program continue to walk, while half of women who attempt other types of aerobic exercise, such as swimming, drop out during the first few months可知,第三段中提到的调查显示步行比其他类型的有氧运动更容易保持。25. Which of the following statements is TRUE about walking for exercise?A. Walking five days a week, 30 minute
43、s altogether, is the goal. B. Increase by at least 10% of the amount of each previous week. C. Each walk should start with the pace of doing shopping. D. Walking as much as you can in the first week is suggested. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段第一句Start every walk with five minutes of easy-paced walking, about t
44、he same pace at which you do shopping, to get your body warmed up. 可知,每一次散步都应该以购物的速度开始。26. What is the purpose of the easy-paced walking in every walk?A. To help reduce your blood pressure. B. To help reduce your risk of heart disease. C. To help your body lose fat. D. To help your heart rate change
45、 gradually. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段中Then, cool down at the end of each walk with another five minutes of easy-paced walking. This allows your heart rate to gradually speed up and slow down. 可知,在每一次散步中,轻松的散步是为了帮助你的心率逐渐改变。27. What would be the best title for the passage?A. How to Keep HealthyB. Walking fo
46、r ExerciseC. Different Ways of ExerciseD. Is Walking a Type of Exercise【解析】选B。主旨大意题。根据第一段Walking is so simple and convenient that it couldnt possibly count as exercise, right? Wrong. Study after study shows that regular walking can help you lose weight and reduce your risk of heart disease. 可知,本文讲述的
47、是散步锻炼身体。故选B。C(2020南通高二检测)It is not always a good thing to praise children because “empty” words may make them unhappy. Words such as “well done” may make them doubt their own abilities, a leading psychologist (心理学家) Stephen Grosz has warned. He says that words such as “youre so clever” or “youre suc
48、h an artist” could also hinder their future development at school. He says that such empty praise causes children to be unhappy as they may say they cant live up to these expectations. Instead he advises parents and teachers to praise children less frequently and use words like “trying really hard,”
49、 Mr Grosz said, “Empty praise is as bad as thoughtless criticism (批评). People often pay no attention to childrens feelings and thoughts. ” He also mentions research showing that children who are heavily praised probably perform worse at school. Some psychologists from Columbia University asked 128 p
50、upils aged 10 and 11 to work out a number of math problems. Afterwards, some were told, “You did really well you re so clever. ” But the researchers told the other group, “You did really well you must have tried really hard. ” Both groups of children were then given more difficult questions and thos
51、e who had been told they were clever did not do as well as the others. He says that when collecting his daughter from a school near their home in North London, he heard a teacher tell her, “You have drawn the most beautiful tree. Well done,” Later, after she had done another drawing, the same teache
52、r said, “Wow, you are really an artist. ” In his book, Mr Grosz writes, “How could I explain to the teacher that I would prefer it if she did not praise my daughter?”As a parent of two children, I strongly agree with Mr Grosz. I praise them when praising is proven right. I want them to know if I pra
53、ise them, they have done something beyond my expectation, beyond what they are able to do. 【文章大意】本文是一篇说明文。作者分析说明了表扬给孩子们带来的影响。28. The underlined word “hinder” in Paragraph 1 probably means “_”. A. allowB. preventC. encourageD. control【解析】选B。词义猜测题。根据前文“Words such as well done may make them doubt their
54、 own abilities,” 中“做得好”等词可能会让他们怀疑自己的能力可知,此处应为“妨碍,阻止”的意思。29. Which of the following praises does Mr Grosz like most?A. You are so clever!B. Well done, darling!C. You must have tried hard! D. You are such an artist!【解析】选C。细节理解题。根据第二段第一句“Instead he advises. . . use words liketrying really hard”可知,C选项 Y
55、ou must have tried hard!与之相匹配。30. The example of 128 pupils is given to show _. A. the disadvantage of praising children stronglyB. childrens growing interest in mathC. teaching children is a difficult jobD. children are becoming cleverer and cleverer【解析】选A。推理判断题。根据第二段最后一句“He also mentions research
56、showing that children who are heavily praised probably perform worse at school. ”可知,受到高度赞扬的孩子在学校的表现可能更差。31. What does the author mainly tell us in the text?A. Many children cant live up to their parents expectations. B. Praise makes good men better and bad men worse. C. Parents should spend more tim
57、e with their children. D. Too much praise can sometimes hurt children. 【解析】选D。主旨大意题。根据文章第一段第一句以及科学家做的研究表明,作者通过本文旨在说明对孩子进行过多的表扬会给他们带来不利影响,故选D项。D(2020哈尔滨高二检测)Nowadays six Amazon Scout delivery robots rolled out in a pilot program in Snohomish County, Wash. The robots carry meals, groceries and package
58、s to homes and offices in this region just north of Seattle. They have appeared on the sidewalks of London, Beijing and other cities and communities worldwide. These machines must overcome pedestrian legs, naughty dogs and broken pavement, which raises some questions. These services are gaining attr
59、action as a growing number of city residents expect immediate or scheduled delivery for just about everything. Between 2017 and 2018 online retail sales in the U. S. increased by 16 percent. On the final step of all these deliveries, called the last mile, humans on bicycles, motorized scooters ( 电动车
60、) or large delivery trucks typically deliver packages. All the vehicles compete for space on busy urban streets. “Deliveries are trending upwards in all crowded city centers, and if city and state leaders dont start thinking about creative solutions like robot deliveries, we can expect even worse tr
61、affic jams,” says Paul Mackie, director of a transportation policy research center in Arlington. A study by this center found 73 percent of delivery vehicles in Arlington were parked outside of authorized areas, often blocking bike lanes and crosswalks. By moving the last step of deliveries from the
62、 road to the sidewalk, cities could reduce traffic jams and solve the parking problem entirely, Mackie says. Companies such as Amazon are not developing this delivery technology simply to clear up urban traffic. Self-driving vehicles and sidewalk robots could cut down last-mile delivery costs in cit
63、ies by as much as 40 percent, according to a 2018 report by a consultancy firm. A delivery robot can cost thousands of dollars to manufacture, and most currently require human management and conservation. But in the long run companies that use autonomous delivery vehicles in the next several years c
64、ould end up saving billions of dollars, the report stated. 【文章大意】本文是一篇科普类短文。文章主要介绍亚马逊引进送货机器人以帮助缓解交通压力,节约配送成本。32. Why does Amazon introduce delivery robots ?A. To amuse its customers. B. To avoid pedestrians, dogs and broken pavement. C. To meet the increasing demand of delivering packages. D. To con
65、firm the companys innovation spirit. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第二段These services are gaining attraction as a growing number of city residents expect immediate or scheduled delivery for just about everything. 可知,随着越来越多的城市居民希望几乎所有东西都能立即或按计划交付,这些服务越来越有吸引力,从而可以推断出,亚马逊要引入送货机器人其目的是满足日益增长的包裹投递需求。33. What does Paul
66、Mackie mean by his words in paragraph 2?A. Retail sales in the U. S. increased fast. B. Deliveries stay steady in all crowded city centers. C. Regardless of robot deliveries, traffic jams will remain the same. D. Robots can help ease the traffic pressure. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段“Deliveries are trending
67、 upwards in all crowded city centers, and if city and state leaders dont start thinking about creative solutions like robot deliveries, we can expect even worse traffic jams,”可知,Paul Mackie认为,在所有拥挤的市中心,快递呈上升趋势,如果城市和州领导人不开始考虑机器人快递等创造性的解决方案,城市可能会面临更严重的交通堵塞。所以,机器人可以帮助缓解交通压力。34. What can robot delivery
68、bring to the city?A. Block bike lanes and crosswalks. B. Relieve urban traffic as well as save delivery costs. C. Increase danger to pedestrians. D. Lead to traffic jams. 【解析】选D。细节理解题。根据文章最后一段内容可知,机器人送货缓解城市交通,节约配送成本。35. Which word can best describe the future of the robot delivery?A. Uncertain. B. H
69、opeless. C. Promising. D. Unacceptable. 【解析】选C。推理判断题。根据文章最后一段最后一句But in the long run companies that use autonomous delivery vehicles in the next several years could end up saving billions of dollars, the report stated. 可知,从长远来看,未来几年使用自动送货车的公司最终可能节省数十亿美元,由此可以推断,机器人送货有广泛的前景。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据
70、短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(2020兰州高二检测)What are the advantages and disadvantages of eating fast food?Many people do not have time to eat home-cooked food. 36Therere more than 13,000 McDonalds restaurants in the United States itself, and over 8,000 KFCs in 80 countries. In most cities, it
71、 is not difficult to find hamburgers and pizza. Advantages of fast food37Eating fast food helps working people and students to get back to work as quickly as possible. Besides, many people love the look, smell and taste of it. Perhaps the greatest advantage is the price. 38 If one lives alone, then
72、it is cheaper to buy a meal at the supermarket than cook it at home. Disadvantages of fast foodThe greatest disadvantage of fast food is the bad effect that it has on ones health. Many people feel that fast food is unhealthy because it contains a lot of artificial ingredients (人造成分). Some even think
73、 that it is addictive (上瘾的) because of these ingredients. 39Fast food may lead to obesity in the American population. 40 I believe that it can be a good thing, as long as people do not eat it too often, eat plenty of fruit and vegetables, and also do plenty of exercise to keep in shape. A. Fast food
74、 does raise health concerns. B. It is often cheaper than other kinds of restaurant food. C. In short, fast food has both advantages and disadvantages. D. Fast food probably makes people much fatter than before. E. More and more fruit and vegetables are offered in fast food. F. The most evident advan
75、tage of fast food is that it saves time. G. Because of our non-stop modern lifestyle, fast food is popular almost everywhere. 【文章大意】本文属于议论文,详细介绍了快餐的好处和坏处并分析了具体原因。36. 【解析】选G。根据上文Many people do not have time to eat home-cooked food. 可知,现代社会很多人都没有时间吃自己做的食物,正是因为快节奏的现代生活方式,快餐才会变得如此受欢迎。G项正是前句的直接结果。故选G。37.
76、 【解析】选F。根据下文Eating fast food helps working people and students to get back to work as quickly as possible. 可知,吃快餐可以让人们很快就去工作了。也就是说快餐可以节省时间。故F项正确。38. 【解析】选B。根据上文 “Perhaps the greatest advantage is the price. ”可知,快餐最大的优势是价格。再根据下文If one lives alone, then it is cheaper to buy a meal at the supermarket t
77、han cook it at home. 可知,独自一人吃快餐要比自己做饭更节约。这两句都告诉我们快餐更便宜。故B项符合上下文语境。39. 【解析】选D。根据下文 “ Fast food may lead to obesity in the American population. ”可知,快餐导致了美国人的肥胖。D项“Fast food probably makes people much fatter than before. ”内容与之一致。故选D。40. 【解析】选C。文章最后一段属于总结归纳,告诉我们快餐有好处也有坏处。只要我们不是经常食用快餐,它就不是一个坏事。故C项符合段落大意。
78、第三部分语言知识运用(共两节, 满分45分)第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I once volunteered at the swimming competition for Special Olympics in which a disabled friend of my community joined. This had special 41 for me because experiencing it helped improve my leadership skil
79、ls, develop my character, and support my community. Firstly, my 42 skills was somewhat improved when I could on my own directed each swimmer where to 43 at the platform and 44 each competitor when they needed to practice swimming. I had to make sure that the swimmers were 45 and ready to perform. Th
80、is kept me on my feet at all times and 46 of each events time and location. I learned each swimmers name, 47 many of them swam in more than one event. Next, my 48 was greatly affected. When I saw the swimmers get their awards for winning each swimming event, I was deeply moved. I was 49 that most sw
81、immers could swim better than I. Their 50 attitudes astonished me, whether they won or lost. This also enlarged my view, offering me the opportunity to 51 people I would normally not run into. I went out of my 52 zone and did whatever was needed to be done, even if it was sometimes difficult to me.
82、It was especially 53 when I saw the glowing faces of the competitors. Lastly, I was of54 to my community by lending a hand to this organization. To be a part of it gave me a chance to improve my community and become 55 with the people living in this area. Just as Churchill once said, “We make a livi
83、ng by what we do, but we make a (n) 56 by what we give. ” The importance of 57 should be stressed throughout your life. 58, through the many opportunities my community has offered I was privileged to be 59 in this exciting and important event in these competitors lives. I hope to be a(n) 60 again at
84、 this event in years to come. 【文章大意】作者通过参加特殊奥林匹克游泳比赛的志愿活动,提高了领导能力,培养了性格,并支持了社区活动。41. A. ambitionB. benefitC. meaningD. intention【解析】选C。参加特殊奥林匹克游泳比赛的志愿活动对作者来说有特殊的意义,下文列举的有助于提高作者的领导能力,培养性格,并支持社区活动是意义所在,故选C项。42. A. learningB. actingC. exerciseD. leadership【解析】选D。上文的“helped improve my leadership skills”
85、处有提示。43. A. pile upB. line upC. put upD. fill up【解析】选 B。此处指作者指挥每位游泳运动员在平台上排队,与上文的“leadership skills”呼应。44. A. informedB. awardedC. taughtD. compared【解析】选A。此处指每位游泳运动员需要比赛时通知他们。45. A. positionedB. preservedC. presentedD. predicted【解析】选A。由于都是残疾运动员,所以作者必须确保每个运动员站好位置。position“把放在适当的位置”。46. A. fullB. igno
86、rantC. awareD. convinced【解析】选C。作者一直站着并且知道每场比赛的时间和地点。aware of“知道;了解”。47. A. becauseB. ifC. soD. though【解析】选A。作者知道每个游泳者的名字,因为许多人不止参加一个项目。前后句是因果关系,所以选A项。48. A. techniqueB. imaginationC. figureD. character【解析】选D。此处指第一段提到的“develop my character”,所以选D项。49. A. remindedB. impressedC. blamedD. concerned【解析】选B
87、。大多数游泳的人都比作者游得好,给作者留下了深刻印象,故选B项。50. A. variousB. controversialC. changeableD. positive【解析】选D。根据下文的“whether they won or lost. ”可知,此处指运动员们积极的态度。positive“积极的”符合语境。51. A. educateB. gatherC. meetD. recommend【解析】选C。比赛扩大了作者的视野,使作者有机会去遇见那些通常不能遇到的人。52. A. safetyB. comfortC. timeD. development【解析】选B。作者走出了自己的舒
88、适区,做了所有需要做的事情,即使有时是困难的事。此处指作者当志愿者的过程,故选B项。53. A. rewardingB. outstandingC. interestingD. relaxing【解析】选A。当看到竞争对手热情洋溢的面孔时,特别有益。rewarding“值得的”符合语境。54. A. wisdomB. courageC. serviceD. encouragement【解析】选C。此处与第一段中的support my community意义一致,指为社区的服务,所以选C项。55. A. crowdedB. combinedC. suppliedD. acquainted【解析】
89、选D。 become acquainted with“认识;熟知”。成为志愿者给了作者一个改善社区的机会,认识了居住在这个地区的人们。56. A. exceptionB. wayC. lifeD. analysis【解析】选C。make a life“创造生活”,与上文的make a living“谋生”相呼应。57. A. evaluatingB. volunteeringC. travelingD. allocating【解析】选B。此处与本文主题志愿者活动的意义一致,指志愿者活动的意义应该被强调,故选B项。58. A. StrangelyB. GenerallyC. SpeciallyD
90、. Fortunately【解析】选D。根据下文提到的“通过社区提供的许多机会,我有幸参与”可知,D项符合语境。59. A. involvedB. committedC. devotedD. caught【解析】选A。be involved in“参与”。此处指作者参与游泳比赛志愿者活动。60. A. trainerB. assistantC. judgeD. announcer【解析】选B。根据上文提到的作者负责让运动员站好位置,运动员需要比赛的时候通知他们可知,他做的是助理工作,结合空后的again判断,B项正确。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白
91、处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。American popular music is played all over the world. People of all ages in all countries enjoy 61. _ (listen) to it. The reasons for 62. _ popularity are its fast pace and rhythmic beat. The music has many origins in the United States. Country music, 63. _ (come) from the rural
92、 areas in the southern United States, is one source. Many people appreciate this music because of the emotions 64. _ (express) by country music songs. A second origin of American popular music is the blues. It described mostly sad feelings 65. _ (reflect) the difficult lives of American blacks. It i
93、s usually played and sung by black musicians, but it is popular with all Americans. Rock music is a newer form of music. This music style was known 66. _ rock and roll in the 1950s. Since then there 67. _ (be) many forms of rock music, hard rock, soft rock, punk rock, disco music and others. Many 68
94、. _ (perform) of popular rock music are young musicians. People hear these songs 69. _ (sing) in their original English or sometimes translated to other languages. The words may differ 70. _ the enjoyment of the music is universal. 61. 【解析】listening。各个年龄、各个国家的人们都喜欢听。enjoy doing sth. 喜欢做某事。故填listenin
95、g。62. 【解析】its。它的流行在于它的快节奏和韵律。its为形容词性物主代词,意为“它的”。63. 【解析】coming。来自于农村地区的乡村音乐。此处考查现在分词作定语,表主动。故填coming。64. 【解析】expressed。由于乡村音乐所表达的感情。此处考查过去分词作定语,表被动。故填expressed。65. 【解析】reflecting。主要反映了美国黑人对困难生活的悲伤情感。此处考查现在分词作定语,表主动。故填reflecting。66. 【解析】as。这种音乐在20世纪五十年代被称作rock and roll。be known as被称作,以著称。故填as。67. 【解
96、析】have been。从那以来就有各种形式的摇滚音乐。根据时间状语since可知,应填have been。68. 【解析】performers。很多表演摇滚音乐的都是年轻人。performer为可数名词,故填performers。69. 【解析】sung。此处考查感官动词的用法。宾语these songs与sing构成逻辑上的动宾关系。故填sung。70. 【解析】but/yet。歌词或许不同,但是音乐带来的愉悦是普遍的。故填but/yet。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的
97、以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。On the New Years Day, I was very excited that I got up very early in morning. But Mother was even early than me, and she has got th
98、e breakfast ready. After having breakfast, I together with my parents, left for home to visit my grandparents. On the way, I said Happy New Year to everyone which I met and they all said that back to me. Everyone was happy but friendly. In my grandparents home, they prepared many sweets and snacks f
99、or visitor, which were all very delicious. The most excited thing was that I got some lucky money from his grandparents. 答案: 1. 【解析】第一句第一个very改为so。根据后面的that从句判断,该句为“so. . . that. . . ”句型,表示“如此以至于”。2. 【解析】第一句morning前加the。in the morning表示“在早上;在上午”。3. 【解析】第二句early改为earlier。由后面的than可知此处为比较句型,所以early应改为比
100、较级形式。4. 【解析】第二句has改为had。介绍早晨发生的事情,并且是在作者起床之前,所以应用过去完成时,表示“过去的过去”。5. 【解析】第三句去掉for。leave意为“离开”,leave for意为 “出发去(某地),”所以for多余。6. 【解析】第四句 which 改为 that / who / whom 或去掉 which。指人的不定代词everyone后面不能用which引导定语从句;由于引导词在从句中作met的宾语,所以可用that / who / whom或省略不用。7. 【解析】第五句but改为and。happy和friendly应该是并列关系,而不是并列关系,所以应用
101、and连接两个并列表语。8. 【解析】第六句visitor改为visitors。visitor为可数名词,根据句意判断,不可能是一位客人,所以应用复数形式。9. 【解析】第七句excited改为exciting。excited意为“(感到) 兴奋的;激动的”,exciting意为“令人激动的;振奋人心的”,所以应用现在分词形式的形容词作定语。10. 【解析】第七句his改为my。根据上下文语境可知,此处应表示从“我的”祖父母那里得到一些压岁钱。第二节书面表达(满分25分)假定你是某双语学校高中学生李华,因新型冠状病毒肺炎疫情还未得到有效控制,教育部宣布延期开学,请你写一封英文通知发布在校园网上
102、。要点如下: 1. 严禁学生假期到校;2. 远程教育、在线心理辅导;3. 如有调整,另行通知。注意: 1. 词数100个左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇: 疫情 epidemic教育部 Ministry of Education新型冠状病毒肺炎 COVID-19_【参考范文】NOTICEPrevention and control of the epidemic is the top priority at present. According to the announcement of Ministry of Education, the new semester op
103、ening date will be postponed. Without notice students are not allowed to go to school. Everyone is required to work out regularly and keep healthy. Distance education, including online psychological guidance, will be organized during the absence of school. Please take it seriously. If there is any change, we will keep you informed ahead of time.